EKSKLUSIVT

Rasmus Byriel Iversen efter vild debut: Der var ikke vildt god stemning i ambulancen
01. februar 2019 17:07 af Mathias Blohm SchytteFoto: Vincent Kalut, Jimmy Bolcina & Nico Vereecken / Photonews

Rasmus Byriel Iversen debuterede i går for sit nye hold, Lotto-Soudal, og det var en debut, som den unge dansker nok ikke glemmer lige foreløbigt. Udbrud, angrebspris, styrt og ambulancetur med Mikel Landa var bare nogle af de oplevelser Iversen kommer fra Mallorca med.

Trofeo Ses Salines-Campos-Porreres-Puig de Sant Salvador.

 

Det mallorcinske løb med det mundrette navn er måske ikke kalenderens største løb, men danske Rasmus Byriel Iversen glemmer det nok ikke lige foreløbigt.

 

Det var nemlig her den 21-årige sønderjyde i går fik sin debut for WorldTour-holdet Lotto Soudal, som han skiftede til forud for 2019-sæsonen, og hvilken debut det blev.

 

Byriel Iversen nåede på løbets 176,9 kilometer at opleve både store opture og omtrent lige så store nedture. Som én af tre ryttere stak han fra start afsted i et udbrud, og samtidig med at han fik nok point til at vinde bjergprisen, blev han også kåret til løbets mest angrebsivrige rytter.

 

Udbruddet blev med 25 kilometer til mål hentet af feltet, og få kilometer senere skete der et større styrt i feltet, som blandt andet sendte den danske debutant i asfalten.

 

”Da jeg stadig lå på asfalten, troede jeg bare, at jeg havde slået min hofte, men det gik fint nok med at komme på benene. Da jeg så skulle løfte min cykel, kunne jeg mærke, at det hang ikke sammen oppe i armen, og så gik det op for mig, at det var kravebenet, der ikke hang sammen,” siger den uheldige dansker til Feltet.dk.

 

Kort inden styrtet havde den stærke dansker fået beskeden om, at han var blevet kåret som løbets mest angrebsivrige rytter, og derfor havde han meste af alt tankerne på at komme tilbage på cyklen, så han kunne komme over den afsluttende stigning og på podiet og få sin præmie.

 

”Jeg forsøgte at cykle videre, men jeg kunne ikke skifte gear, og den der finalestigning var lige led nok at køre op ad på stor klinge, så jeg tænkte, at det ville der ikke komme noget godt ud af. Så stod jeg egentlig bare og ventede på ambulancen,” forklarer Byriel Iversen.

 

Styrtet, som var sket i venstre side af feltet, havde sendt over halvdelen af løbets ryttere en tur i asfalten, og da ambulancen kom for at samle den unge dansker op, fik han følgeskab af en anden rytter.

 

”Jeg fik et klapsæde ved siden af Mikel Landa, som også var styrtet og havde brækket kravebenet. Han havde fået en båre at ligge på, og det havde været lidt federe tror jeg, for det gjorde fandme ondt med alle de bump, der var i den ambulance. Det tog en time at komme til hospitalet i Palma, så det var sgu en lang tur, og der var ikke vild god stemning i ambulancen” beretter den nye Lotto-Soudal-rytter.

 

En positiv oplevelse

Selvom løbet så afgjort ikke sluttede, som man kunne have håbet, var det stadig en stor oplevelse for Iversen at få sin debut for sit nye hold, hvor forholdene er en del anderledes end han er vant til.

 

”Det var vildt spændende at komme i gang. Det var nyt for mig at skulle sidde og gøre sig klar i en holdbus, det var rimelig lækkert men også nervepirrende, for der var mange folk over det hele, og det hele var så nyt.”

 

”Planen var ligesom, at jeg skulle gå i udbrud og sørge for, at vi var repræsenteret der. Jeg rammer så det første hug, der kommer afsted,” forklarer Iversen, der undervejs kom først over løbets første fire stigninger, og dermed også ville have vundet bjergprisen.

 

Inden styrtet var prisen for den mest angrebsivrige rytter dog allerede blevet annonceret, og da han ikke selv kunne afhente den pris på podiet, blev holdkammeraten Frederik Frison sendt på podiet på hans vegne.

 

 

”Jeg fik en besked om, at han var taget derop for mig. Nu står pokalen ude i vores lastbil, den må jeg lige se om ikke, jeg kan få sendt hjem. Det er da en meget god souvenir at have fra sit første løb,” griner Iversen på en telefonlinje fra den spanske ferieø.

 

Opereres i morgen

En temmelig kaotisk tur på hospitalet, hvor Iversen havde svært ved at kommunikere med de lokale, gav den unge dansker det svar, som han også selv var kommet frem til: Kravebenet var brækket.

 

 

Allerede i aften flyver han tilbage til Belgien, hvor han i morgen skal opereres af en ekspert på området. Står det til den hårdføre dansker, der i den grad holder humøret højt, bliver det dog ikke til en langvarig pause.

 

”Kravebenet er ikke det værste at brække som cykelrytter. Hvis alt går efter planen, så er jeg tilbage på hometraineren indenfor en uge. Vejret er jo alligevel så dårligt i Danmark, at jeg alligevel bare havde kørt på hometraineren, så det er ikke verdens undergang,” siger en positiv Iversen, der heller ikke vil afvise, at han er tilbage på cyklen i løbsregi i denne måned.

 

”Jeg er nok senest tilbage i marts. Efter planen skulle jeg have kørt UAE Tour sidst i februar, men det må jeg lige se, om jeg bliver klar til, det er ikke sikkert,” slutter en optimistisk Rasmus Byriel Iversen.

DEL
KOMMENTARER