Profiler ser frem til ny Paris-Nice-stigning
04. marts 2019 18:58 af Joachim Farshøj Foto: Sirotti

Warren Barguil og Richie Porte ser begge frem til årets Paris-Nice-kongeetape, der slutter på toppen af ikoniske Col de Turini. Det kendte bjerg har dog aldrig før været brugt i Paris-Nice.

De to bjerggeder Richie Porte og Warren Barguil ser begge frem til at prøve kræfter med Col de Turini, når Paris-Nice i næste uge løber af stablen.

 

Den legendariske stigning har aldrig før været brugt i Paris-Nice, men den har længe været kendt som et af de mest populære træningssteder for professionelle ryttere med adresse i Monaco og omegn. Derfor glæder Richie Porte sig også til endelig at benytte den i løbssammenhæng.

 

”Jeg bor i Monaco, så Col de Turini er en af mine sædvanlige stigninger mange gange om året - bare ikke om vinteren, fordi den ofte er dækket af sne der. Det er en fin stigning, og jeg er glad for, at slaget om Paris-Nice vil stå der. Faktisk tror jeg, at Col de Turini passer mig bedre end La Couillole (hvor Porte vandt i 2017, red.). Den er lang og aldrig nem, selv ikke på de sidste fem, relativt regulære kilometer. Med det sagt, ved du i Paris-Nice aldrig, om klassementsfavoritterne når intakte til kongeetapen,” fortæller Richie Porte i en Paris-Nice pressemeddelelse.

 

Porte har selv vundet Paris-Nice to gange tidligere, og i 2017 vandt han kongeetapen til La Couillole. Der var Porte dog langt efter i den samlede stilling, da tasmaneren allerede på første etape havde tabt 14 minutter efter et sandt sidevindsdrama. Dette håber Porte naturligvis på at undgå denne gang, og Trek-Segafredo-rytteren må formodes at ankomme til Paris-Nice med forhåbninger om at tage sin første klassementssejr hos sit nye hold.

 

En anden stærk klatrer, der ser frem til mødet med Turini-stigningen, er den franske folkehelt fra Touren 2017, Warren Barguil. Barguil havde et decideret katastrofeår i 2018, og Arkea Samsic-rytteren er derfor yderst opsat på at levere i år - måske allerede i Paris-Nice. Barguil har i hvert fald gjort sit hjemmearbejde, og set ud fra den populære cykelapp Strava, har Barguil faktisk sat hurtigste tid på netop Col de Turini.

 

”Det er vigtigt at rekognoscere den (Col de Turini, red.). Jeg kørte også hele etapen op til, for vi skal tackle Cote de Pelasque før (Col de Turini, red.), og der vil i alt være 4600 højdemeter på etapen. Det er et højt bjerg, for vi slutter i mere end 1600 meters højde. I forhold til andre år, er det hårdere i år. Den er eksempelvis hårdere end La Couillole og La Madone d’Utelle, hvor jeg kørte forleden. Den er irregulær, men der er også tid til hvile. Det er som en ægte Tour de France-etape,” siger Warren Barguil.

 

Første etape af Paris-Nice køres på søndag, hvor en relativt flad etape venter feltet.

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL PARIS-NICE

DEL
DELTAG I DEBATTEN