Prøv vores nye app
Optakt: DM i omnium
03. juli 2020 11:25Foto: Feltet.dk
af Mathias Høj

Fredag den 3. juli bliver DM i omnium afviklet på Aarhus Cyklebane. Feltet.dk giver her en optakt til løbet med favoritvurderinger hos både herrer og damer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den danske cykelsæson er så småt ved at komme i gang. I forrige weekend blev der afviklet DM i pointløb og scratch på Aarhus Cyklebane, og fredag er der igen cykelløb på den gamle bane i det østjyske.

 

Denne gang gælder det DM i omnium, som efter to års fravær igen vender tilbage til Aarhus Cyklebane. I de seneste to år er DM i omnium blevet afholdt indendørs, men i år skal kampen om DM-titlen foregå udendørs.

Inden DM i omnium skal BHS - PL Beton Bornholms Frederik Muff forsøge at sætte ny banerekord på Aarhus Cyklebane. Rekordforsøget begynder cirka 16.30.

OBS: Stjernerne ud fra rytternes navne angiver, hvor store favoritter de er til at blive dansk mester i omnium.

 

Herrerne

Aarhus Cyklebane lagde senest asfalt til DM i omnium i 2017. Her løb Frederik Rodenberg med titlen som dansk mester, da han på den gamle cyklebane henviste Lasse Norman Hansen og Julius Johansen til de sekundære placeringer. 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Den forsvarende danske mester i omnium, Lasse Norman Hansen, er ikke til start i år. Derfor skal vi have kåret en ny dansk mester i Aarhus.

 

Frederik Rodenberg (***)

Rodenberg er også til start, når DM i omnium 2020 løber af stablen på fredag. Den 22-årige dansker kører i år sin første professionelle sæson hos det norske hold Uno-X Development Team, men på grund af coronapausen har vi ikke for alvor set ham præstere på landevejen.

 

Alligevel må den talentfulde dansker regnes som en af storfavoritterne til fredagens DM i omnium. Tidligere på året var han med på det danske 4000 meter-hold, der blev verdensmestre i holdforfølgelsesløb ved VM i Berlin. Derudover besidder han en fantastisk spurt, som resten af feltet vil få svært ved at matche.

Annonce

 

Matias Malmberg (**)

Matias Malmberg er også en af storfavoritterne til DM-titlen i omnium. I de seneste to år har den unge dansker kørt sig på podiet i netop denne disciplin, men guldmedaljen er begge år gået til Lasse Norman Hansen. I 2018 blev det til sølv, mens han sidste år løb med en bronzemedalje.

 

Ved dette års DM i pointløb viste Malmberg, at han er i form, da han kørte en sølvmedalje hjem kun slået af Lasse Norman Hansen.

 

Malmberg er inde omkring det danske banelandshold, hvor han hen over vinteren deltog ved en række internationale World Cup-afdelinger. Derfor har han prøvet sig af mod nogle af de allerbedste baneryttere i verden.

 

Set i lyset af ovenstående må den blot 19-årige dansker regnes som en af topkandidaterne til at hive DM-guldet hjem. 

 

Niklas Larsen (**)

Rodenberg er ikke den eneste professionelle rytter til start på Aarhus Cyklebane. Holdkammeraten og banemakkeren på landsholdet Niklas Larsen er også på startlisten til DM i omnium.

 

Ligesom Rodenberg kører Larsen sin første professionelle sæson på Uno-X Development Team i år. Danskeren har dog fået en uheldig start på året med et brækket ben, der blandt andet kostede ham deltagelsen ved bane-VM i Berlin samt en flere måneder lang skadesperiode.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Larsen har tidligere vist prøver på sin kvaliteter i omnium. Ved bane-VM i Pruszkow i 2019 kørte han ind på en ottendeplads og dermed blandet sig med verdenseliten i disciplinen. Derudover er han også inde omkring det danske banelandshold.

 

Men med den lange skadesperiode in mente forventer vi, at Larsen er et par niveauer under Rodenberg. Den 23-årige dansker er på vej tilbage til topformen, men vi vurderer ham som en outsider til DM-titlen.

 

Robin Skivild (**)

Robin Skivild er en af de lovende unge talenter i dansk banecykling. Sidste år blev han historiens første danske mester i Dernypace, mens det også blev til en fjerdeplads ved DM i omnium.

 

Ved dette års DM i pointløb og scratch var den 18-årige dansker også med helt i toppen. I pointløbet kørte han sig til en bronzemedalje, og i scratch blev til det en sjetteplads.

Annonce

 

Skivild har også vist sig frem på den internationale scene. I 2018 høstede han en bronzemedalje i pointløb ved U19-rytternes VM i banecykling.

 

Det danske talent er dog et stykke fra at være på niveau med de absolutte topfavoritter. Derfor har vi vurderet ham til en joker i kampen om DM-titlen.

 

Benjamin Hertz (*)

Fredagens DM i omnium har også en U19-verdensmester i scratch på startlisten. Benjamin Hertz stiller nemlig til start på Aarhus Cyklebane, og han vil være en af jokerne til DM-titlen.

 

Den 18-årige dansker har frem mod indeværende sæson fået en kontrakt med det danske kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm, som kører på det øverste niveau på den danske cykelscene.

 

Ved DM i scratch opnåede Hertz et godt resultat, da han trådte sig til en sølvmedalje på Aarhus Cyklebane. Derfor tyder noget på, at han har fundet formen efter coronapausen.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Ligesom Skivild er Hertz et skridt eller to fra topfavoritterne. Men hvis favoritterne kigger for meget på hinanden, kan han gå hen og overraske.

 

Nils Lau Broge (*)

Aarhus-rytteren Nils Lau Broge er på hjemmebane, når han er til start ved fredagens DM i omnium. Han får hård konkurrence, men med hjemligt terræn under dækkene kan muligvis hive en overraskelse op af hatten.

 

Senest var Broge tæt på en medalje ved DM i pointløb på Aarhus Cyklebane. Her endte han lige udenfor podiet på en fjerdeplads og viste gode takter.

 

Dog skal der ske en sensation, hvis han løber med guldmedaljen på fredag. Den 28-årige dansker skal op imod stærke konkurrenter, der kører på et væsentlig højere niveau end ham selv. Derfor skal han håbe på, at hjemmebanefordelen kan bære ham til nye højder på cyklen.

 

Damerne

Hos damerne vil der være ni ryttere til start, men reelt vil kampen om DM-titlen står imellem fire ryttere.

Den forsvarende danske mester Julie Leth er med på startlisten og skal forsøge at genvinde titlen, men hun får skarp konkurrence af den mange årige danske mester på landevejen, Amalie Dideriksen.

Annonce

 

Amalie Dideriksen (***)

For halvanden uge siden ved DM i pointløb og scratch stod det klart, at Amalie Dideriksen er den stærkeste kvindelige rytter i Danmark i øjeblikket. Hun løb med guldmedaljen i begge discipliner, og derfor må hun også regnes som topfavorit til fredagens løb.

 

Den 24-årige dansker vandt senest DM i omnium i 2017, men hun har heller ikke været til start ved DM i omnium de seneste to år. Her har Julie Leth løbet med titlen som dansk mester.

 

Dideriksen er med på det danske banelandshold, og i 2018 fik hun sølv i omnium ved bane-VM i Apeldoorn. Sidste år blev det til endnu en triumf, da hun sammen med Julie Leth blev europamester i parløb ved EM.

 

Julie Leth (**)

Julie Leth er den forsvarende danske mester i omnium og vil være med helt fremme i fredagens løb. Her kommer hun til at kæmpe med Dideriksen om den eftertragtede DM-titel.

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

Den 27-årige dansker er blandt de bedste kvindelige ryttere i Danmark. I flere år har hun været med på det danske banelandshold og deltaget ved en række internationale baneløb.

Annonce

 

Alligevel forventer vi, at hun kommer til kort mod Dideriksen på fredag. Dideriksen besidder en bedre spurt end Leth, der i stedet skal forsøge at tage point fra sin danske konkurrent på anden vis.

 

Trine Schmidt (*)

Trine Schmidt er også til start ved fredagens DM i omnium på Aarhus Cyklebane. Den 32-årige dansker var ikke på startlisten sidste år, men vender nu tilbage i jagten på DM-guld

 

Schmidt har aldrig vundet DM i omnium. Hun har været ganske tæt på med tre sølvmedaljer fra 2016 til 2018, men alle gange er hun blev overgået af enten Leth eller Dideriksen.

 

Til gengæld vandt hun DM i scratch i 2017, så hun er bestemt en joker til at blive dansk mester i omnium på fredag.

 

Amalie Winther Olsen (*)

Kampen om bronzemedaljen kommer formentlig til at stå mellem Schmidt og den seks år yngre Amalie Winther Olsen. 

Annonce

 

Olsen har i de seneste seks år stået på podiet ved DM i omnium, men hun har aldrig vundet guld. I alt er det blevet til to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer til den 26-årige dansker, der fredag skal forsøge at blive dansk mester i disciplinen for første gang i karrieren.

 

Det bliver dog yderst vanskeligt for Olsen, da konkurrencen er hård fra både Leth og Dideriksen. Derfor forventer vi, at hun kommer til at kæmpe med Schmidt om den sidste plads på podiet. 

Se hele startlisten for både herrer og damer her.
 

DM i omnium skydes i gang på Aarhus Cyklebane med damernes scratch-løb cirka klokken 17.40, mens herrerne skal i gang med deres scratch-løb cirka klokken 18.00.

INFO
DM - Bane
Nyheder
Aarhus Cyklebane
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce