Roglic vinder igen i Italien
08. oktober 2019 16:38Foto: Unipublic / PhotoGomezSport
af Lukas Bennike Lewerissa

Det slovenske fænomen vandt Tre Valli Varesine og forsætter derfor sin vanvittigt imponerende sejrsstime. 

Primoz Roglic vandt endnu engang i Italien, da han kørte alene i mål i Tre Valli Varesine. Det kaotiske løb var præget af et langt soloridt af Luis Leon Sanchez, og af en misforståelse, hvor en større gruppe kørte forkert på et kritisk tidspunkt. Luis Leon Sanchez blev hentet af en firmandsgruppe på den sidste kilometer, hvor blandt andre Jakob Fuglsang sad, men her viste Roglic sig stærkest og kørte alene i mål.

 

Bag Roglic spurtede en større gruppe om de sekundære placeringer. Her kom Giovanni Visconti på en andenplads, foran sidste års vinder Tom Skujins.

 

Bedste dansker blev Jakob Fuglsang på en 19. plads. 

 

Løbsreferat

Det 153 mand store felt kørte aggressivt fra start. Det varede dog ikke mere end 5 km, inden en gruppe med Michael Gogl (Trek - Segafredo), Valerio Agnoli (Bahrain Merida), Davide Ballerini(Astana Pro Team), Mattia Frapporti(Androni Giocattoli - Sidermec), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) og Jose Herrada (Cofidis, Solutions Crédits) kom væk, og mens Alejandro Osorio (Nippo Vini Fantini Faizanè) satte efter, fik de opbygget et forspring på 20 sekunder.

 

Colombianeren blev hurtigt hentet, mens de seks forreste kæmpede en hård kamp for at holde sig fri, indtil feltet efter 10 km endelig gav op og lod afstanden vokse til 2 minutter.

 

Det nåede dog kun bare 2.20, inden Primoz Roglic (Team Jumbo-visma) sendte Jumbo frem for at føre, og de fik hjælp fra Bardiani, der havde sovet i timen og misset udbruddet.

 

Der blev ikke taget mange chancer, og efter at forspringet kortvarigt havde været oppe på tre minutter, fik en hårdt arbejdende Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) kørt det ned til to minutter og treidve sekunder efter en første time, hvor hele 45,1 kilometer var blevet tilbagelagt, af det 197,8 kilometer lange løb.

 

Jumbo var nu alene om arbejdet, og da de rundede toppen af Motta Rossa, var udbruddet bare et minut og 50 sekunder foran feltet. Ved første passage af målstregen var afstanden bare et minut og 42.

 

På første omgang forcerede Lotto Soudal voldsomt, og det fik forspringet til at falde til mindre end et minut. Som konsekvens reagerede udbruddet med at øge farten, og det kostede for Frapporti og Agnoli, der begge blev sat af.

 

Mens Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) forsøgte sig med et angreb i feltet, måtte Marengo også slippe, hvorfor Ballerini, Gogl og Herrada nu var alene i front. Kort efter forlod den sygdomssvækkede Mads Pedersen ikke helt overraskende løbet.

 

Feltet fladt lidt til ro igen og lod afstanden vokse til et minut og 50 sekunder igen, inden farten igen blev øget. Ved afslutningen på tredje omgang havde fronttrioen således bare halvandet minut, og ved starten på sidste omgang på den lille rundstrækning var afstanden den samme. Med 43 kilometer tilbage angreb Geoghegan Hart igen, men kom ikke fri. Jose Herrada slap oppe foran, men de øvrige udbrydere havde nu blot 30 sekunder til feltet.

 

Angreb fra feltet

Med 38 kilometer skulle feltet ind på den første passage af dobbeltstigninger. Her var der en voldsom positionskamp, hvor der blev angrebet på kryds og tværs.

 

Flere grupper fik samlet sig foran, og blev hentet af feltet, inden det lykkedes David Gaudu (Grouparma - FDJ) at slå et hul sammen med Bennett (Team Jumbo-Visma), der blev jagtet af en femmandsgruppe, anført af selveste Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), denne gruppe blev dog hurtigt spist af feltet.

 

Adskillige angreb fra feltet førte til der blev samlet en gruppe foran bestående af blandt andre: Wilco Kelderman (Team Sunweb), Eddie Dunbar (Team Ineos), Alejandro Valverde (Team Movistar), Daniel Martin (UAE team-emirates), Diego Ulissi (UAE Team-Emirates) David Gaudu, George Bennett, David Formolo (BORA - hansgrohe), Dylan Teuns(Bahrain Merida), Pierre Latour (AG2R), Rudy Molard (Groupama - FDJ), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team) og Michael Woods(EF Education-First).

 

Ulissi var dog ikke tilfreds med at sidde i denne gruppe, og forsøgte med 31 kilometer tilbage at køre væk sammen med Gaudue, dette blev dog lukket. Både Sanchez og Formolo førsøgte sig med forceringer, men uden held.

 

Med 28 kilometer igen havde denne gruppe 20 sekunder, ned til et felt med flere af løbets favorriter.

 

Et par ryttere var faldet fra, og frontgruppen bestod nu af: Eddie Dunbar (Team Ineos), Valverde, Bennett, Formolo, Teuns, Sanchez, Ulissi, Martin (UAE Team-Emirates),Mathias Frank (AG2R), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Molard, Gaudu, Woods. Der samarbejde godt. I feltet forsøgte Trek og Neri at hente de forreste, da ingen af deres kaptajner var i frontgruppen.

 

Med 24 kilometer igen begyndte Tom Skujins (Trek - Segafredo) at føre i feltet. Skujins var forsvarende vinder af løbet, men måtte ofre sig for holdets to kaptajner Bauke Mollema og Gianluca Brambilla (Trek - Segafredo).

 

Skuijns barberede lynhurtigt forspringet ned på ti sekunder, hvorefter Brambilla forsøgte at lukke holdet til frontgruppen alene. Oppe foran førsøgte Gaudu at køre væk, men blev hentet igen. Herefter kørte Sanchez kontra og fik slået et hul alene.

 

Med 18 kilometer i angreb Mollema og Alex Aranburu (Astana Pro Team) som slog et lille hul til feltet, der var 25 sekunder efter Sanchez. Resten af gruppen var på mellemhånd. Nibali kørte sig op til Molleme og Artanburu, som samtidig fik kontakt med gruppen på mellemhånd, feltet var dog lige i hælene på dem.

 

Kæmpe bommert, gruppe kører forkert

Med 13 kilometer igen havde feltet 40 sekunder til Sanchez og 20 sekunder til gruppen på mellemhånd, men så stoppede gruppen pludselig op og slog ud med armene. Motorcyklen foran dem havde taget et forkert sving, og gruppen var fulgt efter, og de var derfor nødt til at vende om.

 

På grund af denne bommert blev feltet samlet bag Sanchez, der stadig havde 40 sekunders forspring.

 

I feltet tog Jumbo-Visma ansvar for jagten på Sanchez, hvilket havde skåret forspringet ned på 30 sekunder, med ti kilometer igen. Fuglsang gjorde et glimrende arbejde med at bakke an i fronten af feltet.

 

Med otte kilometer igen sendte Valverde, Prades (Team Movistar) frem for at føre. Dette var med til at barbere Sanchez’s forspring ned på 15 sekunder, men splittede samtidig feltet til atomer. I forreste gruppe sad Jakob Fuglsang(Astana Pro Team), som ikke skulle tage nogle føringer. Puccio (Team Ineos) og Geoghegan Hart stod derimod for føringsarbejdet.

 

Med tre kilometer tilbage var der samlet en større gruppe bag Sanchez, der stadig havde ti sekunder.

 

Det lignede flere gange at den store gruppe ville hente Sanchez, hvis forspring var nede på fem sekunder med to kilometer igen. Men på den sidste kilometer lykkedes det ham faktisk at øge forspringet, hvorefter han rundede den sidste stigning alene, og det lignede han måske kunne vinde.  

 

Afsluningen

Latour angreb henover toppen fra forfølgergruppen bag Sanchez. Derefter kom Moscon (Team Ineos) kom med en vild forcering, som kun Fuglsang, Latour og Roglic kunne besvare, hvilket hentede Sanchez.

 

Nu var det kun Moscon, Latour, Fuglsang og Roglic alene foran. Her viste Roglic sig igen surveræn ved at køre væk med det samme, og komme alene i mål.

 

De resterne ryttere ude foran blev hentet af den større gruppe, hvor Giovanni Visconti (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM) spurtede sig til en andenplads foran sidste års vinder Skujins.

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tre Valli Varesine 
Nyheder Profil Startliste Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Toon Aerts tog sejren i Superprestige i Boom

Optakt: Chrono des Nations

Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen

Følg Toft, Bjerg og Quaade i årets sidste enkeltstart

Arzuffi vinder muddershowet i Superprestige Boom

Optakt: 4. etape af Tour of Guangxi

Optakt: Japan Cup

Tour of Guangxi-analyse: Kampen om Boras sprintertrone

Følg kongeetapen i årets sidste WorldTour-løb

Skadesramt Sarah Roy forlænger med Mitchelton-Scott

Guillaume Martin: Angreb i jagten på bjergpoint

Arndt: Kanter og jeg mistede hinanden i spurten

Ackermann: Føler mig mindre presset nu

De Ketele undskylder efter uheldig kommentar

Iserbyt er ikke til start i Superprestige Boom

Cofidis henter 24-årig Sport Vlaanderen-rytter

Ackermann vinder efter svær afslutning i Guangxi

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet

Lasse Norman vinder EM-sølv i Omnium

Wild dronningen af Europa - Dideriksen kæmpede bravt

Test: Bontrager XXX-landevejssko

Glad Ackermann trods andenplads

Cavagna: Jeg vil vinde en masse

Stetina forlader Trek-Segafredo

Bendixen forlænger med Coop: Helt naturligt

Optakt: 3. etape af Tour of Guangxi

Tour of Guangxi-analyse: Hvis bare det kun handlede om at spurte...

Transferlisten 2019-2020 - DANSK

Transferlisten 2019-2020 - ProTeams

Transferlisten 2019-2020 - WorldTour

Hepburn fortsætter to år mere hos Mitchelton-Scott

Julian Alaphilippe får sin fætter som træner på Deceuninck-Quick-Step

Bardiani henter to italienske talenter

Annika Langvad fravælger landevejen og satser på mountainbike

McLay: Det er min mest anerkendende sejr i karrieren

Trentin: Det var en rodet spurt

24-årig japaner bliver professionel hos Delko Marseille

Jessica Allen forlænger med Mitchelton-Scott

Carbel: Ikke nemt at få en kontrakt

McLay tager overraskende sejr i Guangxi

Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?

TORSDAG

Se Danmark vinde EM-titlen i holdforfølgelsesløb

Danmark smadrer Italien og er nye europamestre

Higuita: Valverde er mit forbillede

Sunweb Development-rytter lam efter styrt

UAE-manager gør status på sæsonen

Bilbao: Landa og jeg aftalte at køre sammen i 2020

Optakt: 2. etape af Tour of Guangxi

Tour of Guangxi-analyse: Det colombianske fænomen er tilbage

Holden forlader Drops - skifter til spansk hold

Il Lombardia-analyse: De kasserede gravøl

Vermeersch sejrer i herrernes Kermiscross Ardooie

Medie: Rohan Dennis hælder mest til Team Ineos

Overblik: Disse ryttere har ikke en bekræftet kontrakt i 2020

Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey

Landstræner efter danmarksrekord: Vi skal ramme topniveauet i finalen

Katusha-ryttere føler sig holdt hen i uvished

Van De Steene vinder suverænt kvindernes Kermiscross Ardooie

Niklas Eg kører Japan Cup

Antunes får ikke ny kontrakt hos CCC Team

Iserbyt: Kan intet stille op mod van der Poel

Lefevere storroser Evenepoel efter fantastisk debutsæson

Vind billetter til Danish Bike Award

Ackermann: Vi har stadig sejrschancer

Kølig Gaviria: Jeg bevarede overblikket i spurten

To colombianere snuppet for doping

ASO og RCS Sport klar med nye løb i Mellemøsten

DGI Hærvejsløbet udvider med tre nye ruter i 2020

Pessimistisk Cofidis-rytter: Min karriere kan være slut

Gouvenou: Tour-ruten er designet til klatrerne

Motiverede hollændere glæder sig til Riwal-tiden

4000 meter-holdet sætter ny dansk rekord ved EM – og er klar til guldfinale mod Italien

Gaviria spurter sig til sejren i Guangxi

ONSDAG

Japan Cup bliver Phinneys sidste løb i karrieren

4000 meter-holdet sætter ny dansk rekord ved EM

Ex-europamester indstiller karrieren

Van Vleuten: La Course er ikke andet end et kriterium

Prudhomme: Vi vil gøre Tour-ruten mere varieret

Hollandsk kvintet skifter til Riwal Readynez

Optakt: 1. etape af Tour of Guangxi