Racistiske udfald: UCI og Stewart bakker Bouhanni op
07. april 2021 12:45Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Den kontroversielle franske sprinter Nacer Bouhanni har efter sammenstødet med Jake Stewart oplevet racistiske angreb på hans person, og det tager UCI og Stewart nu kraftigt afstand fra.

Annonce

Han har været i vælten på det seneste efter hans noget kontroversielle spurt mod Groupama-FDJs unge brite Jake Stewart, men nu er den tur blevet for voldsom.

 

Det skriver UCI i en pressemeddelelse.

 

UCI skriver, at selvom Bouhanni lige nu er under luppen i UCIs disciplinærkommission, så er det fuldstændig utilgiveligt, at man angriber hans person med racistiske udfald.

Viviani tog sejren i Cholet

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Forbundet tager kraftigt afstand til det, og fortæller, at de til enhver tid vil gøre, hvad de kan for at bekæmpe den slags overfald.

 

Rytteren er dog stadig indstillet til en form for sanktion efter spurten, som også har ført til store sammenstød mellem Stewart og Bouhanni på sociale medier.

 

Nacer Bouhanni har senere hen undskyldt sin opførsel og fortalte i den sammenhæng, at han ikke havde nogen intentioner om at skade Stewart på nogen måde.

Annonce

 

Jake Stewart har desuden været til tasterne efter meddelelsen fra Arkea-Samsic om, at Bouhanni er under stort pres i disse dage efter de racistiske angreb, og har erklæret sin støtte til Bouhanni, selvom de fortsat ikke er enige om, hvordan opførslen i spurten kan karakteriseres.

 

 

Annonce

INFO
Jake Stewart
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Annonce