Roglic vinder igen i Italien
08. oktober 2019 16:38Foto: Unipublic / PhotoGomezSport
af Lukas Bennike Lewerissa

Det slovenske fænomen vandt Tre Valli Varesine og forsætter derfor sin vanvittigt imponerende sejrsstime. 

Primoz Roglic vandt endnu engang i Italien, da han kørte alene i mål i Tre Valli Varesine. Det kaotiske løb var præget af et langt soloridt af Luis Leon Sanchez, og af en misforståelse, hvor en større gruppe kørte forkert på et kritisk tidspunkt. Luis Leon Sanchez blev hentet af en firmandsgruppe på den sidste kilometer, hvor blandt andre Jakob Fuglsang sad, men her viste Roglic sig stærkest og kørte alene i mål.

 

Bag Roglic spurtede en større gruppe om de sekundære placeringer. Her kom Giovanni Visconti på en andenplads, foran sidste års vinder Tom Skujins.

 

Bedste dansker blev Jakob Fuglsang på en 19. plads. 

 

Løbsreferat

Det 153 mand store felt kørte aggressivt fra start. Det varede dog ikke mere end 5 km, inden en gruppe med Michael Gogl (Trek - Segafredo), Valerio Agnoli (Bahrain Merida), Davide Ballerini(Astana Pro Team), Mattia Frapporti(Androni Giocattoli - Sidermec), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) og Jose Herrada (Cofidis, Solutions Crédits) kom væk, og mens Alejandro Osorio (Nippo Vini Fantini Faizanè) satte efter, fik de opbygget et forspring på 20 sekunder.

 

Colombianeren blev hurtigt hentet, mens de seks forreste kæmpede en hård kamp for at holde sig fri, indtil feltet efter 10 km endelig gav op og lod afstanden vokse til 2 minutter.

 

Det nåede dog kun bare 2.20, inden Primoz Roglic (Team Jumbo-visma) sendte Jumbo frem for at føre, og de fik hjælp fra Bardiani, der havde sovet i timen og misset udbruddet.

 

Der blev ikke taget mange chancer, og efter at forspringet kortvarigt havde været oppe på tre minutter, fik en hårdt arbejdende Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) kørt det ned til to minutter og treidve sekunder efter en første time, hvor hele 45,1 kilometer var blevet tilbagelagt, af det 197,8 kilometer lange løb.

 

Jumbo var nu alene om arbejdet, og da de rundede toppen af Motta Rossa, var udbruddet bare et minut og 50 sekunder foran feltet. Ved første passage af målstregen var afstanden bare et minut og 42.

 

På første omgang forcerede Lotto Soudal voldsomt, og det fik forspringet til at falde til mindre end et minut. Som konsekvens reagerede udbruddet med at øge farten, og det kostede for Frapporti og Agnoli, der begge blev sat af.

 

Mens Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) forsøgte sig med et angreb i feltet, måtte Marengo også slippe, hvorfor Ballerini, Gogl og Herrada nu var alene i front. Kort efter forlod den sygdomssvækkede Mads Pedersen ikke helt overraskende løbet.

 

Feltet fladt lidt til ro igen og lod afstanden vokse til et minut og 50 sekunder igen, inden farten igen blev øget. Ved afslutningen på tredje omgang havde fronttrioen således bare halvandet minut, og ved starten på sidste omgang på den lille rundstrækning var afstanden den samme. Med 43 kilometer tilbage angreb Geoghegan Hart igen, men kom ikke fri. Jose Herrada slap oppe foran, men de øvrige udbrydere havde nu blot 30 sekunder til feltet.

 

Angreb fra feltet

Med 38 kilometer skulle feltet ind på den første passage af dobbeltstigninger. Her var der en voldsom positionskamp, hvor der blev angrebet på kryds og tværs.

 

Flere grupper fik samlet sig foran, og blev hentet af feltet, inden det lykkedes David Gaudu (Grouparma - FDJ) at slå et hul sammen med Bennett (Team Jumbo-Visma), der blev jagtet af en femmandsgruppe, anført af selveste Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), denne gruppe blev dog hurtigt spist af feltet.

 

Adskillige angreb fra feltet førte til der blev samlet en gruppe foran bestående af blandt andre: Wilco Kelderman (Team Sunweb), Eddie Dunbar (Team Ineos), Alejandro Valverde (Team Movistar), Daniel Martin (UAE team-emirates), Diego Ulissi (UAE Team-Emirates) David Gaudu, George Bennett, David Formolo (BORA - hansgrohe), Dylan Teuns(Bahrain Merida), Pierre Latour (AG2R), Rudy Molard (Groupama - FDJ), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team) og Michael Woods(EF Education-First).

 

Ulissi var dog ikke tilfreds med at sidde i denne gruppe, og forsøgte med 31 kilometer tilbage at køre væk sammen med Gaudue, dette blev dog lukket. Både Sanchez og Formolo førsøgte sig med forceringer, men uden held.

 

Med 28 kilometer igen havde denne gruppe 20 sekunder, ned til et felt med flere af løbets favorriter.

 

Et par ryttere var faldet fra, og frontgruppen bestod nu af: Eddie Dunbar (Team Ineos), Valverde, Bennett, Formolo, Teuns, Sanchez, Ulissi, Martin (UAE Team-Emirates),Mathias Frank (AG2R), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Molard, Gaudu, Woods. Der samarbejde godt. I feltet forsøgte Trek og Neri at hente de forreste, da ingen af deres kaptajner var i frontgruppen.

 

Med 24 kilometer igen begyndte Tom Skujins (Trek - Segafredo) at føre i feltet. Skujins var forsvarende vinder af løbet, men måtte ofre sig for holdets to kaptajner Bauke Mollema og Gianluca Brambilla (Trek - Segafredo).

 

Skuijns barberede lynhurtigt forspringet ned på ti sekunder, hvorefter Brambilla forsøgte at lukke holdet til frontgruppen alene. Oppe foran førsøgte Gaudu at køre væk, men blev hentet igen. Herefter kørte Sanchez kontra og fik slået et hul alene.

 

Med 18 kilometer i angreb Mollema og Alex Aranburu (Astana Pro Team) som slog et lille hul til feltet, der var 25 sekunder efter Sanchez. Resten af gruppen var på mellemhånd. Nibali kørte sig op til Molleme og Artanburu, som samtidig fik kontakt med gruppen på mellemhånd, feltet var dog lige i hælene på dem.

 

Kæmpe bommert, gruppe kører forkert

Med 13 kilometer igen havde feltet 40 sekunder til Sanchez og 20 sekunder til gruppen på mellemhånd, men så stoppede gruppen pludselig op og slog ud med armene. Motorcyklen foran dem havde taget et forkert sving, og gruppen var fulgt efter, og de var derfor nødt til at vende om.

 

På grund af denne bommert blev feltet samlet bag Sanchez, der stadig havde 40 sekunders forspring.

 

I feltet tog Jumbo-Visma ansvar for jagten på Sanchez, hvilket havde skåret forspringet ned på 30 sekunder, med ti kilometer igen. Fuglsang gjorde et glimrende arbejde med at bakke an i fronten af feltet.

 

Med otte kilometer igen sendte Valverde, Prades (Team Movistar) frem for at føre. Dette var med til at barbere Sanchez’s forspring ned på 15 sekunder, men splittede samtidig feltet til atomer. I forreste gruppe sad Jakob Fuglsang(Astana Pro Team), som ikke skulle tage nogle føringer. Puccio (Team Ineos) og Geoghegan Hart stod derimod for føringsarbejdet.

 

Med tre kilometer tilbage var der samlet en større gruppe bag Sanchez, der stadig havde ti sekunder.

 

Det lignede flere gange at den store gruppe ville hente Sanchez, hvis forspring var nede på fem sekunder med to kilometer igen. Men på den sidste kilometer lykkedes det ham faktisk at øge forspringet, hvorefter han rundede den sidste stigning alene, og det lignede han måske kunne vinde.  

 

Afsluningen

Latour angreb henover toppen fra forfølgergruppen bag Sanchez. Derefter kom Moscon (Team Ineos) kom med en vild forcering, som kun Fuglsang, Latour og Roglic kunne besvare, hvilket hentede Sanchez.

 

Nu var det kun Moscon, Latour, Fuglsang og Roglic alene foran. Her viste Roglic sig igen surveræn ved at køre væk med det samme, og komme alene i mål.

 

De resterne ryttere ude foran blev hentet af den større gruppe, hvor Giovanni Visconti (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM) spurtede sig til en andenplads foran sidste års vinder Skujins.

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tre Valli Varesine 
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Poels i stor nedtur: Det var noget lort

Optakt: VM i holdforfølgelsesløb (herrer)

Video i artiklenInteresseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

Video i artiklenRemco ser frem mod Tirreno-Adriatico: Kan køre samme taktik

Video i artiklenMads P officielt udtaget til Omloop

LIVESTREAM: 2. afdeling af Feltet.dk Race Series

Video i artiklenRiwal får WorldTour-debut allerede om en måned

Feltet.dk Race Series fortsætter tirsdag - tilmeld dig nu

Video i artiklenReaktioner fra tredje etape i UAE Tour

Video i artiklenOptakt: 4. etape af UAE Tour

UAE Tour-analyse: Et vink med en vognstang

Følg supersprinternes revancheopgør i Dubai

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Pogacar om kommende etaper: Vi vil afgjort forsøge noget

Vind cykel til 15.990 kroner og over 8000 kroner kontant

Video i artiklenYates efter stor præstation: Ville bare teste benene

Video i artiklenSuveræne Yates sætter konkurrenterne på plads i UAE

Video i artiklenAdam Yates satte alle til vægs på den udfordrende tredje etape i UAE Tour

Colombianer stærkest i Rwanda

Froome efter comeback: Jeg havde ingen smerter

MANDAG

Geraint Thomas ved godt mod efter Volta ao Algarve

Alsidig INEOS-stjerne tvivlsom til åbningsweekend

Video i artiklenCaleb Ewan vandt 2. etape af UAE Tour efter tæt spurt mod Sam Bennet

Bjerge, bjerge og flere bjerge: Dauphiné-rute præsenteret

Video i artiklenOptakt: 3. etape af UAE Tour

Søren Kragh og Casper P. til Omloop og Kuurne

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Giganternes forløste opgør

Lopez avancerede på enkeltstart: Alt var ret perfekt

Reaktioner fra anden etape i UAE Tour

Schachmann: Vidste det ville blive svært at slå Evenepoel

Video i artiklenBennett: Jeg ved ikke, hvad jeg lavede

Video i artiklenCaleb Ewan går dybt og vinder 2. etape af UAE Tour

Video i artiklenEwan: Vidste at de sidste 20 meter var afgørende

Haig øger Mitchelton-Scott-føring: Fremragende start

Video i artiklenCaleb Ewan gentager sidste sæsons sejr på Hatta Dam

Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt

21-årig etiopier tager klar sejr i Rwanda

Dennis efter nederlag: Hatten af for Remco

Van der Poel: Dette bliver et sværere år

Video i artiklenSe det sjove klip, hvor Groenewegen får skiftet baghjul under dagens UAE tour

Loyal hjælperytter tog karrierens første sejr: Fantastisk at se

Løbschef bekræfter: Coronavirus kan aflyse Milano-Sanremo

Over 350 har tilmeldt sig 2. afdeling af Feltet.dk Race Series

Belgisk stortalent ude af UAE Tour

Atlanterhavets cykel-hotspot

Quintana jubler efter fire sejre på en uge

Froome glad efter comeback: Fornemmelserne er gode

Evenepoel tanker selvtillid med sejr over verdensmesteren

Teuns slog Fuglsang: Er en smule overrasket

Video i artiklenOptakt: 2. etape af UAE Tour

Fuglsang: Håber at gentage karrierens bedste sæson

SØNDAG

Etapen til Thomas, løbet til Van der Breggen i Valencia

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Giganternes uforløste opgør

Worst og Sweeck lukker og slukker cross-sæsonen

Video i artiklenAckermann efter sejr i royal spurt: Wow!

Kæmpe TV-oversigt for 2020 - Køb Eurosport Player

Video i artiklenEvenepoel fortsatte og slog verdensmesteren på enkeltstarten

Evenepoel gjorde rent bord i Algarve-finale

Ung kazakh snød favoritterne i Rwanda

LIVE nu: Dennis knuser al modstand

Quintana vinder Tour du Var - Bernard sejrer fra udbrud

Video i artiklenFuglsang vinder Ruta del Sol for anden gang

Video i artiklenJakob Fuglsang vinder årets udgave af Vuelta a Andalucia

Merlier vinder afsluttende etape i Antalya - Dansker med i toppen

Video i artiklenAckermann tager første stik i UAE

Evenepoel ser frem mod afgørende enkeltstart i Algarve

Bohé vinder græsk MTB-løb

Eksklusivt interviewMathias Norsgaard er tilbage på landevejen: Det har set håbløst ud

Andreas Kron ude af fransk etapeløb

Coronavirus i Italien: Myndigheder opfordrer til aflysninger

Video i artiklenNorsgaard med topplacering i mexicansk triumf

Video i artiklenLópez: Algarve er en vigtig test

LØRDAG

Optakt: Søndagens etaper i Andalusien, Algarve og Frankrig

Optakt: 1. etape af UAE Tour

Optakt: UAE Tour

Præmiepuljen er nu over 50.000 kr i Feltet.dk Tour

Haig glad for at slå stjernen Fuglsang

Fuglsang ser frem imod afgørende enkeltstart

Lopez på toppen i Algarve - Evenepoel forsvarer førertrøje

Video i artiklenMiguel Angel Lopez vinder 4. etape af Volta ao Algarve