Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted
19. juni 2021 20:00Foto: A.S.O. / Gautier Demouveaux
af Benjamin Blirup Cilleborg

Amy Pieters kunne føje den hollandske mesterskabstitel til sit palmares efter et hårdt løb over VAM-berg. Hollænderen kørte væk fra sit udbrud - men det var sportsdirektørens ide, og ikke sin egen.

 

Annonce

17 gange op ad VAM-berg er ikke noget problem for Amy Pieters.

 

Den brostensbelagte bakke lavet af skrald dannede grundlag for endnu en mesterskabstitel til den tidligere europamester, efter hun på næstsidste omgang kørte på kontrabakken fra sit udbrud.

 

Ideen var dog ikke hendes egen. I stedet var det sportsdirektør Danny Stam, som fra bilen sagde, at hun skulle køre. Det fortæller hun i et interview med wielerflits, hvor hun undervejs fortæller, at hun var i tvivl om hvorvidt ideen var god.

Radio Tour varmer op til DM i cykling: ”Det er tæt på at være årets bedste og hårdeste cykelløb”

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

“På et tidspunkt bad min sportsdirektør Danny Stam mig om at prøve at køre. Jeg tog derefter afstand (til udbrydergruppen, red.) og kørte derefter. Undervejs tænkte jeg: 'Åh lort! Hvis det ikke virker nu, hvad så? Men nogle gange er du nødt til at træffe det valg,” beretter Pieters.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

I gruppen sad unge Shirin van Anrooij, Sabrine Stultiens, som dog blev sat af Pieters’ angreb, samt Kalijn Swinkels og Nancy van der Burg. Derfor var Pieters på papiret den hurtigste, men SD-Worx rytteren mener ikke regnestykket er så ligetil.

Annonce

 

“Op ad bakke ved du aldrig. Derfor ville jeg prøve det, selvom jeg aldrig ville gøre det selv så hurtigt. Det var, at Danny sagde, at jeg skulle prøve. Hvis det ikke gik, kunne jeg stadig spare mig til en sprint i sidste omgang. Men heldigvis var det ikke nødvendigt,” understreger Pieters.

 

Nu venter de afgørende forberedelser til OL, hvor Pieters skal køre på banen. Derfor kommer sejren på et godt tidspunkt.

 

“Det er et godt boost. Forberedelsen til baneløbene er allerede startet. Så det er rart at vide, at denne sejr går i den rigtige retning. Nu skal jeg bare nyde denne sejr et stykke tid,” siger den nykårede mester.

 

Swinkels blev nummer to, med holdkammeraten van der burg på tredjepladsen. Lorena Wiebes vandt feltets spurt foran Marianne Vos.

 

SÆT DIT TOUR-MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KRONER!

Annonce

INFO
Nationale mesterskaber
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE