Riwal tager ansvar i Bretagne - Dansker i udbrud
24. september 2021 16:45Foto: Riwal Cycling Team
af Frederik Holst Pedersen

På dagens 217 kilometer lange etape af Tour de Bretagne var danske Jesper Schultz i udbrud, men lod sig falde tilbage til feltet, hvor Riwal Cycling Team tog kontrol. 

Annonce

Riwal Cycling Team havde både danske Jesper Schultz og Elmar Reinders i udbrud på dagens femte etape af Tour de Bretagne. De to ryttere blev dog kaldt tilbage til feltet, hvor det danske hold tog kontrol, og bidrog til at køre udbruddet ind.

 

I sidste ende blev Nick van der Lijke syver på etapen, medens Tobias Lund Andresen blev nummer 11. Førstnævnte er stadig treer i det samlede klassement frem imod weekendens to afgørende etaper.

 

Etapereferat

På dagens femte etape af Tour de Bretagne skulle rytterne ud på hele 217 kuperede kilometer fra Châteaubriant til Boisgervilly.

Er fem kaptajner på holdkortet en fordel eller ulempe for dansk VM-succes? Radio Tour diskuterer

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Ganske hurtigt efter starten kom en gruppe på hele 13 ryttere fri fra feltet, medens en mindre gruppe på ni ryttere sad på mellemhånd.

 

Efter 100 kilometers kørsel var situationen den, at der var 18 ryttere i front. Blandt de 18 sad gårsdagens sejrherre Elmar Reinders (Riwal Cycling Team) og danske Jesper Schultz (Riwal Cycling Team).

 

Feltet sad hele fem minutter efter den store gruppe med 111 kilometer til mål. De to ryttere fra det danske hold lod sig dog falde tilbage til hovedfeltet, hvor Riwal Cycling Team nu tog ansvar, og førte an.

Annonce

 

Med 60 kilometer til mål havde det danske hold fået kørt forspringet ned til lige over tre minutter.

 

Med cirka 40 kilometer til mål var afstanden til den store gruppe i front nu nede på lidt over to minutter, mens Riwal nu fik hjælp af to andre hold i føringsarbejdet i feltet.

 

Og hjælpen begyndte at betale sig. Fem kilometer senere var udbruddets forspring nede på halvandet minut.

 

Efter 200 kilometers kørsel var der angreb i front, og den store udbrudsgruppe blev sprængt i stykker. Forrest lå nu Enzo Leijnse (Development Team DSM) med et forspring på 40 sekunder til feltet.

 

Med fem kilometer til mål blev Leijnses angreb neutraliseret, og feltet var samlet. Her var der flere angreb, men det hele skulle afgøres i en spurt til sidst.

Annonce

 

Her viste 23-årige Leonardo Marchiori (Androni Giocattoli-Sidermec) sig som den hurtigste rytter, og italieneren kunne lade sig hylde som femte etape af Tour de Bretagne. 

 

Aaron Gate (Black Spoke Pro Cycling) blev nummer to, medens Milan Fretin (Lotto Soudal Development Team) blev treer.

INFO
Le Tour de Bretagne Cycliste
Nyheder Profil Resultater
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE