Annonce

PODCAST: Da Armstrong (van)ærede Pantani på Mont Ventoux
20. februar 2021 12:00Foto: Sirotti
af Frederik Palle Pedersen

Podcasten ReTouren og Skandinaviens førende cykelsite er gået sammen i et samarbejde, der skal genfortælle de minder, som alle vi store cykelhjerter har os nært. Hør historien om Touren i 2000 hvor Armstrong slog Pantani.

Holm hylder Froome: Skivebremser er noget lort

se mere cykling på

Duellen mellem Lance Armstrong og Marco Pantani kan betragtes som et af de mest undervurderede opgør i Tour de France-historien. Der er nemlig ikke mange, der husker kampen mellem de to, fordi texaneren var så suveræn.

 

Men begynder du at grave efter minderne i hukommelsen og finder de store historiebøger frem, så finder du hurtigt ud af, at kampen mellem den altdominerende amerikaner og 'Piraten' i Tour de France 2000 havde så mange elementer at byde på, at det er svært at finde frem til, hvor man skal starte.

 

Det var ikke bare mand mod mand på cyklen, men også når de stod af. Armstrongs Tour-sejr var aldrig i fare, men Pantani bød US Postal-kaptajnen op til dans i det der blev italienerens sidste vals op ad Tour de Frances tinder.

 

2000-udgaven var også første gang, at man fik lov til at nyde det nye kuld af unge kommende stjerner, der skulle ende med at dominere international cykling de næste mange år.

 

Resultatlisten virker måske ikke indbydende, men oplevelserne i 2000 var nok til at mætte selv de mest sultne cykelfans. I podcasten genlever vi de store oplevelser, hvor Piraten blev forvandlet til den lille elefant, og hvor Lance Armstrong atter viste, at han var kommet for at blive.

 

Hør 'Da Armstrong (van)ærede Pantani på Mont Ventoux' på Spotify, Apple Podcast eller på Podtail.

Annonce

 

Du kan desuden finde de øvrige afsnit af ReTouren lige her, hvor du blandt andet kan høre om, da Kyllingen blev smidt ud, da Sastre kuppede Touren, og da Schleck angreb på Galibier.

 

 

 

Annonce

INFO
Marco Pantani
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
ReTouren
Nyheder
Doping
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewSaabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk

Landevej

Livestream masser af cykling - Specialtilbud på Discovery+

Landevej

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Annonce