Reaktioner før 1. etape af PostNord Danmark Rundt
21. august 2019 13:45Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Mathias Høj

Feltet.dk har fanget en række ryttere før starten på 1. etape af PostNord Danmark Rundt.

I dag løber årets udgave af PostNord Danmark Rundt af stablen med den 170 kilometer lange 1. etape med start og mål i Silkeborg. Feltet.dk fik en række kommentarer fra både danske og udenlandske ryttere i feltet. 

 

Tim Merlier (Corendon-Circus)

 

 

 

Michael Carbel (Team Waoo)

 

 

Bryan Coquard (Vital Concept)

 

 

Conor Dunne (Israel Cycling Academy)

 

 

Christoffer Lisson (BHS Almeborg-Bornholm)

 

 

Asbjørn Kragh Andersen (Team Sunweb)

 

 

Jakob Egholm (Hagens Berman Axeon)

 

 

Julius Johansen (coloQuick)

 

 

Niklas Larsen (coloQuick)

 

 

Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

 

 

Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm)

Jeg tager en dag ad gangen, men det er etapen i morgen, der er den vigtigste for mig. Det er der ikke nogen tvivl om.

 

Jeg skal gribe enkeltstarten an, som jeg plejer. Jeg skal trille ruten i morgen formiddag. Den ser ret flad ud, og så skal jeg lære svingene at kende. Det er bare fuld blæs i de 20 minutter, den varer.

 

Der er ikke helt så mange om buddet, som der har været de andre år. Det giver lidt blod på tanden, men der er ingen tvivl om, at der nok er andre, der skal køre stærkt. På de kortere enkeltstarter er det svært at forudse, hvem der kører stærkt.

 

Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon)

Jeg skal se, hvordan det går på Vejle-etapen. Forhåbentlig er jeg med i klassementet efter enkeltstarten, og så bliver det afgjort i Vejle. Jeg er fokuseret på at få træningen og få et godt cykelløb. Hvis det ikke lykkes i klassementet, er det ikke noget, jeg går i stå over.

 

Det bliver sjovt at se, hvordan jeg klarer mig i det kuperede terræn. Det tager to til tre minutter at køre sådan nogle stigninger. De ligger nok bedre til en rytter som Alexander Kamp, men finalen i dag bliver nok samlet.

 

Et succeskriterie er at vinde enkeltstarten. En andenplads kan jeg ikke rigtig bruge til noget, men hvis det er der, jeg er lige nu, så må jeg tage det med. Det her løb er vigtigt forud for VM, så det bliver sjovt at se, hvor stærkt kørende jeg er. Jeg ligger nok på 85-90 procent af mit niveau.

 

Frederik Rodenberg (coloQuick)

Vores overordnede mål er at køre for Niklas Larsen i klassementet. Hvis der er overskud til, at jeg kan køre en spurt ind imellem, så gør jeg også det. Men vores fokus er på Niklas.

 

Det er svært at sige med personlige ambitioner, for jeg har været meget syg over sommeren, så jeg ved ikke helt, hvor jeg står. Forhåbentlig kan jeg køre min egen chance på Frederiksberg.

 

Rent powermæssigt tror jeg på, at jeg kan vinde en spurt, hvis jeg bliver afleveret og sidder ordentligt. Men det er klart, at Tim Merlier er en verdensklasse sprinter, og der skal gå meget galt, hvis han ikke skal vinde en etape. Det samme med Coquard. Meget skal gå rigtigt, men det er muligt at slå dem.

 

Jeg træner ikke spurter. Det har at gøre med, at jeg mangler udholdenhed for at blive en rigtig god cykelrytter. Det er mit fokus, så når jeg bliver bedre der, kan jeg specialisere mig der. Jeg har en naturlig hurtig spurt.

 

Emil Vinjebo (Riwal-Readynez)

Vi prøver at gøre vores bedste. Det bliver en sindssygt hård første etape, så det tiltaler os meget. Vi rullede omgangen i går, og den ser rigtig hård ud med bakken. Der kan ske udskilning i dag, så vi skal være på forkant.

 

Det er et simpelt cykelløb. Det er benene, der skal tale. Vi må se, om vi kan splitte det i dag, og så afgør enkeltstarten i morgen, hvor tæt vi ligger, og hvad der giver mening at gøre på de næste etaper. Vi tager en dag ad gangen, men enkeltstarten vil give klare svar på, hvem der er vores kaptajn.

 

Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma)

Det er fint vejr i Danmark, så jeg er klar. Jeg håber på, at jeg kan vinde en etape. Det vil være fint. Alle etaperne udover enkeltstarten har jeg kig på. Hvis jeg kæmper om sejren på alle etaper, så vil jeg også være lidt inde i klassementet. Jeg tager det dag for dag.

 

Koen Bouwman kører en god enkeltstart, så han har en god chance for at vinde samlet.

 

Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus)

Hvis benene er til det, så skal jeg gøre mit bedste for at være der i finalen. Hvis vi kommer samlet over toppen (på Hvinningdal-stigningen, red.), så er det ikke mig i kommer til at se i spurten, men i stedet min holdkammerat Tim (Merlier, red.), der efter min mening er den hurtigste rytter i fetet.

 

Etapen er meget ligetil fra start af, men den bliver mere tricky hen mod finalen - specielt de sidste 25 kilometer inden omgangene med mange sving og grusveje.

 

Jeg tror ikke , at vi slipper for at lave noget føringsarbejde, men vi vil i hvertfald ikke være de første til at gå frem for at føre. Vital Concept har Bryan Coquard, som lige har vundet oppe i Norge (Arctic Race of Norway, red.), og hele holdet bakker op om ham.

 

Benene er fine nok, men der var ikke rigtig så meget hul i gennem oppe i Norge. Dog var det også bare planen at komme ind i rytmen og få løbskilometer i benene. Jeg har ikke været så godt kørende i løbet af sæsonen, hvorfor jeg håber på noget succes i slutningen af sæsonen.

 

Mads Würtz Schmidt (Danmark)

Lige nu kigger jeg ikke så meget længere end i morgen, i morgen bliver der gjort en status i forhold til klassementet, så lige nu er der fuld fokus på i dag og i morgen, for det er der, den skal fyres af, og så må vi se, hvordan situationen er efter det; om der skal angribes eller forsvares.

 

Etapen i dag kan blive både en dreng og en pige; det kan blive en nem etape, hvor vi bare kommer ind og skal køre en spurt, men det kan også blive en sindssygt hård etape alt efter, hvad eksempelvis Jumbo-Visma vil, for jeg kunne godt forestille mig, at de vil køre aggressivt. Det kunne være meget fint for mig med en god, hård etape, for så er der måske lidt flere, der er mærkede til enkeltstarten i morgen, og jeg kommer med et solidt bundniveau efter Tour de France, så det må gerne være en hård etape i dag - selvfølgelig uden at jeg mister tid.

 

Jeg kan klart mærke, at jeg har et andet bundniveau i år efter Tour de France, men det kan godt være, at jeg ikke føler mig super godt kørende, men jeg er stadig stærk og kan helt klart mærke en forskel fra tidligere år.

 

Det er altid med stolthed, at jeg trækker nationaldragten over hovedet - sådan skal det være, det skal være noget specielt, og det synes jeg helt klart, det er, så det er fedt. Jeg tror på, at vi har holdet til at tage den samlede sejr, det bliver svært, og vi skal have heldet med os, men jeg tror, de unge drenge kan overraske og køre et stærkt løb.

 

Koen Bouwman (Jumbo-Visma)

Vores målsætning på Jumbo-Visma er at vinde en etape og måske gå efter klassementet, men det kommer an på situationen efter enkeltstarten.

 

Normaltvis kører jeg en god enkeltstart. Jeg ved ikke helt, om enkeltstarten er helt flad, men jeg tror, at de lidt hårdere etaper vil passe til mig. Jeg vil helt sikkert tabe tid på enkeltstarten, men forhåbentlig kan jeg vinde noget tid tilbage på de hårdere etaper.

 

Jonas (Vingegaard, red.) og jeg skal køre klassement. Jonas har leveret gode resultater ved blandt andet at vinde en etape i Polen Rundt. Han kan også køre en god enkeltstart.

 

Måske kan vi gøre løbet hårdt og splitte feltet i vinden, men vi får at se, hvilken situation vi har i finalen.

INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Startliste Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

FREDAG

Sådan stiller landene op til VM

Démare og holdet glad for sejr i Slovakiet

Jumbo-Visma to og tre i Kampioenschap van Vlaanderen

Ung hviderusser toer i Slovakiet Rundt: Finalen passede mig godt

Optakt: Memorial Marco Pantani

Optakt: Primus Classic

Optakt med etapevinderbud: Okola Slovenska/Tour de Slovaquie

Følg Van der Poel, Sagan og Van Avermaet teste VM-formen

Stagiairen Steimle: Jeg har kørt fire løb for Quick Step og vundet de to

Demare stærkest i Slovakiet Rundt - Brøchner lige udenfor top 10

Quick Step-stagiaire vinder Kampioenschap van Vlaanderen efter sidevindsdrama

Holm om Sagan: Rytterne hader ham

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene

Sunweb overvejer at sagsøge østrigsk dopingsynder

Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov

Optakt: Kampioenschap van Vlaanderen

Cavagna forlænger med Deceuninck-Quick Step

Bennett, Impey eller Colbrelli? – Disse ryttere er stadig uden kontrakt

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet

Seks arresteret i spansk antidoping-operation

Lefevere: Vi burde boykotte holdstafetten

Franskmand vender hjem til Marseille

Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne

Bendixen slutter sæsonen af i Belgien

Fransk rytter testet positiv for EPO - Deler træner med Alaphilippe

Quaade skriver to år med Riwal-Readynez

Hindsgaul hasteindkaldt til VM

Transferlisten 2019-2020 - ProTeams

Transferlisten 2019-2020 - DANSK

Transferlisten 2019-2020 WorldTour

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Lutsenko-sejr vigtig for moralen inden VM

Kritik af cross-åbning i USA

Grosu vinder kongeetapen i Slovakiet Rundt

Bernal efter løbspause: Jeg troede ikke, at jeg ville være så god

Dumoulin rystet efter nye beskyldninger: Fik måske ulovlig hjælp i Giro-sejr

Medie: 24-årig nordmand skifter til Riwal næste år

Lutenkso vinder Coppa Sabatini efter vildt soloridt

Ambivalent Blaudzun: Stokbro fortjener det

Optakt: Coppa Sabatini

Landa: Bahrain-Merida giver mig chancen som leder

Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg

Valverde motiveret inden VM efter flot Vuelta

Lefevre mener: Evenepoel kan vinde VM i enkeltstart

Valverde taler ud om sin depression

Cofidis skriver kontrakt med to ryttere

Sivakov melder sig klar til Touren

ColoQuick-rytter må melde afbud til VM

ONSDAG

Thomas og Yates med England til VM

EF Education First skriver med norsk sprinter

Küng tog anden sejr på fire dage i Slovakiet

Jetlagpræget-Neilands overrasket over stor solosejr

Neilands sejrer i Wallonien

Steve Cummings har brud på fire ryghvirvler

Visconti vinder Giro Della Toscana foran Bernal

Wout Poels siger farvel til Ineos

Sean Kelly vælger Alaphilippe som favorit til VM

Kristoff vinder i Slovakiet – Mørkøv toer

Andreas Stokbro ny WorldTour-rytter

Spaniere anført af verdensmesteren Valverde

TIRSDAG

Optakt: Giro della Toscana

Optakt: GP de Wallonie

Amador bliver costaricansk enmandshær til VM

Ung tysker får kontrakt hos Deceuninck-Quickstep

Unik italiensk historie hviler på Trentins VM-skuldre

Benoot om VM-vragning: Jeg er skuffet

Rygte: Ineos og Lotto Soudal jagter Guerreiro

Sunweb sender Asbjørn Kragh i aktion i Belgien

Wacker får vigtige kilometer i benene i Slovakiet

Kristoff skal skaffe sejre i Slovakiet

Ulissi håber på godt resultat i Pantani-løb

EF Education First glad for Vueltaen trods styrt

CCC håber på slovakisk topresultat

AG2R sender VM-klart mandskab til Vallonien

Van Baarle får lang forlængelse hos Ineos

LIVESTREAM: GP de Wallonie og Coppa Sabatini

Italien til VM uden Nibali

Skræmmende stærke slovenere til VM

Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB

Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter

Hermans forlænger med Nicki Sørensens hold