Quick-Step giver sæsondebut til Gilbert og Asgreen i Frankrig
10. februar 2019 10:10 af Christian Frese Foto: Sigrid Eggers / Deceuninck - Quick-Step Cycling Team

Deceuninck - Quick-Step vender efter to års fravær tilbage til Tour de la Provence, når feltet på torsdag indleder løbet med en enkeltstart. Løbet indbyder til angreb med flere bakkede etaper, hvor danske Kasper Asgreen skal forsøge at hjælpe Philippe Gilbert til både etapesejre og samlet sejr.

På torsdag tager Deceuninck - Quick-Step hul på Tour de la Provence, hvor mandskabet vil give sæsondebut til en lang række ryttere inklusiv superstjernen, Philippe Gilbert. Her vil den rutinerende belgier lede et yderst kompetent mandskab, som blandt andre tæller Kasper Asgreen. Også danskeren får sæsondebut i det franske etapeløb. 

"Efter en god træningslejr i Algarve er alle rytterne skarpe og klar til start i La Provence. Et velorganiseret løb, som på åbningsdagen inkluderer en enkeltstart, som passer adskillige af vores ryttere", siger Quick-Steps danske sportsdirektør Brian Holm og fortsætter:

"Vores powerhouse Tim Declerq vil holde udbruddene under kontrol på den efterfølgende etape, og forhåbentlig vil vi blande os i kampen om etapesejren, såfremt at det ender i en massespurt".

1. etapes enkeltstart er flad, uteknisk og på ni kilometer, inden tre bakkede etaper følger. Hele 12 kategoriserede stigninger skal rytterne forcere på løbets tre sidste dage. Der venter dog ingen deciderede bjerge, hvorfor ryttere med et stærkt punch på bakker samt en habil enkeltstart umiddelbart står med de bedste chancer for at blande sig i det samlede klassement. 

"Som altid er vi motiverede og vil kæmpe for etapesejre og det samlede klassement med vores stærke rouleurs og puncheurs. Holdet kan lide den bakkede rute, og vi ser virkelig frem til at komme i gang om et par dage", slutter Holm.

Årets Tour de la Provence afvikles fra den 14. til den 17. februar og er den fjerde udgave af løbet, som startede tilbage i 2016. Quick-Step deltog kun i løbets debutår, hvor holdet tog to ud af tre mulige etapesejre. Den samlede sejr gik dog til Thomas Voeckler, mens Rohan Dennis og Alexandre Geniez har vundet løbet de seneste to år. 

Deceuninck - Quick-Steps hold til Tour de la Provence 2019:
Philippe Gilbert
Kasper Asgreen
Rémi Cavagna
Tim Declercq
Yves Lampaert
Florian Sénéchal
Pieter Serry

DEL
DELTAG I DEBATTEN