EKSKLUSIVT

Riwal-svensker med Ardenner-håb: Vil tage skridtet op
01. maj 2021 13:30Foto: Riwal Cycling Team
af Andy Joachim Pedersen

Svenske Lucas Eriksson er blandt profilerne på det danske kontinentalmandskab Riwal Cycling Team, og med Ardennerne i kikkerten håber han, at holdet tager et skridt op som ProTeam endnu engang.

Annonce

Feltet.dk har været med til træningssamling hos Riwal Cycling Team i Odense, og vi bringer her det fjerde interview i rækken med de fleste af holdets ryttere.

 

Han stak snuden frem i Cholet-Pays de la Loire tidligere på sæsonen, og der er ganske finde resultater på hans palmares fra tidligere år, og forhåbentlig bliver det kun endnu bedre, og gerne på sportens øverste niveau.

 

Det fortæller Lucas Eriksson i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

Se de sidste fem kilometer fra Solers sejr i Romandiet

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det bedste for mig vil være, hvis det her hold bliver prokontinental igen, men hvis det ikke gør, så håber jeg, at jeg kan tage et skridt op igen på højeste niveau,” siger han.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Ardennerne er hans specialitet
Eriksson lægger ikke skjul på, at de længere løb i Ardenner-stil er dem, der passer ham bedst, og han håber da også på, at Riwal allerede i 2021 kan være heldige at ramme nogle af de løb.

Annonce

 

Desværre har løbene indtil videre lagt i den del af sæsonen, der har været ramt af aflysninger på de niveauer, der ikke er WorldTour.

 

”Vi kender ikke programmet endnu, men Ardenner-løbene og Wallonien-løbene er de bedste for mig. Ikke for lange stigninger, men heller ikke for korte,” fortæller Eriksson.

 

”Det er puncheur-stigninger, og det vil jeg fokusere på, da det er min specialitet. Det er der, jeg tror, at jeg kan få gode resultater.”

 

Selvom løbskalenderen ikke har været med holdene i den første del af sæsonen, fik han alligevel anledning til at vise sig frem i Cholet-Pays de la Loire tidligere på året.

 

Lucas Eriksson her i midten mellem Rasmus Quaade til venstre og Jesper Schultz til højre | Foto: Riwal Cycling Team

Annonce

 

I løbets finale blev der rykket flere gange, og svenskeren var med i alt, hvad der bevægede sig i finalen, og det er i god tråd med hans ambition for karrieren på nuværende tidspunkt: At være den bedste udgav af sig selv.

 

”Det går virkelig godt. Hvis løbet i Frankrig havde været lidt hårdere med nogle lidt længere stigninger, havde jeg kunne lave et virkelig godt resultat, men denne gang var det så ikke meningen,” siger han.

 

”Jeg vil gerne være den bedste udgave af mig selv og køre de største løb. Det er mit mål. En dag ude i fremtiden håber jeg, at jeg kan lave resultater i de helt store løb, og det er det, der holder mig kørende,” siger han.

 

Var tæt på at stoppe karrieren
Det stod ikke altid skrevet i stjernerne, at Eriksson ville lande hos Riwal Cycling Team i 2019. Elitekarrieren startede i Sverige, men var ved at få et brat stop i Holland.

 

”Jeg har haft nogle op- og nedture, synes jeg. Jeg synes, at jeg havde en rigtig god juniortid begge år. Jeg var ret god der. Mit første og andet seniorår kørte jeg for et svensk kontinentalhold, og det var godt for mig,” fortæller Eriksson om tiden hos det nu hedengangne Team Tre Berg-Bianchi.

Annonce

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

”Jeg havde nogen anstændige resultater og det hele. Så skiftede jeg til SEG Racing, og det var virkelig skidt for mig. Det var hårdt for mig, jeg nød det slet ikke. Jeg var tæt på at stoppe min karriere,” fortæller han om SEG Racing.

 

Det store fokus på de hollandske ryttere på holdet gjorde, at Eriksson følte sig overset. Han vendte hjem til Sverige og et klubhold med fine resultater til følge, og det åbnede nye døre.

 

”Det var godt for mig, og jeg fik resultater. Min første prokontinentalkontrakt kom med Riwal, og det er mere som et svensk hold med folkene omkring det. Jeg synes, at det er godt,” fortæller han.

 

”Mit første år her var virkelig godt. Sidste år var, hvad det nu var, og sådan var det for alle,” siger han om 2020, der gik halvvejs i vasken for ham og mange andre ryttere i feltet.

Annonce

 

Foto: Riwal Cycling Team.

 

En anden årsag til, at 2020 ikke var et optimalt år for Eriksson var, at han i foråret fik hjerteproblemer, der holdt ham ude på sidelinjen fra marts til maj.

 

”Jeg kan mærke det nogle gange. Det er ikke et problem mere, men det er jo ens hjerte. Man er meget forsigtig med det, og hvordan det føles,” fortæller han.

 

”Tre-fire måneder efter blev jeg erklæret rask, men jeg havde stadig problemer. Jeg fik det tjekket en gang om ugen, men de kunne ikke finde noget, så jeg var nødt til at acceptere, at mit hjerte er sådan,” siger han.

 

At have problemer med hjertet er ikke som at have problemer med et ben eller et kraveben, fortæller svenskeren også.

Annonce

 

”Det har været virkelig hårdt for mig, for man bekymrede sig meget, når man træner. Nu betyder det ikke så meget,” siger han.

 

”Da jeg startede med at træne igen, tænkte jeg over, om mit hjerte kunne stoppe med at slå. Det var i mit sind hele tiden,” siger han.

 

Træningen er lavet om
Han er dog nu tilbage på cyklen og træner, som han skal. Tanken om hjertet fylder ikke nær så meget, og ydermere har han op til denne sæson fået en træner til at strukturere hans indsats.

 

”Det har været godt. Jeg har lavet en lille ændring i min tilgang til sæsonen. De sidste fire sæsoner har jeg styret min træning helt selv,” fortæller han og uddyber:

 

”Jeg planlagde den selv og det hele. I år har jeg fået hjælp, og det har jeg haft siden december. Det går virkelig godt,” siger han om den nye situation.

Annonce

 

Det er endnu ikke til at sige, om det kan ses i resultaterne, da sæsonen stadig er ung, men følelsen fortæller Eriksson, at det går den rigtige vej.

 

”Det er svært at sige, om jeg allerede har forbedret mig, men som jeg ser det, føles det godt og det hele, så jeg er meget positiv over det,” siger han.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Årsagen til skiftet er behovet for en mening med alt, han foretager sig på træningscyklen, så det kan hjælpe ham med at opfylde hans mål for sæsonen.

 

”Når man gør det selv, så styrer man det på følelsen. Så bliver det hurtigt: ’I dag føler jeg, at jeg kan køre fire timer’. Med min træner er det mere planlagt, og der er en årsag til, at jeg skal gøre de forskellige ting,” siger han.

Annonce

 

Lucas Eriksson har med Riwal Cycling Team i denne sæson kørte to UCI-løb, hvor de foruden Cholet-Pays de la Loire også deltog i GP Jean-Pierre Monsere.

 

Dette var fjerde interview med Riwal-rytterne. De tre foregående findes her:

Læs mere om Morten Nørtofts skifte til Riwal Cycling Team fra Herning CK.

Læs mere om Elmar Reinders ambitioner for denne sæson, herunder i GP Herning.

Læs mere om Jesper Schultz' store drøm om et topresultat i Danmark.

INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce