Prøv vores nye app
Optakt: 6. etape af Tour de Suisse
17. juni 2022 13:43Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Aleksandr Vlasov viste nok engang, hvor hurtig han er blevet, med en fornem sejr på en 5. etape, der gav et klarere billede af styrkeforholdet i løbet. Fredag bliver vi imidlertid endnu klogere, når det gælder den første af de to bjergetaper, hvor der bydes på et stort opgør mellem favoritterne på den lange og vanskelige Moosalp-stigning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour de Suisse uden afbrydelser

 

Ruten

Tidligere havde Tour de Suisse ofte bjergetaper spredt ud over hele løbet, men i de senere år er man begyndt at koncentrere dem til sidst. Det gælder også i år, hvor der bare er to etaper i de høje bjerge, men de er til gengæld også med vanskeligere finaler, end man ofte ser det på de relativt bløde schweiziske stigninger. Således lægges der ud med et brag af en etape med passage af det berømte Nufenenpass, mere end 4000 højdemeter og mål på den lange og ganske stejle Moosalp, der vil være rammen om et absolut nøgleslag i kampen om den samlede sejr.

 

I alt skal der tilbagelægges 177,5 km, der fører feltet fra Locarno til Moosalp. Starten er let, da man lægger ud med at gøre igennem den kun ganske let stigende dal mod nordøst og siden nordvest. Efter 42,3 km når man frem til Giornico, hvorefter det begynder at stige betydeligt mere, mens man forsætter mod nordvest frem til Airolo, som i 1134 m højde nås efter 69,0 km. Her drejer man mod sydvest, hvor det forsætter med at stige let frem til Bedrero, der passeres efter 77,7 km. Nu tager etapen for alvor fast, når man kører mod sydvest og vest op ad Nufenenpass (13,6 km, 7,8%), der er uden for kategori. Efter 4 km med 6-7% følger 8 km med 8-10%, inden den flader ud over de sidste 1600 m frem mod toppen, som i 2478 m højde rundes efter 77,7 km.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Herfra resterer fortsat 99,8 km, som indledes med en kun i starten svær og derefter let nedkørsel, der leder mod sydvest og nordvest ned til Ulrichen, hvor man efter 106,9 km rammer en lang og faldende vej, der leder mod sydvest hele vejen ned til Naters, hvor man efter 140,7 km kører dagens første spurt. Nu følger man en helt flad dalvej videre mod sydvest og vest frem til Visp, hvor dagens sidste spurt køres efter 154,2 km.

 

Nu forlader man dalen for at køre mod syd ad en flad vej over ca. 6 km, inden man kører mod syd og nordvest op ad Moosalp (17,7 km 7,6%), der er uden for kategori. Efter 2 lettere kilometer stiger den med 8-10% over 7 km og derefter med 6-8% over 7 km, idet der dog er 2 km med ca. 9% undervejs, indtil de sidste 1700 m stiger med bare 4-5%. Stigningen har en endeløs serie af hårnålesving, særligt på den nedre del. Dets sidste kommer med 1700 m igen, hvorefter vejen kun bugter sig frem til mål.

 

Etapen byder på i alt 4155 højdemeter.

Annonce

 

Moosalp har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 Livestream Tour de Suisse uden afbrydelser

 

Læs også
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold

 

Vejret

Den brutale hede fortsætter på en fredag, hvor de heldigvis bevæger sig væk fa Locarno, mens temperaturen kun vil være 28 grader, og i bjergene vil det være en anelse køligere med 26 grader i bunden af sidste stigning. Der vil kun være få skyer, og vinden vil i starten bare være svag til let (5-7 km/t) og komme fra syd og sydvest. Det er dog kun i starten, for lynhurtigt går vinden i nord, samtidig med at den tiltager kraftigt i styrke til ca. 17 km/t, når de rammer Nufenenpass. Mens man nærmer sig mål, går den i nordvest og til slut vest, samtidig med at den tiltager yderligere til 19-20 km/t i finalen. Det giver generelt mod- og sidemodvind frem til Nufenenpass, hvor der vil være sidevind. I dalen vil der være først sidemedvind, men det vil gradvist blive til sidevind og slutteligt sidemodvind. Efter spurten får man sidevind, og slutteligt får man sidemodvind på det meste af målbjerget, dog med en del sidevind på den nedre del.

 

Analyse af 5. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan de 5. etape måske kogte årets Tour de Suisse ned til en dansk-russisk duel.

 

Favoritterne

Som beskrevet i analysen var det egentlig først nu, at kampen om den samlede sejr for alvor skulle starte, men det beskrevne blodbad blandt løbets topnavne har allerede reduceret favoritfeltet ganske dramatisk. I gamle dage var det meget naturligt, for dengang var bjergetaperne som regel spredt ud over en stor del af løbet, men i år var det vel forventningen, at vi stadig ville have et ret mudret favoritbillede, når vi nåede til de to store dage i bjergene.

 

Til gengæld var det også forventningen, at de næste tre dage ville skabe store afstande. Man har ofte været frustreret over de schweiziske bjergetaper - bare tænk på sidste års lette rute - fordi mange af de schweiziske bjerge er så bløde. Denne gang har de imidlertid fundet to målbjerge, der bestemt kan gøre ganske betydeligt skade.

Annonce

 

Det er lørdagens målbjerg, der er det stejle. Til gengæld er fredagens ditto det lange. Moosalp er ikke noget Monte Zoncolan, men de første 9 km er knaldhårde. Herefter bliver den betydeligt mere ”schweizisk” med blødere procenter, men kombinationen af en hård start og en betydelig længde på næsten 20 km gør det til en ganske vanskelig finale.

 

Til gengæld er der to andre forhold, der gør etapen knap så selektiv. Det ene er etapens design. Nufenenpass er meget svær, også grundet højderne, men den kommer alt for tidligt til at blive brugt til offensiv kørsel. Det er altså ikke i morgen, at vi ser lange angreb fra distancen. Nej, det bliver en dag, hvor slaget skal slås til allersidst.

 

Det andet forhold er vinden. I morgen vil vi have en for bjergene sjældent kraftig vind, og for alle der drømmer om selektivt cykelløb, er det desværre modvind. På den nedre og stejle del vil der være en del sidevind i stedet, men på den øvre del vil der være en hård modvind. Det betyder, at forskellene skal gøres tidligt, for ellers bliver det formentlig umuligt, og det kan blive meget svært at være alene mod en gruppe, hvis man skal holde sig fri på det øvre stykke.

 

Udskilningen i favoritfeltet er også godt nyt for udbryderne. Chancerne for en udbrudssejr er bestemt ikke blevet mindre af, at man skal lede med lys og lygte efter ryttere, der kan vinde denne bjergetape. Faktisk er der vel kun ét hold, der kan finde på at jagte. Ineos har nu Geraint Thomas som kaptajn, og da han skal vinde løbet på sin enkeltstart, er det ikke ham, der går efter at bringe bonussekunder i spil. Det gør Bora næppe heller, nu hvor Aleksandr Vlasov er i pole position. Dels er han en bedre temporytter end Jakob Fuglsang, hvorfor bonus ikke er noget, han skal bruge, dels har han allerede sin etapesejr, og dels skal Bora også spare sig til lørdag.

 

Det efterlader os med Israel-PT. Det er svært at finde andre hold, der har nogen grund til at tro, at de kan vinde etapen. Det eneste andet hold, der måske kunne komme i spil, er Intermarché, der kører med stor selvtillid, men efter dagens lussing vil det være højst overraskende at se Domenico Pozzovivo bære den selvtillid videre.

Annonce

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Nej, det må være israelerne, der bestemmer, om vi skal have samling. Til gengæld tror jeg også, at de vil jagte. Fuglsang kører med enorm selvtillid nu, og hvis han skal vinde samlet, skal han have alle de bonussekunder, han kan få. Både han og hans hold har været ret sejrshungrende i en længere periode, og jeg tror ikke, at de vil lade denne mulighed går til spilde.

 

Spørgsmålet er, om de er stærke nok. Netop fordi de fleste hold kun kan vinde via udbrud, vil der formentlig denne gang komme en lang kamp om at komme afsted. Heldigvis for israelerne er starten let, men hvis de er alene om at ville have et lille udbrud, kan de alligevel komme på arbejde. De kan håbe, at udbruddet vil tælle en rytter, som Bora er nødt til at holde i snor, men da kun 23 mand er inden for 5 minutter af Vlasovs tid, burde det være muligt for tyskerne at sikre, at ingen af de farligste kommer afsted, når starten er flad.

 

Derfor skal israelerne også føre med det samme, når udbruddet er kørt. Heldigvis var Hugo Houle dybt imponerende i dag, og både Krists Neilands og Daryl Impey kørte også stærkt. Lottokuponen Sebastian Berwick havde til gengæld en offday, men i får sad han med feltet hjem på den hårde stigning. Patrick evin var i dag også i klar bedring, og holdet er slet ikke så ringe endda.

 

Jeg er ikke så bekymret for, om de kan holde snor i udbruddet i dalen. Her burde de have masser af muskelkraft. Spørgsmålet er, om de vil tabe for meget tid på Nufenenpass, men hvis ikke Berwick har en offday, kan en klatrer som ham gøre det godt her, inden Impey, Bevin og Houle så kan køre stærkt i dalen. De hjælpes også meget af den kraftige modvind i dele af dalstykket. Hvis ikke udbruddet har hjælperyttere til at føre, vil alle spare sig til finalen, og så vil de hurtigt tabe tid.

 

En anden faktor er sidevinden. Der er faktisk et langt stykke med ret kraftig sidevind i dalen. Det vil trods alt undre mig, hvis den splitter, men det kan godt blive ret nervøst. Det vil også bidrage til at øge farten, og hvis vi vitterligt får sidevindskørsel - Ineos er garanteret friske på at gribe muligheden - vil udbruddet hurtigt tabe tid.

Annonce

 

Jeg vælger at tro, at Israel-PT er stærke nok til at holde i udbruddet i snor, men de skal formentlig også have dem næsten hentet inden stigningen. Her vil jeg forvente, at israelerne igen skal lægge presset, men de er grænser for, hvor hårdt de kan gøre det. For Bora vil det formentlig være fint med et relativt roligt tempo, og de har et skræmmende godt hold til at kontrollere. Min forventning vil være, at Fuglsang er nødt til at angribe tidligt, dels for at komme væk inden modvinden, og dels fordi Bora ellers får lov at køre langsomt for længe.

 

Problemet er, at jeg ikke tror, at han kan sætte Aleksandr Vlasov. Det er ret sandsynligt, at de to kan køre alene væk, og så er spørgsmålet, hvad russeren vil. Vil han samarbejde med danskeren med den risiko, at han senere bliver sat, eller vil han hellere sidde på hjul og lade det stærke hold komme tilbage?

 

Det kan give to scenarier. Enten samarbejder de, og så tror jeg, at Fuglsang og Vlasov kan køre fra alt og alle. Alternativet er, at de bliver hentet, og kommer vi først op i modvinden, bliver det svært at gøre forskelle. Så kan det meget vel blive et løb, hvor Bora kontrollerer, indtil Fuglsang igen forsøger lidt nær toppen, men hvor det formentlig vil ende i en spurt i en lille gruppe. I førstnævnte tilfælde vil de formentlig kunne hente udbryderne. I sidstnævnte tilfælde kan det sagtens være, at de bedste fra udbruddet holder, hvis ikke israelerne har fået styr på dem i dalen.

 

Her skal Fuglsang nok glæde sig over Geraint Thomas. Han er trods alt en hovedpine for Vlasov inden enkeltstarten, og russeren har behov for at vinde noget tid på waliseren for at føle sig sikker. Da han samtidig er en rytter, der aldrig er bange for at tage initiativ, vil min forventning være, at de to kan indgå en alliance. Så kan de bruge fredagen på at vinde tid på Thomas, inden de så lørdag må udkæmpe en duel.

 

Læs også
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

 

Disse scenarier får mig til at pege på Aleksandr Vlasov. I virkeligheden er russeren favorit i dem begge. Jeg tror som sagt mest op samarbejdsmodellen, og her kan det sagtens ende med, at han og Fuglsang skal spurte til sidst. I modvinden bliver det nok svært for den ene at køre fra den anden, og Vlasov har heller intet behov for at tage en stor solosejr. Han kan stole på sin spurt, og i en duel med Fuglsang vil han som i dag næsten altid vinde. Også i det andet scenarium står han stærkt. Her vil Bora med deres superhold kunne afparere alle angreb, og ender det i en spurt i en favoritgruppe, vil russeren formentlig være hurtigst, som han beviste igen i dag. Kombinationen af modvind, et stærkt hold og meget overbevisende styrke, som han i dag viste, da han i et snuptag kørte op til Fuglsang, får mig til at tro på endnu en dag med russisk sejr.

Annonce

 

Manden, der kan slå ham, må være Jakob Fuglsang. Som beskrevet i analysen tegner der sig et klart billede af, at de to er de stærkeste, og hvis nogen kan sætte Vlasov til vægs, må det være Fuglsang. Problemet for danskeren er både modvinden og Boras stærke hold. Selv hvis han lykkes med at køre fra Vlasov på det stejle, vil det være meget svært at holde Bora bag sig i modvinden til sidst. Er er nogen, der kan, må det være danskeren, der ligner løbets næststærkeste, men størst chance for at vinde har han nok alligevel i en spurt. Nok er Vlasov favorit, men efter en hård dag kan meget ske - og ellers må han jo håbe på, at Vlasov har en af de talrige dårlige dage, han havde sidste år.

 

Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at se, hvem der ellers skal vinde et opgør mellem favoritterne. Faktisk tror jeg næsten, at det skal være Sergio Higuita. Det er klart, at han nu bare er hjælper, og i dag så han alt andet end overbevisende ud, men måske kan vinde en spurt, hvis modvinden gør, at en gruppe skal spurte. Grundet klassementet må det være Maximilian Schachmann og Felix Grossschartner, der bruges først, og derfor kan han håbe på at komme intakt til toppen. I det tilfælde vil udgangspunkt være, at Vlasov skal spurte, men man kan ikke udelukke, at Higuita vil gøre det samme, alene for at tage bonussekunder væk fra rivalerne. Han slog som bekendt Vlasov i deres lille holdspurt på kongeetapen i Romandiet, og det kan han vel gøre igen. Det er imidlertid også klart, at meget skal flaske sig, hvis han skal vinde.

 

En anden trussel er vel i virkeligheden Remco Evenepoel . Mit gæt vil være, at han igen får det svært, for det kan meget vel være restitutionen, den igen er gal med. Modvinden betyder imidlertid, at han måske har en chance for at sidde med, hvis løbet bliver kørt en smule mere defensivt, og så kommer hans tidstab ham til gode. Hvis Bora har det fint med, at bonussekunderne forsvinder, kunne han måske snige sig væk i finalen og tage en tiltrængt sejr. I en spurt kan han jo efterhånden også begå sig, men det er meget svært at se ham slå Vlasov. Hans chance er en taktisk finale.

 

En anden kunne måske være Sebastien Reichenbach. Schweizeren så i dag ret stærk ud på en etape, der passede ham dårligt, men nu kommer vi til terræn, der langt mere er ham. Han har tabt en del tid, og derfor vil det ikke være ham, Bora først bekymrer sig om, hvis han sniger sig væk i modvinden til sidst. Der er meget, der skal lykkes, hvis han skal have sin hjemmesejr, for det er klart, at der er flere bedre klatrere end ham, men måske har han en chance.

 

En anden kunne være Domenico Pozzovivo, men så skal det godt nok flaske sig. Italieneren så i dag alt andet end overbevisende ud, og noget tyder på, at han igen bliver ringere og ringere gennem et etapeløb, som han plejer. Styrtet har næppe heller hjulpet, og i virkeligheden er han bedre i eksplosivt terræn end på meget lange stigninger. Til gengæld betyder tidstabet, at han ikke er nogen umiddelbar trussel, så hvis Bora løsner lidt på grebet i modvinden, kan han måske alligevel slå til.

Annonce

 

Samme strategi kan Rigoberto Uran bruge. Colombianeren synes modsat Pozzovivo at blive bedre og bedre, og det vil også passe fint med den optakt, han har haft. Det er tydeligt, at han fortsat er et stykke fra de bedste, men in dette modvindløb kan han måske hænge på. Nogen stor angriber er han jo ikke, og derfor er det svært at se ham forsøge sig, men skulle han alligevel bryde trenden, har han lidt frihed, fordi han tabte tid på 1. etape.

 

Hvad med hans holdkammerat Hugh Carthy? Briten skuffede igen i dag, men han var i det mindste bedre end i søndags. Mønsteret i 2019 var, at han efter Giroen blev bedre gennem løbet og vandt sidst etape, og man kan håbe, at det gentager sig her. Han er i hvert fald i terræn, der passer ham langt bedre, og denne lange dieselstigning er faktisk en rigtig Carthy-stigning. Modvinden kan gøre det muligt at hænge på, og så må han i det taktiske spil udnytte, at han har tabt tid.

 

Hvad med den tredje EF-rytter? Neilson Powless var i dag god til at udnytte det taktiske spil, men helt som ventet havde han det svært på stigningerne. Det var endda i det terræn, der passede ham bedst, og jeg vil blive overrasket, hvis han sidder med til toppen i morgen. Han har heller ikke rigtigt frihed, og derfor er hans eneste vej til sejr at vinde en spurt. Det ville jeg normalt have forsvoret, at han kunne, men i dag var han jo faktisk tæt på. Derfor kan det ikke udelukkes, men det kræver, at han overlever, og det bliver svært på dette bjerg.

 

Læs også
Norsgaard på vej til storhold?

 

Der er naturligvis også Geraint Thomas. Waliseren er stadig et stykke fra fordums styrke, og vi så i dag, at han var mærkbart svagere end de to bedste. Han ligner dog stadig en af de stærkere, og han bør i et modvindsløb som dette have en chance for at hænge på. Hans problem er selvfølgelig, at han ikke har skyggen af frihed, og derfor skal han vitterligt slå de bedste. Det er lidt svært at se, hvordan det skal ske, men tidligere var han jo en god afslutter. Det var svært at se i dag, men normalt burde han vel ikke være helt chanceløs mod Vlasov.

 

Det samme er vejen til sejr for Andreas Kron. Danskeren havde det svært i dag, men han kom trods alt med hjem. Morgendagens etape er som udgangspunkt alt for svær, men får vi det lette og kontrollerede modvindsløb bør han have en chance for at hænge på. I denne let stigende spurt burde han være en ganske hård rival til Vlasov, men det er klart, at han skal have nogen friskhed, mere end han havde i dag. Det er lidt svært at se, at han vil have det, men i teorien har han farten.

Annonce

 

Jeg kan ikke se andre vindere fra et favoritopgør. Felix Grossschartner og Maximilian Schachmann kunne I teorien vinde en spurt i dette modvindsløb, men det er ret umuligt at tro, at de ikke kommer på arbejde. Vi så i dag, at Diego Ulissi og sensationen Stefan Küng havde det meget svært på den vanskelige stigning, og dette er ikke rigtigt terræn for dem. Det er oplagt at pege på Daniel Martinez, men nu er han to gange i træk faldet igennem, og selvom han er hurtig, er det svært at se ham vinde en spurt mod Vlasov med den nuværende form. Jeg ser heller ikke Tom Pidcock eller Marc Hirschi komme hele vejen, når de ikke kan være med i eksplosivt terræn. Bob Jungels og Andreas Leknessund gjorde det fint i dag, men de bør komme til kort på så lang en stigning.

 

Mine øvrige bud er udbrudsvindere, og her skiller et navn sig ud. Faktisk står Ion Izagirre højt på min rangering nedenfor, men det skyldes, at han kan vinde på begge måder. Han kan både udnytte det taktiske spil i modvinden, fordi han har tabt en bondegård, men han er også den mest oplagte udbrudsvinder. Han var helt fra snøvsen i starten af løbet og i MercanTour Classic, men i dag så han pludselig meget overbevisende ud. Hans store mål må være at ramme udbruddet, og han har tabt så meget tid, at ingen bekymrer sig om ham. Han er bedre i dagens end i morgendagens terræn, men han burde være en af de bedste i et udbrud, og dermed kan han tage den udbrudssejr, han ikke fik, da han forsøgte samme genrejsning på kongeetapen i Romandiet.

 

Et andet oplagt navn er Thibaut Pinot . Franskmanden er et stykke fra sit bedste, men han er konkurrencedygtig. Han har været snu nok til at smide lidt tid hist og her, og med et tab på mere end seks minutter tør Bora godt give ham lidt tid. Vi har i foråret set, at han skulle bruge en del løb på at finde formen, og han synes da også bare at blive bedre og bedre gennem dette løb. Vi så i Alperne, at han startede enormt rustent, men de sidste to dage var der hul igennem, og han blev løbets mest synlige skikkelse. I dag viste han et niveau, der gør ham til mulig vinder fra et udbrud.

 

Hvor forslået er Alexey Lutsenko? På toppen er han åbenlyst ikke, men det gik trods alt ikke helt galt i dag. Spørgsmålet er, om han er frisk nok til også at kaste sig ud i et udbrud, eller om han mest skal komme sig. Han er jo en mester i at gøre det færdigt fra udbrud, og hvor man tidligere ville have sagt, at denne stigning var for lang, er han jo blevet så god en klatrer, at han i et udbrud altid vil være en af favoritterne. Alt sammen kræver det bare, at kroppen er ok.

 

Med Evenepoels kollaps burde Fausto Masnada få lov at ramme udbruddet. Det er klart, at hans form er usikker efter perioden med kyssesyge, men han gør det jo ganske pænt med sin højdetræning i benene. Han har mistet en del tid, men det skyldes også, at han førte for Evenepoel både i dag og i søndags. Hans niveau er formentlig højere, end resultaterne viser, han er klart i fremgang, og han er blevet så god, at han var min joker til Giroen, hvis ikke han var blevet syg. Sit topniveau har han ikke, men han synes konkurrencedygtig nok til at kunne vinde fra et udbrud.

Annonce

 

En anden rytter, der er på vej tilbage, er Clement Champoussin. Han missede Giroen grundet sit brækkede håndled, og han havde det meget svært på stigningerne i de første løb. Han synes dog i klar fremgang, og i dag var han jo ikke helt væk. Vi så også i Aargau, at han med lidt taktisk kørsel pludselig kørte finale. Jeg kan have min tvivl, om basen er god nok til faktisk at gøre det færdigt, men i ethvert udbrud vil hans navn jo skille sig ud som en af de bedste klatrere.

 

Det vil det også med Ilan van Wilder, der i denne beskrivelse er en kombination af Masnada og Lutsenko. Masnada, fordi Evenepoels kollaps nu har givet ham frihed, og Lutsenko, fordi også han synes hårdt mærket af sit styrt. Vi så dog på 1. etape, at formen efter kæbebruddet allerede er god, og han klatrer godt nok til at vinde fra et udbrud i dette løb. Det kræver bare, at kroppen er ok, og det tvivler jeg på efter at have set ham de seneste to dage.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

En anden rytter, der er kommet overraskende godt tilbage efter en skade, er Clement Berthet. Som Champoussin styrtede han i Tour of the Alps, og dette er hans comeback. Det er god gået langt bedre end ventet, og han har her bevist det potentiale, vi så i Polen sidste år. Han er ret uprøvet i de høje bjerge, og derfor er dette en test for mountainbikeren, men hans potentiale er bestemt til stede. Han har ikke tabt alt for megen tid, men han burde få lidt frihed, da Bora næppe frygter ham alt for meget.

 

En anden kandidat er Edoardo Zambanini. Med Bahrains kollaps er han nu helt fri til at gå i udbrud. Det er klart, at det vil være overraskende, hvis han vinder en bjergetape på WorldTouren, men han har imponeret i sin første tid som professionel. Han var en meget stærk hjælper i Baskerlandet og Alperne, og i Ungarn endte han som nr. 5 på kongeetapen. Selskabet her er skrappere, men hans kørsel i dag viser, at han kan komme langt. Også for ham er det dog ukendt, hvordan han begår sig i de høje bjerge.

 

Endelig er der Sylvain Moniquet. Belgieren må efterhånden være træt, men han synes ikke at være helt død endnu. I dag arbejdede han for Kron, inden han lod sig falde tilbage, og vi så også, at han kørte et godt løb i Aargau. I Giroen viste han, at han begår sig ganske pænt i de høje bjerge, og rammer han den rette gruppe, burde han have en chance for at gøre det færdigt.

 

Man kunne også håbe på en genrejsning af Stephen Williams, men hans formkurve synes kun nedadgående, og han skal nok bare puste ud efter nogle dage med megen fokus. Diego Ulissi var god i dag, men han havde det svært på den vanskelige stigning, og jeg ser ham ikke være god nok til stadig at vinde i de høje bjerge. Remy Rochas har i dette løb vist fremgang efter den svage Giro, men han synes fortsat ikke helt god nok, og Marc Soler synes fortsat meget formsvag. Matteo Badilatti skuffede i udbruddet forleden, men i dag viste han, at klatrebenene er ved at være der. Jeg tror dog ikke, at de er gode nok til faktisk at vinde. Endelig har Hugh Carthy, Bob Jungels, Gianluca Brambilla og Antonio Pedrero næppe tabt tid nok.

 

BEMÆRK: Husk som altid, at der rangeres efter vinderpotentiale, denne gang med kandidater en favoritafgørelse først efterfulgt af de bedste udbrudskandidater.

 

OPDATERING: Blandt de mange, der udgår grundet corona, er desværre Vlasov. Fuglsang bliver min nye favorit, da jeg stadig venter, at israelerne vil jagte, men det ændrer den dynamik på etapen, jeg beskriver, og øger chancerne for Higuita og Schachmann, der kan køre egen chance og slå til i en spurt I den hårde modvind. Jeg forventer, at Ineos vil forsøge at kontrollere i stedet for Bora, da Thomas i kraft af enkeltstarten bare skal begrænse tabet. Fuglsang skal forsøge at gøre forskellen i modvind, og det bliver vanskeligere uden Vlasov. Ergo øges chancen for en eller anden form for spurt.

 

Feltet.dks vinderbud: Jakob Fuglsang 

Øvrige vinderkandidater: Sergio Higuita, Geraint Thomas 

Outsidere: Maximilian Schachmann, Ion Izagirre, Remco Evenepoel, Sebastien Reichenbach, Domenico Pozzovivo

Jokers: Felix Grossschartner, Neilson Powless, Andreas Kron, Thibaut Pinot, Alexey Lutsenko, Fausto Masnada, Clement Champoussin, Ilan van Wilder, Clement Berthet, Sylvain Moniquet

 

 Livestream Tour de Suisse uden afbrydelser

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Jakob Fuglsang
Sergio Higuita, Geraint Thomas
Maximilian Schachmann, Ion Izagirre, Remco Evenepoel, Sebastien Reichenbach, Domenico Pozzovivo
Felix Grossschartner, Neilson Powless, Andreas Kron, Thibaut Pinot, Alexey Lutsenko, Fausto Masnada, Clement Champoussin, Ilan van Wilder, Clement Berthet, Sylvain Moniquet
Daniel Martinez, Matteo Badilatti, Remy Rochas, Antonio Pedrero, Bob Jungels, Stefan Küng
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Suisse
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges
Landevej
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
VIS FLERE

Annonce