Prøv vores nye app
Optakt: Nationale enkeltstartsmesterskaber
29. juni 2018 13:08Foto: Feltet.dk
af Emil Axelgaard

De sidste styrkeprøver inden Tour de France-starten, der går om et par uger, står altid i de nationale mesterskabers tegn, og således vil der i denne og den kommende uge over det meste af Europa blive fundet nye indehavere af de eftertragtede trikoter, der signalerer, at man er sin nations stærkeste rytter enten i linjeløb eller enkeltstart. I de fleste lande indleder man arrangementerne med kampen om titlerne i enkeltstartsdisciplinen, hvor vinderne i begge uger kåres fra onsdag til fredag.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Normalt afvikler stort set alle europæiske lande deres mesterskaber i ugen mellem afslutningen på Tour de Suisse og Tour-starten. I år er der på grund af VM i fodbold en ekstra uge mellem de to begivenheder, og det betyder, at mesterskaberne i år er fordelt over to uger. I den første uge er det særligt Belgien, Spanien, Norge, Slovenien, Tjekkiet, Slovakiet, Portugal og Polen, der vil tiltrække sig opmærksomhed, mens det i sidste uge af juni er Holland, Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Kasakhstan, Luxembourg, Østrig, Irland, Rusland, Schweiz og Danmark, hvis mesterskaber vil møde særlig interesse.

 

Nedenfor kan du se en oversigt over, hvad der kan forventes på enkeltstarterne i de vigtigste lande Artiklen vil løbende blive opdateret. Bemærk, at det kan være meget vanskeligt at få opdaterede startlister til nationale mesterskaber. Der tages derfor forbehold for sene ændringer i felterne.

 

UGE 2

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Holland (onsdag d. 27. juni)

 

Forsvarende mester: Tom Dumoulin

 

Ruten: Som altid er de hollandske mesterskaber en ganske lang affære, der denne gang afvikles over hele 52,4 km på en rute med start og mål i Bergen Op Zoom. Der er ikke meget hokuspokus over løbet, der består af to omgange på en 26,2 km lang rundstrækning, der består af en tur ud til en lille runde og derefter en tilbagerejse langs den præcis samme vej. Terrænet er fladt med i alt 174 højdemeter, og der er ingen væsentlige tekniske udfordringer.

Annonce

 

Favoritterne: Tom Dumoulin, der har vundet tre af de seneste fire gange, bliver på sin højdetræningslejr et par dage ekstra og forsvarer derfor ikke sin titel. På papiret ligner det derfor en duel mellem Jos Van Emden og Wilco Kelderman , der begge har vundet én gang tidligere. Det er en kamp mellemtræthed og friskhed, for Van Emden forsøger at holde formen gående efter en lang Giro, mens Kelderman på grund af en skade siden marts kun har kørt Tour de Suisse.

 

Van Emden viste imidlertid ganske fin form i Dauphiné, hvor han blev nr. 2 på prologen og hjalp på holdløbet, inden han tog hjem for at forberede sig til dette løb, der er et stort mål- Han elsker det helt flade terræn, og selvom hans speciale altid har været korte enkeltstarter, synes han at have lært at mestre de lange også. Han vandt i Giroen sidste år, og i år blev han nr. 4 på den lange enkeltstart i Giroen.

 

For Kelderman gælder, at han har kørt fremragende enkeltstarter i flere år, særligt i sidste års Vuelta, hvor han blev nr. 2 bag Froome. Han viste god form i Schweiz trods sin lange pause, men paradoksalt nok var hans eneste dårlige etape enkeltstarten, hvor han skuffede kolossalt. Det stiller visse spørgsmål ved, hvor meget tempoarbejde han har haft tid til under sin lange pause. Han havde naturligvis foretrukket en mere kuperet rute, især i en kamp mod Van Emden, men i 2016 slog han vis Dumoulin på en lignende powerrute, som han bestemt også mestrer. I sidste ende har Van Emden dog nok en større motor, og efter Keldermans skuffende indsats i Schweiz peger vi på Van Emden som favorit.

 

Det er svært at se en klar trussel mod de to favoritter, men på en lang tonserrute kan fromstærke Niki Terpstra måske overraske, først og fremmest på grund af distancen. Dertil kommer, at Dylan Van Baarle i år har kørt ganske fine enkeltstarter, og de to må formodes at skulle slås om bronzen i kamp med specialisten Dion Beukeboom, der som bekendt er i gang med at forberede sig på et stort attentat på timerekorden og derfor kan levere en overraskelse. Endelig kan vi også forvente gode præstationer fra Brian Van Goethem og Peter Koning, der begge kørte i top 19 på enkeltstarten i Belgium Tour, mens der ikke er meget der tyder på, at Steven Lammertink kan genfinde fordums styrke.

 

Feltet.dks vinderbud: Jos Van Emden

 

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

 

 

Schweiz (onsdag d. 27. juni)

 

Forsvarende mester: Stefan Küng

Annonce

 

Ruten: Årets mesterskab afvikles på en ganske hård 37,4 km lang rute omkring byen Schneisingen-I alt skal der køres to omgange på en 18,7 km lang rundstrækning, der bestemt ikke er flad. Den første del er rullende med en skarp bakke, inden en nedkørsel leder ned til vendepunktet ved grænsen til Tyskland. Derefter stiger det på tilbagevejen, hvormed man i alt når op på hele 702 højdemeter.

 

Favoritterne: Stefan Küng har kun én titel på cv’et, men har udsigt til at sætte sig på tronen efter Fabian Cancellara. BMC-motoren har etableret sig som en af verdens allerbedste, hvilket han senest viste med sin sejr på sidste etape i Tour de Suisse. I det hele taget synes han at komme til løbet i storform efter en fremragende præstation i hjemmeløbet, hvor han også klatrede fremragende. Det er klart, at terrænet her ikke favoriserer ham, men hans bjergben synes at være så gode, at bakkerne ikke burde give ham problemer. Küng er i øjeblikket i en klasse for sig på lange enkeltstarter og er soleklar favorit.

 

Tom Bohli er løbets anden store specialist, men han favoriseres hverken af distancen eller terrænet. Han har kørt fremragende korte enkeltstarter som professionel, men har endnu til gode at bevise sig over længere distancer. Derfor bliver det svært at true Küng. Måske har den tidligere vinder Silvan Dillier en bedre chance. Formen er i hvert fald i top, og det kuperede terræn er ikke en ulempe. Desværre er han ikke specialist, og han har generelt ikke kørt gode enkeltstarter længer. Det har Reto Hollenstein heller ikke, men han rejste sig lidt fra asken med en fin præstation i Schweiz og burde køre med om medaljerne. Derudover er det værd at fremhæve Patrick Schelling, der netop har vundet en ganske vist meget kuperet enkeltstart i Tour du Mont-Savoie, ligesom man ikke helt kan udelukke, at FDJ-klatrerne Steve Morabito og Sebastien Reichenbach, der før har overrasket på enkeltstarter, kan blande sig på en rute som denne. Endelig er der specialisten Thery Schir, som har kørt gode enkeltstarter på lavere niveau.

 

Feltet.dks vinderbud: Stefan Küng

 

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

 

 

Frankrig (torsdag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Pierre Latour

 

Ruten: Årets løb afvikles over 45,5 km med start og mål i Mantes-la-Jolie og er en let kuperet sag. Særligt den første halvdel er småkuperet med et par mindre bakker, men den sidste halvdel er stort set helt flad. I alt er der 467 højdemeter på programmet.

Annonce

 

Favoritterne: Efter Jerome Coppels karrierestop og med Sylvain Chavanels kraftigt aftagende niveau har det knebet lidt for franskmændene på enkeltstarter, hvor de er uden de store specialister. Det siger således en del, at de to seneste vindere er hhv. Pierre Latour og Thibaut Pinot, der trods alt ikke kan regnes som de allerstørste motorer. Det gør også årets løb til et meget åbent slag, hvor der er temmelig mange pontetielle vindere, særligt på en rute, der ikke er helt let at blive klog på. Den er hovedsageligt flad, men der er tilstrækkeligt med bakker til at skabe lidt adspredelse.

 

Efter nogen overvejelse vil vi pege på Pierre Latour som vores favorit. Hans sejr sidste år var et større chok for alle, men siden da har han med en 17. plads på 1. etape i Touren og en 14. plads på den flade rute i Baskerlandet vist, at han er en glimrende temporytter. De mange bakker i første del vil tiltale en klatrer som han, og han viste storform med en samlet top 10 og meget aggressiv kørsel i Dauphiné. Han har generelt været bedste franske temporytter i år og må være den naturlige favorit.

 

Hans værste rival kunne være Anthony Roux, der synes at være kommet ud af Giroen i storform efter at have vundet sidste etape i Route l’Occitanie. Han har titlen som et stort karrieremål, og selvom han aldrig har gjort det godt i internationale løb, har han to gange været på podiet her. Terrænet og distancen passer ham. Det samme gør det for den store specialist Yoann Paillot, der sidste år vandt sølv. Den tidligere medaljevinder ved U23-VM er aldrig slået til internationalt, men er måske landets mest rene specialist. Ha har ikke vist meget siden sidste år, men en andenplads på enkeltstarten i Besseges på en rute, der ikke passede ham, vidner om klassen. Hans speciale er lange enkeltstarter, og dette er derfor årets måske allerbedste løb for ham. Titlen kan sagtens havne hos det lille Auber.hold.

 

Erfarne Sylvain Chavanel har fem titler på cv’et, men var senest på podiet i 2015. Han kører med jævne mellemrum stadig fornuftige enkeltstarter, men nu om dage kniber det over lange distancer. Johan Le Bon er en af landets førende specialister, men er aldrig slået til ved mesterskaberne og er bedst på kortere ruter. En kandidat kunne være den yderst formstærke Alexis Gougeard, der ikke er decideret specialist, men er blandt de allerstærkeste i dette terræn. Medaljevinderen fra U23-VM Corentin Ermenault burde også være med fremme, selvom han ikke har imponeret i år, og det samme bør Remi Cavagna, der dog ikke har fået det til at spille på enkeltstartscyklen i år. Der er også prologspecialisten Damien Gaudin , der dog aldrig har kørt godt over lange distancer. Endelig kan det være værd at holde øje med Romain Seigle, Bruno Armirail, Anthony Delaplace, Benjamin Thomas, Stephane Rossetto, Tony Gallopin og Lilian Calmejane.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Feltet.dks vinderbud: Pierre Latour

Annonce

 

 

 

 

Storbritannien (torsdag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Stephen Cummings

Annonce

 

Ruten: Årets løb afvikles over 39,8 km i området omkring Kirkely Hall og er i alt væsentligt en flad affære med i alt 236 højdemeter. Der skal køres i alt fire omgange på en knap 10 km lang rundstrækning, der falder ganske let i den første del og stiger svagt i den anden halvdel

 

Favoritterne: Lidt overraskende har Geraint Thomas meldt sin ankomst til løbet, og han går ind til løbet som storfavorit. Briten har i de seneste to sæsoner været blandt verdens allerbedste temporyttere med sejre i Touren og Algarve samt en andenplads i Giroen. Senest havde han formentlig vundet prologen i Dauphiné, hvis ikke han var røget i asfalten, og generelt var han flyvende i det franske løb. I øjeblikket kæmper han med Chris Froome om titlen som Storbritanniens bedste, og i Froomes fravær er det svært at komme uden om, at Thomas er favorit.

 

Hans rivaler er Alex Dowsett, den forsvarende mester Stephen Cummings og Tao Geoghegan Hart . Dowsett står stærkest efter et år, hvor han lagde ud med et hav af skuffelser, men rejste sig i Giroen, hvor han kørte to fremragende enkeltstarter. En nedtur i Slovenien stiller dog spørgsmålstegn ved formen. Endnu værre ser det dog ud for Cummings, der ikke har kunnet træde en bule i en blød hat hele året og senest udgik af Dauphiné. Skal han med til Touren, skal han levere her, men det gjorde han sidste år, hvor hans form kom ud af det blå til dette løb. Sker det samme igen, vil han være med helt fremme. Geoghegan Hart har været flyvende på det seneste og imponerede stort i Dauphiné. I Californien kørte han sit livs enkeltstart, og gentager han den bedrift her, kunne han meget vel ende med en sølvmedalje bag Thomas.

 

Læs også
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr

 

Overraskelser kan komme fra Jonathan Dibben, der vandt i Californien sidste år, men ikke har leveret siden da, Owain Doull, der har kørt fornuftige tidskørsler i det seneste års tid,  James Gullen, der to gange har været på podiet, senest i 2017, Ryan Perry¸ der også to gange har været på podiet, samt Harry Tanfield, der vandt sølv ved Commonwealth Games, og den tidligere U23-mester Scott Davies.

 

Feltet.dks vinderbud: Geraint Thomas

Annonce

 

 

 

 

Luxembourg (torsdag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Jempy Drucker

Annonce

 

Ruten: Som altid hører det luxembourgske mesterskab til i den korte ende med en bare 23,9 km lang rute i Redange. Ruten består af to omgange på en godt 11 km lang rundstrækning, der byder på flere rullende bakker og bestemt ikke er helt flad. I alt bydes der på 306 hæjdemeter.

 

Favoritterne: Sidste år kom mesterskabernes vel nok største overraskelse, da Jemoy Drucker besejrede den firedobbelte mester Bob Jungels i Luxembourg. I år forsvarer Drucker ikke titlen, men uanset hvad havde Jungels været storfavorit. Quick-Step-stjernen er landets eneste specialist, og for første gang siden 2015 stiller han ikke til start efter en hård Giro. Tværtimod må han med en uge til Tour-starten være tæt på topformen, og i dette felt er han i særklasse. Det vil være et chok, hvis ikke det bliver til en femte titel til Jungels.

 

Læs også
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

 

Sølvet synes at skulle blive et anliggende mellem Alex Kirsch og Tom Wirtgen, der har fordelt bronzen mellem sig i 2015, 2016 og 2017 (bag de suveræne Jungels og Drucker). Kirsch synes at have et lille overtag, selvom han i år ikke har vist sin allerbedste form. Kevin Geniets og Gaetan Pons kan måske blande sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Bob Jungels

 

 

 

 

Irland (torsdag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Ryan Mullen

 

Ruten: I år skal der tilbagelægges 35 km på verdens nemmeste rute med udgangspunkt i byen Collooney. Den består ganske enkelt af en lang, lige vej, der fører ud til et vendepunkt, hvorefter man følger samme vej tilbage til mål. Med bare 172 højdemeter er der tale om en temmelig flad sag, der stiger let i første halvdel og falder let på tilbagevejen.

 

Favoritterne: Det har ikke været muligt at finde en startliste, men det gør næppe det store. Løbet har nemlig en klar storfavorit i Ryan Mullen, der er landets eneste specialist. Selvom han har været ganske svingende, har en 5. plads ved VM og en medalje ved EM vist, at han er en af verdens bedste, når terrænet er helt fladt, og distancen er lang. Det er derfor en helt perfekt rute, der venter for Treks wattmonster, der må være storfavorit til at tage sin fjerde titel på fem år.

 

Læs også
Stjerner hylder danskere og nordmænd

 

Hans værste rival må være Eddie Dunbar, der trods sin unge alder allerede har vundet sølv to gange. Efter at være professionel i år har han virkelig imponeret, og selvom han ikke har vist sig frem på enkeltstarter, er han bestemt ikke en dårlig temporytter. Nicolas Roche, der tog titlen for to år siden, måtte udgå tidligt af Giroen og har ikke kørt løb siden da, så hans form er et stort spørgsmålstegn. Derudover er han ingenlunde specialist, men er trods alt en af Irlands stærkeste ryttere. Det er svært at se andre blande sig, men Robert-Jon McCarthy og Markus Christie kan måske være med i kampen om medaljer.

 

Feltet.dks vinderbud: Ryan Mullen

 

 

 

 

Danmark (torsdag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Martin Toft Madsen

 

Ruten: I år afvikles DM på en 39,8 km lang rute med start og mål i Nykøbing Falster. I alt er der bare 230 højdemeter på programmet, og der er derfor tale om en stort set flad tonserrute.

 

Favoritterne: Selvom vi desværre må undvære Mads Pedersen og Søren Kragh er der lagt op til et yderst spædende DM med flere vinderkandidater. Det er dog svært at komme uden om, at den dobbelte mester Martin Toft Madsen må regnes som favorit. Toft Madsen har specialiseret sig i at toppe til sine udvalgte mål, og endnu en DM-titel er et af de helt store. Selvom han ikke er et stort internationalt navn, vidner hans sejr i Chrono des Nations sidste år samt hans andenplads på enkeltstarten i Danmark Rundt, at han i allerhøjeste grad kan begå sig på internationalt niveau. Den flade, lange rute passer ham som fod i hose, og hans seneste resultater viser, at han er velforberedt. Derfor er Toft Madsen vores favorit.

 

Læs også
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet

 

Han får dog kamp til stregen af særligt Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg. Asgreen har virkelig imponeret i sin første tid hos Quick-Step og kommer til løbet efter en lovende indsats i først Hammer Series og senest i Adriatica Ionica Race, hvor han var en af nøglerne til holdløbssejren. Han styrtede på 2. etape, men kunne stadig spille en rolle i Vivianis mange sejre og synes ikke at være mærket. Selvom han skuffede på enkeltstarten i Californien, viser hans EM-titel og DM-sølvmedalje fra sidste år hans klasse på lange enkeltstarter som denne, og logikken siger, at han i år vil være endnu bedre.

 

Bjerg er som bekendt U23-verdensmester og leverede ved VM en præstation, der havde placeret ham fint i det professionelle felt. I år har han været sat tilbage af en skade, men er kommet fremragende tilbage med en 6. plads i Californien og senest en 3. plads i Baby-Giroen, hvor den knaldhårde rute slet ikke passede ham. Formen synes at være timet perfekt, og han synes generelt at have udviklet sig kolossalt siden sidste års bronzemedalje. Her var han mere end et minut efter Toft Madsen, men det vil han næppe være i år, Ligesom Asgreen kan Bjerg sagtens ende med titlen.

 

Mads Würtz Schmidt syntes i sin første tid som professionel fuldstændig at have mistet sine tempoevner, men de er kommet tilbage på det seneste. I Giroen kørte han sig til hhv. en 13. og en 14. plads på de to enkeltstarter, og han nærmer sig langsomt den klasse, der har givet ham to VM-titler. Formen efter en hård Giro og en pause med kun et par danske løb som adspredelse er dog usikker.

 

U23-mesteren Mathias Norsgaard har kørt fremragende enkeltstarter i år og vil være opsat på at gå efter en medalje hos de professionelle. En sejr i det stærke felt vil være en overraskelse, men han bør kunne give en prøve på talentet. Det samme kan Johan Price-Pejtersen, der ved U23-mesterskabet ikke blev slået voldsomt stort af Norsgaard.

 

Også Lasse Norman må have visse ambitioner, men det har knebet en del på enkeltstarterne på det seneste, hvor han særligt skuffede i Belgium Tour. Derudover vil også efterhånden erfarne Rasmus Quaade forsøge sig, selvom det efterhånden er længe siden, at han har været med helt fremme på de store enkeltstarter. Endelig kan Torkil Veyhe tænkes at gøre det godt.

 

Feltet.dks vinderbud: Martin Toft Madsen

 

 

 

 

Læs også
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

 

Tyskland (fredag d. 29. juni)

 

Forsvarende mester: Tony Martin

 

Ruten: I år gælder det 43,9 km på det, der vel kan betegnes som verdens fladeste rute omkring byen Einhausen. Trods den lange distance er der bare 34 højdemeter på programmet på det, der må betegnes som den letteste af alle årets ruter i Europa. Løbet består af tre omgange på en knap 15 km lang rundstrækning

 

Favoritterne: Ingen over eller ved siden af Tony Martin. Siden den første titel i 2010 er den tidligere verdensmester kun blevet besejret én gang. Det var da Bert Grabsch slog ham i 2011, men derudover har han været helt urørlig på hjemmebanen. Selvom Martin ingenlunde er på samme niveau som tidligere, vil det formentlig også være tilfældet i år. Senest rejste han sig nemlig med en andenplads i Giroen, hvor han slog blandt andre Tom Dumoulin, og det viser, at han stadig er en af verdens bedste på en lang, flad enkeltstart. Der står Martin med fed skrift ud over denne tonserrute, og han er derfor tårnhøj favorit.

 

Hans værste rival er Jasha Sütterlin, der nu to gange har vundet sølv. Også han elsker lange tonserruter, men desværre har det knebet med tempoformen siden sidste sommer, hvor han ellers virkelig så ud til at være på vej til sit store gennembrud. Skuffelsen over at misse Tour-deltagelse kan også spille ind, men kan måske i virkeligheden virke som motivation.

 

Maximilan Schachmann er tidligere dobbelt sølvvinder ved U23-VM og er et af sportens store talenter. Han kommer fra en etapesejr i Giroen, hvor han ligeledes kørte en fremragende enkeltstart på 1. etape. Hidtil har han mest vist sig frem på korte ruter, men hans U23-tid viser, at han kan mere end det. Formen er dog usikker efter en opslidende Giro og en lang pause.

 

Nils Politt er brølstærk, men er ikke specialist, og selvom han har to bronzemedaljer på cv’et, kan han næppe true de to favoritter. Større chance burde stortalentet Lennard Kämna have, efter at han sidste efterår endelig viste, hvorfor han tidligere har været at betegne som et regulært fænomen. Desværre har han været skadet og har ikke kørt løb siden marts, så formen er formentlig ikke i nærheden af toppen. Tidligere U23-verdensmester Marco Matthis og formstærke Nico Denz kan gøre det godt, men næppe få medalje.

 

Feltet.dks vinderbud: Tony Martin

 

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

 

 

Østrig (fredag d. 29. juni)

 

Forsvarende mester: Georg Preidler

 

Ruten: Årets mesterskab afvikles på en bare 28,2 km lang rute omkring byen Stephanshart. Den består af en flad første og sidste tredjedel samt en småkuperet sektion midtvejs. Til slut er der en lille bakke op til mål. I alt er der 236 højdemeter på programmet.

 

Favoritterne: SIdste år blev Matthias Brändle, der er landets førende specialist, overraskende slået, men han må være favorit til at generobre titlen i år. Han kom ellers skidt fra start med en stribe dårlige enkeltstarter gennem foråret, og det kulminerede med et styrt, der kostede ham deltagelsen i Giroen. Han synes imidlertid at være tilbage efter en flot prolog i Dauphiné, hvor han også var manden bag Treks chokerende gode holdløb. Han er ikke specialist over lange distancer, men i relativt fladt terræn burde han være Østrigs bedste.

 

Sidste år sejrede Georg Preidler, der generelt har kørt ganske pæne enkeltstarter i de seneste år. I Giroen var han i top 20 på begge tidskørsler, og han så ikke træt ud i Route l’Occitanie, hvor han blev nr. 9 på kongeetapen. Har han stadig den form, kan han sagtens slå Brändle på en halvlang, ikke helt flad rute. Det kan også Felix Grossschartner, der i år har kørt fremragende enkeltstarter i særligt Paris-Nice, hvor han blev nr. 4, samt i Giroen, hvor han blev nr. 14 på sidste etape. De små bakker passer ham, men en løbspause på næsten tre uger stiller spørgsmålstegn ved formen efter en hård Giro.

 

Riccardo Zoidl rejste sig fra asken i sidste uges Tour du Mont-Savoie, hvor han vandt ganske suverænt efter en forrygende klatreindsats. Han kørte også en fremragende enkeltstart, men det var på en meget kuperet rute. Selvom han er en god temporytter i absolut storform, er denne rute nok for flad. Det samme er tilfældet for hans ligeledes formstærke holdkammerat Stephan Rabitsch, der blev nr. 4 på den kuperede enkeltstart og netop har vundet Oberösterreich Rundfahrt. Derudover er der klassikertalentet Lukas Pöstlberger, der sidste år vandt bronze og er brølstærk i dette terræn, men ikke er specialist. Derydover kan man fremhæve Markus Freiberger, er farne Markus Eibegger og Moran Vermeulen.

 

Feltet.dks vinderbud: Matthias Brändle

 

Læs også
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime

 

 

 

 

Rusland (fredag d. 28. juni)

 

Forsvarende mester: Ilnur Zakarin

 

Ruten: Årets 34,9 km lange rute omkring byen Kursk hører til blant de allerfladeste. Ruten består af en tur ud til et vendepunkt og derefter retur til start, hvorefter man kører ud til et andet vendepunkt, inden man returnerer til Kursk, igen via samme vej. Der er bare 85 højdemeter på programmet og stort set ingen sving.

 

Favoritterne: Det har ikke været muligt at finde en officiel startliste, men det synes givet, at Illnur Zakarin ikke forsvarer titlen. I stedet er det Pavel Sivakov , der fremstår som favorit. Efter sin knæskade er det russiske supertalent virkelig kommet i gang og har senest imponeret i Tour de Suisse. Her var det særligt på enkeltstarten, at han kørte stærkt, idet det blev til en 6. plads på en ret flad rute. Selvom han hidtil har haft det svært i tonserterræn som det, der venter i Kursk, viser præstationen i Schweiz, at han har forbedret sig enormt. Det gør ham til løbets klare favorit.

 

Hans værste rival må være den tidligere U23-verdensmester Anton Vorobyev, hvis karriere er gået i stå, Han kører nu blot for det russiske landshold, men må have dette løb som årets helt store mål. Hans præstationer i UCI-etapeløbene har ikke været imponerende med en 7. plads på en enkeltstart i Polen som det bedste resultat, men han burde være i sit es på denne tonserrute. Også 2016-mesteren Sergei Chernetckii, der synes at være i udmærket form, bør være en af de bedste russere, selvom han ikke er specialist, ligesom Maxim Belkov med sin råstyrke altid er med fremme. Mest interessant er det dog, hvis genfødte Artem Ovechkin, der vandt Tour de Langkawi og Tour of Antalya, blev nr. 2 i Tour of Thailand og nr. 4 i Tour of Korea, stiller til start, for selvom han ikke har kørt gode enkeltstarter i umindelige tider, var han tidligere specialist med flere top 10-placeringer i Europa på cv’et. Andre kandidater er Ivan Balykin, Victor Manakov og særlig Dmitry Strakhov, der i år virkelig har imponeret i de spanske løb, hvor han har vist sig værdig til en professionel kontrakt.

 

Feltet.dks vinderbud: Pavel Sivakov

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

 

 

 

 

UGE 1

 

Belgien (torsdag d. 21. juni)

 

Forsvarende mester: Yves Lampaert

 

Ruten: Enkeltstarten afvikles på en 43,4 km lang rute i byen Vichte og består af tre omgange på en 14,45 km lang rundstrækning. Med bare 159 højdemeter er der tale om en flad udfordring, der dog byder på en del tekniske passager.

 

Favoritterne: Som det har været tilfældet i de seneste to sæsoner, er der langt op til en duel mellem landets to førende specialister Victor Campenaerts og Yves Lampaert, der har sat sig på de to første pladser i både 2016 og 2017, og begge er noteret for en sejr. Sidste år trak Lampaert sig sejrrigt ud, men desværre er det også den eneste virkelig gode enkeltstart, han har kørt i det seneste års tid. Selvom han har været i storform i 2018 og imponerede i Tour de Suisse, har det knebet i paradediscipinen, senest på sidste etape i Schweiz, hvor han skuffede. Helt modsat er det gået for Campenaerts, der er blevet europamester, og i løb som Tour of Britain, Giroen og senest Dauphiné har vist, at han tilhører den absolutte elite. Begge elsker en flad tonserrute over lange distancer, men baseret på det seneste års tid må Campenaerts være den klare favorit. Den eneste potentielle trussel mod de to favoritter er formentlig Thomas De Gendt, der af og til hiver en fantastisk enkeltstart op af hatten, selvom det efterhånden er længe siden. Han må dog under alle omstændigheder være favorit til bronzen, som han formentlig skal kæmpe med Nathan Van Hooydonck og måske Laurens De Plus, Pieter Serry, Guillame Van Keirsbulck, Jonas Rickaert, Jimmy Janssens og Senne Laysen om.

 

Læs også
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas

 

Feltet.dks vinderbud: Victor Campenaerts

 

 

 

 

Norge (torsdag d. 21. juni)

 

Forsvarende mester: Edvald Boasson Hagen

 

Ruten: Løbet afvikles på en 41,5 km lang rute i Andebu. Terrænet er let kuperet med et par mindre bakker, men med bare 378 højdemeter er der ikke tale om en svær rute

 

Favoritterne: Det kan gøres ganske enkelt. Edvald Boasson Hagen har vundet titlen 9 ud af de seneste 11 gange - kun i 2012, hvor han overraskende blev slået af Reidar Borgersenn og i 2014, hvor han var ude med en skade, har han misset titlen - og stiller igen til start som tårnhøj favorit. Hans værste rival må være Andreas Vangstad, der to gange er blevet nr. 2 og en gang nr. 3, men derudover er det svært at se, hvem der skal kunne true storfavoritten. Linjeløbsmesteren Rasmus Tiller kan måske blande sig i kampen om medaljerne, og det samme kan sidste års nr. 3, Kristoffer Skjerping, Astanas Truls Korsøth, talentfulde Tobias Foss samt Bjørn Tore Hoem.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

 

 

 

USA (torsdag d. 21. juni)

 

Forsvarende mester: Joey Rosskopf

 

Ruten: Løbet afvikles på en 34,7 km lang rute i Melton Park, hvor der køres tre omgange på en ca. 11,5 km lang rundstrækning. Den byder på et par mindre bakker, men er hovedsageligt flad. I alt er der 330 højdemeter på menuen.

 

Favoritterne: I et land med nogle meget dominerende specialister har vi sjældent haft et så åbent løb, hvor flere har en reel chance for at løbe med sejren. Vi vil dog pege på Chad Haga som vores favorit, efter at Sunweb-rytteren i år har fortsat sin flotte fremgang. Senest blev han en imponerende nr. 7 på enkeltstarten i Giroen, og har han bevaret den form efter en lang pause, bliver han ikke let at slå. Han er oppe mod stortalentet Brandon McNulty, der er tidligere juniorverdensmester og regerende viceverdensmester i U23-klassen, og som senest trods en punktering kørte en fornuftig enkeltstart i Californien. Her blev talentfulde Neilson Powless , der sidste år blev nr. 3 ved disse mesterskaber, nr. 8, og selvom han har været lidt skuffende, vil også han være i spil til sejren. Også Brent Bookwalter, der sidste år vandt sølv, er i spil til endelig at tage sejren, men han er temmelig svingende og har ikke imponeret i år. Med en flot prolog i Dauphiné kunne det dog tyde på, at han har timet formen rigtigt. Det er til gengæld svært at være alt for optimistisk på vegne af den forsvarende vinder Joey Rosskopf, hvis tempoevner tilsyneladende forsvandt lige så hurtigt, som de kom. Derudover burde Evan Huffman, der er en af de bedste på den hjemlige scene, Alexey Vermeulen, William Barta, Sean Bennett, Ian Garrison og Kyle Murphy alle kunne køre med om medaljerne.

 

Feltet.dks vinderbud: Chad Haga

 

 

Læs også
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

 

 

 

Tjekkiet (torsdag d. 21. juni)

 

Forsvarende mester: Jan Barta

 

Ruten: Løbet afvikles på en 40,5 km lang rute i Karlovy Vary, hvor man kører to omgange på en 20,25 km lang rundstrækning. Den er ganske kuperet og indledes med en 3,45 km lang stigning, der stiger med 6,0% i gennemsnit. Herefter er terrænet let faldende. I alt er der 640 højdemeter på menuen.

 

Favoritterne: Startlisten er endnu ikke offentliggjort, og vi baserer derfor denne analyse på en vores fornemmelse af deltagerfeltet. Umiddelbart ligner det en duel mellem Josef Cerny og Jan Barta, der har vundet titlen fem ud af de seneste seks gange. Denne gang kunne balancen imidlertid meget vel tippe til fordel for Cerny, der har kørt fremragende enkeltstarter i år. Senest blev han en flot nr. 3 på sidste etape i Slovenien. Samtidig har det knebet voldsomt for den efterhånden aldrende Barta, der flere gange er blevet slået af sin landsmands og blot blev nr. 21 i Slovenien. Den kuperede rute tiltaler også Cerny, og derfor tror vi på et tjekkisk tronskifte. Outsidere er Roman Kreuziger og Zdenek Stybar, men de har ikke tradition for at køre løbet og gør det næppe heller denne gang. Under alle omstændigheder vil de få svært ved at slå den formstærke Cerny, ikke mindst fordi særligt Kreuziger har virket meget træt på det seneste. Kandidater til bronzen er særligt Michael Kukrle Daniel Turek og Michal Schlegel, men også Jakub Otruba, Nicolas Pietrula, Adam Toupalik og Tomas Buchacek.

 

Feltet.dks vinderbud: Josef Cerny

 

 

 

Læs også
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen

 

 

 

Slovakiet (torsdag d. 21. juni)

 

Forsvarende mester: Marek Canecky

 

Ruten: Løbet afvikles på en 40,5 km lang rute i Karlovy Vary, hvor man kører to omgange på en 20,25 km lang rundstrækning. Den er ganske kuperet og indledes med en 3,45 km lang stigning, der stiger med 6,0% i gennemsnit. Herefter er terrænet let faldende. I alt er der 640 højdemeter på menuen.

 

Favoritterne: Startlisten er endnu ikke offentliggjort, og vi baserer derfor denne analyse på en vores fornemmelse af deltagerfeltet. Marek Canecky er dobbelt mester, men i år kunne et tronskifte meget vel være på vej. I hvert fald har sidste års sølvvinder Patrik Tybor i år været den klart stærkeste af de to, der må formodes at skulle slås om titlen. I det hele taget har Tybor i år haft en ganske god sæson med flere flotte resultater og er også en bedre klatrer end Canecky på en rute som denne. Kampen om bronze står formentlig mellem Juraj Bellan, Jan Andrey Cully, Adrian Babic, Filip Taragel, Martin Haring  og Samuel Oros, men der kan altid komme overraskelser i et land uden mange specialister.

 

Feltet.dks vinderbud: Patrik Tybor

 

 

 

Læs også
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr

 

 

Spanien (fredag d. 22. juni)

 

Forsvarende mester: Jonathan Castroviejo

 

Ruten: Enkeltstarten afvikles på en 37,5 km lang rundstrækning omkring byen Vall a’Alba og er en ganske kuperet sat. Efter en flad indledning når man efter 13 km toppen af Alto de les Ueseres (1,0 km, 7,6%), inden et længere generelt stigende stykke kulminerer med Alto Coll de la Basa (1,6 km, 5,6%), der har top efter 25 km. De sidste 12,5 km er hovedsageligt faldende. Der er i alt 544 højdemeter på menuen.

 

Favoritterne: Jonathan Castroviejo har været den førende spanske temporytter i de seneste sæsoner og har taget titlen tre gange på fem år. Sidste år kneb det for den aerodynamiske spanier at finde niveauet, men efter skiftet til Sky har han været tilbage med blandt andet en 3. plads i Tirreno, en 4. plads i Baskerlandet og seneste en 9. plads i Dauphiné. Den let kuperede rute er skræddersyet til den forsvarende vinder, der må være den klare favorit. Man kan imidlertid ikke udelukke, at han kan trues af en formstærk Alejandro Valverde , der vandt sin eneste titel i 2014. Selvom han ikke er specialist, kører han ganske gode enkeltstarter, og på en kuperet rute som denne er han bestemt ikke uden chance. En anden kandidater Victor De La Parte, der altid kører solide enkeltstarter og er i glimrende form. Jesus Herrada ville tidligere have kunnet køre med om sejren, men synes slet ikke at have fordums styrke i kampen mod uret og kan nu formentlig ikke gå efter mere end en 3. plads. Andre kandidater til en bronze er navne som Lluis Mas, Hector Carretero Jaime Castrillo, Jorge Arcas of måske Jesus Ezquerra.

 

Feltet.dks vinderbud: Jonathan Castroviejo

 

 

 

 

 

Portugal (fredag d. 22. juni)

 

Forsvarende mester: Domingos Goncalves

 

Ruten: Løbet afvikles på en 33,8 km lang rute i Belmonte. Terrænet er i alt væsentligt fladt, men der venter en lille bakke efter knap 10 km og til slut en hård afslutning med en regulær stigning på til mål. I alt er der dog kun 379 højdemeter på menuen.

 

Favoritterne: Det har ikke været muligt at opdrive en foreløbig startliste, og derfor skal vores analyse tages med en del forbehold. Den store favorit er naturligvis Nelson Oliveira , der ikke blot er landets, men også en af verdens allerbedste temporyttere. Det blev ganske vist kun til en skuffende 10. plads på enkeltstarten i Tour de Suisse, men stiller han til start på hjemmebane, vil han være tårnhøj favorit. Han kan måske trues af Jose Goncalves, der i år har forbedret sig kraftigt i disciplinen, men som må antages at være en tvivlsom starter efter et meget hårdt program, ligesom den knæskadede Rui Costa næppe heller vil være med. Josés bror, den forsvarende mester Domingos Goncalves, vil være klar til at forsvare titlen, hvis de to favoritter begge skipper løbet, ligesom også veteranen Sergio Paulinho samt ikke mindst Rafael Reis burde kunne gøre sig gældende. Andre kandidater kunne være José Fernandes, Ricardo Mestre, Antonio Carvalho og Tiago Machado, der dog slet ikke er den temporytter, han var engang. Endelig skal det blive interessant at følge de unge Hagens Berman-ryttere Ivo Oliveira, Rui Oliveira og Joao Almeida, hvis de stiller op hos eliten.

 

Feltet.dks vinderbud: Nelson Oliveira

 

 

 

 

Polen (fredag d. 22. juni)

 

Forsvarende mester: Michal Kwiatkowski

 

Ruten: Mesterskabet afvikles på en 32,9 km lang rute i Stebark, hvor der kører tre omgang på en knap 11 km lang rundstrækning. Ruten er flad med bare 129 højdemeter og stort set uden tekniske udfordringer.

 

Favoritterne: Heller ikke her er en foreløpig startliste offentliggjort, og det går analysen usikker. På papiret ligner det dog endnu en duel mellem Michal Kwiatkowski og Maciej Bodnar , der er landets klart bedste temporyttere. Begge har de givet udtryk for at ville stille til start, og dermed er der lagt op til en forrygende dyst. Bodnar har desværre ikke kørt mange gode enkeltstarter i de seneste to sæsoner - med etapesejren i Touren som en markant undtagelse - men fjerdepladsen i søndags i Tour de Suisse vidner om betydelig fremgang. Alligevel er det Kwiatkowski, der må betragtes som favorit. Sidste år knuste han rivalerne med det, han selv kaldte sit livs enkeltstart, og siden er han ikke blevet ringere - tværtimod. Han blev nr. 2 bag Bodnar på Tour-enkeltstarten og kørte en flot enkeltstart i regnfulde og blæsende betingelser i Tirreno, inden han senest vandt prologen i Dauphiné. I øjeblikket synes han at være et niveau over Bodnar, og derfor er han vores favorit. Efter Marcin Biabloblockis karrierestop er kampen om bronze åben, men det ligner en duel mellem de to CCC-ryttere Kamil Gradek og Mateusz Taciak med Kamil Malecki, Maciej Paterski, Adam Stachowiak og Szymon Sajnok som outsidere. Landet har også et tempofænomen i den bare 18-årige Filip Maciejuk, der senest slog alle de etablerede polske stjerner i Szlakiem Walk Majora Hubala, og han vil være klar bronzefavorit, hvis han stiller til start. Han formodes dog at skulle køre i U23-klassen.

 

Feltet.dks vinderbud: Michal Kwiatkowski

INFO
Optakter
Nyheder
Nationale mesterskaber
Nyheder Profil Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce