Reaktioner før 1. etape af PostNord Danmark Rundt
21. august 2019 13:45Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Mathias Høj

Feltet.dk har fanget en række ryttere før starten på 1. etape af PostNord Danmark Rundt.

I dag løber årets udgave af PostNord Danmark Rundt af stablen med den 170 kilometer lange 1. etape med start og mål i Silkeborg. Feltet.dk fik en række kommentarer fra både danske og udenlandske ryttere i feltet. 

 

Tim Merlier (Corendon-Circus)

 

 

 

Michael Carbel (Team Waoo)

 

 

Bryan Coquard (Vital Concept)

 

 

Conor Dunne (Israel Cycling Academy)

 

 

Christoffer Lisson (BHS Almeborg-Bornholm)

 

 

Asbjørn Kragh Andersen (Team Sunweb)

 

 

Jakob Egholm (Hagens Berman Axeon)

 

 

Julius Johansen (coloQuick)

 

 

Niklas Larsen (coloQuick)

 

 

Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

 

 

Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm)

Jeg tager en dag ad gangen, men det er etapen i morgen, der er den vigtigste for mig. Det er der ikke nogen tvivl om.

 

Jeg skal gribe enkeltstarten an, som jeg plejer. Jeg skal trille ruten i morgen formiddag. Den ser ret flad ud, og så skal jeg lære svingene at kende. Det er bare fuld blæs i de 20 minutter, den varer.

 

Der er ikke helt så mange om buddet, som der har været de andre år. Det giver lidt blod på tanden, men der er ingen tvivl om, at der nok er andre, der skal køre stærkt. På de kortere enkeltstarter er det svært at forudse, hvem der kører stærkt.

 

Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon)

Jeg skal se, hvordan det går på Vejle-etapen. Forhåbentlig er jeg med i klassementet efter enkeltstarten, og så bliver det afgjort i Vejle. Jeg er fokuseret på at få træningen og få et godt cykelløb. Hvis det ikke lykkes i klassementet, er det ikke noget, jeg går i stå over.

 

Det bliver sjovt at se, hvordan jeg klarer mig i det kuperede terræn. Det tager to til tre minutter at køre sådan nogle stigninger. De ligger nok bedre til en rytter som Alexander Kamp, men finalen i dag bliver nok samlet.

 

Et succeskriterie er at vinde enkeltstarten. En andenplads kan jeg ikke rigtig bruge til noget, men hvis det er der, jeg er lige nu, så må jeg tage det med. Det her løb er vigtigt forud for VM, så det bliver sjovt at se, hvor stærkt kørende jeg er. Jeg ligger nok på 85-90 procent af mit niveau.

 

Frederik Rodenberg (coloQuick)

Vores overordnede mål er at køre for Niklas Larsen i klassementet. Hvis der er overskud til, at jeg kan køre en spurt ind imellem, så gør jeg også det. Men vores fokus er på Niklas.

 

Det er svært at sige med personlige ambitioner, for jeg har været meget syg over sommeren, så jeg ved ikke helt, hvor jeg står. Forhåbentlig kan jeg køre min egen chance på Frederiksberg.

 

Rent powermæssigt tror jeg på, at jeg kan vinde en spurt, hvis jeg bliver afleveret og sidder ordentligt. Men det er klart, at Tim Merlier er en verdensklasse sprinter, og der skal gå meget galt, hvis han ikke skal vinde en etape. Det samme med Coquard. Meget skal gå rigtigt, men det er muligt at slå dem.

 

Jeg træner ikke spurter. Det har at gøre med, at jeg mangler udholdenhed for at blive en rigtig god cykelrytter. Det er mit fokus, så når jeg bliver bedre der, kan jeg specialisere mig der. Jeg har en naturlig hurtig spurt.

 

Emil Vinjebo (Riwal-Readynez)

Vi prøver at gøre vores bedste. Det bliver en sindssygt hård første etape, så det tiltaler os meget. Vi rullede omgangen i går, og den ser rigtig hård ud med bakken. Der kan ske udskilning i dag, så vi skal være på forkant.

 

Det er et simpelt cykelløb. Det er benene, der skal tale. Vi må se, om vi kan splitte det i dag, og så afgør enkeltstarten i morgen, hvor tæt vi ligger, og hvad der giver mening at gøre på de næste etaper. Vi tager en dag ad gangen, men enkeltstarten vil give klare svar på, hvem der er vores kaptajn.

 

Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma)

Det er fint vejr i Danmark, så jeg er klar. Jeg håber på, at jeg kan vinde en etape. Det vil være fint. Alle etaperne udover enkeltstarten har jeg kig på. Hvis jeg kæmper om sejren på alle etaper, så vil jeg også være lidt inde i klassementet. Jeg tager det dag for dag.

 

Koen Bouwman kører en god enkeltstart, så han har en god chance for at vinde samlet.

 

Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus)

Hvis benene er til det, så skal jeg gøre mit bedste for at være der i finalen. Hvis vi kommer samlet over toppen (på Hvinningdal-stigningen, red.), så er det ikke mig i kommer til at se i spurten, men i stedet min holdkammerat Tim (Merlier, red.), der efter min mening er den hurtigste rytter i fetet.

 

Etapen er meget ligetil fra start af, men den bliver mere tricky hen mod finalen - specielt de sidste 25 kilometer inden omgangene med mange sving og grusveje.

 

Jeg tror ikke , at vi slipper for at lave noget føringsarbejde, men vi vil i hvertfald ikke være de første til at gå frem for at føre. Vital Concept har Bryan Coquard, som lige har vundet oppe i Norge (Arctic Race of Norway, red.), og hele holdet bakker op om ham.

 

Benene er fine nok, men der var ikke rigtig så meget hul i gennem oppe i Norge. Dog var det også bare planen at komme ind i rytmen og få løbskilometer i benene. Jeg har ikke været så godt kørende i løbet af sæsonen, hvorfor jeg håber på noget succes i slutningen af sæsonen.

 

Mads Würtz Schmidt (Danmark)

Lige nu kigger jeg ikke så meget længere end i morgen, i morgen bliver der gjort en status i forhold til klassementet, så lige nu er der fuld fokus på i dag og i morgen, for det er der, den skal fyres af, og så må vi se, hvordan situationen er efter det; om der skal angribes eller forsvares.

 

Etapen i dag kan blive både en dreng og en pige; det kan blive en nem etape, hvor vi bare kommer ind og skal køre en spurt, men det kan også blive en sindssygt hård etape alt efter, hvad eksempelvis Jumbo-Visma vil, for jeg kunne godt forestille mig, at de vil køre aggressivt. Det kunne være meget fint for mig med en god, hård etape, for så er der måske lidt flere, der er mærkede til enkeltstarten i morgen, og jeg kommer med et solidt bundniveau efter Tour de France, så det må gerne være en hård etape i dag - selvfølgelig uden at jeg mister tid.

 

Jeg kan klart mærke, at jeg har et andet bundniveau i år efter Tour de France, men det kan godt være, at jeg ikke føler mig super godt kørende, men jeg er stadig stærk og kan helt klart mærke en forskel fra tidligere år.

 

Det er altid med stolthed, at jeg trækker nationaldragten over hovedet - sådan skal det være, det skal være noget specielt, og det synes jeg helt klart, det er, så det er fedt. Jeg tror på, at vi har holdet til at tage den samlede sejr, det bliver svært, og vi skal have heldet med os, men jeg tror, de unge drenge kan overraske og køre et stærkt løb.

 

Koen Bouwman (Jumbo-Visma)

Vores målsætning på Jumbo-Visma er at vinde en etape og måske gå efter klassementet, men det kommer an på situationen efter enkeltstarten.

 

Normaltvis kører jeg en god enkeltstart. Jeg ved ikke helt, om enkeltstarten er helt flad, men jeg tror, at de lidt hårdere etaper vil passe til mig. Jeg vil helt sikkert tabe tid på enkeltstarten, men forhåbentlig kan jeg vinde noget tid tilbage på de hårdere etaper.

 

Jonas (Vingegaard, red.) og jeg skal køre klassement. Jonas har leveret gode resultater ved blandt andet at vinde en etape i Polen Rundt. Han kan også køre en god enkeltstart.

 

Måske kan vi gøre løbet hårdt og splitte feltet i vinden, men vi får at se, hvilken situation vi har i finalen.

INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Loyal hjælperytter tog karrierens første sejr: Fantastisk at se

Løbschef bekræfter: Coronavirus kan aflyse Milano-Sanremo

Belgisk stortalent ude af UAE Tour

Quintana jubler efter fire sejre på en uge

Atlanterhavets cykel-hotspot

Froome glad efter comeback: Fornemmelserne er gode

Evenepoel tanker selvtillid med sejr over verdensmesteren

Teuns slog Fuglsang: Er en smule overrasket

Fuglsang: Håber at gentage karrierens bedste sæson

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Video i artiklenOptakt: 2. etape af UAE Tour

Følg den ikoniske spurt på rampen til Hatta Dam

Etapen til Thomas, løbet til Van der Breggen i Valencia

Feltet.dk Race Series køres i morgen

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Giganternes uforløste opgør

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Worst og Sweeck lukker og slukker cross-sæsonen

Video i artiklenAckermann efter sejr i royal spurt: Wow!

Kæmpe TV-oversigt for 2020 - Køb Eurosport Player

Video i artiklenEvenepoel fortsatte og slog verdensmesteren på enkeltstarten

Evenepoel gjorde rent bord i Algarve-finale

Ung kazakh snød favoritterne i Rwanda

LIVE nu: Dennis knuser al modstand

Quintana vinder Tour du Var - Bernard sejrer fra udbrud

Video i artiklenFuglsang vinder Ruta del Sol for anden gang

Video i artiklenJakob Fuglsang vinder årets udgave af Vuelta a Andalucia

Merlier vinder afsluttende etape i Antalya - Dansker med i toppen

Video i artiklenAckermann tager første stik i UAE

Over 50.000 kroner i puljen i Feltet.dk Tour - sidst frist for tilmelding lørdag

Tilmeld dig 2. afdeling af Feltet.dk Race Series

Evenepoel ser frem mod afgørende enkeltstart i Algarve

Bohé vinder græsk MTB-løb

Eksklusivt interviewMathias Norsgaard er tilbage på landevejen: Det har set håbløst ud

Andreas Kron ude af fransk etapeløb

Coronavirus i Italien: Myndigheder opfordrer til aflysninger

Video i artiklenNorsgaard med topplacering i mexicansk triumf

Video i artiklenLópez: Algarve er en vigtig test

LØRDAG

Optakt: Søndagens etaper i Andalusien, Algarve og Frankrig

Optakt: 1. etape af UAE Tour

Optakt: UAE Tour

Præmiepuljen er nu over 50.000 kr i Feltet.dk Tour

Haig glad for at slå stjernen Fuglsang

Fuglsang ser frem imod afgørende enkeltstart

Lopez på toppen i Algarve - Evenepoel forsvarer førertrøje

Video i artiklenMiguel Angel Lopez vinder 4. etape af Volta ao Algarve

Iserbyt udgik efter styrt i første sving da Aerts vandt tæt GP Leuven

Australier snyder Fuglsang for hattrick

Suveræne Quintana satte igen rivalerne på plads

Video i artiklenAustralske Jack Haig tager 4. etape af Vuelta a Andalucia for næsen af Fuglsang

Hollænder tager første sejr efter dopingkarantæne

Zoidl jubler over første sejr i lang tid

DBC-sejr giver Van Schip VM-selvtillid

Seks danskere til start i UAE Tour

Optakt: Lørdagens etaper i Andalusien, Algarve og Frankrig

Zoidl tager etapesejren i Antalya

Giro di Sicilia udvider 2020-udgaven til 24 hold

Tidligere IAM-rytter indrømmer Aderlass-doping

AG2R uden de store profiler til UAE Tour

Van der Poel glæder sig til Strade Bianche

Video i artiklenZakarin får CCC-debut

Video i artiklenCarbel skal køre leadout i Emiraterne

Video i artiklenBol efter Algarve-sejr: Fulgte bare min leadout

Eksklusivt interviewByriel slap heldigt fra kollision med bil - nu jagter han ny WorldTour-kontrakt

FREDAG

Video i artiklenFuglsang havde studeret finalen: Vigtigt at sidde rigtigt i sidste sving

Eksklusivt interviewKron vil holde liv i klassementet i Haut Var

Video i artiklenVan der Breggen stjæler førertrøje fra Norsgaard

Bol sejrer efter perfekt Casper P leadout

Video i artiklenFremragende dansk leadout giver sejr til Cees Bol i Algarve

Video i artiklenFuglsang spurter sig til endnu en etapesejr

Fransk duo snød favoritterne i Haut Var

Video i artiklenFuglsang tager sin anden etapesejr i Andalusien

Lonardi sejrer i tyrkisk møgvejr

Optakt: Fredagens etaper i Andalusien, Algarve og Frankrig

Optakt: Tour des Alpes-Maritimes et du Var

Nibali ser Evenepoel som Giro-rival: Knægten er ekstraordinær

Froome får comeback søndag: Alt hvad jeg har tænkt på

Valgren og Stokbro i aktion i hårdt fransk etapeløb

Fuglsang efter trøjeforsvar: Jeg har det godt

Evenepoel: Jeg overraskede mig selv

Sejrsløs spanier overraskede i Andalucien: Jeg kan ikke tro det

Banelandsholdet tror på VM-medaljer