Quick-Step bedst fra start i Luxembourg
14. september 2021 15:55Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) vandt 1. etape af Tour de Luxembourg efter en reduceret spurt.

Annonce

Deceuninck - Quick-Step tog sejr nummer 56 i denne sæson på tirsdagens åbningsetape i etapeløbet Tour de Luxembourg.

Portugisiske Joao Almeida var stærkest i den afsluttende spurt, hvor han henviste Bauke Mollema (Trek-Segafredo) og Marc Hirschi (UAE Team Emirates) til de sekundære placeringer.

Med etapesejren tager Joao Almeida løbets føretrøje, mens Kenny Molly (Bingoal) tager bjergtrøjen efter en dag i udbrud.

Bedst placeret dansker på etapen blev Anthon Charmig (Uno-X Pro Cycling Team) på en 28. plads.
 

Etapereferat

139 kilometer med start op mål i Luxembourg var på programmet på 1. etape af dette års Tour de Lexembourg. På den første halvdel af etapen skulle rytterne op over tre kategoriserede stigninger, Montee de Niklosbierg, Cote de Gralingen og Cote de Bourscheid, inden der i finalen ventede to stejle bakker i Cote de Stafelter og målbakken Kirchberg. I alt bød etapen på lidt flere 2000 højdemeter.

 

Torjus Sleen (Uno-X Pro Cycling Team) var eneste rytter, der ikke var til start på etapen, hvor et udbrud med Jack Bauer (BikeExchange), Angel Fuentes (Burgos BH), Kenny Molly (Bingoal), Emerson Oronte (Rally Cycling), Sebastian Schönberger (B&B Hotels KTM) og Evaldas Siskevicius (Delko) kom afsted kort inde på etapen.

 

De seks udbrydere fik oparbejdet sig et forspring på cirka tre minutter, inden feltet begyndte at sætte farten op. Her var det Lotto Soudal, som tog ansvaret i føringsarbejdet for sin kaptajn Caleb Ewan.

João Almeida vinder 1. etape af Tour de Luxembourg - se afslutningen her

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

AG2R tager over

Senere kom AG2R Citroen Team også til fronten for at give en hånd med til Lotto Soudal. Det franske storhold havde Benoit Cosnefroy til start, som var en af forhåndsfavoritterne til etapesejren.

 

Udbruddet tog hul på Niklosbierg-stigningen (4,7 km / 6 % i snit) med et uændret forspring. Molly rundede toppen foran Sebastian Schönberger og var dermed virtuelt i bjergtrøjen.

 

Efter en længere nedkørsel kørte udbruddet ind på Gralingen-stigningen (2,5 km / 6 % i snit). Denne gang var det Schönberger, som kom først over toppen og tog de tre bjergpoint foran Molly. Derfor var de to ryttere nu helt lige i bjergkonkurrencen.

Annonce

 

Molly i bjergtrøjen

Næste udfordring var Bourscheid-stigningen (3,5 km /7,2 % i snit). Stigningen var uden for kategori, og udbruddet begyndte at klatre mod toppen med et forspring på lidt over to minutter ned til feltet.

 

Kort før toppen skulle Molly og Schönberger igen i duel om bjergpointene. Her var det førstnævnte, som var stærkest, og han sikrede sig dermed bjergtrøjen.

 

Nede i feltet kom Trek-Segafredo, Deceuninck - Quick-Step og Lotto Soudal til fronten. Samarbejdet mellem de tre mandskaber betød, at udbruddets forspring skrumpede til under halvandet minut med 60 kilometer til mål.

 

Udbruddet blev reduceret til fire mand lidt senere. Oronte fik en punktering og forsøgte at komme tilbage til udbruddet, men kort tid efter blev han sat sammen med Siskevicius og hentet af feltet.

 

Finalen

Med under 20 kilometer til mål satte AG2R sig frem igen for Cosnefroy. Rytterne nærmede sig Stafelter-stigningen (2,2 km / 7,1 % i snit), som havde sin top med cirka ti kilometer til mål.

Annonce

 

De fire lykkeriddere i front ramte stigningen med et forspring på bare 20 sekunder. Bauer benyttede stigningsprocenterne til at køre væk fra de øvrige udbrydere, og dermed var australieren solo i front.

 

I feltet angreb Ben O’Connor. AG2R-rytteren fik nogle meter, men lidt senere blev han hentet igen. Dernæst var det Oier Lazkano tur til at prøve lykken, men heller ikke han formåede at holdet feltet bag sig.

 

Bauer rundede toppen solo i front med et forspring på 10 sekunder ned til feltet, hvor Deceuninck - Quick-Step tog fronten på nedkørslen.

 

Med tre kilometer igen begyndte det igen at gå op ad mod mål. Newzealandske Bauer kom først ind på stigningen, men med to kilometer igen blev han hentet.

 

David Gaudu (Groupama-FDJ) benyttede lejligheden til at lancere et angreb. Men franskmanden blev hentet med 500 meter igen.

Annonce

 

Derfor var der lagt op til en reduceret spurt i Luxembourg. Petr Vakoc (Alpecin-Fenix) åbnede spurten, men på de sidste meter kom Joao Almeida bagfra og tog etapesejren.

INFO
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
Joao Almeida
Nyheder
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE