EKSKLUSIVT

Roglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren
24. juni 2021 15:00Foto: Sirotti
af Mikkel Tofte Langerhuus

Det er ikke nok at være god opad i dette års Tour de France, hvis man skal gøre sig forhåbninger om et resultat i det samlede klassement, mener Jumbo Vismas sportsdirektør, Grischa Niermann, som Feltet.dk har talt med inden Tour-starten. 

Annonce

Sidste år måtte Primoz Roglic se sig slået på næstsidste etape af sin landsmand Tadej Pogacar, og Roglic har i år valgt en anden optakt til Tour de France end de tidligere gange, han har været til start. 

 

Han har nemlig ikke kørt løb siden Liege-Bastogne-Liege i slutningen af april, hvor han kørte over målstregen som nummer 12. Ved den lejlighed var det selvsamme Pogacar, der løb med sejren. 

 

Meldingerne fra Jumbo Visma var, at Roglic havde kørt et hårdt forår og havde brug for løbspause for at præstere optimalt i Touren. 

Gaudu tager sidste etape i Baskerlandet, mens Roglic vinder samlet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Grischa Niermann, der er sportsdirektør for Jumbo-holdet, er fortrøstningsfuld på sin kaptajns vegne trods den lange løbspause. 

 

”Primoz (Roglic, red.) er klar. Vi ser de tal, han leverer i træningen, men spørgsmålet er altid, hvor godt det er sammenlignet med løbsfart og de andre ryttere. Men vi ved, hvad der skal til for ham for at vinde løbet,” siger Niermann i et interview med Feltet.dk. 

 

Da adspurgt til den føromtalte ardennerklassiker i Liege er sportsdirektøren hurtig til at skubbe favoritværdigheden over på UAE og Pogacars side. 

Annonce

 

”Det var ikke Primoz’ bedste dag, men han slog Pogacar forinden i Baskerlandet. På den anden side er Pogacar forsvarende vinder og derfor den største favorit inden Touren. Vi er, i modsætning til sidste år, underdogs inden løbet,” lyder det fra Niermann. 

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Primoz Roglic var lige ved og næsten i årets Fleche Wallone, da han blev hentet og oversprintet af Julian Alaphilippe. 

 

DER ER PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KRONER I ÅRETS TOURSPIL - SÆT DIT HOLD HER!

 

Enkeltstart og nedkørsler bliver afgørende

På årets rute er der to lange enkeltstarter på henholdsvis 27 og 31 kilometer. Det får selvsagt afgørende betydning for det endelige klassement.  

 

Niermann fremhæver, udover kampen mod uret, de etaper, der slutter nedad. En disciplin, hvor han stoler på sin kaptajn. 

Annonce

 

”Roglic er rigtig god nedad, men nedkørslerne bliver helt sikkert afgørende for klassementet, da de er tekniske og kan skabe forskelle,” mener sportsdirektøren.

 

Det er derfor alfa og omega for den kommende Tour-vinder at være en komplet cykelrytter, da du skal kunne begå dig i alle terræner.

 

”Det er afgørende for en klassementsrytter ikke kun at være god opad. Du skal også være en god nedkører for at vinde årets Tour,” siger Niermann.  

 

Enkeltstartskvaliteterne hos sloveneren er åbenlyse, hvorfor årets rute på papiret ligger godt til ham. Men Roglic’ chef mener, at der er mange flere etaper i den første uge, hvor du kan tabte klassementet.

 

”Enkeltstarterne bliver meget vigtige i årets Tour, da der er to lange. Men løbet bliver ikke afgjort på en eller to etaper. Den første uge er meget vigtig, hvis du vil køre et godt klassement. De første to etaper er allerede meget nervøse og essentielle for klassementet”, fortæller Niermann.

Annonce

 

Grundet den lange løbspause er der nogle spørgsmål ved Roglic’ form. Men sloveneren og de øvrige favoritters form får vi svar på allerede på løbets første enkeltstart. 

 

”Efter femte etape ved vi, hvor Primoz står i forhold til konkurrenterne,” afslutter Niermann.

 

HUSK, DU KAN SE ALLE TOUR DE FRANCE ETAPER UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+.

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora

Landevej

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE