Ruten til GP de Fourmies kan siges at v\u00e6re opdelt i to sl\u00f8jfer, der hver is\u00e6r skal k\u00f8res flere gange for at n\u00e5 op p\u00e5 de knapt 200 kilometer.<\/p>
I f\u00f8rste omgang f\u00f8res rytterne v\u00e6k fra Fourmies og ud til oplandet nord for byen, hvor en kuperet omgang med to kategoriserede stigninger skal k\u00f8res tre gange, hvorfor der alts\u00e5 er seks markerede stigninger p\u00e5 de f\u00f8rste 130 kilometer.<\/p>
\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Afslutningen på løbet skal køres på seks omgang af en rundstrækning i og omkring Fourmies og med tilsvarende seks passager af målstregen. På denne rundstrækning er en enkelt bakke, Côte de l’Ancienne Gendarmerie, blevet kategoriseret med sine 400 meter med 4-5 procents stigning, dog omkring 7 procent midt på bakken.
Mindre stejle bakker følger dog inde på omgangene, herunder Côte de la Sablière tre kilometer fra målstregen, der dog højst kan kaldes en kontrabakke. Fra toppen af denne går det ned mod opløbsstrækningen, hvor målstregen er placeret på en let dalende vej med et blødt højresving 200 meter fra mål.
Øverst: Profil over de første 150,5 kilometer. Nederst: Profil over den 11 kilometer lange finaleomgang.
Favoritterne
Selv om løbet altså i år har mistet en række sprinternavne til WorldTour-konkurrenten BEMER Cyclassics, er det ikke fordi, at holdene har skiftet tilgang til løbet. Det er så absolut stadig sprintere, der anfører de fleste hold, så det er svært at få øje på, hvem der overhovedet skulle have en anden plan A end massespurt. Et bud kunne være WorldTour-holdet Decathlon AG2R La Mondiale Team, der vel har dygtigere klassikerryttere end sprintere med, men det er jo ikke ensbetydende med vellykkede angreb. Der er ingen garantier i cykelløb, men i et løb, der siden 2016 er blevet afgjort på spurtstyrke fra et samlet felt, vil det unægteligt være overraskende, hvis det ikke også i 2024 vindes af en sprinter.
En af de mest profilerede sprintere i løbet er sidste års 2’er, Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty), der her øjner en chance for at bryde en sejrstørke, der har varet siden februar. Han råder over et stærkt leadout inklusive Hugo Page, der bør kunne føre ham frem til en mulig sejr.
Milan Fretin (Cofidis) kom i menneskehænder imod verdens bedste sprintere i Renewi Tour, men i dette noget svagere felt har han gode chancer. I løbet af sæsonen har han vundet to massespurter og kørte også top 5 to gange imod verdenseliten i UAE Tour, så han bør have fart til top 3 eller endda en sejr.
Søren Wærenskjold (Uno-X Mobility) vinder måske ikke så mange spurter, men han har i år bidt skeer med de største navne, som ikke er at finde i dette felt. Derfor vil han have en rimelig sejrschance her, men top 3 er nok mere sandsynligt. Også Tord Gudmestad har spurtet godt i år.
En mand som Søren Wærenskjold har farten til at vinde massespurter. Foto: AlUla Tour / Pauline Ballet
I hele denne sæson Emilien Jeannière (TotalEnergies) har spurtet sig til stimevis af topresultater, på det seneste i ganske store etapeløb. Der er altså tvivl om det høje bundniveau, men det er dog kun blevet til en enkelt sejr, så her må han i første omgang være top 3-kandidat. Jason Tesson må på nuværende tidspunkt være andenprioritet i en spurt.
En langvarig skade satte en stopper for den fantastiske form, som Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling Team) havde i begyndelsen af sæsonen, hvor han blandt andet vandt en massespurt i Paris-Nice. Under normale omstændigheder vil han være blandt de allerhurtigste, men hans comeback i Danmark Rundt kastede ikke overbevisende resultater af sig, hvorfor han i første omgang er kandidat til top 3. Skulle han ligefrem falde fra på bakkerne, kan prologspecialisten Maikel Zijlaard teste farten af.
Baseret på deres seneste resultater må det næsten være Jensen Plowright , der skal køre en spurt for Alpecin-Deceuninck og ikke Simon Dehairs. Plowright har nemlig to friske top 5-placeringer imod WorldTour-feltet i Polen Rundt, mens Dehairs ikke havde fart til top 15 i et ret tyndt besat Danmark Rundt. Før har deres roller dog været byttet om, men uanset valget er top 5 eller måske endda top 3 muligt.
Jon Aberasturi (Euskaltel-Euskadi) nåede at imponere med en tredjeplads på 3. etape af Vuelta a España, inden han måtte udgå tre dage senere, men nu gør han altså comeback her. I løbet af sæsonen har han spurtet flot, også på flad vej, og derfor er top eller muligvis top 3 inden for rækkevidde her.
Efter sin strålende forårssæson har Laurence Pithie (Groupama-FDJ) ikke kunnet finde samme niveau her i anden halvdel af sæsonen, hvor han i Polen Rundt end ikke kunne spurte sig i top 10 på en eneste etape. Han råder dog over et godt leadout og må i dette felt trods alt være top 5-kandidat.
I efterårssæsonen har Laurence Pithie endnu ikke genfundet melodien. Foto: Sirotti
Da de er mange om buddet på Arkéa-B&B Hotels, kan muligheden for flere point i Coupe de France være udslagsgivende for, at de kører spurten for Clément Venturini. Her ligger han nemlig på tredjepladsen og har da i øvrigt også hentet bedre resultater på det seneste end alternativerne David Dekker og Luca Mozzato. Uanset valget er de ikke favoritter i en massespurt, men top 5 eller potentielt top 3 kan opnås.
Efter en resultatfattig sæson spurtede Max Walscheid (Team Jayco AlUla) sig til en tredjeplads i det forrygende sprinterfelt i Renewi Tour, så der er altså stadig fart i stængerne. Resultatet var dog en artig overraskelse, så her vil top 5 være godkendt.
I løbet af denne sæson har Giovanni Lonardi (Team Polti Kometa) kørt flere topplaceringer hjem i større løb, men i august kneb det mere for ham i et par mindre etapeløb i Frankrig. Derfor har han ikke lignet en sprinter på sit bedste, men top 5 kan alligevel ikke afskrives her.
Milan Menten (Lotto Dstny) har ikke ramt sit høje niveau fra 2023 i denne sæson, men har ikke desto mindre hentet adskillige topresultater, også så sent som august måned. Selv på sit bedste niveau ville top 5 dog være godkendt for ham i dette felt. Det kan ikke udelukkes, at Lionel Taminiaux spurter i stedet.
I en spurt må bedste kort for Decathlon AG2R La Mondiale Team være den unge Pierre Gautherat, der dog ville have haft gavn af et mere kuperet løb, da han på flad vej ikke kan forvente at være den hurtigste. Alligevel bør top 10 være muligt.
Den første mand ude på Tour de France-enkeltstarten i København var Jérémy Lecroq , der nu frister en knapt så glamourøs tilværelse på kontinentalholdet St Michel-Mavic-Auber93. Her har han dog stadig fart i cykelhjulene og har hentet en række topplaceringer i massespurter i franske løb, senest en fjerdeplads på sidste etape af Tour Poitou. I dette felt vil top 10 dog være godkendt, ligesom Alexandre Delettre kan blive prioriteret af hensyn til Coupe de France-point.
Hvis nogen skulle forhindre en massespurt, må det være Decathlon AG2R La Mondiale Team, hvis bedste kort i en spurt, Gautherat (beskrevet ovenfor) næppe vinder. Derfor kunne en velkørende klassikerspecialist som Stan Dewulf forsøge sig med angreb, hvilket muligvis endda kunne bære frugt baseret på hans flotte kørsel i Renewi Tour. Også Dries De Bondt kunne sætte kvalificerede angreb ind.