Efter syv s\u00e6soner hos Riwal er det blevet tid til nye himmelstr\u00f8g for Tobias Kongstad.<\/p>","
Den 25-\u00e5rige dansker tager s\u00e5ledes skridtet t\u00e6ttere p\u00e5 hjemmet i hovedstadsomr\u00e5det, da han skifter til Holb\u00e6k-baserede Restaurant SuRi-Carl Ras.<\/p>","
Skiftet skal if\u00f8lge ham selv ses i lyset af dyrek\u00f8bte erfaringer, han har gjort sig p\u00e5 Riwal.<\/p>","
Det fort\u00e6ller han til Feltet.dk, der snakkede med ham forud for offentligg\u00f8relsen.<\/p>","
\u201dDer er flere \u00e5rsager til, at jeg skifter til. En af dem er, at jeg er blevet lidt m\u00e6t af det halvprofessionelle liv, jeg har haft p\u00e5 Riwal, hvor man skal bruge rigtig meget tid p\u00e5 at cykle, da vi konkurrerer p\u00e5 h\u00f8jeste plan imod de bedste i verden, men l\u00f8nnen er ikke derefter. S\u00e5 man skal g\u00e5 p\u00e5 kompromis med rigtig mange ting,\u201d<\/p>","
Tanken om at k\u00f8re imod verdens bedste kan virke tiltalende p\u00e5 papiret, men if\u00f8lge Kongstad har medaljen ogs\u00e5 en bagside: Du f\u00e5r t\u00e6sk gang p\u00e5 gang.<\/p>
\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
”Man lider til træning, og man lider til cykelløb. Jeg har trænet hårdt, men når jeg kører cykelløb imod verdenseliten, får jeg tæv. Det kan man godt blive mæt af, når man arbejder så hårdt,” fortæller Kongstad og fortsætter.
”Der ved jeg at SuRi satser lidt mere på de mindre løb, og dem glæder jeg mig sindssygt meget til at køre. For der ved jeg, jeg kan få andre til at lide også,” fortæller danskeren med glæde i stemmen.
Efter syv år i Riwals farver trækker Tobias Kongstad nu i Restaurant SuRi-Carl Ras' farver. Foto: @hestkjaer
Holm og Pedersen betyder meget for holdets DNA
I år er Kongstad kørt i top-10 i både Grand Prix Herning, Fyn Rundt og GP Himmerland Rundt. Så de hjemlige løb er noget, han har godt greb om.
Danskeren agter dog at sætte holdet over sig selv, da han nu har fået så meget erfaring, at han sagtens kan unde holdkammeraterne succes.
”Om det er mig selv, der vinder, eller en af de andre kommer ikke til at betyde det store. Jeg er et sted i min karriere, hvor den professionelle karriere ikke er målet. Så vi kan godt unde hinanden sejre på holdet. Det handler mere om at holdet vinder, og at fællesskabet er godt,” fortæller danskeren, der understreger, at hvis nogen ringer med en professionel kontrakt, slår han selvfølgelig til.
Udover ryttere som Mathias Larsen, Christian Lindquist og Sebastian Nielsen har Restaurant SuRi-Carl Ras en række stærke personligheder i kulissen i form af Brian Holm, Jan Bech Andersen, Mads Pedersen og holdmanager Henrik Egholm.
Disse stærke personligheder giver holdet en styrke og kontinuitet, som Kongstad mener, er et af holdets største styrker.
”Jeg kan godt lide idéen om, at vi er på et hold, hvor der er nogle mentorer. Jeg synes tit, jeg har set Kontinentalhold dukke op, hvor ledelsen ikke er fra cyklingens verden, og har haft en anden tilgang. Der synes jeg, det er fedt, SuRi er et lille hold, men hvor folkene bag virkelig vil det, og hvor de vil se en udvikling hen over mange år,” forklarer Kongstad afsluttende.
Danskeren håber, han kan levere stærke resultater på den hjemlige scene næste år i de danske UCI-løb, men afviser heller ikke, at han kan levere noget i de internationale løb, som SuRi kører næste år i for eksempel Holland.
Følg med i de kommende dage her på Feltet.dk, hvor Restaurant SuRi-Carl Ras offentliggør flere af deres ryttere for 2022-sæsonen.