Annonce

Richie Porte er afklaret omkring rolle som hjælper
18. januar 2021 12:00Foto: Sirotti
af Mathias Lørup Jakobsen

Richie Porte, der i mange år har været kaptajn, er nu klar på at indtage rollen som hjælperytter. En rolle der i følge ham selv bliver spændende, da hans kommende hold, Ineos Grenadiers, viste nye måder at køre Grand Tours på i sidste sæson.

Holm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

se mere cykling på

Richie Porte ser frem til atter at vende tilbage til det britiske, når han i næste sæson skal køre for Ineos Grenadiers.

 

Porte pointerer selv, at det på en måde altid har været meningen, at han har skulle vende tilbage til holdet.

 

”Da jeg forlod holdet i 2015, var det på en så god måde, at Dave sagde, at hvis jeg ønskede at komme tilbage, stod døren åben.,” udtaler han til Cycling News og refererer til hans tidligere sportsdirektør Dave Brailsford, som fortsat er sportsdirektør hos Ineos.

 

Personligt opnåede Porte karrierens største resultat sidste år, da han for første gang i karrieren kunne stille sig på podiet efter Tour de France.

 

Men på trods af dette, og selvom Richie Porte har været et prominent navn i cykelsporten længe, føler han sig klar til at træde ind i rollen hjælper på hans nye hold.

 

”I min kontrakt med Ineos, har jeg skrevet under på en rolle som hjælperytter, men jeg tror stadig på, at jeg kan komme tilbage i god form og være med helt i toppen. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske i løb, men det er ikke mit store mål at skulle være den der bliver kørt for i en Grand Tour. Jeg er dog sikker på, at jeg kan spille en vigtig rolle i det taktiske spil…,” uddyber han.

Annonce

 

Porte mener desuden også, at det bliver spændende at se, hvordan tilgangen til Grand Tours bliver i år. Han er nemlig af den opfattelse at de store løb sidste år, har været med til at vise, at man kan køre løb på forskellige måder.

 

Her henviser han blandt andet til Tadej Pogačar, der nærmest vandt Tour de France ene mand.

Yderligere refererer han til Ineos indstilling til Vuelta a España, hvor de viste at man kan aktivere et stærkt cykelhold både i klassementet, men også i jagten på de enkelte etapesejre og altså give friheder til flere ryttere.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Video i artiklenCaleb Ewan vinder sidste etape af UAE Tour

Video

Annonce