Mathieu van der Poel vinder Flandern Rundt
18. oktober 2020 15:45Foto: Sirotti
af Frederik Holst Pedersen & William Qvick-Godthaab

Mathieu van der Poelt vinder Flandern rundt efter en intens fight med Wout van Aert. De to ryttere kørte væk fra feltet med et godt stykke vej igen sammen med Julian Alaphilippe, som tog et voldsomt styrt og udgik.

Van der Poel vinder Flandern Rundt

se mere cykling på

Mathieu van der Poel vinder Flandern rundt foran Wout van Aert efter et intenst øpgør mellem de to rivaler. 

 

Kasper Asgreen kørte i mål som bedst placerede dansker, efter han kunne køre i mål efter feltet, grundet det angreb han lavede med 500 meter igen.  

 

Løbsreferat

Efter aflysningen af næste søndags Paris-Roubaix var det i dag, hvor denne 2020 efterårsversion af forårsklassikerne kulminerede med Flandern Rundt. De 172 ryttere skulle ud på 243,3 kilometer fra starten i diamantbyen Antwerpen til målet i Oudenaarde. 

 

Undervejs skulle rytterne forcere 17 stigninger. Der var en stor cykeldag i vente, da rytterne kørte afsted kort efter klokken 10 i formiddags. 

 

Lige fra start af var der mange angreb, hvor blandt andet danke Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) forsøgte sig, men der skulle gå over 20 kilometer inden der for alvor kom et udbrud afsted. Udbruddet bestod af seks ryttere, der hurtigt fik opbygget et forspring på to minutter ned til feltet. 

 

I udbruddet sad Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), Gijs Van Hoecke (CCC Team), Samuele Battistella (NTT Pro Cycling), Dimitri Peyskens (Bingoal - Wallonie Brxelles), Danny Van Poppel (Circus - Wanty Gobert) og Fabio Van Den Bossche (Sport Vlaaenderen - Baloise).

 

Med 200 kilometer til mål var udbruddets forspring steget til hele fem minutter og ti sekunder. På mellemhånd cirka et minut bag de seks i front lå Julien Vermote (Cofidis) og forsøgte at indhente frontgruppen, men han kom dog ikke op. I feltet var det Jumbo-Visma og Trek-Segafredo, der tog ansvar. 

 

De første brostenstykker

Inden det første brostensstykke Lippenhovestraat var udbruddets forspring vokset til over otte minutter ned til feltet. Udbruddet kom let igennem både Lippenhovestraat og Paddestraat, der var det næste stykke med brosten. 

 

I feltet havde Elegant - Quick-Step sat sig frem side om side med Trek-Segafredo. Da feltet ramte, var den første dramatik, at Van Der Hoorn punkterede og Florian Senechal (Elegant - Quick-Step) tabte kæden. 

 

I forplejningszonen fik Mühlberger kastet sin forplejningspose ind i sit eget styr og måtte en tur i asfalten. Østrigeren slog sig dog ikke og kom hurtigt på cyklen igen. De nu fem udbrydere ramte dagens første stigning Katteberg. Mühlberger kom op igen efter sit styrt, dog på en cykel fra den neutrale servicebil. 

Van Aert i grøften

Kort før udbruddet ramte Oude Kwaremont skiftede danske Kasper Asgreen (Elegant - Quick-Step) cykel, men tidspunktet var godt og danskeren var hurtigt oppe igen. Frem mod første af i alt tre opkørsler af Oude Kwaremont satte feltet farten op frem mod de smalle veje. 

 

Udbruddet kom nemt over første opkørsel af Kwaremont. Der var et styrt i feltet frem mod Kwaremont, hvor det var Trek-Segafredo-drengene der førte an og feltet sikkert over toppen af Oude Kwaremont.

 

I feltet var der på ny styrt og den helt store favorit til løbet Wout Van Aert (Jumbo-Visma) måtte en tur ud i grøften. Forrest i feltet blev der ikke slækket på farten og Van Aert måtte nu jagte sammen med en holdkammerat i en lille gruppe. Også Tim Wellens (Lotto Soudal) var en tur i asfalten og befandt sig endnu længere bag feltet end Van Aert. 

 

Van Aert kom dog heldigvis hurtigt tilbage til feltet lige inden opkørslen af Kortekeer.

 

Boasson Hagen åbner ballet

Første angreb blandt favoritterne kom fra norske Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling) med 108 kilometer til mål. Nordmanden kørte stærkt, men fik ikke nogen anden rytter med. 

 

Boasson Hagen var dog heldig og kom forbi en togoverskæring et sekund før, at bommene gik ned. Feltet blev stoppet og dermed voksede Boasson Hagens forspring til over et minut ned til feltet, ligesom udbruddet nu var syv et halvt minut foran feltet. 

 

I Feltet kom en UAE-rytter og en Bora-Hansgrohe-rytter på den forkerte side af afspæringen, som Cees Bol (Team Sunweb) satte tempo og siden angreb. Alex Kirsch (Trek-Segafredo) fulgte efter. Samtidig begyndte det at regne ude i udbruddet. 

 

Næste til at angribe var den belgiske mester Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), men blev hentet af feltet igen. 

 

Angreb på angreb på angreb

Wellens, der også havde været i asfalten, men kom op ved togoverskæringen, angreb som næste rytter, men blev hentet igen. I stedet kørte den Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) kontra, men heller ikke han kom afsted. De mange angreb havde dog ført til, at Boasson Hagen igen var indenfor synsafstand af feltet. 

 

Nordmanden blev hentet med 92 kilometer til mål og samtidig var det slut for Mark Cavendish (Bahrain-McLaren). Forspringet til udbruddet faldt til lige over fire minutter og Reinhardt Janse Van Rensburg (NTT Pro Cycling) lykkedes med at få slået et hul til feltet. Med sig fik han Jasper De Buyst (Lotto Soudal) og udbruddets forspring fortsatte med at falde. 

 

I feltet kørte Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en tur i grøften, men belgieren kom hurtigt på cyklen igen og kunne komme tilbage i det udstrakte felt. Op til de to ryttere foran feltet kom Tom Scully (EF Pro Cycling) og Petr Vakoc (Alpecin-Fenix), de fire fik snart følgeskab af spidsen af feltet.

 

Anden opkørsel af Oude Kwaremont

I feltet var Sep Vanmarcke (EF Pro Cycling) en tur i asfalten og outsideren var hurtigt på benene igen, men måtte vente længe på sin cykel. Forrest i feltet havde Adrien Petit (Team Total Direct Energie) fået slået et lille hul, men på den store vej havde han ikke mange chancer for at holde.

 

Vanmarcke kom heldigvis hurtigt tilbage til feltet, hvor der var vild positionskamp frem mod anden opkørsel af Oude Kwaremont. Oppe i udbruddet var, der et styrt, hvor det denne gang Peyskens, der var i asfalten. Udbruddets forspring var dog grundet positionskampen i feltet reduceret til blot et minut. 

Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe fik æren af at føre feltet ind på Oude Kwaremont. I feltet gik det i stå, da ingen ville åbne. 

 

Asgreen satte sig frem i fronten af feltet og førte feltet henover Kwaremont for sin kaptajn Julian Alaphilippe (Elegant - Quick-Step).

 

En rytter der ikke havde benene i dag, var den europæiske enkeltstartsmester Stefan Küng (Groupama-FDJ), der blev sat fra feltet. 

 

Favoritterne rør på sig

Efter toppen af Paterberg kom Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Fenix), Kragh Andersen skabt en gruppe med mange stærke ryttere, men de belv dog hentet igen.

 

I stedet kørte Dylan Van Baarle (INEOS Grenadiers) kontra og fik følgeskab af Alaphilippe og dennes holdkammerat Dries Devenyns (Elegant - Quick-Step). De tre brølstærke ryttere fik et lille hul, men feltet reagerede lynhurtigt.

 

Næste til at køre afsted var Romain Bardet (AG2R La Mondiale), men det blev lukket igen. Van Baarle ville dog væk og angreb nok en gang og Bardet gik endnu en gang med. De to ryttere fik et lille hul frem mod Koppenberg.

 

På Koppenberg angreb Alaphilippe og han flere af de andre favoritter, der dog ikke fik helt kontakt. Alaphilippe sad forrest sammen med Anthony Turgis (Team Total Direct Energie). 

 

Bag de to sad blandt andet sidste års vinder Alberto Bettiol (EF Pro Cycling), Van Der Poel, Van Aert, Naesen, Stuyven. Det var op til Team Sunweb at få lukket hullet, til favoritterne. Samtidig blev de to forreste franskmænd hentet af de syv andre favoritter. Tiesj Benoot (Team Sunweb) kørte kontra og kom op til de forreste. 

 

Alaphilippe, Van Aert og Van Der Poel kommer afsted

De to danskere Valgren og Mads Pedersen lå cirka ti sekunder bag frontgruppen, hvor Alaphilippe skruede på gashåndtaget og fik følgeskab af Van Der Poel. 

 

De to ryttere fik slået et flot hul, men Van Aert angreb fra de andre og kørte op til de to i front på Taienberg. Det var nu de tre store forhåndsfavoritter, der var alene i front.

 

Asgreen sad i fjerdeposition i en gruppe på fire ryttere, der var på vej op til de tre i front. Og Asgreen angreb selv fra forfølgergruppen og forsøgte at køre op til de tre i front, men Naesen satte sig frem for at lukke det. 

 

Efter Taienberg tog Julian Alaphilippe et voldsomt styrt, efter han kolliderede med en motorcykel. Styrtet betød, at det nu var de to crossstjerner alene i front, mens Kasper Asgreen ny havde en mere fri rolle.

 

De to forreste blev dog bed med at øge. De opnåede derfor et forspring på et minut med 25 kilometer igen.

 

Van Aert og Van der Poel samarbejde fint på trods af deres rivalisering. Imens var rytterne i forfølgergruppen begyndt at positionere sig forud for Oude Kwaremont.

 

Oude Kwaremont for sidste gang

De to forreste fulgtes flot ad, mens de første angreb hos forfølgerne var begyndt at melde sig. Oliver Naesen lagde et stærkt tempo, derfor havde han nu etableret et fornuftigt forspring til den jagende gruppe.

 

Frontduoen fulgtes ligeledes flot ad for ad Paterberg, hvor enkelte ryttere viste svaghedstegn i feltet. Nu lå det derfor klart, at Mathieu van der Poel og Wout van Aert skulle køre om sejren, mens kampen om tredjepladsen endnu var intakt.

 

Oliver Narsen var endelig blevet hentet et mislykket solorigt. Så nu var kampen om tredjepladsen atter åbnet. 

 

I feltet åbnede Sep Vanmarcke, hvillket også gav Sénechal og Naesen anledning til at angribe. 

 

Mathieu van der Poel kørte først under Flamme Rouge med Wout van Aert på hjul. Den stærke hollænder vandt spurten fra spids og kunne dermed sikre sig sit første monument. 

 

 

 

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewJuniorlandstræneren jubler over nyt konti-hold: En styrkelse af udviklingen

Landevej

Lucinda Brand vinder kvindernes cross-løb

Cross

Job: Shimano søger QC officer og Innersales Officer

Udstyr og test

Vanthourenhout vinder i Tabor

Cross

Almeida om vild Giro: Det var fantastisk

Landevej

Gasparotto indstiller karrieren

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Afstemning: Hvilke løb var årets bedste?

Landevej

Zoidl bliver hos sit østrigske mandskab

Landevej

Tilbud på vintertøj i webshoppen

Motion

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Landevej

Afstemning: Hele fem afstemninger om Årets Rytter

Landevej

Gustav Wang nupper femteplads i Tabor

Cross

Wout van Aert efter Kortrijk: Glad for tredjepladsen alligevel

Cross

Hollandsk veteran håber at blive sportsdirektør en dag

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Motion

Betsema spurtede for tidligt: Skulle have ventet

Cross

Trodser horribel start: Brand stolede på sin spurt hele vejen

Cross

Uenigheder med UCI: Intet Hammer Series i 2021

Landevej

Sejrherren Iserbyt efter storduel: Van Aert kørte fantastisk

Cross

Iserbyt sejrer i Kortrijk

Cross

Hollandsk opvisning: Brand vinder for anden uge i streg

Cross

Anders Lund nomineret til årets træner

Landevej

Nibali rygtes til INEOS i 2022

Landevej

Geoghegan Hart drømmer om at vinde alle Grand Tours

Landevej

Afstemning: Hvilke transfers var de bedste og værste?

Landevej

Chloé Dygert fortsat i problemer efter likes til Trump-budskaber

Landevej

Vilde Black Friday / Black Week tilbud

Udstyr og test

Eksklusivt interviewBane-verdensmester vil lære at vinde på nyt Konti-hold

Landevej

Fra WorldTouren til DCU-hold: Byriel vender hjem

Landevej

Vandenbergh stopper endegyldigt karrieren

Landevej

18-årig colombianer træder i Bernals fodspor

Landevej

Richard Carapaz bruger Svampebob Firkant til at lære engelsk

Landevej

Medie: Den hollandske cykelunion hemmeligholdt positiv EPO-prøve

Landevej

De danske ryttere til VM i e-cykling kører løbet i København

E-cykling

Tidligere fransk mester stopper karrieren

Landevej

Oversigt: Slutresultater af DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Trio skifter til Team Qhubeka-ASSOS

Landevej

Boganmeldelse: Over alle bjerge

Motion

Video i artiklenDanskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

Video

Eksklusivt interviewMathias Larsen: Holm og Mads P matcher Contador og Basso

Landevej

Fini snakker cykle-cross med Radio Tour

Cross

Danske Michael Carbel stopper karrieren

Landevej

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Landevej

Arkéa-Samsic boss har stadig tiltro til Quintana

Landevej

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Landevej

Tour de Suisse har ruten og datoerne klar til 2021

Landevej

36-årige Marcato: Jeg fortsætter på UAE Team Emirates i 2021

Landevej

Hjemvendte Battaglin håber på at være konsistent i 2021

Landevej

Eolo-Kometa Cycling Team har holdet klar til 2021

Landevej

Italiensk ProTeam henter olympisk langrendsløber

Landevej

Tårnhøj polak skifter WorldTouren ud med Vini Zabú – KTM

Landevej

Peter Sagan: Giroen er sjovere end Touren

Landevej

Eksklusivt interviewEgholm: Jan Bech er et godt match for os

Landevej

Eksklusivt interviewHoldejer-Holm vil udvikle danske talenter

Landevej

Danmark får et nyt kontinentalhold - Mads P og Holm iblandt ejerne

Landevej

Valgren: Jeg glæder mig til at vinde løb igen

Landevej

Langvad testede VM-formen - Brandt bedst samlet

E-cykling

Spanier og sydafrikaner forlænger med Qhubeka-Assos

Landevej

Eksklusivt interviewStortalent forlænger med ColoQuick efter stærk debutsæson

Landevej

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Landevej

2021-udstyret på plads hos RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

Landevej

Michael Knudsen vinder DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Erfaren hjælper forlænger med Euskaltel – Euskadi

Landevej

Groupama-FDJ har holdet klar til næste sæson

Landevej

Rutineret italiener forlænger med Vini Zabù – KTM

Landevej

Gense canadier give danskerne ny spurtlektion

E-cykling

Pensioneret belgier bliver i sporten

Landevej

Eksklusivt interviewØsterby har lagt spansk mareridt bag sig

Landevej

EF Pro Cycling henter Vuelta-åbenbaring

Landevej

Lorents Nielsen forlænger med Mascot Workwear

Landevej

Nyt WorldTour-hold vil hente flere ryttere

Landevej

Stortalent træner bedre end forventet efter mareridtsstyrt

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-rytter rejser til Belgien

Landevej

Eksklusivt interviewOverlegen Wang går efter godt World Cup-resultat

Cross

Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden

Motion

Transferlisten 2020-2021 – ProTeams

Landevej

Fuglsang: En dag vil jeg gerne køre Paris-Roubaix

Landevej

Gravel Ride: Vendsyssel turen

Gravel

Astana-stjerne forlænger

Landevej