Prøv vores nye app
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
22. april 2022 14:10Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Miguel Angel Lopez tog en højst tiltrængt sejr til både sig selv og Astana i en nervepirrende duel med Thibaut Pinot, men i kampen om den samlede sejr var fortællingen, at Romain Bardet med en god spurt kom meget tæt på Pello Bilbao. Dermed må franskmanden utvivlsomt tro på sig selv inden løbets sidste etape, der meget vel kan vise sig som den vanskeligste, når den stejle mur Stronach i finalen ventes at blive rammen om det store opgør om den samlede sejr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

 

Ruten

I et løb, der kun består af bjergetaper, er det klart, at klassementet altid er på spil indtil sidste øjeblik, men der har været stor forskel på, hvor vanskelig finalen har været. I år har arrangørerne valgt en afslutning, der kan vende op og ned på det hele. Selvom de fleste klatreudfordringer igen ligger langt fra mål, sluttes der denne gang med den lille stejle mur Stronach med top bare 10 km fra stregen. Igen vil der være tid til en regruppering, men det er bestemt ikke umuligt, at stærkeste mand kan køre hjem og måske gøre det afgørende forskel til allersidst.

 

Etaperne i Tour of the Alps er altid korte, men sidste etape er ofte ultrakort. Denne gang skal der tilbagelægges bare 114,5 km, der har både start og mål i Lienz. Igen er starten meget let, da man kører mod sydøst ad en flad dalvej ud til et vendepunkt, hvorefter man vender rundt for at køre ad en flad vej mod nordvest og siden sydvest, idet man holder sig syd for selve Lienz.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Efter 34,3 km når man frem til Leisach, og her forlader man dalen for at køre mod vest op ad kategori 1-stigningen Bannberg (5,5 km, 10,2%), der er en meget jævn stigning med 9-12% over de første 4,5 km, inden den flader ud med 5-6% over den sidste kilometer frem mod toppen, som rundes efter 40,2 km. En kort og ikke specielt svær nedkørsel leder mod sydvest, men inden man når dalen kører man mod nord op ad endnu en stejl stigning (3,9 km, 10,0%), der er konstant stejl med procenter mellem 8 og 14 og har top efter 48,9 km.

 

Nu bliver det lettere. En generelt let faldende vej leder mod vest, nordvest og syd, inden man kører mod sydvest op ad en lille bakke, som leder frem til dagens spurt, der er placeret efter 59,8 km. En nedkørsel leder nu mod sydvest ned til dalen og byen Abfaltersbach, hvorefter man kører mod nordøst ad en let faldende dalvej langs floden Drau.

 

Etapen tager fat igen i byen Thal, hvor man drejer mod nordvest og senere nordøst for at køre op ad Bannberg fra den anden side. Her er den ikke kategoriseret og stiger med 6,6% over 6,8 km, men kommer i tre dele. De første 3,5 km stiger således med 7-11%, inden der venter 1500 m med 1-3%. Herfra stiger den med 4-6% frem mod toppen, som rundes efter 81,6 km.

Annonce

 

De sidste 32,9 km indledes nu med en ikke specielt svær nedkørsel, der leder mod øst tilbage til dalen. Her kører man ad en ganske let faldende dalvej mod nordøst, sydøst og slutteligt nordvest, men i udkanten af Lienz drejer man væk fra dalen. Det sker, når man kører mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Stronach (3,1 km, 12,4%), der efter 500 m med 7,8% stiger med mellem 11 og 15% hele vejen til toppen, som rundes efter 104,5 km.

 

Herfra resterer præcist 10,0 km, som indledes med en relativt enkel nedkørsel, som fører mod sydvest tilbage til dalen. Her kører man mod vest ind mod centrum, men kort inden dette drejer man med 1,5 km igen mod nord for at køre op ad en bakke. Det stiger kun let frem til de sidste 600 m, men herfra stiger det med 7-10%, idet der er et enkelt hårnålesving med 150 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2446 højdemeter.

 

Lienz er hyppigt blevet brugt som målby for løbet. Det skete senest i 2018, hvor man med Bannberg i finalen fik skabt en lille gruppe, hvorfra først Luis Leon Sanchez og siden George Bennett kunne køre alene væk til en spansk sejr, mens Koen Bouwman vandt spurten om 3. pladsen. Forinden var det i 2013, hvor Maxime Bouet tog en overraskende udbrudssejr på morgenens halvetape, inden Sky vandt eftermiddagens holdløb. I 2002 slog Felix Cardenas Michele Scarponi i en tomandsspurt, og i 2000 vandt Jan Svorada en massespurt om morgenen, inden Simone Borgheresi vandt en enkeltstart om eftermiddagen. I 1999 tog Paolo Savoldelli en solosejr på førstedagen. Giroen lagde vejen forbi i 2007, hvor Stefano Garzelli tog en solosejr fra et udbrud. Derudover er byen hyppigt blevet besøgt af Østrig Rundt, hvor det senest er blevet til sejre til Sacha Modolo i 2012, Leonardo Bertagnolli i 2010, Gerrit Glomser i 2004, Ivan Basso i 2001 og Daniele Nardello i 2000.

 

 

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

 

 

 

Annonce

 

 

 

 

 

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

Annonce

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Vejret                                                                                                     

Efter fire dage i godt vejr slutter det nu. Fredagen ventes at blive våd med en konstant nedbørsrisiko på ca. 80%. Temperaturen vil nå 12 grader, og der vil bare være en svag til let vind (5-8 km/t) fra sydøst. Det giver indledende mod- og derefter medvind i den flade fase, hvorefter man har stort set uafbrudt sidevind, indtil man får medvind på det sidste stykke indtil Lienz. På Stronach vil der først være sidemod- og siden sidemedvind, og derefter vil der være næsten uafbrudt sidemedvind hel vejen frem til stregen, herunder på målbakken.

 

Favoritterne

Som man kunne frygte, viste dagens målbjerg sig for let til at gøre væsentlige forskelle, men Romain Bardets ganske suveræne spurt sørgede alligevel for, at det nu er helt tæt inden sidste etape. I det hele taget har de første fire etaper med de lette finaler nærmest ikke gjort forskelle, og der er derfor ganske mange ryttere, der har sejren inden for rækkevidde.

 

Afgørelsen skal altså falde i morgen, og det sker på en etape, der meget vel kan vise sig at blive den vigtigste. Stronach er en sand lille mur, og den kommer så tæt på mål, at det må regnes som den bedste chance for løbets bedste mand til at køre alene hjem. Spørgsmålet er bare, hvem det er, for selvom vi har været igennem nu fire meget bjergrige etaper, har det faktisk været lidt svært at få et helt klart billede af styrkeforholdet.

 

Igen er finalen dog let, og der er tid til en regruppering. Nedkørslen er ret let, men den har to hårnålesving, hvor man med de forventede våde veje vil kunne vinde lidt tid. Derudover er det nyt, at der denne gang venter en rigtig puncheurspurt. Den sidste lille bakke er så stejl, at der i en spurt kan være mere end bare bonus at vinde. Der kan sagtens opstå huller på et par sekunder til allersidst. I lyset af hvor tæt det er, kan det sagtens spille en rolle. Derudover er finalen så hård, at det denne gang ikke bare er et spørgsmål om, hvem der er hurtigst. Her handler det meget om at have noget i benene, og det gør det hele mere åbent.

 

Sidste år sejrede udbruddet på sidste etape, og det kan bestemt ske igen. Derfor forventer jeg også den samme vanvittige start, som vi har haft på alle de foregående etaper. Der er en god chance for, at udbruddet først kører på Bannberg, som er en modbydelig stigning. Sker det, taler meget for, at Ineos vil angribe med Richie Porte eller Eddie Dunbar - de har ikke det store at miste ved at satse på denne etape - og man kunne sagtens forestille sig, at DSM spiller Thymen Arensman ud.

 

Der er altid en mulighed for, at et udbrud kører allerede på det flade, og så kan det være så ufarligt, at Bahrain kan lade det sejle hjem. Det vil de elske, da det vil fjerne bonussekunderne, og de brændte jo i dag nallerne gevaldigt ved at holde udbruddets snor meget strammere, end det var nødvendigt. Hvis det sker, vil jeg dog tro, at Ineos og DSM vil jagte. Bardet tankede selvtillid i dag, og Ineos nu satse på deres klassement i stedet for at lade deres hjælperyttere jagte udbrudssejre. Indtil nu har de intet fået ud af løbet, og skal de vinde løbet, har de brug for at bringe bonussekunderne i spil. DSM er næppe stærke nok til at kontrollere etapen, men Ineos og DSM i forening bør kunne hente et udbrud, der er kørt på det flade. De kan endda måske få hjælp af Astana, hvis ikke de har ramt udbruddet.

Annonce

 

Jeg ser derfor to scenarier. Enten kører udbruddet tidligt, hvorefter DSM og Ineos vil sørge for, at de bliver hentet. Alternativet er, at der kører en meget stærk og farlig gruppe på Bannberg. Sker det, vil de have en chance for at holde. En gruppe med folk som Porte og Arensman, bliver ikke let at hente, men Bahrain er pokkers stærke. Det mest sandsynlige er, at de vil kunne skabe samling frem mod Stronach, men en sejr til et stærkt løjtnantudbrud synes bestemt ikke at være umulig. Jeg tror altså ikke på en sejr til svagt udbrud, men vi kan både få en favoritafgørelse og en sejr til et stærkt løjtnantudbrud. Og af dem er førstnævnte nok det mest sandsynlige.

 

Det endelige slag i de to scenarier skal stå på Stronach. Det er virkelig en grim stigning, som passer folk med hang til stejle procenter. Den er dog også kort og derfor en relativt eksplosiv sag, men grundet de stejle procenter bør man kunne gøre ganske pæne forskelle. Hidtil har de ellers ret stejle stigninger dog skabt overraskende små afstande, og det indikerer, at det er et ret jævnbyrdigt favoritfelt.

 

Jeg vælger at pege på Miguel Angel Lopez. Colombianerens offday i tirsdags var besynderlig, for både i dag og i går har han lignet en af de stærkeste. Denne form for kort, eksplosiv stigning passer ham fint, og han har først og fremmest den taktiske fordel, han også drog fordel af i dag, nemlig at han har tabt tid. Hidtil der været fem ryttere, der synes at være ret ensartede i niveau, og sker det igen i morgen, vil de fire af dem - Bardet, Landa, Bilbao og Sivakov - bekymre sig om klassementet. Ingen vil svare, når Lopez angriber, og det giver ham en fordel.

 

Om han er stærk nok til faktisk at gøre det færdigt, er langt fra givet. Kører eksempelvis Sivakov eller Bardet fra Bilbao, forsvinder den taktiske fordel hurtigt, men som udgangspunkt har han en fordel, der gør, at han ikke nødvendigvis skal være stærkeste mand for at vinde. Det kan sagtens være, at han er det, og skal han spurte, kan han også vinde på så stejl en puncheurspurt. Faktisk kan han også vinde, hvis et stærkt udbrud kører allerede på Bannberg. Han har altså flere veje til sejr, og selvom det dårlige vejr bekymrer mig lidt, tror jeg på, at han med så mange veje til sejr, vil tage sin anden sejr i træk.

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

Blandt de tre, der formentlig kører om sejren, synes det at være ret åbent, men jeg tror faktisk på, at Pavel Sivakov er stærkest. Han har været den mest aktive med angreb, og der synes også at have været bund i dem. Han er ikke så glad for stejle procenter, og jeg kan være bekymret for, om denne stigning passer ham godt nok, men vi så sidste år i netop dette løb, at han klarede sig meget godt også på stejle stigninger. Det dårlige vejr plejer ikke at genere ham, og selvom han er oppe mod to gode nedkørere, burde han på den lette nedkørsel have en god chance for at holde et eventuelt forspring. Skal der spurtes mod rivalerne, er han på papiret langsommere end Bilbao og Bardet, men i denne finale vil det mest handle om styrke. Min fornemmelse er, at Sivakov lige nu har en lille overhånd, og derfor vil han også kunne vinde en spurt.

Annonce

 

Dernæst peger jeg på Romain Bardet. Franskmanden har ikke været så aktiv som Sivakov, men han har endnu ikke været sat. Særligt i går kom han med et stærkt angreb nær toppen, men Bilbao gav ham ikke en meter. Det er dog svært ikke at læse det som et svaghedstegn, at Bilbao i dag klart blev slået i spurten af den på papiret langsommere Bardet, og det kunne indikere, at styrkeforholdet er ved at tippe. Bardet vil have en endnu større chance for at slå Bilbao i en spurt, der handler om ben og power mere end fart, men han har også en god chance for at køre fra ham på Stronach. Bilbao er en sublim nedkører og måske også lidt bedre end Bardet, men franskmanden er også en af de bedste nedkørere i feltet, og han har før sikret sig en 2. plads i Touren ved at udnytte dårligt vejr og tekniske nedkørsler. Det ligner en stor chance for Bardet til at tage sin blot anden samlede sejr i et etapeløb.

 

I går var jeg nået til den konklusion, at Pello Bilbao ville blive svær at slå i dette løb, men i dag virkede han knap så overbevisende. Det var i hvert fald svært overraskende at se ham blive slået klart af Bardet i spurten, og i forvejen er han på papiret nok en knap så god klatrer som de ovenstående. Han har heller ikke i de senere år været så god på korte, eksplosive stigninger, men hans evne til at køre alle stigninger som en enkeltstart er nyttig, når vi taler om stejle procenter. Han har også den regnvåde nedkørsel som et meget vigtigt våben, da han formentlig også er bedre nedad end selv Bardet. På papiret er han også den hurtigste, men det er klart, at hans spurtchancer er mindre i en spurt, der handler mere om gode ben end fart. Har han de ben, han havde i går, kan han blive svær at slå, men min fornemmelse i dag var, at han var mere sårbar - og det skyldtes heldigvis ikke hans styrt, der ikke påvirkede ham.

 

Det har været skuffende at se Richie Porte i dette løb, og han ligner ikke en mand, der vinder, hvis favoritterne skal afgøre det. Alene det forhold, at der venter en regnvåd nedkørsel, er ikke just en gave for australieren. Netop fordi han har manglet lidt er han imidlertid helt oplagt at sende afsted i et udbrud på Bannberg, og en sådan stærk gruppe vil være svær at hente - også for Bahrain. Min forventning er, at hans form er i fremgang, og han så også stærk ud i dag, hvor han førte en stor del af sidste stigning. Disse korte, eksplosive stigninger har han altid været pokkers god til, og på så stejl en bakke kan han også spurte. Den store bekymring er vejret, der plejer at knuse hans moral, men rammer han et stærkt udbrud, burde han med de ben, han trods alt har haft, have en god chance for at gøre det færdigt.

 

Hvilken rolle får Mikel Landa ? Han har hidtil lignet en af de fem stærkeste, helt på niveau med de fire førstnævnte, men hans primære rolle er jo at hjælpe Bilbao. Han er dog også stadig helt med i klassementet, og derfor kan man diskutere, om det vil give mening at bede ham vente på sin kaptajn, hvis Bilbao får problemer tidligt. Kører Landa sin chance, har han trods alt stadig en chance for at vinde løbet, særligt hvis han kører fra både Bilbao og Bardet, som er de to eneste med et væsentligt forspring, og det kunne eksempelvis ske, hvis Sivakov viser sig stærkest. Landa er umiddelbart stærkere end Bilbao på så stejl en stigning, og på så stejl en afslutning kan han også spurte, særligt da han vil sidde på hjul i hele finalen. Skal han i spil, vil det formentlig kræve, at Bilbao falder fra hurtigt, men efter i dag ligner det heller ikke en umulighed.

 

Det var opløftende at se Hugh Carthy i dag. Her var han den eneste, der kunne gå med de fem stærkeste, da Sivakov angreb, og det tyder på, at han er i fremgang. Vi så sidste år i Burgos, at han efter fire svage dage fandt superben til sidste etape, som han vandt. Denne stigning er en anelse for eksplosiv for ham, men han har fordel af et tidstab, der gør, at han ikke vil være alt for overvåget. Derudover elsker en mand, der har vundet på Angliru åbenlyst de stejleste af de stejle procenter, og derfor er det ikke en ringe stigning for ham. Carthy er så spurtsvag, at han formentlig skal alene hjem for at vinde, men det kan han også komme, enten ved at udnytte sin taktiske overhånd i finalen eller ved at være en del af et stærkt løjtnantudbrud. Vejret synes dog at være en ulempe.

Annonce

 

Det burde også være en god stigning for Einer Rubio. Colombianeren kørte fremragende på den stejle og eksplosive Lagunas de Neila i Burgos sidste år, og han synes endelig at have fundet benene fra dengang. Formentlig er han endda endnu bedre, da han stadig er i en lovende udvikling, og han har den fordel, at han stadig er en underdog, der kan lukrere på favoritternes overvågning af hinanden. Det kan han udnytte til enten at snige sig væk i fladlandet til sidst eller måske endnu mere sandsynligt gå med i et stærkt udbrud på Bannberg.

 

Michael Storer vinder ikke mod favoritterne. Dertil har han manglet for meget, men han har en god chance, hvis der kører en stærk gruppe på Bannberg. Han vil formentlig være klar til at gribe chancen, som han gjorde det tirsdag, hvor han var den eneste, der kunne følge Sivakov hele vejen. Han viste med sidste års Vuelta-etapesejr på Balcon de Alicante, at han godt kan håndtere stejle procenter. Han mangler lidt for meget punch til den sidste spurt, men rammer han det rette superudbrud på Bannberg, kan han køre alene, som han har vist sig som en mester i at gøre.

 

Stigningen er til gengæld ikke god for Thymen Arensman. Hollænderen er mere til lange, jævne stigninger end eksplosive og stejle sager, og derfor vinder han næppe, hvis han skal slås med favoritterne. Han er imidlertid den ideelle mand for DSM at spille ud i et tidligt udbrud på Bannberg i stil med det, vi så i tirsdags, hvor han kun sent blev hentet. Om han kan gøre det færdigt i en finale som denne, vil afhænge af selskabet, men i går lignede han sammen med Porte, Rubio og Carthy de bedste bag de fem, der har etableret sig som de fem stærkeste hidtil.

 

Læs også
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt

 

Det undrede mig lidt, at Ineos i dag brugte Porte til at føre, for i går var det ret åbenlyst, at han var betydeligt bedre end Eddie Dunbar. Ireren manglede lidt for meget, men han var trods alt ikke langt væk. Han er utvivlsomt den anden kandidat, som briterne kunne sende med i et stærkt udbrud på Bannberg, og udbruddets chancer står og falder formentlig med, om Ineos har en mand med eller ej. Han har en okay spurt, og den relativt eksplosive stigning burde passe ham. Gruppen skal dog nok være rigtig, for at han kan vinde, og det kan blive svært med tanke på, hvor stærk en gruppe der skal til, hvis feltet skal snydes.

 

I dag led Thibaut Pinot et følelsesladet nederlag, og spørgsmålet er, hvordan han reagerer på det. Forhåbentlig er han opsat på revanche, for han viste i dag, at formen er ved at være der igen. Vi ved, at han elsker regnvejr, og betingelserne for en udbrudssejr er derfor gode. Fortsætter han med at forbedre sig, kan han køre med i et udbrud på Bannberg, men mest sandsynligt er det nok, at han måske kan være manden, der kan gøre det færdigt fra et svagere udbrud, som kører allerede på det flade.

Annonce

 

Esteban Chaves har forbedret sig markant siden Catalonien, men han er stadig et stykke fra det niveau, han havde, da han var bedst i 2021. Man kan have en alvorlig bekymring for, om han nogensinde finder det niveau igen, men han er i det mindste konkurrencedygtig. Han slår ikke favoritterne, men han kan spilles tidligt ud. Selve finalen med en stejl stigning og en puncheurspurt synes at passe ham som fod i hose, og selvom dagens tidstab var et dårligt tegn, gør det, at han nu sammen med Pinot måske er manden, der kan vinde fra et knap så farligt udbrud, der kører tidligt.

 

Joe Dombrowski har i dette løb endelig fundet noget form, og han har lignet en af de bedre. Vi fra sidste års etapesejr i Giroen, at han kan være god i dårligt vejr, og han har altid excelleret mest på de stejleste procenter. Disse eksplosive stigninger er ikke ideelle for ham, men han ligner en af de stærke folk, der kan ramme et udbrud på Bannberg. Nogen sprinter er han ikke, men med sin kærlighed til stejle procenter kan han måske alligevel gøre det færdigt.

 

Felix Gall fortsætter med at gøre det godt, men han har været et niveau under de bedste. I Baskerlandet så vi dog, at han bare blev bedre og bedre undervejs, og at han var klart bedst på den hårdeste etape på sidstedagen. En østriger vil åbenlyst være topmotiveret til denne etape, og han ligner en af de ryttere, der måske kan gøre det færdigt fra et stærkt Bannberg-udbrud. Han har i hvert fald i dette løb vist en uventet spurtstyrke, som også bør komme ham til gode i en puncheurfinale.

 

Vi så i tirsdags, at Cian Uijtdebroeks var i stand til at ramme et udbrud, der kørte fra start. Han synes at klatre godt nok til at gå med i et Bannberg-udbrud, men det vil naturligvis være en overraskelse, hvis han faktisk kan gøre det færdigt. Han imponerer dog stort, og den meget korte juniordistance er i hvert fald noget, han er komfortabel med. Måske kan det være det, der hjælper ham med denne gang ikke at løbe tør for kræfter.

 

Jeg troede egentlig at Mikel Bizkarra var ”over the hill”, men han har virkelig rejst sig i denne sæson, først i Baskerlandet og siden i dette løb. I dag kom han med et stærkt angreb, og morgendagens vanskeligere stigninger burde passe ham bedre. Han er lidt for meget dieselklatrer til at passe perfekt til finalen, men han ligner en af feltets bedste klatrere. Han har tabt lidt tid, og det betyder, at han er en af de ryttere, der måske kan få lov at holde hjem også via et udbrud, der kører tidligt og er knap så stærkt.

Annonce

 

Det kan Niklas Eg også. Hidtil har han manglet lidt, men det var opløftende at se ham sidde med favoritterne hele vejen i dag. Faktisk synes han kun at blive bedre og bedre, og det gør det oplagt at satse på et udbrud i morgen. Han er mere end 4 minutter efter, og rammer han et knap så stærkt udbrud, der kører inden Bannberg, kan han meget vel vise sig som den stærkeste.

 

Det har været en fornøjelse at se Sean Quinn bekræfte sit potentiale i dette løb. Faktisk synes han bare at blive bedre og bedre, og særligt i dag imponerede han. Det er klart, at han ikke er god nok til at slå favoritterne, men han kunne være en mand, EF sendte afsted på Bannberg. I det tilfælde synes han stærk nok til at have en chance, også fordi han har vist sig uventet hurtig i disse stigende spurter.

 

Endelig er der den 18-årige sensation Lenny Martinez, der kommer direkte fra juniorklassen. Han vil glæde sig over den korte distance, og det kan gøre ham endnu skarpere, end han har været hidtil. Han har tabt for lidt tid til at få frihed, men kører der et udbrud på Bannberg, kunne han sagtens ende med at sidde der. I det tilfælde tør man på baggrund af den hidtidige kørsel ikke udelukke, at han kan gøre det færdigt.

 

Jeg regner ikke med, at Santiago Buitrago eller Hermann Pernsteiner får lov at køre deres egen chance, selvom de er brølstærke. Andre ryttere, der måske kan gøre det færdigt fra et udbrud, som kører inden Bannberg og er ufarlig, kunne være Matteo Badilatti, Chris Hamilton, Jonathan Caicedo, Natnael Tesfatsion,Geoffrey Bouchard, Lennard Kämna, Carl Fredrik Hagen, Jonathan Lastra, Florian Lipowitz og Jose Felix Parra.

 

Feltet.dks vinderbud: Miguel Angel Lopez

Øvrige vinderkandidater: Pavel Sivakov, Romain Bardet

Outsidere: Pello Bilbao, Richie Porte, Mikel Landa, Hugh Carthy, Einer Rubio

Jokers: Michael Storer, Thymen Arensman, Eddie Dunbar, Esteban Chaves, Thibaut Pinot, Joe Dombrowski, Felix Gall, Cian Uijtdebroeks, Mikel Bizkarra, Niklas Eg, Sean Quinn, Lenny Martinez

 

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Miguel Angel Lopez
Pavel Sivakov, Romain Bardet
Pello Bilbao, Richie Porte, Mikel Landa, Hugh Carthy, Einer Rubio
Michael Storer, Thymen Arensman, Eddie Dunbar, Esteban Chaves, Thibaut Pinot, Joe Dombrowski, Felix Gall, Cian Uijtdebroeks, Mikel Bizkarra, Niklas Eg, Sean Quinn, Lenny Martinez
Matteo Badilatti, Chris Hamilton, Jonathan Caicedo, Natnael Tesfatsion, Geoffrey Bouchard, Lennard Kämna, Carl Fredrik Hagen, Jonathan Lastra, Florian Lipowitz, Jose Felix Parra, Hermann Pernsteiner, Santiago Buitrago
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of the Alps
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Følg den store kongeetape i Tour of the Alps
Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
VIS FLERE

Annonce