Prøv vores nye app
Stjernetrøjen bliver i støvlelandet: Colbrelli vinder EM!
12. september 2021 16:58Foto: UEC
af Frederik Holst Pedersen

Efter en spurt mod Remco Evenepoel kunne den italienske mester Sonny Colbrelli køre først over stregen ved herrenes EM-linjeløb i Trento. Med sejren forsvarede Italien europamesterskabet for tredje år i træk. Benoit Cosnefroy tog bronzen.    

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Herrernes EM-linjeløb blev en aggressiv affære, hvor rytterne kørte stærkt fra start til mål. Med cirka 50 kilometer til mål kom en stærk gruppe med 10 favoritter afsted.

 

Gruppen så sig aldrig tilbage og på dagens næstsidste opkørsel af Povo-stigningen angreb Remco Evenepoel (Belgien). Han fik Sonny Colbrelli (Italien) og Benoit Cosnefroy (Frankrig). 

 

Franskmanden røg af, og det hele skulle afgøres mellem belgieren og italieneren. Her viste Colbrelli sig ikke overraskende som den hurtigste, og italieneren kunne sikre Italien det fjerde europamesterskab i træk. I 2018 vandt Matteo Trentin, i 2019 Elia Viviani og i 2020 var det Giacomo Nizzolo, der vandt.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Cosnefroy holdt forfølgerne bag sig, og kunne krone en flot dag med en bronzemedalje.

 

Løbsreferat

 

Som de sidste ved årets EM i Trento skulle eliteherrerne i dag kæmpe om medaljer i linjeløb på en 179 kilometer lang rute med start og mål i Trento.

Annonce

 

Der var desværre ingen danskere blandt de 150 startende ryttere, men feltet var ikke desto mindre uhyre stærkt.

 

Kort efter, at den officielle start blev givet, var der angreb fra tre ryttere, der dog ikke kom afsted. Det høje tempo lige fra start førte dog til, at Sam Bennett (Irland) allerede efter seks kilometer mistede kontakten til feltet.

 

Straks efter, at Bennet var blevet sat, kom fire ryttere afsted. Det drejede sig om Harm Vanhoucke (Belgien), Franck Bonnamour (Frankrig), Aurélien Paret-Peintre (Frankrig og Antonio Jesús Soto (Spanien). 

 

Spanien i offensiven

 

De fire stærke ryttere fik hurtigt opbygget et forspring på et minut ned til feltet, hvor Slovenien og Italien kontrollerede. I bunden af dagens anden stigning, Vigo Cavedine, angreb Roger Adriá (Spanien), hvilket indikerede, at Spanien og kaptajn Mikel Landa ønskede et hårdt løb.

 

Adriá fik hurtigt kontakt med de fire i front, og inden længe var frontgruppen tredoblet i størrelse. 

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Gruppen bestod nu af Soto, Vanhoucke, Bonnamour, Paret-Peintre, Thibaut Pinot (Frankrig), David De La Cruz (Spanien), Mikel Landa (Spanien), Gorka Izagirre (Spanien, Andrea Bagioli (Italien), Jonas Rapp (Tyskland), Sébastian Reichenbach (Schweiz) og Feliz Großschartner (Østrig). De 12 havde 20 sekunder ned til feltet, hvor Belgien satte tempoet.

 

 

Belgien stoppede dog igen, og de 12 ryttere i frontgruppen fordoblede deres forspring, inden Italien satte sig frem forrest i feltet.

 

Frem mod dagens hårdeste stigning, Candriai, voksede forspringet til de 12 stærke ryttere i front til næsten halvandet minut, inden Portugal gik frem i feltet, og øgede farten igen.

Annonce

 

Ved forden af Candriai var det lykkedes for Portugal at få kørt udbruddets forspring ned på blot 25 sekunder. Her lod Soto sig efter endt arbejde falde tilbage til feltet.

 

Den spanske kaptajn Landa måtte kortvarigt sige farvel til frontgruppen, men baskeren fik kæmpet sig tilbage. I feltet måtte Peter Sagan (Slovakiet) og Dylan Teuns (Belgien) slippe endegyldigt.

 

Favoritterne spiller ud

I feltet forcerede Romain Bardet (Frankrig), og han fik følgeskab af først Gianni Moscon (Italien). Løbets store forhåndsfavorit Remco Evenepoel (Belgien) ville dog også lege med, og den unge belgier sluttede sig til de to i jagten på frontgruppen. 

 

Snart sluttede også Pavel Sivakov (Rusland) sig til trioen, der dog blev hentet igen før toppen. En top som franske Pinot rundede som første mand. Inden toppen angreb Warren Barguil (Frankrig) fra feltet, og han kom hurtigt op til frontgruppen.

 

Som rytterne ramte rundstrækningen for første gange, skete der samling i front, hvor der nu var en gruppe på 24 ryttere, der havde et lille hul ned til den næste gruppe.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

 

 

Nye angreb

Efter den første opkørsel af Povo-stigningen angreb portugiske Nelson Oliveira. Han fik hurtigt følgeskab af Barguil, Rapp, Adriá og Stan Dewulf (Belgien). Kvintetten fik opbygget et forspring på 10 sekunder ned til feltet, hvor Italien satte tempo med Filippo Ganna. 

 

Fra feltet angreb Matteo Badilatti (Schweiz), og kørte hurtigt op til frontgruppen, hvor Rapp havde defekt, og tyskeren blev opslugt at feltet med Ganna i front. 

 

Diego Ulissi (Italien) angreb med Victor Campenaerts (Belgien) på hjul og de to kom lynhurtigt op til de fem i front, men på toppen var der samling på det hele igen. 

 

På nedkørslen angreb Campenaerts, Dewulf, Ulissi og Oliveira, og de fem stærke ryttere fik et lille forspring.

Annonce

 

I feltet var der vild aktivitet, og blandt andet Tadej Pogacar (Slovenien) var i offensiven, og som rytterne kørte ud på den sjettesidste omgang, var der samling igen.

 

Efter en periode med stilstand angreb Bardet endnu en gang og franskmanden fik med 74 kilometer til mål et lille hul ned til feltet, men franskmanden blev snart fanget igen. I stedet angreb Matteo Trentin (Italien), men feltet var straks over den tidligere europamester.

 

Stærk gruppe kommer fri

Næste udspil var fra Campenaerts, Pogacar, Trentin, Mark Padun (Ukraine) og Markus Hoelgaard (Norge). De fem stærke ryttere fik et fornuftigt forspring ned til feltet, hvor Tyskland satte sig i front. 

 

Frankrig overtog fronten fra Tyskland, men forspringet var allerede vokset til et halvt minut. I feltet var der blot 38 ryttere tilbage efter et meget hårdt løb.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Franskmændene satte et utroligt hårdt tempo opad Povo, og Benoit Cosnefroy (Frankring), Marc Hirschi (Schweiz) og Evenepoel angreb, medens Bardet forsøgte at følge med.

Annonce

 

Forrest satte Pogacar tempo på og rundede toppen som den første foran Evenepoel, Trentin og norske Hoelgaard. På nedkørslen var frontgruppen vokset til syv, da også Sonny Colbrelli (Italien) og Cosnefroy var kommet op, og Padun var faldet fra.

 

På nedkørslen lykkedes det Ben Hermans (Belgien), Sivakov og Hirschi med at komme op. Nu var der 10 ryttere i front. Bag ved de to lå Bardet og Padun, men de to havde 20 sekunder op til de 10 ryttere. 

 

Campenaerts havde defekt og røg af frontgruppen, ligesom Padun måtte opgive at følge med forølgerne. De nu ni ryttere i front fortsatte med at arbejde fint sammen, og med 40 kilometer til mål, havde de 30 sekunder ned til en seksmands-gruppe. 

 

Frontgruppen sejler væk - Evenepoel angriber

Blandt de seks ryttere i forfølgergruppen var der uenigheder og forspringet fortsatte med at stige til de ni i front. Det så nu ud til, at medaljerne skulle fordeles blandt de ni i front. Og sådan skulle det blive, for med to omgange tilbage af årets EM var forspringet oppe på næsten to minutter.

 

På næstsidste opkørsel af Povo forsøgte Sivakov at køre afsted, men russeren kom ikke fri. I stedet lancerede Evenepoel et kontraangreb. Belgieren fik Cosnefroy og Colbrelli med sig. 

Annonce

 

Trioen fik skabt sig et hul på 15 sekunder ned til resten af frontgruppen på nedkørslen. Blandt de distancerede favoritter sad Hirschi forrest og førte an i jagten. 

 

 

Sidste opkørsel af Povo

Som trioen ramte Povo for sidste gang, måtte Cosnefroy opgive at følge med, som Evenepoel satte et meget hårdt tempo. I forfølgergruppen satte Pogacar farten op i håb om at fange Cosnefroy, medens forspringet til Evenepoel og Colbrelli fortsatte med at vokse og vokse.

 

Evenepoel forsøgte med 10 kilometer til mål at distancere Colbrelli også, men den italienske mester blev siddende i hjulet på det belgiske wunderkid.

 

De to fortsatte sammen ind mod målet, og Evenepoel lykkedes med at få Colbrelli frem for at tage en føring.

Annonce

 

Evenepoel kørte først under Flamme Rouge og EM skulle afgøres i en spurt. Her viste Colbrelli sig stærkest, og italieneren henviste Evenepoel til sølvet. Halvandet minut senere kom Cosnefroy over stregen og tog sig af bronzen.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Følg en vild onsdag med stejle mure i både Italien og Belgien
Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker

Annonce

Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
VIS FLERE

Annonce