Annonce

Pidcock drømmer om Roubaix og Vuelta-debut
14. januar 2021 18:00Foto: Giro dItalia U23 Giovani
af Joachim Alexander Farshøj

Tom Pidcock er godt nok stadig i gang med en højintens cyklecross-sæson, men det betyder ikke, at han ikke allerede er i gang med at planlægge sin første sæson hos Ineos-Grenadiers.

Holm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

se mere cykling på

Tom Pidcock håber på en Vuelta a España-debut allerede i år, og på længere sigt står Paris-Roubaix højt på ønskesedlen.

 

Den voldsomt talentfulde brite har godt nok også en del andre mål inden da, herunder VM i cyklecross og OL i mountainbike, så det bliver et tæt program for det vævre multitalent, der kommer til at gå direkte fra cyklecross og mountainbike til landevejen i februar.

 

”Jeg skal køre Mediterranean Epic, mountainbikeløbet, og så Volta ao Algarve og åbningsweekenden (Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne, red.). Der er ingen pause efter cross-sæsonen. Bagefter dem er det Strade Bianche, og så får jeg forhåbentligt en stor mountainbike-blok i juni, så jeg kan være klar til OL. Derefter vil jeg gerne køre Vueltaen og VM i linjeløb,” fortæller evigt ambitiøse Pidcock til Cyclingnews.com.

 

Pidcock har som bekendt vist stort potentiale i bjergene som U23-rytter, og i 2020 dominerede han den såkaldte ’Baby-Giro’ fuldstændigt med en samlet sejr og tre etapesejre undervejs. Det er dog ikke kun i bjergene, han har excelleret, da han også som juniorrytter blev verdensmester i enkeltstart og vandt U19-Paris-Roubaix. Det blev så til endnu en triumf i Roubaix som U23-rytter, så at tilføje den ’rigtige’ brosten til pokalskabet er naturligvis et mål for Pidcock på sigt, selvom han indrømmer, hans størrelse bliver et problem.

 

”Jeg skal ikke køre Roubaix i år, men næste år vil jeg gerne. Hvis jeg vinder, bliver jeg helt sikkert den første på under 60 kilogram til at gøre, så det er et mål. Jeg har dog ganske enkelt ikke den samme power, som de store drenge - det er ren fakta - men jeg vil gerne give det et skud. Det er et af mine yndlingsløb, især når tilskuere får lov at komme tilbage,” lyder ordene fra Tom Pidcock.

 

Tom Pidcock slutter sin cyklecross-sæson efter VM i Oostende den 31. januar, hvor han, sammen med Toon Aerts, udgør det bedste bud på at true de to favoritter, Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Annonce

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Annonce