Annonce

EKSKLUSIVT

Overvældende sæsondebut for Vinjebo: Det var eddermame fedt
18. februar 2021 15:00Foto: Qhubeka-Assos | Damien Murphy
af Andy Joachim Pedersen

Emil Vinjebo debuterede for sit WorldTour-hold, Qhubeka-Assos, i weekenden, da Clasica de Almeria blev kørt, og det var en udsøgt fornøjelse for den 26-årige dansker.

Brian Holm er glad for den ligefremme Froome: Befriende, at nogen siger sin mening

se mere cykling på

WorldTour-drømmen er i fuld gang for den danske cykelprofil Emil Vinjebo, og holdkammeratens Nizzolos sejr gjorde debuten til lidt af speciel oplevelse.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

”Det var godt at komme i gang. Jeg har glædet mig i lang tid. Det var fedt at få sat numre på ryggen og komme ud at skubbe lidt i feltet igen,” siger en glad Vinjebo til Feltet.dk.

 

”Det endte med at gå meget godt med Nizzolo, som lige kørte en sindssyg god finale og klarede skærene. Det var eddermame fedt,” siger han.

 

At starte med sit nye hold var i sig selv en stor oplevelse. At debuten også blev vekslet til en holdsejr er endnu vildere, fortæller han.

 

”Det var helt overvældende. Så er vi sgu i gang. Jeg er ikke vant til at vinde cykelløb med et cykelhold, så det var næsten lidt for meget. Det giver et kæmpe boost fremadrettet herfra,” siger han.

Annonce

 

Skal vænne sig til nyt mindset
Løbet blev også starten på en ny måde at køre løb på for Vinjebo, som med sine mange år på den danske cykelscene langtfra er ny udi den disciplin.

 

Her har han deltaget i løb på den europæiske scene og også selv kørt sig til flotte resultater, hvor det kunne lade sig gøre. Nu er situationen lidt en anden.

 

”Selve løbet selv er ikke noget usædvanligt i forhold til, hvad jeg har prøvet før, men det at være på et WorldTour-hold gør det ekstra specielt,” siger han.

 

”Nu havde vi en af favoritterne i Giacomo [Nizzolo red.], så vi tog ansvaret og var med til at føre og hente udbruddet. Vi var fremme i feltet hele dagen, og det gjorde det specielt på den måde,” siger han.

 

At køre løb som Clasica de Almeria, hvor flere WorldTour-hold sendte stjernerne i aktion, og så ikke være med som outsidere er en ny rolle.

Annonce

 

”Det er også lige et mindset, jeg skal vænne mig til, at man på dagen har én, der kan vinde løbet. Det er mega fedt, men det er noget andet, end hvad jeg har været vant til,” siger han.

 

Europamesteren Giacomo Nizzolo vandt løbet efter en imponerende spurt, hvor italieneren igen viste sin topfart.

 

Et meget nervøst løb
Nizzolos sejr kom efter en dag med flere styrt og lige-ved-og-næsten-styrt, og generelt var iveren stor og nervøsiteten også derefter.

”Ingen af os røg ned,” fortæller Vinjebo og fortsætter:

 

”Walscheid havde en punktering to gange i løbet af dagen, og den sidste var med 15-20 kilometer til mål. Der var en masse styrt, og det blev splittet i noget sidevind ude på en motorvej. Der kommer man ikke tilbage, og der var for mange huller,” siger han.

 

Heldigvis undgik danskeren selv at ryge ned sammen med de mange kollegaer i feltet, der flere gange måtte se sig selv på asfalten.

Annonce

 

”Jeg selv ved at ryge ned flere gange, og folk røg ned i højre og venstre, men heldigvis slap jeg for at styrte,” siger han.

 

”Jeg blev fanget bag et styrt i en rundkørsel, der gjorde, at jeg ikke kom til fronten i de sidste ti kilometer,” fortæller han.

 

Det åbne landskab og rutens tekniske beskaffenhed gjorde det umuligt for danskeren at komme tilbage til fronten, hvor han ellers havde siddet hos sin kaptajn.

 

”Det var simpelthen for svært og teknisk. Det var lidt for kringlet til, at jeg kunne nå helt frem igen. Det er jeg lidt bitter over,” siger han.

 

Det til trods var det dog en god debut for den danske rytter, som allerede nu ser frem til at kunne sidde med helt til finalen næste gang, den mulighed byder sig og nervøsiteten i feltet er mindre.

Annonce

 

”Jeg synes, at det var en god debut. Jeg ville gerne have gjort det endnu bedre i finalen, men så er der noget at gøre bedre til næste gang,” siger han.

INFO
Emil Vinjebo
Nyheder
Qhubeka Assos
Nyheder
Clasica de Almeria
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewSaabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk

Landevej

Livestream masser af cykling - Specialtilbud på Discovery+

Landevej

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Annonce