Woods vinder syvende etape af Vueltaen – Valverde i storstilet angreb
27. oktober 2020 17:13Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Frederik Holst Pedersen

På en dag, hvor der var gang i klassementet fra stort set kilometer nul, kunne Michael Woods i dag tage en flot sejr, da han kørte fra fire andre ryttere på den sidste kilometer. Alejandro Valverde var i angreb hele dagen og hentede et lille minut til resten af favoritterne. 

Michael Woods får revanche fra søndag og vinder 7. etape af Vueltaen

se mere cykling på

Michael Woods (EF Pro Cycling) kørte først over stregen på syvende etape af årets Vuelta foran Omar Fraile (Astana) og Alejandro Valverde (Movistar).

 

Woods kørte fra en gruppe bestående af fem ryttere kort før flamme rouge og holdt de andre bag sig indtil målstregen. 

 

Der var helt fra start gang i klassementskampen på dagens etape, da det lykkedes Alejandro Valverde (Movistar) og George Bennett (Jumbo-Visma) at komme afsted i udbruddet, selvom de blot var lidt over tre minutter efter i klassementet. Dette tvang Ineos Grenadiers til at føre hele dagen. 

 

Valverde endte med at få 52 sekunder ud af anstrengelserne og er nu nummer ni i klassementet. Niklas Eg (Trek-Segafredo) og Magnus Cort (EF Pro Cycling) var med i dagens enorme udbrud. 

 

Etapereferat:

Efter en tiltrængt hviledag i går for mange af rytterne fortsatte årets sidste GrandTour med en ny bjergetape i dag. Rytterne skulle ud på 160 kilometer fra Vitoria-Gasteiz til Villanueva de Valdegovia. Undervejs skulle rytterne forcere den hårde Puerto de Orduña stigning to gange.

 

Første rytter til at forsøge sig med et udbrudsforsøg fra Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step), der angreb kort efter starten blev givet. Han fik dog ikke nogen med sig og måtteefter at have hængt foran feltet i næsten 30 kilometer lade sig hente igen. 

 

Næste til at forsøge sig var colombianske Jhojan García (Caja Rural - Seguros RGA), der dog ikke kom afsted for alvor.

 

Efter en time, hvor 45,2 km var blevet tilbagelagt, var der stadig intet udbrud, men kort efter knækkede elastikken. Her lykkedes det nemlig for Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Jannik Steimle (Deceuninck Quick Step), Rui Costa (UAE Team Emirates), Niklas Eg (Trek Segafredo), Michael Storer (Sunweb) Alex Aranburu (Astana Pro Team), Ide Schelling (Bora Hansgrohe), Matthieu Ladagnous (Groupama FDJ), Magnus Cort Nielsen (EF Pro Cycling), Dorian Godon (AG2R La Mondiale), Stan Dewulf (Lotto Soudal), Victor Lafay, Pierre Luc Périchon (Cofidis), Stefan De Bod (NTT), José  Joaquin Rojas (Movistar), Niki Terpstra (Total Direct Energie) og Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA) at slå et hul, der lynhurtigt voksede til over halvandet minut.

 

Farlige folk afsted - Ineos Grenadiers går frem

For foden af dagens første stigning angreb endnu flere stærke ryttere, der ville med i udbrud. Heriblandt var Tim Wellens (Lotto Soudal), der var iklædt den blå-prikkede bjergtrøje og George Bennett (Jumbo-Visma), der blot var lidt over tre minutter efter i det samlede klassement.

 

Dette fik Ineos Grenadiers til at gå til fronten nede i feltet og sætte et hårdt tempo. Triatleten Cameron Wurf (Ineos Grenadiers) satte et højt tempo, men den nye gruppe fik kontrakt til den oprindelige udbrudsgruppe.

 

Veteranen Alejandro Valverde (Movistar) ville også være med og angreb også og kom op til den enorme frontgruppe. Nu var der 39 mand i front og Valverde var kun tre minutter efter Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) røde førertrøje. 

 

Den enorme frontgruppe arbejdede ikke godt sammen og første mand til at snige sig væk var Tour de France-etapevinderen Nans Peters (AG2R La Mondiale). Han fik følgeskab af først Guillaume Martin (Cofidis) og derefter af Kuss og Robert Power (Team Sunweb). 

 

Kvartetten arbejdede straks bedre sammen og rundende toppen af Puerto de Orduña 30 sekunder foran de andre udbrydere. Kuss kørte først over toppen og kunne tilskrive sig 10 point i bjergkonkurrencen, som han virtuelt overtog føringen i.

 


 

I feltet var det stadig INEOS Grenadiers, der førte an. De fire forreste blev på nedkørslen opslugt af den resterende del af gruppen og nu var der 36 mand lidt under to minutter foran feltet. 

 

Flere angreb i udbrydergruppen

En gruppe på 36 mand er ikke effektiv og på en lille kontrabakke stak flere ryttere afsted, blandt andet unge Jannik Steimle (Deceuninck - Quick-Step), men grundet vindforholdene kom der ikke nogen afsted. Samtidig begyndte det at regne.

 

I feltet fik også Chris Froome (Ineos Grenadiers) lov til at føre, men forspringet til det dårligt samarbejdende udbrud var stadig på halvandet minut. I udbruddet var det Carlos Verona (Movistar) og Rojas, der satte farten for deres kaptajn Valverde der, hvis udbruddet holdt hjem, kunne se frem til et stort hop frem i klassementet. 

 

Og de to ryttere fik sat god fart i gruppen, der øgede til to minutter og hurtigt til to et halvt minut. 

 

Der var dog også styrt fremme i feltet, hvor Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) pludselig lå ude på en mark fem-ti meter fra sin cykel. Hvad, der var sket, kunne man ikke se, men australieren havde det ikke godt. Rytterens løb var desværre slut efter syvende etape.

 

Oppe i udbruddet var der tre ryttere, der angreb, nemlig Valverde, Godon og Dewulf, der havde slået et mindre hul til de øvrige i front.

 

Med 50 kilometer til mål havde Valverde-gruppen et forspring på 20 sekunder til resten af udbruddet og to minutter og 40 sekunder ned til feltet. Valverde var nu blot 20 sekunder fra den virtuelle førertrøje.

 

I den indlagte spurt i Izarra blev Valverde nummer tre og hentede et bonussekund. I den store gruppe vågnede Jumbo-Visma og EF Pro Cycling op og kørte med rundt for at hente de tre i front, der var et halvt minut foran.

 

Wellens, Cort og Bennett kom også fri fra den store gruppe, så situationen var nu, at der var to grupper af tre mand foran en gruppe på 30 mand. De forreste var nu to minutter og 15 sekunder foran feltet frem mod dagens anden opkørsel af Puerto de Orduña. 

 

Sidevind i feltet 

Det hele var dog samlet oppe i udbruddet, med undtagelse af Godon da de ramte stigningen. I feltet var der positionskamp og afstanden faldt hurtigt til et minut og 45 sekunder. 

 

Pludselig var der sidevind i feltet, hvor blandt andet danske Alexander Kamp (Trek-Segafredo) faldt fra, men det var en stakket frist, for snart drejede feltet ind i modvinden.

 

Godon kunne køre først ind på stigningen 15 sekunder foran den store gruppe anført af Movistar. Feltet var yderligere et minut efter. Movistars tempo i front var for højt til Godon, der blev opslugt med 24 kilometer til mål. 

 

Første til at angribe efter Godon var Lafay fra Cofidis, medens rytterne i den anden ende af udbruddet begyndte at falde fra på den hårde stigning. Cort og Eg måtte indse, at det ikke var deres dag og faldt tilbage i feltet.

 

Corts holdkammerat Michael Woods (EF Pro Cycling) angreb oppe i udbruddet, men kom ikke afsted. Schelling, Valverde og Kuss kom derimod kortvarigt afsted, men blot indtil Woods angreb igen.

 

Valverde i hopla

Denne gang fik canadieren et pænt hul og var med tre kilometer til toppen alene i front på etapen. Næste rytter var Peters, der jagtede både Woods, men dog så besværet ud. 

 

Med under to kilometer til toppen var Woods forspring på et halvt minut. Valverde fik på det stejle stykke kørt de to Jumbo-Visma-ryttere i front ud af hjulet og kom lynhurtigt op til Peters og spanieren fortsatte ufortrødent. 

 

Omar Fraile (Astana) og Martin ville også være med, men Valverde trykkede endnu en gang til og fik følgeskab af Fraile, Peters og Martin. 

 

På toppen krydsede Woods få sekunder efter kvartetten, hvor Martin hentede nok bjergpoint til at kunne iklæde sig den blå og hvide bjergtrøje efter etapen. Feltet fulgte over toppen små to minutter efter Woods.

 

Fem mand i front

På nedkørslen fik kvartteten fat i Woods og der var nu fem mand i front. De fem havde 30 sekunder ned til de ni ryttere, der udgjorde resten af dagens store udbrud. 

 

Med ti kilometer til mål var forspringet faldet med ti sekunder til blot 18 sekunder, medens feltet var kommet tættere på også. 

 

Peters prøvede med et angreb, men kom ikke afsted, da Woods lukkede det ned. Martin, der også var slået i en spurt, var næste til at angribe, men blev snart hentet ind igen. 

 

Valverde kørte kontra og fik slået et hul. Den gamle ræv var med fem kilometer til mål alene i front, men også Valverde blev lukket ned igen.

Fraile og Woods fik skabt et lille hul til de tre øvrige, men Valverde fik det kørt ind igen, Martin kørte kontra, men fik følgeskab af Fraile. 

 

Woods havde fået slået et godt hul og kørte først under Flamme Rouge. Fraile og Martin forsøgte at køre efter, men hentede ham ikke og dermed kunne Woods tage en flot sejr. Fraile blev to, medens Valverde rundede en flot dag af med en tredjeplads. 

INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Astana og kvindeholdet skilles

Landevej

Eksklusivt interviewSkelde stopper på Riwal - Holdet kæmper videre

Landevej

Aru afvist af Astana: Han passer ikke ind

Landevej

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 31: Cykel-soigneur med Jesper Larsen

Video

Danske topryttere ønsker Anders Lund tillykke med nominering

Landevej

Job: Shimano søger QC officer og Innersales Officer

Udstyr og test

Caja Rural har holdet på plads

Landevej

Fuglsang som Grand Tour-kaptajn i 2021 også?

Landevej

UCI-hold sponsoreret af Andy Schleck håber på de store klassikere i 2021

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Styrter midt i jubel: Colombiansk rytter overbegejstret efter sejr

Landevej

EF Pro Cycling-rytter får flænge i skulderen efter styrt på MTB

Landevej

Afstemning: Hvilke transfers var de bedste og værste?

Landevej

Afstemning: Hvad var årets danske sejr og årets overraskelse?

Landevej

Produktnyt: Canyon Spectral 29 CF

Udstyr og test

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Schweizer og canadier fuldender Israel Start-Up Nations hold for 2021

Landevej

Belgien har holdet klar til VM i e-cykling

E-cykling

Nicolai Brøchner forlænger sin kontrakt med ColoQuick

Landevej

Ny cykel på plads: NPV-Carl Ras skal køre på Argon 18

Landevej

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Motion

Overblik: Disse profiler mangler kontrakt for 2021

Landevej

Demare ser sig selv i Tour de France 2021

Landevej

Alpecin-Fenix henter ung østriger

Landevej

BHS-PL Beton Bornholm henter endnu et stortalent

Landevej

Aalborg Cykle Ring-rytter skifter til Mascot Workwear

Landevej

Burgos BH siger farvel til brite og byder velkommen til 34-årig franskmand

Landevej

Oversigt: Sådan sluttede danskerne på UCI´s verdensrangliste

Landevej

To år efter fødsel er Deignan tilbage på top-niveau

Landevej

Boganmeldelse: Over alle bjerge

Motion

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Udstyr og test

Benægter Aderlass-indblanding: Bahrain-manager forsvarer sig igen

Landevej

Sprinterveteran stopper karrieren efter 17 år i sporten

Landevej

Transferlisten 2020-2021 – ProTeams

Landevej

Disse løb var de bedste i 2020-sæsonen

Landevej

Dygert tilbage på cyklen efter voldsomt styrt

Landevej

Brandvarm Brand: Coronapausen forbedrede mine crossevner

Cross

Sammenstød med skivebremse sender ung cross-stjerne på operationsbordet

Cross

World Cup-vinder: Jeg havde endnu mere i tanken

Landevej

Helt oppe i rød zone: Van Aert havde ikke flere kræfter

Cross

Eksklusivt interviewJuniorlandstræneren jubler over nyt konti-hold: En styrkelse af udviklingen

Landevej

Lucinda Brand vinder kvindernes cross-løb

Cross

Vanthourenhout vinder i Tabor

Cross

Almeida om vild Giro: Det var fantastisk

Landevej

Gasparotto indstiller karrieren

Landevej

Zoidl bliver hos sit østrigske mandskab

Landevej

Tilbud på vintertøj i webshoppen

Motion

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Landevej

Afstemning: Hele fem afstemninger om Årets Rytter

Landevej

Gustav Wang nupper femteplads i Tabor

Cross

Wout van Aert efter Kortrijk: Glad for tredjepladsen alligevel

Cross

Hollandsk veteran håber at blive sportsdirektør en dag

Landevej

Betsema spurtede for tidligt: Skulle have ventet

Cross

Trodser horribel start: Brand stolede på sin spurt hele vejen

Cross

Uenigheder med UCI: Intet Hammer Series i 2021

Landevej

Sejrherren Iserbyt efter storduel: Van Aert kørte fantastisk

Cross

Iserbyt sejrer i Kortrijk

Cross

Hollandsk opvisning: Brand vinder for anden uge i streg

Cross

Anders Lund nomineret til årets træner

Landevej

Nibali rygtes til INEOS i 2022

Landevej

Geoghegan Hart drømmer om at vinde alle Grand Tours

Landevej

Chloé Dygert fortsat i problemer efter likes til Trump-budskaber

Landevej

Vilde Black Friday / Black Week tilbud

Udstyr og test

Eksklusivt interviewBane-verdensmester vil lære at vinde på nyt Konti-hold

Landevej

Fra WorldTouren til DCU-hold: Byriel vender hjem

Landevej

Vandenbergh stopper endegyldigt karrieren

Landevej

18-årig colombianer træder i Bernals fodspor

Landevej

Richard Carapaz bruger Svampebob Firkant til at lære engelsk

Landevej

Medie: Den hollandske cykelunion hemmeligholdt positiv EPO-prøve

Landevej

De danske ryttere til VM i e-cykling kører løbet i København

E-cykling

Tidligere fransk mester stopper karrieren

Landevej

Oversigt: Slutresultater af DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Trio skifter til Team Qhubeka-ASSOS

Landevej

Video i artiklenDanskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

Video

Eksklusivt interviewMathias Larsen: Holm og Mads P matcher Contador og Basso

Landevej

Fini snakker cykle-cross med Radio Tour

Cross

Danske Michael Carbel stopper karrieren

Landevej

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Landevej

Arkéa-Samsic boss har stadig tiltro til Quintana

Landevej

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Landevej

Tour de Suisse har ruten og datoerne klar til 2021

Landevej