Optakt: DM i omnium
03. juli 2020 11:25Foto: Feltet.dk
af Mathias Høj

Fredag den 3. juli bliver DM i omnium afviklet på Aarhus Cyklebane. Feltet.dk giver her en optakt til løbet med favoritvurderinger hos både herrer og damer.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

se mere cykling på

Den danske cykelsæson er så småt ved at komme i gang. I forrige weekend blev der afviklet DM i pointløb og scratch på Aarhus Cyklebane, og fredag er der igen cykelløb på den gamle bane i det østjyske.

 

Denne gang gælder det DM i omnium, som efter to års fravær igen vender tilbage til Aarhus Cyklebane. I de seneste to år er DM i omnium blevet afholdt indendørs, men i år skal kampen om DM-titlen foregå udendørs.

Inden DM i omnium skal BHS - PL Beton Bornholms Frederik Muff forsøge at sætte ny banerekord på Aarhus Cyklebane. Rekordforsøget begynder cirka 16.30.

OBS: Stjernerne ud fra rytternes navne angiver, hvor store favoritter de er til at blive dansk mester i omnium.

 

Herrerne

Aarhus Cyklebane lagde senest asfalt til DM i omnium i 2017. Her løb Frederik Rodenberg med titlen som dansk mester, da han på den gamle cyklebane henviste Lasse Norman Hansen og Julius Johansen til de sekundære placeringer. 

 

Den forsvarende danske mester i omnium, Lasse Norman Hansen, er ikke til start i år. Derfor skal vi have kåret en ny dansk mester i Aarhus.

 

Frederik Rodenberg (***)

Rodenberg er også til start, når DM i omnium 2020 løber af stablen på fredag. Den 22-årige dansker kører i år sin første professionelle sæson hos det norske hold Uno-X Development Team, men på grund af coronapausen har vi ikke for alvor set ham præstere på landevejen.

 

Alligevel må den talentfulde dansker regnes som en af storfavoritterne til fredagens DM i omnium. Tidligere på året var han med på det danske 4000 meter-hold, der blev verdensmestre i holdforfølgelsesløb ved VM i Berlin. Derudover besidder han en fantastisk spurt, som resten af feltet vil få svært ved at matche.

 

Matias Malmberg (**)

Matias Malmberg er også en af storfavoritterne til DM-titlen i omnium. I de seneste to år har den unge dansker kørt sig på podiet i netop denne disciplin, men guldmedaljen er begge år gået til Lasse Norman Hansen. I 2018 blev det til sølv, mens han sidste år løb med en bronzemedalje.

 

Ved dette års DM i pointløb viste Malmberg, at han er i form, da han kørte en sølvmedalje hjem kun slået af Lasse Norman Hansen.

 

Malmberg er inde omkring det danske banelandshold, hvor han hen over vinteren deltog ved en række internationale World Cup-afdelinger. Derfor har han prøvet sig af mod nogle af de allerbedste baneryttere i verden.

 

Set i lyset af ovenstående må den blot 19-årige dansker regnes som en af topkandidaterne til at hive DM-guldet hjem. 

 

Niklas Larsen (**)

Rodenberg er ikke den eneste professionelle rytter til start på Aarhus Cyklebane. Holdkammeraten og banemakkeren på landsholdet Niklas Larsen er også på startlisten til DM i omnium.

 

Ligesom Rodenberg kører Larsen sin første professionelle sæson på Uno-X Development Team i år. Danskeren har dog fået en uheldig start på året med et brækket ben, der blandt andet kostede ham deltagelsen ved bane-VM i Berlin samt en flere måneder lang skadesperiode.

 

Larsen har tidligere vist prøver på sin kvaliteter i omnium. Ved bane-VM i Pruszkow i 2019 kørte han ind på en ottendeplads og dermed blandet sig med verdenseliten i disciplinen. Derudover er han også inde omkring det danske banelandshold.

 

Men med den lange skadesperiode in mente forventer vi, at Larsen er et par niveauer under Rodenberg. Den 23-årige dansker er på vej tilbage til topformen, men vi vurderer ham som en outsider til DM-titlen.

 

Robin Skivild (**)

Robin Skivild er en af de lovende unge talenter i dansk banecykling. Sidste år blev han historiens første danske mester i Dernypace, mens det også blev til en fjerdeplads ved DM i omnium.

 

Ved dette års DM i pointløb og scratch var den 18-årige dansker også med helt i toppen. I pointløbet kørte han sig til en bronzemedalje, og i scratch blev til det en sjetteplads.

 

Skivild har også vist sig frem på den internationale scene. I 2018 høstede han en bronzemedalje i pointløb ved U19-rytternes VM i banecykling.

 

Det danske talent er dog et stykke fra at være på niveau med de absolutte topfavoritter. Derfor har vi vurderet ham til en joker i kampen om DM-titlen.

 

Benjamin Hertz (*)

Fredagens DM i omnium har også en U19-verdensmester i scratch på startlisten. Benjamin Hertz stiller nemlig til start på Aarhus Cyklebane, og han vil være en af jokerne til DM-titlen.

 

Den 18-årige dansker har frem mod indeværende sæson fået en kontrakt med det danske kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm, som kører på det øverste niveau på den danske cykelscene.

 

Ved DM i scratch opnåede Hertz et godt resultat, da han trådte sig til en sølvmedalje på Aarhus Cyklebane. Derfor tyder noget på, at han har fundet formen efter coronapausen.

 

Ligesom Skivild er Hertz et skridt eller to fra topfavoritterne. Men hvis favoritterne kigger for meget på hinanden, kan han gå hen og overraske.

 

Nils Lau Broge (*)

Aarhus-rytteren Nils Lau Broge er på hjemmebane, når han er til start ved fredagens DM i omnium. Han får hård konkurrence, men med hjemligt terræn under dækkene kan muligvis hive en overraskelse op af hatten.

 

Senest var Broge tæt på en medalje ved DM i pointløb på Aarhus Cyklebane. Her endte han lige udenfor podiet på en fjerdeplads og viste gode takter.

 

Dog skal der ske en sensation, hvis han løber med guldmedaljen på fredag. Den 28-årige dansker skal op imod stærke konkurrenter, der kører på et væsentlig højere niveau end ham selv. Derfor skal han håbe på, at hjemmebanefordelen kan bære ham til nye højder på cyklen.

 

Damerne

Hos damerne vil der være ni ryttere til start, men reelt vil kampen om DM-titlen står imellem fire ryttere.

Den forsvarende danske mester Julie Leth er med på startlisten og skal forsøge at genvinde titlen, men hun får skarp konkurrence af den mange årige danske mester på landevejen, Amalie Dideriksen.

 

Amalie Dideriksen (***)

For halvanden uge siden ved DM i pointløb og scratch stod det klart, at Amalie Dideriksen er den stærkeste kvindelige rytter i Danmark i øjeblikket. Hun løb med guldmedaljen i begge discipliner, og derfor må hun også regnes som topfavorit til fredagens løb.

 

Den 24-årige dansker vandt senest DM i omnium i 2017, men hun har heller ikke været til start ved DM i omnium de seneste to år. Her har Julie Leth løbet med titlen som dansk mester.

 

Dideriksen er med på det danske banelandshold, og i 2018 fik hun sølv i omnium ved bane-VM i Apeldoorn. Sidste år blev det til endnu en triumf, da hun sammen med Julie Leth blev europamester i parløb ved EM.

 

Julie Leth (**)

Julie Leth er den forsvarende danske mester i omnium og vil være med helt fremme i fredagens løb. Her kommer hun til at kæmpe med Dideriksen om den eftertragtede DM-titel.

 

Den 27-årige dansker er blandt de bedste kvindelige ryttere i Danmark. I flere år har hun været med på det danske banelandshold og deltaget ved en række internationale baneløb.

 

Alligevel forventer vi, at hun kommer til kort mod Dideriksen på fredag. Dideriksen besidder en bedre spurt end Leth, der i stedet skal forsøge at tage point fra sin danske konkurrent på anden vis.

 

Trine Schmidt (*)

Trine Schmidt er også til start ved fredagens DM i omnium på Aarhus Cyklebane. Den 32-årige dansker var ikke på startlisten sidste år, men vender nu tilbage i jagten på DM-guld

 

Schmidt har aldrig vundet DM i omnium. Hun har været ganske tæt på med tre sølvmedaljer fra 2016 til 2018, men alle gange er hun blev overgået af enten Leth eller Dideriksen.

 

Til gengæld vandt hun DM i scratch i 2017, så hun er bestemt en joker til at blive dansk mester i omnium på fredag.

 

Amalie Winther Olsen (*)

Kampen om bronzemedaljen kommer formentlig til at stå mellem Schmidt og den seks år yngre Amalie Winther Olsen. 

 

Olsen har i de seneste seks år stået på podiet ved DM i omnium, men hun har aldrig vundet guld. I alt er det blevet til to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer til den 26-årige dansker, der fredag skal forsøge at blive dansk mester i disciplinen for første gang i karrieren.

 

Det bliver dog yderst vanskeligt for Olsen, da konkurrencen er hård fra både Leth og Dideriksen. Derfor forventer vi, at hun kommer til at kæmpe med Schmidt om den sidste plads på podiet. 

Se hele startlisten for både herrer og damer her.
 

DM i omnium skydes i gang på Aarhus Cyklebane med damernes scratch-løb cirka klokken 17.40, mens herrerne skal i gang med deres scratch-løb cirka klokken 18.00.

INFO
DM - Bane
Nyheder
Aarhus Cyklebane
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

FREDAG

Optakt: Dwars door Het Hageland

Optakt: Il Lombardia

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Criterium du Dauphiné

Niki Terpstra gør comeback blot to måneder efter voldsomt styrt

Stor succes for UAE-Team Emirates

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Pinot ærgrer sig over VM-aflysning

Følg Fuglsang i Lombardiet og kongeetapen i Dauphiné

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Reaktioner fra 3. etape i Dauphiné

Rygte: Haig til Bahrain-McLaren

Formolo: Angrebet var planlagt

Video i artiklenFormolo snupper smuk sejr efter langt udbrud

CCC med Trentin og Van Avermaet til Tour de Wallonie

Mollema og Nibali fører Trek-Segafredo an i Lombardiet

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Criterium du Dauphiné

Video i artiklenSmuk sejr til Formolo i Dauphine

Mads P dropper Hageland – skadet i Polen

Video i artiklenEksklusivt interviewNyt fra Polen: Etapen forkortes og bliver delvist neutraliseret

Eksklusivt interviewTeam Give Elementer optimistiske efter debut i Randers

Sunweb skriver med ung amerikaner

Eksklusivt interviewBlaudzun før belgierløb: Vi er stærkere i år

Dan Martin ude af Dauphiné efter brud på korsbenet

Selvsikker Evenepoel før Lombardiet: Har aldrig været så godt forberedt før

15 hold raser i Polen: Få styr på ruten ellers kører vi ikke

Video i artiklenFlyvende Roglic inden 3. etape: Jeg er altid sulten efter flere sejre

Juul-Jensen: Haglvejret var virkelig voldsomt

DCU-hold i polsk grushelvede: Man kan da ikke køre her

Stærkt felt kører DM i Omnium i dag

Juniorlandsholdet udtaget til Frankrig

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

IT-system hjælper over 100 cykelklubber

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

Test: AMP MTB Bremseklodser

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Bernal vil have Froome med til Touren

Eksklusivt interviewRahbek: Styret gik løs og sadlen pegede nedad

Dobbeltsejr til Lotto-talenter i Polen

Vind lækre Garmin produkter

Roglic: Vi afsluttede det perfekt

Se billeder fra dagens vilde haglvejr i Dauphiné

Reaktioner fra 2. etape i Dauphiné

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Video i artiklenRoglic suveræn på Col de Porte

Video i artiklenModbydelige Roglic satte al modstand til vægs i Dauphine

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Criterium du Dauphiné

Video i artiklenRadio Tour: Jakobsen står til et stort nul

Video i artiklenStyrt i Dauphine! Higuita, Martin m.fl. i asfalten

Campenaerts med fraktur i ryggen

Video i artiklenBrian Holm: Så længe Ineos ikke vinder

Eksklusivt interviewJesper Hansen kører Giro d’Italia: Glad for mit program

Video i artiklenRoglic affærdiger mediernes 'favoritpostulat' frem mod Touren: Jeg forsøger ikke at læse med i medierne

Video i artiklenPorte inden 2. etape: Visma og Ineos er stærke, men...

Hollandsk EM-trup spækket med stjerner

Van der Poel efter hård finale: Ville hellere have vundet

Test: Scott Addict RC Premium 2020

Video i artiklenTæt på kometen Evenepoel: Fortsætter han ufortrødent eller eksploderer han?

Video i artiklenStatus på Fabio Jakobsen: Hvem har egentlig skylden?

Video i artiklenCriterium du Dauphine: Se van Aerts sejr i video og billeder

Officielt: Fuglsang leder stærkt Astana-hold i Lombardiet

Video i artiklenGran Piemonte: Se Bennetts sejr i video og billeder

Kvindernes EM-trup er klar: En virkelig stærk rytterkombination

Stor transferrokade rygtes: Trentin til UAE og Philipsen til Quick-Step

Ulissi snydt for anden gang på fem dage: Efterladt med fortrydelse

Jakobsen gik fra ambulance til fly: Et mirakel

Impey efter andenplads: At tabe til Wout er ok

Wattene bag Verdensklassen - Vilde Vlasov vinder på Ventoux

ONSDAG

Eksklusivt interviewHonoré efter udbrud: Jeg kunne måske have kørt en super finale

Bennett efter sejr: Jeg får kun frihed to gange i år, i dag var en af dem

Egan Bernal efter tredjeplads: Det er ikke kun Ineos vs. Jumbo-Visma

Irgens: Prologen var lidt en sjov størrelse

Dumoulin efter leadout: Wout fuldendte arbejdet glimrende

Sjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Video i artiklenSjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Ung polak stryger til tops i Warszawa

Van Aert: Det gule tog motiverede mig til sejren

Van der Poel overrasket over Van Aert

Video i artiklenUrørlige van Aert tager første etape i Criterium du Dauphine

Tilbageholdende Bardet: Der skal ske noget nyt