Prøv vores nye app
Roglic suveræn på Col de Porte
13. august 2020 16:42Foto: ASO / Alex Broadway
af Mathias Blohm

Der ventede rytterne løbets på papiret hårdeste stigning som finale, da anden etape i Critérium du Dauphiné skulle afgøres, og endnu engang var Jumbo-Visma-holdet med Primoz Roglic i spidsen fuldstændig suveræne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det bliver svært at se, hvordan Ineos skal bryde Jumbo-Vismas suverænitet.

 

Det britiske hold, der selv har siddet i den suveræne position så mange gange, var tydeligt klar på dagens etape i Critérium du Dauphiné, og med alle mand forrest trak de favoritfeltet ind på dagens finalestigning.

 

Én efter én blev Ineos-rytterne dog brugt op, og selvom det også kostede hos konkurrenterne Jumbo-Visma, var det stadig en to-mod-én situation i hollændernes favør, da favoritterne kørte ind på den sidste kilometer.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Egan Bernal forsøgte, men hans angreb pressede ingenlunde Primoz Roglic, som i stedet kørte kontra og tog den favoritsejr, som mange havde ventet. Med sejren snupper han ligeledes løbets førertrøje fra holdkammeraten Wout van Aert.

 

Etapereferat:

Ikke langt fra Rhône-flodens bred tog de tilbageværende 156 ryttere i årets Critérium du Dauphiné klokken 13 starten på anden etape. På endnu en glohed dag i Vienne lidt syd for Lyon gik turen mod sydøst og Grenoble, hvor dagens mål lå på toppen af Col de Porte lidt nord for byen.

 

Foruden de fire ryttere, der udgik på onsdagens etape, måtte også den unge Deceuninck Quick Step neo-pro, Mauri Vansevenant, opgive at stille til start på løbets korteste etape, da han havde haft et maveonde natten igennem.

Annonce

 

Selvom dagens etape ’kun’ bød på 135 kilometer, var der med specielt kategori-1 stigningen Côte Maillet med 35 kilometer til mål og målstigningen Col de Porte udenfor kategori udfordringer nok. Desuden blev der allerede ved etapens start meldt om mulighed for tordenbyer i målområdet.

 

Uantastet begav otte ryttere sig fra første fløjt ud i dagens udbrud, og med danske Kasper Asgreen (Deceuninck) iblandt dem fik de hurtigt opbygget et forspring på et lille minut.

 

De øvrige ryttere i udbruddet var Fabien Doubey (Circus-Wanty Gobert), Geoffrey Soupe & Jérôme Cousin  (Total Direct Energie), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Ben O’connor (NTT), Jasha Sütterlin (Sunweb) samt indehaveren af bjergtrøjen Mihcael Schär (CCC), og efter en halv times kørsel havde de 2.30 til feltet.

 

Foto: ASO / Alex Broadway

 

Østtysk dieselmotor

I feltet sad Jumbo-Visma fremme med samtlige mand, og midt i det gule tog stak Wout van Aert end ikke ud i sin gule førertrøje. I udbruddet snuppede Kasper Asgreen dagens indlagte spurt efter 37 kilometer, mens forspringet frem mod dagens første kategoriserede stigning steg til tre minutter.

 

På den første af dagens i alt fire kategoriserede stigninger, var der lagt op til, at Michael Schär skulle snuppe de to point, der ventede til første mand på Cöte de Virville, men schweizeren måtte nøjes med et enkelt, da Fabien Doubey snød ham og kom først over. Schär tog dog revanche godt seks kilometer senere, da han snuppede det ene point, der ventede på toppen af kategori-4 stigningen Cöte de Roybon.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Efter 66 kilometers kørsel - og altså halvvejs på dagens etape - var udbruddets forspring stadig på tre minutter, men med den østtyske dieselmotor, Tony Martin, forrest, overlod Jumbo-Visma bestemt ikke noget til tilfældighederne.

 

 

Med Kasper Asgreen I spidsen ramte udbruddet med godt 40 kilometer til mål Côte Maillet, og mens Tony Martin havde reduceret forspringet til to minutter, havde tyskeren også afsluttet sin arbejdsdag, og han overlod i stedet tøjlerne forrest i feltet til løbets førende rytter Wout van Aert.

 

Bagerst i feltet faldt Alexander Kristoff nærmest øjeblikkeligt fra, og kort efter gjord André Greipel ham selskab. Også Edvald Boasson Hagen måtte slippe, og i udbruddet begyndte Jasha Sütterlin at se presset ud.

Annonce

 

Halvvejs på stigningen gik udbruddet så endeligt i stykker, da først Doubey slap, og kort efter måtte også Cousin og Asgreen opgive. Ikke længe efter var Michael Schär og Bruno Armirail helt alene i spidsen, og mens de to rundede toppen med Schär i spidsen, blev flere af udbryderne hentet af feltet, der kun havde halvandet minut op til de forreste.

 

 

Styrt og finalestigning

Med 23 kilometer til mål ramte den colombianske mester, Sergio Higuita, en midterhelle, og bag ham resulterede det i styrt hos flere ryttere. Selv så Higuita ud til at være ok, og med hjælp rfa Jens Keukeleire blev han bragt tilbage til feltet.

 

Værre så det ud for Dan Martin (Israel SUN) og Luis Leon Sánchez (Astana), der begge blev liggende på asfalten. Også Robert Gesink (Jumbo-Visma) var involveret, men han så ikke ud til at være nede.

 

Kort efter styrtet blev Kasper Asgreen og tre af de øvrige ryttere fra udbruddet hentet, og dermed var Armirail og Schär de eneste to foran feltet. De to ryttere kørte med godt 17 kilometer igen ind på finalestigningen Col de Porte med nærmest præcist et minut til feltet.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Michael Schär stoppede nærmest øjeblikkeligt med at træde, og dermed var Armirail alene i spidsen. I fronten af feltet slap Wout van Aert, mens Daniel Oss gik frem og førte for Emanuel Buchmann.

 

Føringen holdt dog ikke længe, inden Jumbo-Visma igen gik frem, og ved deres side sad Diego Rosa (Arkéa-Samsic) med sine kaptajner - Nairo Quintana og Warren Barguil - på hjul. Der var dog ingen, der lagde pres på, og Ineos var på stigningens første fem kilometer helt usynlige.

 

Ineos endelig frem

Bruno Armirail fik lov at øge sit forspring en lille smule, men da stigningen efter en kort nedkørsel atter tog fat med 11 kilometer igen, gik Ineos endelig frem med Dylan van Baarle og Geraint Thomas. Det var langt fra nogen voldsom forcering fra det komplette Ineos-mandskab, men det var ikke desto mindre nok til at få Tejay Van Garderen (EF), Diego Rosa (Arkea Samsic) og Alexey Lutsenko til at slippe.

 

Med otte kilometer til mål blev Bruno Armirail hentet, og han kunne med et smil melde alt udsolgt. Victor de la Parte tillod sig at bruge Armirail som affyringsrampe, men CCC-rytteren fik aldrig rigtigt et hul.

 

Annonce

 

En kilometer senere måtte både Davide Formolo og David de la Cruz (UAE) slippe, og det samme var desværre tilfældet for danske Niklas Eg (Trek-Segafredo). Da også Julian Alaphilippe (Deceuninck) måtte give fortabt, var det tydeligt, at den endelige udskilning var begyndt.

 

Jonathan Castroviejo (Ineos) havde trukket et par kilometer, men med fem kilometer igen overlod han føringsarbejdet til den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski, der hurtigt fik sat Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Warren Barguil (Arkea), mens også  holdkammeraten Chris Froome slap.

 

Med fire kilometer til mål var også Kwiatkowski brugt op, og dermed var kun Geraint Thomas, Pavel Sivakov og Egan Bernal tilbage for Ineos, men også hos Jumbo-Visma begyndte stigningen at trække tænder ud. Kun Primoz Roglic og Sepp Kuss sad helt fremme, mens både Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk var ved at slippe.

 

Finalen

Geraint Thomas’ føring var ikke lang, og det samme kunne siges om Sivakovs, og med to kilometer til mål måtte Sepp Kuss selv frem. Den unge amerikaner fik med Roglic på hjul reduceret gruppen til bare 11 ryttere.

 

Læs også
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

 

Egan Bernal prøvede sig med lidt over en kilometer til mål med et angreb, men det blev øjeblikkeligt lukket ned. I stedet var det med 800 meter Nairo Quintana, der forsøgte, og mens han blev lukket ned af Emanuel Buchmann, måtte Kuss endeligt slippe.

Annonce

 

Endnu engang viste Primoz Roglic sig dog som feltets stærkeste, da han uden nogen tydelige anstrengelser stak af fra de øvrige favoritter. Det var der, som vanligt fristes man nærmest til at sige, ingen der kunne følge med på, og selvom Guillaume Martin (Cofidis) forsøgte, kunne han ikke lukke hullet.

 

Det stod derfor ret hurtigt klart, at Roglic ville tage favoritsejren, og bag ham var det Thibaut Pinot, der var bedst blandt de resterende. Franskmanden viste fin form forud for Tour de France og tog sig af andenpladsen.

INFO
Team Visma | Lease a Bike
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

Annonce

Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag

Annonce

Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr

Annonce

Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
VIS FLERE

Annonce