Optakt: 7. afdeling af Feltet.dk Race Series
30. marts 2020 19:00
af Christian Frese

Feltet.dk Race Series har nået sit afsluttende stadie, når 7. og sidste afdeling køres tirsdag den 31. marts klokken 20.15. Her får du samtlige informationer om løbet, som vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores forskellige sociale platforme fra klokken 20.00.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 6: En hyldest til Belgien

se mere cykling på

TILMELD DIG LØBET HER - VI STARTER KLOKKEN 20.15.

I dag er det blevet tid til at runde Feltet.dk Race Series af, når 7. afdeling danner rammen om den store finale.

Forud er gået seks afdelinger med langt over 2000 samlede deltagere, og konkurrencen har været knivskarp i alle klasser. Der er derfor lagt op til endnu et brag af et cykelløb tirsdag aften.

Desværre har det langtfra været alle gennemførende ryttere, der har fået registreret deres resultat ved de første seks afdelinger.

Vi henviser derfor til, at man sørger for at køre i den rette kategori, bære pulsbælte, benytte wattmåler (og ikke ZPower) og have sammenkoblet sine profiler på henholdsvis Zwift.com og Zwiftpower.com.

Alle kriterier skal være opfyldt for at blive inkluderet i de officielle resultater!

Ens rette kategori finder man på sin profilside på Zwiftpower.com (anført med et bogstav mellem A og D). Kører man ikke i den angivne kategori, får man et UPG ud for sit navn på resultatlisten, og ens resultat vil således ikke være godkendt.

Det samme er gældende, hvis man overskrider kategoriens grænse for watt pr. kilo. Har man gjort dette, vil der i stedet stå WKG ud for ens navn.

Kører man eksempelvis i B-klassen, hvor den øvre grænse er et FTP på 4,0 watt pr. kilo, må ens bedste 20 minutters power undervejs i løbet således ikke være højere end 4,21 watt pr. kilo. Dette skyldes den generelle antagelse, at FTP svarer til 95 % af den maksimale 20 minutters power.

Husk at rykke op i den rigtige kategori, hvis du tidligere er blevet diskvalificeret!

Hvordan du sammenkobler dine Zwift- og Zwiftpower.com-profiler, kan du læse om nederst i denne artikel.


Løbsserien dækkes tæt
Løbet er det syvende og sidste i serien, som startede tilbage i midten af februar og har kørt hver tirsdag aften siden da.

 

I løbet af serien kommer rytterne igennem fem forskellige verdener i Zwifts univers, og således vil ruterne variere kraftigt fra gang til gang.

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk.

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat og resultater.

 

Tirsdagens løb vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. Løbet vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.


Det er Alex Rasmussen, Klaus Møller og Feltet.dk-ejer, Jesper Johannesen, som sidder bag mikrofonerne, og de vil selvfølgelig være klar til både at guide seerne gennem løbet og svare på spørgsmål undervejs. Der vil være præmier til brugerne med de bedste spørgsmål.

 

Referat og resultater af tirsdagens løb vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage.

 

Gør dig helt klar til 7. afdeling med Alex Rasmussens bedste løbstips.


Ruten

Feltet.dk Race Series slutter med et brag, når et criterium på 12 omgange i Crit City på ruten omtalt som "Downtown Dolphin" runder festen af.

 

Rutens rundstrækning er på 1,95 kilometer, byder på 16 højdemeter og inkluderer en indlagt spurt undervejs.

 

Startstregen er placeret på en sidevej lige efter målbanneret, hvorfor rutens samlede distance er på 23,5 kilometer.

 

Fra start streger man straks til venstre og ind på ruten umiddelbart efter målbanneret. Herfra begynder rundstrækningen med en serie af sving på en først let stigende og derefter let faldende vej.

 

Den kringlede sektion fører frem til rundstrækningens eneste reelle lille bakke, som indledes ved et 90 graders højresving efter 800 meter.

 

Bakken er på omkring 250 meter, stiger i gennemsnit med 3,2 % (maks. 6 %) og er brostensbelagt.

 

På toppen af bakken drejes til højre, hvorefter rytterne kører under rundstrækningens indlagte spurtbanner placeret efter 1,1 kilometer.

 

Herfra er resten af rundstrækningen primært faldende, kun meget kortvarigt afbrudt af enkelte små bump. Opløbssvinget er en hårnål med 150 meter til mål, hvorfra målbanneret kan ses forude.

 

Løbet har i alt 197 højdemeter, og rundstrækningens højdeprofil kan ses her.

 

Der er indlagte spurter på samtlige 12 omgange ved passage af spurtbanneret, som er placeret 1,1 kilometer efter målstregen.

Ruten er stort set flad, men med 12 let stigende spurter inden finalen vil samtlige ryttere komme på hårdt arbejde for at sidde med feltet hjem til den formodede spurtafgørelse.

Ligesom i sidste uges løb rundt om vulkanen vil spurterne nemlig med al sandsynlighed sprede feltet ud, og det vil altid være svært at vurdere, præcist hvor elastikken i rækken af ryttere knækker. 

Det faktum tvinger alle ryttere til at træde igennem i forbindelse med spurterne, og kampen for konstant at sidde fremme udgør base for et benhårdt løb, som kan blive meget mere selektivt, inden ruten umiddelbart lægger op til.

Kommer Zwift på OL-programmet?

Morten Jarlunds dom
Ræs på Downtown Dolphin-ruten plejer at være vilde i sig selv.

Tempoet er altid højt fra start, hvilket også bliver tilfældet her. Med indlagte spurter på hver passage af sprintbanneret vil tempoet så endda blive endnu vildere.

Lægger man så oveni, at hver sprint foregår op ad bakke, så ved vi, at det kommer til at gøre mega ondt hver gang. Med så kort restitution vil rigtig mange ryttere få det meget svært, og mange vil ryge af.

Forvent derfor heller ikke at se en total dominans fra enkelte ryttere. Ved de første tre-fire omgange vil det formentlig være de samme ryttere, der kører om det. Men så vil andre begynde at melde sig på banen, efterhånden som de første bliver trætte.

Med så mange point på spil undervejs, vil man dog ikke bare kunne sidde og putte sig i feltet. Der skal scores point undervejs, hvis man vil gå efter sejren.

Den samlede sejr i A er nok lagt fast, medmindre noget går helt galt. De efterfølgende fem pladser er dog pivåbne, og det vil helt klart give noget fyrværkeri.

Det bliver vildt.
 

Reglerne
- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes.

 

- Kører man over sin kategoris øvre grænse i watt pr. kilo eller kører i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat heller ikke godkendt.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest to dage efter løbet.


- Tjek dit resultat på Zwiftpower.com for at sikre, at du ikke har overtrådt din kategoris grænser for watt pr. kilo i sidste uges 1. afdeling. I så fald SKAL du rykke en kategori op til denne afdeling.


Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
 

Kategorierne (inddelt i FTP)

A-klassen: 3,99 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: 2,50 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19

 

Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

 

Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

 

Vær opmærksom på, at der ved 7. afdeling er hele 12 indlagte spurter. Disse er placeret ved hver passage af spurtbanneret undervejs på rundstrækningen.

 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

BEMÆRK, at det nu er hver rytters seks mest pointgivende afdelinger (og ikke længere samtlige syv), som vil tælle i det samlede pointregnskab, hvilket gælder for både det individuelle og holdklassementet.

Du kan her læse hvorfor, at denne regelændring er blevet foretaget.

Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Favoritterne

Ruten er som nævnt stort set flad, og derfor vil spurtevner naturlig være altafgørende for sejren i sidste ende.

 

Ikke desto mindre vil spurterne og den lille bakke utvivlsomt betyde, at det langt fra er alle, der kommer lige friske ud på sidste omgang. De stærkeste ryttere vil således alligevel komme til deres ret i nogen grad.

 

Endelig vil taktik spille en stor rolle, idet ryttere uden interesse i de indlagte spurter i sagens natur bør have fordelen af øget friskhed til den afsluttende spurt.

 

Disse ryttere skal dog passe på ikke at blive fanget bag de splittelser, som der unægtelig vil forekomme i forbindelse med spurterne.

 

De indlagte spurter vil blive krævende for alle ryttere i feltet, og dermed er der også en fordel at opnå for de ryttere, som bedst formår at spare på kræfterne under disse.

 

Zwifterfaring, prioriteringer, styrke og spurtevner vil på den måde alle være essentielle faktorer i løbet.

 

Efter sidste uges magtdemonstration er det svært ikke at pege på Nicklas Amdi Pedersen som den store favorit. Den tidligere kontinentalrytter skal blot sikre sig en håndfuld point for at snuppe sig den samlede sejr, og vi tror, at danskeren får fuld gevinst med sin tredje sejr i træk.

 

Pedersen er med resultaterne i denne løbsserie helt oppe som nummer ti i verden, men han kan bestemt blive truet af feltets næsthøjest rangerede rytter Brage Bergeng.

 

Nordmanden blev nummer syv i sidste uge og befinder sig nu på en øjeblikkelige fjerdeplads. Vikings-rytteren er spurtstærk, og han må være motiveret for at vinde den hårde kamp om at slutte best of the rest bag Pedersen.

 

Meget af det samme kan siges om Bergengs holdkammerat og landsmand Haavard Gjeldnes. Nordmanden er seks point foran sin holdkammerat i den samlede stilling, og trods vanskeligheder i sidste uges løb bør han kunne gøre sig gældende her.

 

Med en andenplads i sidste uges løb fik Troels Abildskov sit hidtil bedste resultat i serien, og eftersom ruten i Crit City på mange måder minder om sidste uges rundtur om vulkanen i Watopia, så står DBR-rytteren med gode chancer for igen at markere sig i front.

 

Martin Mortensen viste i sidste uge, at han excellerer i pointløbsformatet, da kun Pedersen samlede flere indlagte spurtpoint sammen undervejs. Kan den tidligere WorldTour-rytter gentage successen, vil han avancere fra sin øjeblikkelige samlede sjetteplads.

 

Svenskerne var i høj grad fraværende i sidste uge, men de vender tilbage til denne finale. SZ-rytteren Martin Ohlsson er blandt disse, og med sin 11. plads i en hård 5. afdeling og 44. plads på Zwiftpower.com-ranglisten fortjener han at blive nævnt som en af favoritterne.

 

To pladser bag Ohlsson ved 5. afdeling sluttede Mattias Lundqvist. Et fladt løb passer måske ikke svenskeren perfekt, men bakken kan måske gøre løbet hårdt nok til, at SZ-rytteren kan score store point på målstregen.

 

Simon Nielsen har været en af seriens bedste ryttere i de indlagte spurter, og Fusion-rytteren er naturligvis også blandt favoritterne ved 7. afdeling. Det er et par uger siden, at Nielsen senest var med helt fremme, men danskeren kan meget vel ende blandt pointtopscorerne denne gang.

 

Også Nielsens holdkammerat Jeppe Tolbøll er et godt bud. Danskeren viste sine spurtevner ved løbets første to afdelinger, og den flade rute passer den powerfulde Fusion-rytter.

 

Fusion kan ligeledes satse på Thomas Maaløe, som blev holdets bedste mand på den hårde rute i Innsbruck ved 3. afdeling med en syvendeplads.

 

Team Poauto har været det mest succesfulde hold ved denne løbsserie. Holdet har Pedersen på en suveræn samlet førsteplads, og mandskabet fører også holdkonkurrencen med et stort forspring til konkurrenterne.

 

Poauto stiller da også med talstærkt og habilt hold til den store finale. Foruden Pedersen selv besidder mandskabet nemlig BHS - PL Beton Bornholm-rytterne Frederik Irgens, Emil Toudal, Mads Rahbek, Marcus Sander Hansen, Mathias Matz og Mikkel Øritsland.

 

Derudover kommer Poauto med navne som Anders Moustgaard, Martin Hammer Larsen, Jesper Andreasen og Kristian Sobota, mens også ultracyklisten Michael Knudsen kører med.

 

Jeppe Falk vandt 1. afdeling i en reduceret massespurt, og med en 12. og 13. plads i sine to øvrige løb har danskeren vist, at han bør regnes som en seriøs kandidat til endnu en topplacering.

 

Løbet vil desuden få deltagelse af et par meget interessante ryttere. Både den danske mester i mountainbike, Sebastian Fini, samt den professionelle triatlet og europæiske mester på ironman-distancen, Kristian Høgenhaug, er nemlig til start.

 

Endelig vil vi nævne Vegard Hedalen, Morten Holt, Kristian Nøhr, Jacques Stilling, Christian Moxon, Morten Vogt Laustsen, Flemming Andersen og Gustav Heby Pedersen.

Tirsdag eftermiddag har henholdsvis 94 A-ryttere, 101 B-ryttere, 72 C-ryttere, ti D-ryttere og to E-ryttere meldt sig til løbet.

Du finder de samlede stillinger i Feltet.dk Race Series her.

*Favoritlisten opdates, efterhånden som flere deltagere melder sig til løbet.

OPDATERING 1:
Mathias Bregnhøj, Frederik Muff, Alex Markfoged, Jeppe Hanssing og Thomas Rald Kaspersen har tilmeldt sig.

OPDATERING 2:
Bekim Christensen, Fie Østerby, Anders Foldager og DBR-rytteren Lasse Hansen er klar til løbet.

OPDATERING 3:
Klassementets nummer to, Johan Wigforss, og Riwal-rytteren Torkil Vehye kommer til start.

INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

TORSDAG

Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021

Demare: Groupama-FDJ er det eneste hold for mig

Lefevere: Har været nødt til at gribe ind i holdets økonomi

Ungdommens Tour de France bekræfter: Vi kører i 2020

Arrangør må aflyse Ladies Tour of Norway

Bora: Buchmann kan ende på Tour-podiet

Overraskende vinder i C - ny mand i front i D

Fyen Rundt bliver til DM i landevej

DCU har plan A og B klar for afvikling af DM

Primus Classic siger nej tak til ny dato: Vi vil ikke have Tour-sammenfald

Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print

Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag

Valverde: Soler kører på podiet i Giroen

Avis: Colombianske ryttere lander i Europa den 20. juli

Mørkøv om tilbagevendt OL-disciplin: Det er det ultimative

Evenepoel: Jeg vil ikke køre defensivt, men tage chancer

Spansk cykelkoryfæ: Min første cykel vejede 18 kilo og kostede 200 kroner

Groupama-FDJ forlænger med fire profiler

Aftale om ejerskab er stadig ikke faldet på plads for Riis og NTT Pro Cycling

Cykelryttere kan opleve fald i lønkroner på 30 procent

Danskere gav tidligere Canyon SRAM-rytter kamp til stregen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Medie: Vuelta-arrangører har nye etaper på plads

Movistar klar med Grand Tour-kaptajnerne: Valverde og Mas i Touren

Norsgaard: Jeg kom for tidligt til udlandet hos SEG

Jutlander Bank Grand Prix aflyses i 2020

MTB World Cup-afdeling aflyst

Team Sunweb sikrer sig tysk talent

Stærkt soloangreb afgjorde hårdt B-løb

Medie: Sibiu Cycling Tour rykkes

Higuita tror på stærke colombianske ryttere efter covid-19

Armstrong: Sastre-sejr gav mig håb om ottende Tour-sejr

Racercykler og rødvin på Samsø

Lopez: Træning er ikke motivation i sig selv mere

Wiebes efter skifte: Havde afskrevet 2020 som et tabt år

Vichot ude af Touren grundet ukendt infektion

Degn: Den nye MTB-sæson kan give muligheder

Internationale stjerner slog danskerne - Gudnitz ny mand i spidsen

TIRSDAG

Pogacar: Mindre pres på mine skuldre i Touren

Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup

Se verdens bedste afgøre vildt e-løb

AG2R forlænger med erfaren franskmand

Giro-feber: Carapaz og den lyserøde triumf

Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier

Fransk hold udtager bruttotrup til Touren

Viviani: Trafiksikkerhed har ikke ændret sig under coronakrisen

Papegøjen Frankie har fået en ny træningsmakker

Sachsenring lagde asfalt til tysk løb i weekenden

Iserbyt: Har van der Poel en svaghed?

Suveræne Wærenskjold slår norsk temporekord

Armstrong insisterer: Jeg er stadig relevant

Video i artiklenGiro-klassiker! Carapaz vinder Giroen og bliver ny superstjerne

Belgisk U23-mester skifter til Lotto Soudal

MANDAG

Nibali åbner for ny kontrakt efter 2021

Tidligere Flandern Rundt-vinder er død

Roglic tør ikke afskrive Froome til Tour-sejren

Contador: Bernal kan vinde både Touren og Giroen næste år

Viviani vil have ny dato til Milano - Sanremo

Video i artiklenPerfekt gave til fars dag

Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere

Mikkel Bjerg kører Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling

Dumoulin glad for at dele kaptajnrollen

Hollandsk mester til Sunweb

Eksklusivt interviewHonoré spår rekordhøjt niveau til efteråret

SØNDAG

Lampaert snakker med potentielle nye arbejdsgivere

Van Aert og Terpstra kørte 320-kilometers gruseventyr

Video i artiklenMens vi venter: Tjener cykelryttere for lidt?

Wiebes endelig fri til at forlade Parkhotel Valkenburg

Eksklusivt interviewMartin Mortensen kæmper med danske stortalenter: Uno-X Cup er hårdere end Pro-Ams

Moncoutié: Stjernerne havde det svært uden doping

Greipel udskyder pension - Vil slutte af med manér

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Quintana har Tour-forberedelsen på plads

Lang løbspause hæmmer Cavendish´ Tour-chancer

Eksklusivt interviewVirtuelle cykelløb tog overhånd: Bjarne var efter mig

Medie: Sagan dropper Paris-Roubaix og Flandern Rundt

Video i artiklenMens vi venter: Riis fortæller om Froomes nedkørselsteknik

Wattene bag Verdensklassen - Buchmanns Everesting

Ungdommens Tour de France forkortes og får ny placering

Bora-kaptajn smadrer rekord i populær udfordring