Riwal Readynez sæsondebuterer med stærkt hold
11. februar 2019 10:55 af Mathias Blohm SchytteFoto: Feltet.dk

Skiftet til cykelsportens næsthøjeste klasse blev en realitet 1. januar i år, men endnu har Riwal Readynez ikke prøvet sig selv af som prokontinental. Det kommer dog på søndag, hvor de sæsondebuterer i det italienske løb Trofeo Laigueglia med et stærkt besat hold.

Ny sponsor, nyt niveau og ny trikot.

 

Meget er sket på Riwal Readynez, siden de i efteråret kørte det sidste cykelløb i 2018.

 

Nu står sæsondebuten for døren, for på søndag deltager de i det italienske endagsløb Trofeo Laigueglia, og de syv ryttere, der skal køre løbet, er blevet udtaget.

 

Jonas Aaen, Lucas Eriksson, Alexander Kamp, Sindre Lunke, Rasmus Quaade, Nicolai Brøchner og Emil Vinjebo trækker således alle i den Riwal-trikot, der også har fået en ordentlig overhaling frem mod den nye sæson.

 

Af de syv ryttere der stiller til start i det italienske 1.HC-løb, er det således kun Jonas Aaen, der også var at finde på holdet i sidste sæson.

 

Det italienske endagsløb er 203,7 kilometer langt og køres i provinsen Savona i det vestlige Italien cirka 40 kilometer nord-øst for Sanremo.

 

Løbet byder på i alt seks kategorieserede stigninger, hvoraf feltet skal over den 2,1 kilometer lange Colla Michieri, der har en stigningsprocent på 7,9, hele fire gange - sidste gang ti kilometer før målstregen.

 

Sidste års vinder, Moreno Moser, stiller igen i år til start for sit Nippo Vini Fantini Faizanè-mandskab, mens også vinderne fra henholdsvis 2017 og 2015, Fabio Felline og Davide Cimolai, stiller til start.

 

Ud over en masser hovedsageligt italienske prokontinentalhold stiller også de to franske World Tour-hold, Groupama-FDJ og AG2R La Mondiale, til start, når løbet skydes i gang søndag.

DEL
DELTAG I DEBATTEN