Stjernetrøjen bliver i støvlelandet: Colbrelli vinder EM!
12. september 2021 16:58Foto: UEC
af Frederik Holst Pedersen

Efter en spurt mod Remco Evenepoel kunne den italienske mester Sonny Colbrelli køre først over stregen ved herrenes EM-linjeløb i Trento. Med sejren forsvarede Italien europamesterskabet for tredje år i træk. Benoit Cosnefroy tog bronzen.    

Annonce

Herrernes EM-linjeløb blev en aggressiv affære, hvor rytterne kørte stærkt fra start til mål. Med cirka 50 kilometer til mål kom en stærk gruppe med 10 favoritter afsted.

 

Gruppen så sig aldrig tilbage og på dagens næstsidste opkørsel af Povo-stigningen angreb Remco Evenepoel (Belgien). Han fik Sonny Colbrelli (Italien) og Benoit Cosnefroy (Frankrig). 

 

Franskmanden røg af, og det hele skulle afgøres mellem belgieren og italieneren. Her viste Colbrelli sig ikke overraskende som den hurtigste, og italieneren kunne sikre Italien det fjerde europamesterskab i træk. I 2018 vandt Matteo Trentin, i 2019 Elia Viviani og i 2020 var det Giacomo Nizzolo, der vandt.

Video: Italiensk EM-profil skriver historie på hjemmebanen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Cosnefroy holdt forfølgerne bag sig, og kunne krone en flot dag med en bronzemedalje.

 

Løbsreferat

 

Som de sidste ved årets EM i Trento skulle eliteherrerne i dag kæmpe om medaljer i linjeløb på en 179 kilometer lang rute med start og mål i Trento.

Annonce

 

Der var desværre ingen danskere blandt de 150 startende ryttere, men feltet var ikke desto mindre uhyre stærkt.

 

Kort efter, at den officielle start blev givet, var der angreb fra tre ryttere, der dog ikke kom afsted. Det høje tempo lige fra start førte dog til, at Sam Bennett (Irland) allerede efter seks kilometer mistede kontakten til feltet.

 

Straks efter, at Bennet var blevet sat, kom fire ryttere afsted. Det drejede sig om Harm Vanhoucke (Belgien), Franck Bonnamour (Frankrig), Aurélien Paret-Peintre (Frankrig og Antonio Jesús Soto (Spanien). 

 

Spanien i offensiven

 

De fire stærke ryttere fik hurtigt opbygget et forspring på et minut ned til feltet, hvor Slovenien og Italien kontrollerede. I bunden af dagens anden stigning, Vigo Cavedine, angreb Roger Adriá (Spanien), hvilket indikerede, at Spanien og kaptajn Mikel Landa ønskede et hårdt løb.

Annonce

 

Adriá fik hurtigt kontakt med de fire i front, og inden længe var frontgruppen tredoblet i størrelse. 

 

Gruppen bestod nu af Soto, Vanhoucke, Bonnamour, Paret-Peintre, Thibaut Pinot (Frankrig), David De La Cruz (Spanien), Mikel Landa (Spanien), Gorka Izagirre (Spanien, Andrea Bagioli (Italien), Jonas Rapp (Tyskland), Sébastian Reichenbach (Schweiz) og Feliz Großschartner (Østrig). De 12 havde 20 sekunder ned til feltet, hvor Belgien satte tempoet.

 

 

Belgien stoppede dog igen, og de 12 ryttere i frontgruppen fordoblede deres forspring, inden Italien satte sig frem forrest i feltet.

 

Frem mod dagens hårdeste stigning, Candriai, voksede forspringet til de 12 stærke ryttere i front til næsten halvandet minut, inden Portugal gik frem i feltet, og øgede farten igen.

Annonce

 

Ved forden af Candriai var det lykkedes for Portugal at få kørt udbruddets forspring ned på blot 25 sekunder. Her lod Soto sig efter endt arbejde falde tilbage til feltet.

 

Den spanske kaptajn Landa måtte kortvarigt sige farvel til frontgruppen, men baskeren fik kæmpet sig tilbage. I feltet måtte Peter Sagan (Slovakiet) og Dylan Teuns (Belgien) slippe endegyldigt.

 

Favoritterne spiller ud

I feltet forcerede Romain Bardet (Frankrig), og han fik følgeskab af først Gianni Moscon (Italien). Løbets store forhåndsfavorit Remco Evenepoel (Belgien) ville dog også lege med, og den unge belgier sluttede sig til de to i jagten på frontgruppen. 

 

Snart sluttede også Pavel Sivakov (Rusland) sig til trioen, der dog blev hentet igen før toppen. En top som franske Pinot rundede som første mand. Inden toppen angreb Warren Barguil (Frankrig) fra feltet, og han kom hurtigt op til frontgruppen.

 

Som rytterne ramte rundstrækningen for første gange, skete der samling i front, hvor der nu var en gruppe på 24 ryttere, der havde et lille hul ned til den næste gruppe.

Annonce

 

 

Nye angreb

Efter den første opkørsel af Povo-stigningen angreb portugiske Nelson Oliveira. Han fik hurtigt følgeskab af Barguil, Rapp, Adriá og Stan Dewulf (Belgien). Kvintetten fik opbygget et forspring på 10 sekunder ned til feltet, hvor Italien satte tempo med Filippo Ganna. 

 

Fra feltet angreb Matteo Badilatti (Schweiz), og kørte hurtigt op til frontgruppen, hvor Rapp havde defekt, og tyskeren blev opslugt at feltet med Ganna i front. 

 

Diego Ulissi (Italien) angreb med Victor Campenaerts (Belgien) på hjul og de to kom lynhurtigt op til de fem i front, men på toppen var der samling på det hele igen. 

 

På nedkørslen angreb Campenaerts, Dewulf, Ulissi og Oliveira, og de fem stærke ryttere fik et lille forspring.

Annonce

 

I feltet var der vild aktivitet, og blandt andet Tadej Pogacar (Slovenien) var i offensiven, og som rytterne kørte ud på den sjettesidste omgang, var der samling igen.

 

Efter en periode med stilstand angreb Bardet endnu en gang og franskmanden fik med 74 kilometer til mål et lille hul ned til feltet, men franskmanden blev snart fanget igen. I stedet angreb Matteo Trentin (Italien), men feltet var straks over den tidligere europamester.

 

Stærk gruppe kommer fri

Næste udspil var fra Campenaerts, Pogacar, Trentin, Mark Padun (Ukraine) og Markus Hoelgaard (Norge). De fem stærke ryttere fik et fornuftigt forspring ned til feltet, hvor Tyskland satte sig i front. 

 

Frankrig overtog fronten fra Tyskland, men forspringet var allerede vokset til et halvt minut. I feltet var der blot 38 ryttere tilbage efter et meget hårdt løb.

 

Franskmændene satte et utroligt hårdt tempo opad Povo, og Benoit Cosnefroy (Frankring), Marc Hirschi (Schweiz) og Evenepoel angreb, medens Bardet forsøgte at følge med.

Annonce

 

Forrest satte Pogacar tempo på og rundede toppen som den første foran Evenepoel, Trentin og norske Hoelgaard. På nedkørslen var frontgruppen vokset til syv, da også Sonny Colbrelli (Italien) og Cosnefroy var kommet op, og Padun var faldet fra.

 

På nedkørslen lykkedes det Ben Hermans (Belgien), Sivakov og Hirschi med at komme op. Nu var der 10 ryttere i front. Bag ved de to lå Bardet og Padun, men de to havde 20 sekunder op til de 10 ryttere. 

 

Campenaerts havde defekt og røg af frontgruppen, ligesom Padun måtte opgive at følge med forølgerne. De nu ni ryttere i front fortsatte med at arbejde fint sammen, og med 40 kilometer til mål, havde de 30 sekunder ned til en seksmands-gruppe. 

 

Frontgruppen sejler væk - Evenepoel angriber

Blandt de seks ryttere i forfølgergruppen var der uenigheder og forspringet fortsatte med at stige til de ni i front. Det så nu ud til, at medaljerne skulle fordeles blandt de ni i front. Og sådan skulle det blive, for med to omgange tilbage af årets EM var forspringet oppe på næsten to minutter.

 

På næstsidste opkørsel af Povo forsøgte Sivakov at køre afsted, men russeren kom ikke fri. I stedet lancerede Evenepoel et kontraangreb. Belgieren fik Cosnefroy og Colbrelli med sig. 

Annonce

 

Trioen fik skabt sig et hul på 15 sekunder ned til resten af frontgruppen på nedkørslen. Blandt de distancerede favoritter sad Hirschi forrest og førte an i jagten. 

 

 

Sidste opkørsel af Povo

Som trioen ramte Povo for sidste gang, måtte Cosnefroy opgive at følge med, som Evenepoel satte et meget hårdt tempo. I forfølgergruppen satte Pogacar farten op i håb om at fange Cosnefroy, medens forspringet til Evenepoel og Colbrelli fortsatte med at vokse og vokse.

 

Evenepoel forsøgte med 10 kilometer til mål at distancere Colbrelli også, men den italienske mester blev siddende i hjulet på det belgiske wunderkid.

 

De to fortsatte sammen ind mod målet, og Evenepoel lykkedes med at få Colbrelli frem for at tage en føring.

Annonce

 

Evenepoel kørte først under Flamme Rouge og EM skulle afgøres i en spurt. Her viste Colbrelli sig stærkest, og italieneren henviste Evenepoel til sølvet. Halvandet minut senere kom Cosnefroy over stregen og tog sig af bronzen.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Belgisk profil bliver holdkammerat med Vingegaard

Landevej

coloQuick fuldender truppen med nordmand

Landevej

Fra velodromen til det ydre rum: Cykelrytter bliver astronaut

Bane

Video i artiklen10 lovende transfers: Astanas kontroversielle klassikersatsning

Landevej

Trods 0 løbsdage: Alpecin forlænger med veteran

Landevej

Androni og Savio scorer nyt stort talent

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Endnu en stjerne forlader danskerhold

Landevej

Lefevere: Hele verden så hvad han gjorde

Landevej

Officielt: Mark Cavendish forlænger med "Wolfpack"

Landevej

Årets cykelekspert 2021 kan kåres

Landevej

Professionel cykelrytter skifter til kontinentalhold

Landevej

Eksklusivt interviewSmertestillende i cykelsporten - Forskeren svarer på jeres spørgsmål

Landevej

Afstemning: Hvem vandt årets danske sejr?

Landevej

Sagans nye chef: Han kan både være showman og skabe resultater

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dk´s ekspert

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Feltet skæres ned til tre: Guldduo blandt de nominerede til Årets Sportsnavn

Bane

Video i artiklenHighlight: Mark Cavendish vinder sin første Tour-etape siden 2016

Video

Video i artiklenHighlight: Valgren udduellerer Colbrelli og vinder Sabatini

Video

Superstjernes far forudså Van Aerts magtdemonstration i Boom

Cross

Cortinas højre hånd kritiserer Movistar: Klassikerne var noget rod

Landevej

Amputering fortsætter: Endnu et crossløb aflyses

Cross

Giro-toer om Pogacar: Han kan ikke slås direkte

Landevej

Arkéa-Samsic profil: Målet er at blive WorldTour

Landevej

Video i artiklen10 lovende transfers: Van Aerts savnede højre hånd

Landevej

Intermarché-profil er motiveret: Sigter efter sejr

Landevej

Tidligere OL-bronzevinder indstiller karrieren

Bane

Quick Step-duo dropper cykelcross og tager på stranden

Landevej

Intermarché-chef om dansk stortalents skifte: Et stolt øjeblik

Landevej

Stem på 2021-sæsonens overraskelse

Landevej

Fik hjerneblødning: WorldTour-rytter sår tvivl om comeback

Landevej

Annonce

ANNONCE