Pogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik
21. april 2021 08:55Foto: Sirotti
af Mikkel Tofte Langerhuus

Den forsvarende Tour de France-vinder, Tadej Pogacar, indleder onsdag sin Ardenner-kampagne med Fléche Wallone, der har en speciel plads i den unge sloveners hjerte. 

Annonce

Tadej Pogacar valgte at restituere ovenpå Baskerlandet Rundt i stedet for at køre Amstel Gold Race i søndags. Onsdag, når Fléche Wallone løber af stablen, står den 22-årige superstjerne igen på startlisten for sit hold, UAE Team Emirates. 

 

Han fortæller på et pressemøde, hvor Feltet.dk deltog, at han nyder at køre de kuperede endagsløb, da det er et anderledes cykelløb end de ugelange etapeløb, han har kørt hidtil i denne sæson. Fléche Wallone og særligt afslutningen på Mur de Huy er noget enestående for Pogacar. 

 

”For mig er Mur de Huy unik, fordi jeg har aldrig kørt et andet løb med en afslutning som den. Med de stejle passager mod toppen er stigningen en af de hårdeste korte og eksplosive stigninger, jeg nogensinde har kørt,” lyder det fra Pogacar på pressemødet. 

Se højdepunkterne fra Pogacars magtdemonstration i Tirreno her

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Årets udgave bliver den forsvarede Tour-vinders tredje møde med den vallonske Ardennerklassiker. Han blev nummer ni i fjor, og sloveneren ser det som en fordel, at han har prøvet den benhårde afslutning før. 

 

”Jeg har kørt løbet to gange før, og vi kører på Mur de Huy tre gange i løbet, og for hvert år får man mere og mere erfaring,” siger Pogacar, der i forlængelse heraf ser frem til et mere åbent løb end førhen. 

 

”Der er mange ryttere, der er gode i en finale som den (på Mur de Huy, red.), så jeg tror, det bliver et fantastisk og åbent løb,” mener Pogacar.

Annonce

 

Ved sin side har sloveneren den forsvarende vinder, Marc Hirschi, der ifølge Pogacar bliver bedre og bedre for hvert løb, han kører. Derfor bliver sloveneren ikke enerådig kaptajn i dagens finale. Han fortæller, at holdet også tror på Davide Formolo, så de har tre ryttere, der alle kan køre egen chance i finalen. 

 

Pogacar har allerede fem sejre på cv’et i indeværende sæson - heriblandt to samlede sejre i UAE Tour og Tirreno-Adriatico. Den slovenske stjernes hidtil bedste Ardenner-resultat er sidste års tredjeplads fra Liége-Bastogne-Liége.

 

Følg Pogacar og resten af feltet på Discovery+ fra klokken 14:15. 

 

Annonce

INFO
Fleche Wallonne
Nyheder Profil Resultater
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce