Robert Gesink: Slut med dumme styrt
12. februar 2018 08:26 af Christopher WallinFoto: Sirotti

Den nu 31-årige hollænder finder hele tiden nye måder at motivere sig på. Med den nye sæson undervejs har han fremlagt sit program for året, der indeholder en blanding af etapeløb og endagsløb.

Engang et af de hotteste navne, da snakken faldt på klassements-talenter, tilsidesætter klassementet i år. Han vil i stedet jagte etapesejre i Tour de France og Giro d’ Italia, samt agere hjælperytter for klassementshåbet i begge løb. Han vil forsøge at køre samme program som sidste år, som dog blev ødelagt af skader.

 

”Hvert år laver jeg et program, men jeg kan aldrig gennemføre det, fordi jeg ender i dumme styrt. Sidste år under Touren og Giroen. Jeg vil gerne vinde mere, især i løb som disse. Jeg synes det er en super ide at køre begge Grand Tours, men ikke som klassementsrytter.”, siger Robert Gesink til Cyclingnews.com.

 

Den lange hollænder har fem gange kørt i top ti i Grand Tours, hvor hans bedste resultat var i Tour de France 2010 som nummer fire. Men at køre klassement virker ude af syne, og konkurrenterne bliver stærkere og stærkere. Så i stedet for at fokusere på et mål, så spreder Gesink sine ud.

 

”Jeg siger ikke klassementet er forbi for altid. Jeg kender nogenlunde mine evner som klassementsrytter, hvis alt går uden problemer, så kan jeg køre i top ti, men ikke i nærheden af podiet. Jeg vejer 73 kilogram, og i disse dage, så er der mange mindre fyre, der også har en god enkeltstart. Jeg er 31 år nu, og har nogle år tilbage i mig. Jeg føler mig virkelig motiveret.

 

Meget af Gesinks motivation bunder i, at han missede halvdelen af sidste sæson, hvor han styrtede ud af Tour de France på ottende etape. Hvilket betød tre måneders pause, og en lang vej tilbage til cyklen, hvor hollænderen ikke en gang kunne samle sine børn op på grund af skaderne i ryggen.

 

”Jeg tænkte ikke styrtet var så slemt, jeg forsøgte også at komme på cyklen igen med det samme, men jeg kunne være blevet lam, hvis det var lykkedes mig. Jeg skulle have været meget mere forsigtig. Jeg er blevet kortere på grund af denne skade, jeg skulle gå med korset hele dagen, undtagen, når jeg sov. Jeg kunne ikke lave noget i to måneder, men måtte begynde at træne indendørs, og det eneste, der holdt mig oppe var, at jeg snart kunne komme ud på cyklen igen.”
 

Drømmer om at vinde en etape i alle Grand Tours

 

Robert Gesink lavede sit comeback i januar 2018 efter sit styrt, da han blev nummer ti i Tour Down Under. Næste mål for hollænderen er Paris-Nice, Ardennerne og Giro d’Italia.

 

”Hvis jeg kunne vinde en etape i alle tre Grand Tours, så ville jeg være rigtig glad. Det er et projekt jeg arbejder på, samt være en del af holdets succes. Jeg bliver hurtig rastløs, hvad angår mål, så måske vil jeg forsøge at vinde Schweiz Rundt eller Dauphine imellem Touren og Giroen.”

 

For den tynde hollænder handler det hele om at vinde, men ser også sig selv som en rollemodel for nye og unge ryttere. Han har været en del af LottoNL-Jumbo siden Rabobank-dagene, og ser frem til at dele ud af sin erfaring til ryttere som George Bennett og Primoz Roglic.

 

”Det føles som et helt nyt projekt, der er sket så meget over de sidste år. Der er så meget ufuldendt endnu med mine styrt de sidste par år, men jeg sætter stor pris på dette hold. Vi er meget mere åbne nu end tidligere. Alle ryttere er motiverede, og det er ikke et diktatur. Vi har en stamme, der har været her længe, og vi har været igennem alt. Samtidig har vi meget potentiale med ryttere som Steven Kruijswijk, George Bennett, Primoz Roglic og Dylan Groenewegen som sprinter”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Eenkhoorn efter sejr: Perfekt forarbejde af holdet

LIVE nu: Sikrer Kragh sig en podieplads på kongeetapen i BinckBank Tour?

Moreno Hofland skifter til EF

Talentfuld ung hollænder vinder i Colorado

Adam Toupalik: Dette er min største sejr

Cykelweekend på Lolland-Falster – gode ruter og gastronomi i særklasse

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

Etapen var hårdere end Mohoric forventede

SIDSTE CHANCE: Efterårsspillet starter i morgen - puljen over 6000 kr

Siggaard: Hatten af for Vos

Forudbestil Lars Bak nye bog - og spar 15%

Etapen passede bedre til Mühlbergers holdkammerat

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Optakt: 7. etape af BinckBank Tour

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar