Prøv vores nye app
Produktnyt: Scott Addict RC
27. juni 2019 09:53Foto: Simon Ricklin
af Rikke Bak Dalgaard

Den schweiziske cykelproducent, SCOTT, introducerer deres bud på drømmecyklen til den ambitiøse rytter. En letvægter, der skulle have den bedste carbonstruktur til dato. Samtidig har cyklen fuldintegreret kabelføring, foruden flere aerodynamiske features.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har, sammen med en række andre medier, været til produktfremvisning og test af den nye SCOTT Addict RC. SCOTT havde inviteret os til deres nybyggede hovedkvarter i Schweiz, som blev færdig ultimo april måned.

 

Der var blandt andet mulighed for at prøvekøre den nye landevejscykel, samt få en detaljeret gennemgang af produktet fra ingeniørerne bag cyklen.

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Designet til bjergrytterne

Ingeniørerne bag mener, at den nye SCOTT Addict RC er så komplet, som den kan blive, når det kommer til den perfekte high-performance landevejscykel. Så uanset, om du forsøger at vinde cykelløb, går efter et virtuelt segment eller kører om kap med dine venner på den lokale stigning, så gør Addict RC det mere sandsynligt, at du tager sejren.

 

SCOTT Addict RC blev første gang introduceret i 2008 og Simon Yates vandt Vuelta de España i 2018 på en Addict RC. Han udtaler:

 

”Siden jeg blev professionel, har Addict RC været min foretrukne cykel. Jeg er blevet meget komfortabel på cyklen i bjergene, især på grund af letheden. Nu er den nye version ikke kun let, men den er også stivere, fuldt integreret, mere aerodynamisk og bygget med skivebremser til hurtigere bremsning, især i regnen, hvilket gør den til den ultimative klatrecykel."

Annonce

 

 

Integration                 

Den nye Addict RC er den første cykel med en fuldstændig integreret kabelføring til både mekanisk og elektrisk gearskifte, uden nogen form for kompromis med gearskifte, bremseevne, styreegenskaber eller rammens stivhed.

 

Dertil kommer, at SCOTT’s interne kabeldesign gør det nemt for mekanikere at skifte kabler samt vedligeholde cyklen. Fra begyndelsen af ​​udviklingsprocessen var målet at bringe integrationen af ​​kabelføring til et helt nyt niveau, hvilket må sige at have lykkes.

 

Kernen af integrationen er den internt udviklede og nu patenterede "Eccentric bicycle fork shaft".

 

Omdrejningspunktet i denne innovation er, at rotationsaksen ved den øverste spacer har en forskydning på tre millimeter mod rotationsaksen ved den nedre spacer.

 

Denne kombination af en tre millimeter forskudt 1¼" gaffelstyreraksel inde i en 1,5" top-spacer giver tilstrækkelig plads til at føre både mekaniske og elektroniske skiftekabler, såvel som begge hydraulikslanger, på indersiden af rammen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

På bunden af ​​kronrøret er gaflens rotationsakse igen koncentrisk til midten af ​​lejet og efterlader cyklens styring upåvirket. Resultatet er et rent udseende og et fuldt integreret cockpit.

 

 

Combo Creston IC SL cockpit

SCOTT’s nye Syncros combo-cockpit gør det muligt at føre alle kabler indvendigt igennem styret, frempinden og videre ind i rammen. I samarbejdet med en internationalt anerkendt partner, GebioMized, har de ifølge dem selv skabt den ultimative ergonomiske form til cykelryttere.

 

Kabler føres internt, uanset om elektroniske eller mekaniske foretrækkes, så hverken kabler eller bolte er synlige.

Annonce

 

Carbonkonstruktionen er kernen i Syncros og den unikke V-form er udviklet til dette med glatte overgange og ingen skarpe kanter, især ved overgangen mellem frempind og styr.

 

På baggrund af SCOTT’s specifikke design og geometri har de opnået en forbedring på 26 procent i stivhed. Brugen af Ultra-high Modulus carbonfibre spiller en central rolle i denne forbedring. Den specifikke og unikke V-form muliggør også en bedre integration af cykelcomputeren.

 

I samarbejdet med GebioMized har SCOTT optimeret toppen af styret med en oval form for at lempe trykpunkter. Skiftegrebene har fået en glat overgang og en kompakt form, hvilket udgør dette one-piece cockpit.

 

 

Creston IC 1.5 RR IC frempind

SCOTT har også forsøgt at reproducere det samme design som one-piece cockpittet med deres separate styr og frempind.

Annonce

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Der er fuld integration til kablerne inde i styret samt frempinden til både mekanisk og elektronisk kabelføring. Der er også mulighed for at integrere en cykelcomputer. Endelig betyder frempindens magnethætte, at der ikke er nogen bolte synlige på styret, hvilket fuldfører det rene udseende.

 

Den innovative frempind gør det muligt for mekanikere at ændre frempinden, uden at skulle røre ved bremserne og sammen med de nye delevenlige spacere kan man let hæve og sænke frempinden.

 

Letvægt og stivhed

Kombinationen af strukturoptimering og sofistikeret lagring af Ultra-high Modulus carbonfibre giver, foruden cyklens stivhed, også en signifikant forbedring af krankens stivhed. Den nye Addict RC ramme er dermed 14,5% mere stiv end den forrige.

 

Det komplette rammesæt er hult indeni, hvilket aldrig er set før og gør rammen endnu lettere. Derudover er Addict RC designet til at blive integreret i thru-axle systemet.

 

Det nye ultralette sadelspænde vejer kun 12 gram og er derfor et meget carbonvenligt spænde. Dette gjorde det også muligt at spare endnu mere vægt på sadelpinden, som kun vejer 142 gram.

Annonce

 


Foto: Jeg tester cykler i Schweiz / Foto: Jochen Haar

 

Aerodynamik

Foruden forbedret stivhed og fuldt integrerede kabler, er den nye Addict RC nu også mere aerodynamisk end nogensinde før. SCOTT’s patenterede airfoil design er blevet anvendt på rammen (skrårør, kronrør, sadelpind, sadelrør og sadelstræbere) med det formål at optimere luftstrømmen og reducere den samlede modstand.

 

Derudover er sadelstræbere sænket og den integrerede kabelføring skaber ikke kun et rent udseende, men gør også cyklen mere aerodynamisk.

 

Køreegenskaber

Kombinationen af lavere sadelstræbere og en sofistikeret anvendelse af karbonfibre, giver en strømlinet køreoplevelse, selv under svære forhold. Dette er opnået uden påvirkning af pedaltrådet og krankens stivhed.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Geometri

Den nye Addict RC bruger en geometri, der opfylder kravene fra både de professionelle ryttere og motionister, der foretrækker en mere aggressiv position samt en meget direkte styring.

Annonce

 

For at gøre det muligt, arbejdede SCOTT tæt sammen med fagfolk hos Mitchelton-SCOTT teamet og én af de mest anerkendte bikefittere, Radlabor. Dette samarbejde gav dem mulighed for at evaluere tusindvis af positioner, så de kunne finde den optimale til performanceorienterede ryttere.

 

 

Syncros Komponenter

Ny i SCOTT’s række af sadler er Belcarra Regular 1.0, som er udviklet til ryttere med normal til lav bøje- og lændefleksibilitet.

 

Det er personer, som oftest sidder på midten eller bagsiden af sadlen. Disse ryttere sidder primært på siddeknoglerne og dermed den bredere del af sadlen. Sadlen har carbonbøjler for at gøre den let og med en central kile til støtte og komfort.

 

Annonce

 

Feltet.dk’s udsendtes oplevelse

Selve cyklen er super flot og det rene look uden kabler ser godt ud. Undertegnede er ikke bjergrytter, men jeg elsker alligevel at klatre i bjergene. Ingen tvivl om, at den nye Addict RC er en letvægter og gør sig godt i de schweiziske bjerge, som vi kørte i.

 

Det gælder både, når det går op og ned. Cyklen føltes hurtig nedad, var nem at styre igennem sving og skivebremserne virkede perfekt på de stejle nedkørsler.

 

Som konkurrencerytter, og vant til en aggressiv position, sad jeg komfortabelt på den nye Addict RC og jeg bemærkede især cyklens aggressive ergonomi på nedkørsler og i sving, hvor jeg susede igennem og følte jeg kunne lægge mig ned uden at miste styringen.

 


Jeg tester cyklen opad / Foto: Tom Schlegel

Som kvindelig cykelrytter kørte jeg med den kvindespecifikke sadel Syncros Celista V Concept 1.0 carbon, som jeg også har fået med hjem til test. Men, allerede nu kan jeg sige, at jeg var positiv over at køre med sadlen under besøget hos SCOTT.

INFO
Arkiv: Cykler
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce