Annonce
Det er samtidig det første endagsløb, der køres siden Liege-Bastogne-Liege i slutningen af april (hvis man fraregner holdtidskørslen i Eindhoven i juni) og derfor er der også mulighed for igen at se nogle andre ryttertyper end etapeløbsryttere blande sig i kampen om sejren. For selvom Clásica San Sebastián–San Sebastián ikke niveaumæssigt når op i nærheden af forårets store klassikere, så er det stadig attraktivt at komme på sejrslisten sammen med Lance Armstrong, Miguel Indurain, Laurent Jalabert, Claudio Chiapucci og Gianni Bugno.
Løbet køres rundt om den baskiske hovedstad San Sebastián, der ligger på den spanske nordkyst ud til Biscaya Bugten. Fra San Sebastian skal rytterne ud på en kuperet sløjfe, hvis væsentligste punkt er den efterhånden klassiske stigning Jaizkibel, der til tider også indgår i andre løb i regionen. Jaizkibel har top 32 kilometer fra mål og er en otte kilometer lang stigning, der stiger i gennemsnit med 5-6 %, men meget ujævnt og med flere ganske stejle stykker.
Med den resterende rute i bagtankerne er det ingen overraskelse, at den primære udskilning altid sker på Jaizkibel, men efterhånden står det også klart, at Jaizkibel trods alt ligger for langt ude til at være altafgørende for resultatet. Den noget mindre stigning Alto de Gurutze ligger blot 14 kilometer fra mål og her kan favoritterne eventuelt sætte et afgørende angreb ind, men stadig er der god mulighed for, at holdene bagved kan nå at organisere en jagt ind til målstregen.
Med denne rutemæssige udformning er løbet oftest god underholdning fordi det meste af afslutningen er en lang jagt på diverse udbrydergrupper, der med varierende succes forsøges indhentet på de flade strækninger ind mod mål. Sidste år blev store dele af feltet samlet til en massespurt, der sensationelt blev vundet af Bouygues Telecom-rytteren Xavier Florencio, der dermed vandt både sin egen og sit holds største sejr nogensinde. Spanieren stiller til start igen i år, men kan ikke påstås at høre blandt favoritterne.
Det skyldes at feltet er meget stærkt i år og at der er mange klasseryttere om budet. Der har været meget stille omkring Danilo di Luca siden triumfen i Giro d’Italia (i hvert fald på den cykelmæssige front), men italieneren skal nu tage hul på anden del af sæsonen, der meget gerne skulle ende med, at han for anden gang i karrieren kan lade sig hylde som samlet vinder af ProTouren.
Alejandro Valverde levede ikke helt op til forventningerne i Tour de France, men det blev trods alt til en samlet 6. plads og han har alle de egenskaber der er nødvendige for at kunne vinde i San Sebastián, hvor han både kan slå til i et udbrud og i en massespurt. På det meget stærke Caisse d’Epagne-mandskab stiller Joaquim Rodriguez ligeledes til start.
Euskaltel er klar på hjemmebanen, men har aldrig rigtigt formået at sætte sig igennem i løbet. I år stiller Samuel Sanchez til start som den naturlige holdkaptajn, men både Haimar Zubeldia og Mikel Astarloza kørte en fremragende Tour de France. Sanchez har ellers foråret igennem som sædvanligt været Euskaltels enmandshær, men Tour de France viste at holdet har flere strenge at spille på, selvom det ikke blev til nogen triumfer.
Kim Kirchen fra T-Mobile beviste i Tour de France at han har gennemgået en god udvikling siden sit skifte til det tyske hold, der også har Linus Gerdemann til start. Discovery skal udnytte de positive vibrationer fra Tour de France og håber primært på George Hincapie og Stijn Devolder eller måske Allan Davis, der er en af de sprintere, der godt kan sidde med over stigningerne i løbet.
Andre interessante navne er den italienske trio Damiano Cunego (Lampre), Davide Rebellin (Gerolsteiner) og Riccardo Riccó (Saunier Duval) og så kan Sandy Casar være et bud på en interessant outsider.
Team CSC satser hårdt på løbet og stiller til start med Carlos Sastre, Fränk og Andy Schleck. Ingen er disse er dog udprægede vindertyper og derfor må man forvente at se aggressiv kørsel på Jaizkibel fra det danske hold, der har stor interesse i at få det hele splittet op i mindre grupper. Man kan ligeledes forvente et godt bidrag fra Alexander Kolobnev og Bobby Julich, der begge har vist opadgående formkurver den seneste tid. Ligesom i Tour de France stiller holdet til start uden danskere og heller ingen af de andre danskere på ProTouren er til start ifølge den foreløbige startliste.
SENESTE
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce