EKSKLUSIVT

Rørt Holm lykkelig på Cavendishs vegne
12. april 2021 15:02Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Rasmus Brandt

Brian Holm blev rørt hjemme i stuen, da Mark Cavendish i dag tog sin første sejr i tre år. Til Feltet.dk fortalte danskeren kort tid efter, hvordan han oplevede sejren, og hvorfor Cavendishs comeback er så ekstraordinært.

Annonce

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.

 

Mange havde dømt ham færdig, men Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) kunne i dag skrige sin lykke ud, da han kørte først over stregen for første gang i tre år, da han i Tyrkiet Rundt, slog  Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) og Andre Greipel (Israel Start-Up Nation) i spurten.

 

Et vigtigt kapitel blev således skrevet i den allerede legendariske sprinters historie. Noget der også rørte mange af de mennesker omkring ham, der fulgte med.

Cavendish vinder 2. etape af Tyrkiet Rundt

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Hjemme hos Brian Holm sad følelserne således uden på tøjet, da sejren var en realitet for hans mangeårige ven.

 

”Det var nok den gang i hele mit liv, jeg har været tættest på at knibe en tåre, når nogen har vundet,” fortæller Holm lykkeligt til Feltet.dk få minutter efter Cavendishs sejr.

 

”Jeg ved hvor meget, det betyder for ham. Det her var der ikke mange, der havde regnet med,” fortæller Holm om det utrolige comeback Cavendish i dag satte kronen på.

Annonce

 

Nåede det som ikke kunne nås

Forud for denne sæson lignede Mark Cavendish da også en mand på vej imod pensionen. I sidste øjeblik fik han dog en plads hos Deceuninck-Quick Step, der gav ham en gylden mulighed for at genfinde sig selv i karrierens efterår.

 

I dag viste han den 35-årige sprinter så, at den tillid var beretigget.

 

Cavendish lignede med 100 meter til stregen ellers langtfra en vinder, men en fart, der mindede om Tour-dagene i 2010, sikrede ham akkurat sejren.

 

Mark Cavendish har i år genfundet køreglæden hos Deceuninck-Quick Step. Foto: Sirotti.

 

Annonce

 

Ifølge Holm var det da også den gamle Cavendish, han så i dagens finale,

 

”I dag kørte han på instinkt. Han hoppede ikke over på Philipsens hjul men blev på Greipels. Da Greipel så gik død, nåede han forbi, og gjorde ligesom den gamle Cavendish: Han nåede det, man ikke kan nå,” fortæller Holm, der også selv blev overrasket over sejren

 

”Jeg nåede at tænke, han måtte nøjes med podiet, da jeg så det sidste sving. Men han var smartere end os i dag. Der var nok mange, der fik kaffen galt i halsen,” fortæller danskeren, der bukker sig i støvet for sin gode ven og samarbejdspartner Cavendish.

 

Ufatteligt mentalt comeback.

En del af grunden til Holms glæde over dagens sejr ligger ikke kun i ham og Cavendishs tætte forhold, der strækker sig mere end et årti tilbage.

 

Det betyder nemlig også meget for Holm, at en rytter, der har vundet så meget og har tjent sine penge, viser cykelsporten så stor respekt, som Cavendish gør ved at fortsætte.

Annonce

 

”Jeg er altid glad, når rytterne vinder, og særligt når det er en af de danske drenge, som har fremtiden for deres fødder. Men en rytter som Mark, der har været så meget igennem og har tjent så mange penge, men som fortsætter, bare fordi han elsker at cykle og har så stor kærlighed til sporten. Det er fantastisk,” forklarer Holm.

 

Udover glæde og forløsning er der dog også en grad af fascination at spore hos Holm, der synes, det er utroligt, hvor meget det mentale har betydet i Cavendishs comeback.

 

”Det ufattelige her er, hvor meget det mentale betyder for en rytter. Jeg har snakket med Cavendish mange gange de seneste tre år. Så jeg ved, hvor meget han har kæmpet med. Han har haft psykologer og alt muligt, men der er ikke noget, som har hjulpet,”

 

”Så kommer han ind på vores hold, og nu fungerer det. Man skal virkelig ikke undervurdere, hvor meget det mentale betyder, og at man har det godt.,” fortæller Holm, der også ved, hvad der netop fungerer i forholdet mellem Quick Step og Cavendish.

 

”Vores hold er ikke perfekt for alle, men for ham passer det perfekt med den lidt gammeldags og konservativ måde, som Quick Step køres på,” Slutter Holm af.

Annonce

 

Du kan følge Cavendish og resten af feltet i Tyrkiet Rundt igen i morgen, hvor løbet vises på Eurosport.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro dell'Appennino

Landevej

Annonce

ANNONCE