Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Eksklusivt: Sådan siger de danske profiler før Fyen Rundt
30. maj 2021 10:30Foto: Stefanie og Dennis Boutrup | Grand Prix Herning
af Interview af Mathias Høj Jensen

Feltet.dk har en reporter i marken før dagens Fyen Rundt, som har snakket med en række af de danske profiler om deres forventninger til løbet. Vi har samlet reaktionerne herunder i denne artikel med nyt fra den danske kontinentalscene.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den danske UCI-weekend fortsætter med intenst væddeløb i det fynske, hvor ét af verdens ældste cykelløb endnu engang løber af stablen. Toppen af dansk cykelsport skal kæmpe om en sejr, og der er god chance for dansk dynamit.

 

Vi har samlet en række reaktioner før løbet.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Mathias Bregnhøj - BHS-PL Beton Bornholm:

Foto: Privatfoto
 

”Jeg forestiller mig, at vi skal være en smule afventende, også lidt afhængigt af, hvor stærkt der bliver kørt fra start. Der er ingen tvivl om, at de første 75 kilometer af løbet er relativt ligetil og med relativt store veje i blandt. Vi drejer derefter op. De sidste 130 er rigtig hårde kilometer ned til Middelfart på omgangene. Der kommer til at blive noget naturlig udskilning på grund af omgangene og hårdheden," fortæller Bregnhøj.

 

"Så må vi se, om det bliver aktuelt, at vi også skal skabe yderligere. Vi har et rigtig godt kort i Marcus Sander i finalen som den her, så vi kan tillade os at være kølige,” siger han.

 

”Jeg var ikke med i går, og jeg så det kun på fjernsynet. De danske hold har en fordel af, at man kan skifte ud. Der er mange af de udenlandske hold, der har kørt hårdt i går. Jeg har hørt fra nogle af mine holdkammerater, at det var det hårdeste GP Herning, de nogensinde har kørt. Det har helt sikkert været rigtig, rigtig hårdt i går. Det var også næsten 200 i går, og det kommer man også til at kunne se på nogle af rytterne, at det sidder i benene,” siger han.

Annonce

 

”Jeg tror først, at det bliver afgjort inde på gangene. Jeg tror, at det afgørende bliver skarpt herinde på de hårde omgange, og så tror jeg, at den hårde rute op til mere er med til at skabe den der udskilning bagfra, ligesom vi så i GP Herning i går. Der er nogle nøglepunkter som Golfbakken, hvor man er nødt til at være opmærksom, da det også er teknisk,” siger han til slut.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  


Frederik Rodenberg (Uno-X Pro Cycling Team)

Foto: WordUp Projects

 

”Det bliver et langt løb. Jeg forventer, det bliver rimelig kontrolleret, inden vi kommer ind på omgangene. Vi kunne se fra DM sidste år, at det er en hård rundstrækning i Middelfart. Der skal nok være rigtig meget cykelløb her," siger Frederik Rodenberg til Feltet.dk.

 

”Det handler om at få et udbrud afsted. Hvis vi kan være repræsenteret i udbruddet, så vil det være rigtig fint. Hvis ikke det lykkedes, må vi stille og roligt køre det ind igen. Vi har Niklas Larsen, der er i rigtig god form, og Syver Wærsted kører rigtig stærkt. Det er vores mål at køre finale med dem."

 

”Man gider ikke sidde at føre bare for at gøre det. Det er der ingen grund til. Hvis vi kan undgå det, så vil vi selvfølgelig gerne det. Men vi er heller ikke bange for at smøge ærmerne op og arbejde, hvis det er, hvad der kræves."

 

”Jeg er et lidt andet sted end Niklas. Jeg er mere i en opbygningsfase og har haft en del tid væk fra cyklen. Jeg er her for at hjælpe og komme tilbage til løbsformen igen."

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Vi er ikke bange for at angribe i finalen. Jeg kommer til at køre lidt mere defensivt, men vi ser på situationen, når vi kommer ind på omgangene."

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

 

Andreas Brandt Aidel - Team Odder Kvickly/Urbano Cycling Team

Foto: ColoQuick 

 

”I går var det hektisk lige fra starten. Jeg tror, at man kan spare benene lidt mere fra starten. Vejret er også super godt, så jeg tror, at det bliver sidste halvdel af løbet, man kommer til at se udskilningen i dag. Så skal vi køre en hård runde herinde i Middelfart, hvor finalen helt sikkert starter i dag,” siger han.

Annonce

 

”Jeg vil gerne sidde i finalen, og jeg vil gerne præge finalen. Jeg vil gerne ud at vise mig selv frem. Det er det, jeg synes, der er succeskriteriet. Jeg vil ikke bare sidde med hjem, men vil gerne prøve på noget og vise mig selv frem, så jeg ikke bare er en blind passager,” siger han.

 

”Jeg var så heldig at få muligheden for at stille op for Odder [Team Kvickly Odder red.] og køre de danske UCI-løb, da mit eget hold [Urbano Cycling Team red.] ikke kunne stille til start. Det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for, og det er fedt at være tilbage i Odder-tøjet og vise farverne frem,” siger han.

 

”Normalt er Belgien en stor cykelnation, så det har jeg set meget frem til. Desværre har der været nogle politiske beslutninger i Belgien, som har gjort, at jeg ikke har kunne køre løb i Belgien endnu. Vores hold har ikke haft en eneste start. Vi havde et stort løb, vi skulle have kørt for en fire uger siden, men tre dage før blev det aflyst,” siger han.

 

”Vi har først udsigt til at kunne løb her i juni, og det ser jeg selvfølgelig frem til. Jeg ved, at vi har nogle store løb på programmet, hvor jeg forhåbentlig får lov til at køre på mit nuværende hold,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

Annonce

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Mathias Larsen (Restaurant Suri - Carl Ras)

Foto: Kometa-Xtra

 

”Jeg tror, det bliver et hårdt cykelløb. Ruten er hård, og det er et langt løb. De fleste af rytterne kørte også GP Herning i går, så folk har nok ømme stænger. Der er ikke så meget vind i dag, og vejret er godt. Derfor bliver det lidt nemmere, end hvis det stormede,” siger Mathias Larsen til Feltet.dk.

 

”Vi vil køre lidt mere afventende, da vi ikke er en af de største hold til start. Det er ikke os, der skal tage ansvar for løbet. Men vi bliver nødt til at have nogle med i angrebene, så vi ikke kommer på bagkant."

 

”Vi var uheldige i går, da Sebastian Nielsen styrtede. Jeg sad alene i finalen, men vi fik en top-10 ud af det, og det er også okay i forhold til, hvor lille et cykelhold vi er. Men vi kører for at vinde cykelløb, så vi er klar i dag.”

 

”Formen er god, og man skal kunne køre to hårde dage i træk. Jeg kan forestille mig, at benene er lidt ømme i starten. Men når løbet lige kommer i gang, så tror jeg, at benene er der.”

Annonce

 

”Jeg tror først, at løbet bliver afgjort inde på omgangene. Der er for langt til mål ude fra Golfbakken eller Visselbjerg, men derfor kan der stadig godt ske noget derude. Det bliver så udmagrende, da løbet er så langt. Det bliver et udskilningsløb, hvor folk bliver sat bagfra." 

 

”Mit mål er at sidde med i finalen. Jeg vil være glad, hvis jeg kører i top-10 igen. Men når vi sidder i finalen, så kører jeg for at krydse målstregen først.”

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

 

Rasmus Quaade - Riwal Cycling Team

Foto: Riwal Cycling Team

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

”Det er fantastisk [at køre med nummer ét på ryggen red.]. Jeg har prøvet det nogle gange i forskellige løb, men det er fantastisk at køre med nummer 1 på ryggen. Det er kæmpestor ære,” siger Quaade, der vandt løbets seneste udgave i 2019.

Annonce

 

”Jeg havde brækket foden. Ikke så jeg skulle have gips på, men så det stadig gjorde ondt. Jeg var rimelig fokuseret på, at jeg gerne ville køre stærkt. Jeg bed jo bare smerten i mig i forhold til foden og fik mere ondt i benene. Så kan man jo ikke mærke smerten i foden,” siger han med et smil.

 

”Jeg har desværre været lidt syg her næsten hele ugen, så jeg kan nok ikke forvente det helt store, men lad os se, om ikke det måske går okay alligevel,” siger han om sine egne chancer.

 

”Det plejer at være et ret hurtigt løb, og så plejer det også at være hårdt, da det er et rimeligt langt løb. Der er mange herhjemme, som ikke er vant til at køre så langt. Selvom at der er mange, der er rigtig stærke, så vil det også bare gøre, at der kommer nogle splittelser. Nogle ryttere, der ikke er så stærke vil gerne sidde fremme, og dem, der er stærke, men som sidder nede bagved, vil få det hårdt,” siger han.

 

”Det bliver nok et hårdt løb for alle,” siger han.

 

”Vi [Riwal Cycling Team red.] går ud og kører et rigtig hårdt cykelløb. Vi vil helst ikke hjem med nogle af de rigtig hurtige med de andre hold. Så er det bedre for os at få det gjort rigtig hårdt, så vi kan afgøre løbet i en mindre gruppe. Jeg tror ikke, at vi kommer til at vinde, hvis vi kommer for mange hjem sammen,” siger han.

Annonce

 

”Vi har flere forskellige [kaptajner red.]. Det er farligt at have én kaptajn i de her danske løb. Det er ikke som i Giroen, hvor det bare er Bernal, der er den stærkeste opad, og så kører man for ham. Det kan man jo også se, at der er så mange forskellige hold med fremme i går. Det er svært at sige, at vi kommer bare lige til at have ham her som kaptajn, for alle er rigtig gode cykelryttere,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

 

Louis Bendixen - Team Coop:

Foto: Team Coop

 

Læs også
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr

 

”Jeg vil sige, at jeg kan være holdets mand i den forstand, at jeg kan hjælpe dem med at guide dem rundt på omgangene. Jeg kender også vejene, og jeg har også fortalt dem, hvordan jeg forventer, at finalen skal køres. Om jeg selv sidder i den, det er ikke til at sige endnu. At det er det, jeg går efter, er helt klart målet. Podiet i Fyen Rundt i år er helt klart målet,” siger han.

 

”Jeg forventer et hårdere løb end de andre udgaver af Fyen Rundt. Så ville jeg hellere, at det havde været et lidt mere fladt og forudsigeligt løb med nogle omgange inde i Odense, som er flade og tekniske, men ikke hårde nok,” siger han og uddyber om ruten:

Annonce

 

”Det er et helt andet løb i dag. Selve runden går stadig ned til Faaborg, men vi afslutter med tre hårde runder inde i Middelfart. Vi kunne se til DM sidste år, at den er hård nok den her rute til at lave en seriøs udskilning. Det forventer jeg også i dag,” siger han.

 

”Jeg havde corona i starten af maj her, så jeg har været lidt sat tilbage, men jeg føler egentlig, at jeg er kommet mig virkelig hurtig over det. Jeg har haft taget det stille og roligt, så jeg ikke har haft nogle komplikationer efter det. Jeg er glad for at kunne vise, at jeg er i form stadigvæk og ikke har mistet noget på det,” fortæller han og fortsætter om kroppens tilstand:

 

”Man kan sige, at det nok havde været bedre, hvis jeg ikke havde haft det, men det er altid svært at sige. Lige nu føler jeg mig okay kørende, og jeg er her med et rigtig stærkt hold. Jeg forventer, at vi kommer til at skabe cykelløbet,” siger han.

 

”Vi kommer til at angribe hele dagen, for det er der jeg forventer, at vi kan vinde, hvis vi sidder i nogle lukrative små grupper. Vi har nogle hurtige afsluttere, så det er det, vi håber. Især inde på de sidste omgange, hvor der er nogle gode bakker og noget angrebsterræn,” siger han om holdets taktik.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE?  

Annonce

 

Magnus Bak Klaris - Team CO:Play - Giant

Foto: Stefanie og Dennis Boutrup | Grand Prix Herning

 

”Det er et pisse fedt løb i Herning, det er altid så lirens at køre. Det er altid fedt at køre i finalen, men jeg er ked af den finale, som jeg kører. Jeg ville have lavet det om 1000 gange, men det kan jeg ikke blive ved med at fokusere mere på nu. Nu fokuserer jeg på Fyen Rundt,” siger han om gårsdagens resultat.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

”Jeg kører en alt for lang spurt til sidst, og jeg tager for mange føringer. Jeg skulle have ladet Mads [Østergaard Kristensen red.] tage den sidste føring og så have kørt en kortere spurt. Så tror jeg godt, at jeg kunne have slået ham,” siger han til slut om GP Herning.

 

”Jeg er meget spændt på løbet i dag. Jeg ved ikke helt, hvad der kommer til at ske, men jeg tror, at der er nogen, der er trætte efter i går, men på den anden side tror jeg også, at der er nogen, der gerne vil i udbrud og vise, at de også har niveauet,” fortæller han om dagens strabadser.

 

”Der var nogen, der ikke ramte den i går. Jeg kunne godt se, at der kommer et udbrud afsted, og der skal vi være med og prøve at ramme en stor gruppe, hvis den kommer afsted,” siger han.

 

”Jeg tror, at vi kommer til at køre den på helt samme måde. Måske lidt mere afventende til at starte med og så køre offensivt i finalen. Vi skal helt sikkert ikke lade nogen grupper køre, uden at vi er med. Ellers skal det være en meget lille gruppe,” siger han om holdets taktik.

 

”Jeg ved ikke helt, jeg skal lige ud at mærke dem. Det føles egentlig okay her fra morgenstunden af, men jeg er selvfølgelig lidt mærket. Jeg tømte tanken rimelig godt i år, så det kan være, at det er nogen af de andre, der skal steppe op og vise fanen i dag,” siger han om sine egne ben efter i går.

Mads Østergaard Kristensen (coloQuick)

Foto: Team coloQuick

"Nu er det samme gode vejr i dag, så det bliver spændende at se, om det bliver en spurt, eller hvad det gør. Vi har rigtige hurtige folk til start, og vi har mange kort at spille på," siger Mads Østergaard Kristensen til Feltet.dk.

"Jeg tror først, det bliver afgjort, når vi kommer ind på omgangene i Middelfart. Vi så til DM, at der godt kunne ske noget på denne rute."

"Vi kan ikke tillade os at sige allerede før løbet, at vi kører for den og den. Hvis der er nogle hårde momenter, så vil vi spille på det. Vi skal være med i løbet, og vi må ikke komme på bagkant."

INFO
Mathias Bregnhøj
Nyheder Profil Resultater Statistik
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Frederik Rodenberg
Nyheder Profil Resultater Statistik
Andreas Brandt Aidel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team VIFRA Kvickly Odder
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
Magnus Bak Klaris
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team CO:PLAY Giant
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce