Annonce

Pogačars løbsprogram på plads: Skal forsvare Touren og køre Vuelta
19. januar 2021 10:15Foto: A.S.O. / Pauline Ballet
af Andreas Würtz Adamsen

Sidste års sensationelle Tour de France vinder, Tadej Pogačar, har ifølge Wielerflits.nl nu fået lagt et overordnet løbsprogram for den kommende sæson. Sloveneren skal både forsøge at forsvare sin Tour-sejr og forsøge at køre med om sejren i Vuelta a España. 

Et sandt mirakel! Pogacar vinder Tour de France efter afsindigt flot enkeltstartssejr

se mere cykling på

Når årets UAE Tour afvikles bliver det med sidste års vinder af Tour de France til start. Det fremgår af slovenske Tadej Pogačars program som beskrevet af det hollandske cykelmedie Wielerflits.nl.

 

I løbet af året vil den 22-årige slovener ligeledes køre både Tour de France og Vuelta a España. Pogačar skal altså forsøge at forsvare sidste års samlede sejr, der kom i hus på dramatisk vis, da Pogačar vippede landsmanden Primož Roglič af pinden på næstsidste etape, en enkeltstart opad La Planche des Belles Filles:

 

”Jeg skal forsvare Touren og så køre Vueltaen. Det bekræfter mig i, at holdet stoler på mig. I år bliver mit program ret storstilet. Alle de bedste løb. Vi må se, hvordan det hele går,” fortalte sloveneren ifølge RTV Slovenija på holdets mediedag mandag.

 

En tur på de hvide veje og fuldt Ardennerprogram
Efter sæsondebuten i Emiraterne er det planen, at Pogačar skal køre Strade Bianche for tredje gang i karrieren. Sidste år blev det her til en 13. plads. Derefter skal Pogačar prøve kræfter med Tirreno-Adriatico, som sloveneren ikke har kørt i nogle af sine to sæsoner som WorldTour-rytter.

 

Dernæst venter Baskerlandet Rundt for Pogačar, inden sloveneren tager hul på et fuldt Ardenner-program med Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège på programmet. Herefter venter Critérium du Dauphiné som sidste forberedelse forud for Tour-forsvaret.

 

Sæsonen afsluttes med tre store løb i rap, da Pogačar først skal forsøge at forsvare sin Tour-sejr, inden han skal deltage i de olympiske lege i Tokyo, for derefter at rejse til Spanien i midten af august og deltage i årets Vuelta a España.

Annonce

 

Stærk opbakning i Frankrig
Ved holdets mediedag blev der samtidig sat lidt fokus på, hvordan holdet vil forsøge at hjælpe Tadej Pogačar med at gentage sidste års triumf på de franske landeveje. Det blev således bekræftet, at polske Rafal Majka vil være med på holdet udelukkende som hjælperytter for Pogačar.

 

Også UAE-Team Emirates’ nyeste erhvervelse, den schweiziske komet Marc Hirschi, vil være med på holdet, og Hirschi skal efter eget udsagn også indstille sig på en rolle som hjælper for den slovenske stjernerytter:

 

”Jeg vil forsøge at hjælpe Pogačar så meget som muligt, så godt som mine evner tillader det. I Touren kan vi sammensætte et stærkt hold, som er påkrævet for at slå ryttere som Mathieu van der Poel og Wout van Aert,” fortalte den unge schweizer ifølge RTV Slovenija.

 

Annonce

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
OL Tokyo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce