Peter Sagan: Jeg tager den med ro
09. januar 2019 16:30 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

Den tidligere verdensmester er lige nu i Australien forud for starten på Tour Down Under, hvor han igen i år starter sin sæson. I år har han dog tænkt sig at tage den lidt mere med ro, så der er plads til at grave ekstra dybt i forårsklassikerne.

I de sidste to sæsoner har Bora-Hansgrohe formået at sætte deres præg på det australske WorldTour-løb med blandt andet Peter Sagan og Sam Bennett. I år stiller Bennett dog ikke til start, og derfor er det op til Sagan at udfordre de andre sprintere i massespurterne på første og anden etape.

 

”Sam er her ikke år, men jeg er ikke i bedre form end jeg var sidste år,” udtalte Sagan sig til Cyclingnews.com.

 

”Jeg kommer til at forbedre mig som løbet skrider frem, men det har været planen i år at starte lidt langsommere og bygge op, som sæsonen går. Hvert år bliver sæsonerne kun længere og længere,” tilføjede han.

 

Sidste år sluttede Sagan i top-fem på fem ud af seks mulige etaper, og han vandt ovenikøbet fjerde etape samt den grønne pointtrøje. I år lægger han dog ikke skjul på, at han har taget den mere med ro henover vinteren, og derfor forventer han heller ikke det helt store resultatmæssigt fra løbet.

 

”Jeg kommer til at tage den med ro, men vi får at se, hvordan det går i spurterne. Jeg prøver uanset om jeg har det godt eller skidt, men jeg er ikke sikker på, om jeg har hvad det kræver lige nu.”

 

Efter Tour Down Under fortsætter Sagan sin forberedelse til forårsklassikerne med det argentinske løb, Tour de San Juan. Igen i år står Milano-Sanremo og de andre klassikere på listen over de løb, han helst vil vinde, men med megen snak om Sagans deltagelse i ardennerklassikerne også, er programmet for foråret ikke helt på plads endnu.

 

”Der er fire eller fem dage imellem løbet her og det i Argentina, men jeg starter roligere i år. Vi får at se, hvordan det står til efter Paris-Roubaix. Hvis jeg er helt udkørt, giver det nok ikke mening at satse på Liège (Liège-Bastogne-Liège, red.) også,” slutter han den 28-årige slovak.

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN