Prøv vores nye app
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
18. juli 2019 22:00
af Morten Andersen

Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Både sukkerholdige produkter og salte og mineraler, som holder hjulene i gang samt proteinpulver til at øge restitutionen mellem de hårde træningsture.

 

Flere og flere danskere bliver i disse tider motionscykelryttere og finder vej ind i sporten på to hjul.


En af de ting, som man hurtigt finder ud af, når man begynder at bruge timer på landevejen eller i terrænet er, at kroppen kræver energi og næringsstoffer for at kunne arbejde effektivt og holde sig kørende, hvis man skal have nogle gode kilometer i bogen.

 

Det kræver kulhydrater under træningen, hvis man er ude i flere timer.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Træner man i sommervarmen, så mister man desuden en del salte og mineraler, når man sveder. Disse er en stor del af processerne i vores muskler og derfor essentielle for at fungere optimalt.

 

Efter hård eller længerevarende træning, kræver musklerne både sukker og protein for at restituere bedst muligt - især hvis man træner flere dage i streg. Næringsstoffer som kan være bekvemme at indtage i pulverform for hurtigt og effektivt at kunne sætte gang i restitutionen.

 

Alle ovenstående behov kan dækkes af specifikke sportsprodukter, som er egnet til at indtage før, under og efter cykling. Som regel skal man dog finde vej til en specialistbutik eller bestille online for at få fingrene i produkterne. Ofte kommer de også i pakker eller portioner, som simpelthen er for store til en almindelig motionist og som er med til at sparke prisen i vejret.

Annonce

 

Derfor har Lidl i samarbejde med Rolf Sørensen sat sig for at tilbyde en række produkter, som kan købes i den lokale Lidl-butik i portioner, som giver mening for en motionist. Målet er, at det skal være lettilgængeligt for alle.

 

RS NO.1 - Sukkerdrik til musklerne

RS NO. 1 - energidrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Citrus og Appelsin

 

 

Noget af de vigtigste, når man skal cykle længe, er at forsyne sine arbejdende muskler med energi løbende.

 

De fleste kender udtrykket ’at gå sukkerkold’, som dækker over en tilstand, hvor kroppens og især musklernes sukkerdepoter er brugt op. Indtræffer denne tilstand, så kan man glemme alt om en god og udbytterig træningstur, for så står alt pludselig stille og det er umuligt at producere kraft til pedalerne.

 

Det er da også denne tilstand, som RS Sport Nutrition forsøger at komme til livs med det første produkt i serien; RS NO. 1.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Det er et sukkerholdigt pulver, som skal blandes med vand og medbringes i dunkene på cyklen.

 

Produktet bruger den velkendte sukkerart Maltodextrin som sin energikilde - en kendt og effektiv formel, som de fleste førende brands benytter.

 

Pulveret leverer 92 gram kulhydrat pr. 100 gram og det anbefales at blande i forholdet 30 gram pulver til 300 milliliter vand.

 

Det betyder, at man med de typiske størrelser på drikkedunke får følgende antal gram kulhydrat:

Annonce

 

500 ml: 46 gram
600 ml: 55 gram
750 ml: 69 gram

 

Ovenstående er meget normal for sportsspecifikke ernæringsprodukter og giver et blandingsforhold, som leverer forholdsvis mange kulhydrater, uden at maven bliver irriteret.

 

Jeg synes, at RS Sports Nutrition leverer fint her og giver mulighed for at få ret mange gode kulhydrater med i dunken.

 

Som en hovedregel siger man ofte, at træner man hårdt på cyklen, så skal man have ét gram kulhydrat per kilo kropsvægt i timen, hvis man har tænkt sig at være ude i flere timer.

 

Energidrikken skal selvfølgelig kun ses som en del af det regnskab, da man også bør sigte efter at få sukker fra andre kilder - ellers kan det hurtigt blive en besværlig tur med rigtig mange dunke!

Annonce

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

RS NO. 1 kommer i to velkendte smagsvarianter: Appelsin og citron.

 

Den er let at ryste op i dunken uden klumper.

 

Desuden er begge smagsvarianter vellykkede: Friske, skarpe og med afdæmpet smag.

 

Citronvarianten er mest frisk og med lidt kant, mens appelsinsmagen er en anelse mere rund og dyb.


Det er en god måde at gøre det på, da man derved rammer to variationer.

 

RS NO. 2 - byggesten til restitution

RS NO. 2 - restitutionsdrik
Pris: Kr. 99,-
Vægt: 750 gram
Smagsvarianter: Chokolade og Jordbær

Annonce

 

 

Det næste produkt i serien er en såkaldt restitutionsdrik, som består af både kulhydrater og protein.


Efter endt træning - især den hårde eller længerevarende af slagsen - har kroppen brug for sukker til at genopfylde musklernes lagre samt protein, som er byggestenen der skal reparere de små ødelæggelser i vævet, som sker under træning.

 

Igen har vi at gøre med en velkendt opskrift og et produkt, som er velkendt i sportsverdenen.


Det er denne type drik, som de professionelle ryttere får stukket i hånden straks efter en etape for at sikre de rigtige næringsstoffer på en let og bekvem måde.

 

Ser man først på næringsindholdet, så får man både 22 gram protein og 22 gram kulhydrat per servering. Den anbefalede portion pulver per servering er 50 gram.


Denne type drik ikke lavet for at erstatte et rigtigt restitutionsmåltid, men snarere til at give en kickstart, som er nem og bekvemmelig lige efter endt træning eller løb, hvor man måske ikke har adgang til rigtig mad med det samme.

 

Læs også
Tour-chef håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste

 

Er man ikke vant til at bruge denne slags løsning, og træner man hårdt og ofte, så kan det godt anbefales for at hjælpe restitutionen på vej.

Annonce

 

RS NO. 2 kommer i de to populære smagsvarianter: Chokolade og jordbær.

 

Pulveret er let at ryste op i en shaker i enten vand eller mælk - men det er nødvendigt at have en shaker, da det er noget sværere at røre op.

 

Smagen er til gengæld virkelig god i begge varianter.

 

Chokoladesmagen er blød og let, så den ikke virker tung eller tyk. Jordbærsmagen er frisk og skarp.


Jeg synes, at RS Sports Nutrition har ramt plet med denne formel. Proteindrik kan ind imellem blive tung og kvalm, hvilket man ikke har lyst til efter hård træning, så disse to varianter sidder efter min mening lige i skabet.

 

Jeg synes personligt, at pulveret her smager bedst blandet i kold mælk, da det giver en lidt blødere smag. Det skummer også fint, så man får en let, cremet konsistens, som er rigtig lækker.

Annonce

 

Det fungerer naturligvis også med vand.

 

Drikken bliver i øvrigt ekstra god, hvis man har tid og mulighed for at smide den i en blender med nogle isterninger og mælk eller vand.

 

RS NO. 3 - gels i tre varianter

RS NO. 3 - energigel
Pris: Kr. 10,-
Vægt:  50 gram
Smagsvarianter: Æble, Citrus og Cola (med koffein)

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

 

En af de mest brugte metoder til at holde energibalancen oppe under aktivitet er de såkaldte energigels.

Annonce

 

Det er en hurtig og let måde at få et skud sukker på og de er lette at have med i baglommerne.

 

Denne version leverer sukker fra både Maltodextrin og Fructose, hvilket giver en god blanding.

 

Hver gel indeholder 20 gram kulhydrat, hvilket stort set er standard hos de fleste leverandører. Det gør, at man får et godt forhold mellem, hvad en gel fylder i en lomme og mængden af sukker, og man får et godt skud energi uden at belaste maven alt for meget på én gang.

 

RS Sports Nutrition tilbyder to almindelige varianter med enten æble- eller citronsmag og en variant med koffein med colasmag.

 

De er alle på 50 gram og har dermed en fin mængde væske, så de meget let glider ned uden at være for klistrede eller klæge.

Annonce

 

Hemmeligheden for en god gel er - efter min mening - at den skal have nok væske i sig, til at man kan synke den uden at være tvunget til at skylle efter med vand fra dunken. Det kan man let her.

 

Og så er alle tre smage meget vellykkede! Faktisk nogle af de bedste jeg har smagt overhovedet.


Fællestrækket er, at de alle er friske i smagen, og især æblesmagen er dyb og god.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Colasmagen er til gengæld helt exceptionel og med 50 milligram koffein per gel, får man et skud ekstra energi på de mest krævende tidspunkter.

 

Absolut et topprodukt hele vejen rundt.

 

RS NO. 4 - salte og mineraler

RS NO. 4 - brusetabletter med elektrolytter
Pris: Kr. 15,-
Antal: 20 brusetabletter á 4 gram
Smagsvarianter: Berry

 

 

Når man cykler - især i sommervarmen - mister man både væske og salte igennem sin sved.

 

Det kan føre til væskemangel, som de fleste kender, men hvad måske er mindre kendt er, at får man ikke fyldt mineraler og salte på også, så kan det også nedsætte præstationsevnen væsentligt.

 

Disse kaldes populært for elektrolytter og det er også hvad RS Sports Nutrition kalder deres tablet, der kan opløses i vand.

 

Den indeholder ingen kulhydrater, kun salte og mineraler toppet op med 75 milligram koffein per tablet, så man får et ekstra boost.

 

Ellers indeholder produktet en række ingredienser som er vigtige for vores musklers funktion i form af magnesium, natrium, kalium og calcium.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

RS NO. 4 er en let og fin løsning, hvis man skal cykle langt eller især præstere i varmt vejr. Brusetabletterne smager af bær og har en fin og klar smag, som ikke er for stærk eller kraftig.

 

En fin løsning, som er let at dosere og bruge.

 

Konklusion

RS Sports Nutrition-produkterne holder generelt et rigtig fint niveau.

 

Jeg er imponeret over smagen i alle produkterne, som fungerer rigtig godt. Selvom ingredienserne strengt taget er det vigtigste, så er smagen altafgørende for, om man får forsynet sig med det, man skal på cyklen, så den er mindst lige så vigtig i min optik.

 

Især de tre energigels ligger højt på min hitliste smagsmæssigt og varianterne med æble- og colasmag er slet og ret eminente.

 

Også restitutionsdrikken med proteiner og kulhydrater er særdeles vellykket.

INFO
Arkiv: Ernæring og kropspleje
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chef håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
VIS FLERE

Annonce