”Robocop” fortsætter på WorldTouren
23. oktober 2019 12:47Foto: A.S.O.
af Silas Holme Stage

38-årige Vasil Kiryienka er ikke færdig på WorldTouren og fortsætter på engelske Team Ineos.

Annonce

Han er kendt som manden, der aldrig smiler, og i næste sæson får cykelfeltet nok en gang fornøjelsen af Vasil Kiryienka stålfaste ansigt.

 

Tidligere i dag offentliggjorde hviderusserens hold Team Ineos, at de fortsætter samarbejdet med den erfarne hjælperytter.

 

Det er efterhånden mange år siden, at Vasil Kiryienka startede karrieren på det polske kontinentalhold Grupa PSB. Faktisk går hviderusseren ind til sin 16. sæson som professionel cykelrytter, hvor de seneste syv har været på det britiske storhold.

 

”Jeg er meget glad for at have skrevet en ny kontrakt på et år. I de seneste syv sæsoner på et internationalt hold under Sir Dave Brailsfords ledelse, har jeg fået uvurderlig erfaring,” fortæller Vasil Kiryienka på holdets hjemmeside.

 

Tidligere i år så det ellers sort ud for Kiryienka. I marts måtte han i behandling for en hjertefejl, som lugtede af et ufrivilligt stop for ”Robocop”. Det tog dog ikke mere end et par måneder, før han sad i sadlen til Team Ineos’ første løb under deres nye navn Romandiet Rundt.

 

To måneder efter det schweiziske etapeløb stemplede Kiryienka for alvor ind, da han vandt enkeltstarten ved De Europæiske Lege, som blev afholdt i Kiryienkas hjemland Minsk. Hviderusseren erkender dog stadig, at det har været en svær sæson med fysiologiske udfordringer.

Annonce

 

”Den igangværende sæson har ikke været nem for mig. Det var hårdt at erkende, at der er nogle fysiologiske ændringer i min krop, som ikke lader mig fortsætte med at gøre det, jeg elsker. Men takket være holdets støtte, er min tilstand blevet normal igen.”

 

Forlængelsen af 38-årige Kiryienkas kontrakt er næppe udelukkende indgået af sympatiske årsager. I kraft af sin erfaring og solide præstationer for det succesfulde hold har han masser at give til unge ryttere som Ivan Sosa, Jhonatan Naváez og Pavel Sivakov.

 

”Kiry er et fremragende eksempel for de unge ryttere - at se en som har været verdensmester og en af de bedste hjælperyttere i verden. Han har prøvet næsten alt, deltaget i flere Grand Tour-succeser, men han fortsætter med at have motivationen til at fortsætte,” fortæller en af Team Ineos’ trænere Xabier Artexte på holdets hjemmeside.

 

Vasil Kiryienka kom til Team Sky i 2013 efter fire sæsoner hos spanske Movistar.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopplacering til Gudnitz giver bornholmske muligheder

Landevej

Motorcykler ramt af søm i Amstel Gold Race

Landevej

Eksklusivt interviewDansk teenager hjalp Sagan til sejr: Bare en fed dag

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)

Landevej

Video i artiklenFølg den store Giro-generalprøve i Alperne

Landevej

Eksklusivt interviewFoldager med schwung i spurten: Havde ikke set det komme

Landevej

Annonce