Prøv vores nye app
Optakt: 5. etape af Tirreno-Adriatico
08. marts 2024 13:00Foto: Cor Vos
af Emil Axelgaard

Jonathan Milan fortsatte sin kurs mod stjernerne med en fornem sejr på den sidste af de to puncheuretaper, men nu må de hurtige folk omsider træde i baggrunden. Fredag genoptages klassementskampen nemlig med den første af de to bjergetaper, men der skal gås til stålet, hvis der skal gøres store forskelle på den relativt lette finalestigning, der ligger langt fra mål, inden en eksplosiv bakke afslutter det hele i endnu en puncheurvenloig finale.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

I flere år har løbets afgørende klassementsetaper i tillæg til enkeltstarten været både en bjergafslutning og en ”muretape” med mange af de stejle ramper, der kendetegner regionen tæt på Adriaterhavet, og i de sidste to år har man endda toppet det ved også at have en ekstra, meget eksplosiv afslutning på en stigning. I år skrues der imidlertid i den grad ned for sværhedsgraden, og mest markant er det, at muretapen, der vel ellers er selve løbets identitet, helt forsvinder. Den erstattes af en betydeligt blødere sag, hvor man ganske vist skal over et regulært bjerg i finalen, men hvor relativt bløde procenter kan gøre det meget svært for de bedste at gøre forskelle. Med Jonas Vingegaard i feltet kan intet udelukkes, men meget taler for, at de ryttere, der trives på murene, i år i stedet skal sørge for at overleve en lang stigning og derefter slå til i en puncheurspurt, der i det mindst kan give lidt mindelser om det terræn, der plejer at kendetegne løbet.

 

Efter tre lange etaper er der denne gang pludselig tale om en meget kort etape, der fører feltet over bare 144,0 km fra Torricella Sicura til Valle Castellana, der er to byer, som ligger ganske tæt på hinanden nær den italienske østkyst, men hvor startbyen ligger på kanten til Appenninerne, ligger målbyen midt i dem. For at få noget distance skal man en tur rundt i terrænet, og man lægger ud med at køre mod sydøst ad veje, der først er let stigende og siden let faldende. Efter 10,1 km drejer man mod nordøst og senere øst for at køre ad let stigende veje frem til byen Vomano, der nås efter 22,5 km.

 

Læs også
Rygte: Pogačars næste kontrakt når svimlende højder

 

Her tager etapen for første gang fat, når man drejer mod sydøst for at køre op ad en bakke (5,4 km, 4,6%), der har top efter 28,1 km. Herfra fortsætter det med at stige let mod sydøst, inden man kører mod nordøst og øst ad en småkringlet nedkørsel tilbage til dalen, hvor man kører et kort stykke mod nordøst og nordvest af en let stigende vej. Herfra går det mod nordvest og nord op ad den kategoriserede stigning Castellalto (7,8 km, 4,5%), der er en ujævn sag. Således stiger de første 3 km med 4-6%, inden der venter to kilometer med hhv. 10,2% og 6,4%, inden de sidste 2,8 km er ganske lette med under 4%.

 

Toppen rundes efter 54,8 km og efterfølges af en relativt let nedkørsel, der fører mod øst og nord tilbage til dalen. Her kører man med det samme mod nordvest op ad en bakke (5,2 km, 4,5%), der efter 69,1 km har top i byen Bellante, hvor Tadej Pogacar slog Jonas Vingegaard i en puncheurspurt i 2022. En let nedkørsel leder feltet mod nord tilbage til dalen, hvor man kører mod nordvest og sydvest ad let stigende veje, der efter 88,7 km leder frem til dagens spurt. Herfra stiger der kortvarigt videre mod sydvest, inden man kører mod nord og nordøst ad et let kuperet plateau, inden en kort og teknisk nedkørsel og et kort, let stigende stykke fører mod nordvest frem til dagens væsentligste udfordring.

 

Den melder sig, når man kører mod vest, syd og nordvest op ad den kategoriserede San Giacomo (11,9 km, 6,2%, max. 11%), der tæller som en superbjergspurt. Der er tale om en relativt jævn stigning, der over de første 9,5 km stiger med 6,6% i snit, men er stejlest efter de første 5,5 km, hvorfra den stiger jævnt med 7-8%. Derefter venter en 500 m lang nedkørsel, inden de sidste 1,9 km stiger med 5,2% frem mod toppen, som rundes efter 120,4 km.

Annonce

 

Herfra resterer fortsat 23,6 km, der indledes med en uhyre teknisk nedkørsel, der fører mod vest og nord ned tilbage til dalen. Her kører man mod sydvest ad en let snoet og stigende vej, der indledes med en bakke (2,1 km, 5,1%), som har top med 6,8 km igen, hvorefter det fortsætter med at stige let. Den tredjesidste kilometer stiger med 2,7%, inden der venter 500 m, der falder med 1,0%, hvorefter de næste 750 m stiger med 3,2%, inden den tager fat over de sidste 750 m, der stiger med 6,9%, herunder ca. 7,5% over de første 500 m og 5,3% over de sidste 250 m. Den let snoede vej har to skarpe kurver med 1400 m igen, inden der slutteligt venter to hårnålesving med 500 m og 250 m igen

 

Etapen byder på i alt 3018 højdemeter.

 

Valle Castellana har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Dansker inden klassiker: Vi kører for at vinde

 

 

 

 

Annonce

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter den kedelige start på løbet er det blevet meget bedre. Fredagen vil starte solrigt med kun få skyer og en temperatur på 12 grader, men det vil sky lidt til mod slutningen, hvor temperaturen vil falde til 9 grader i målbyen. Det vil ikke være blæsende med en let vind (9-12 km/t) fra øst. Det giver skiftevis mod- og sidevind i den indledende fase, indtil der vil være først med- og siden sidevind frem til San Giacomo. Her vil der være først med-, så side- og slutteligt sidemedvind på sidste del, inden man får medvind på nedkørslen. Slutteligt vil der på den lange vej ind til mål være først sidemedvind og siden sidevind, indtil man får sidemedvind over de sidste 2 km - dog med et kort modvindsstykke mellem 500 m- og 250 m-mærkerne.

 

Analyse af 4. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Jonathan Milan med dagens sejr over Jasper Philipsen atter viste, at han meget vel kan være et sandt røverkøb for Lidl-Trek.

 

Favoritterne

Indtil nu har årets Tirreno godt kunne virke en smule monoton. Det er faktisk lidt uvant, for løbet har været kendt for at være et af de mest alsidige. For nogle år siden var der altid både et holdløb, en enkeltstart, en klassikeragtig puncheuretape, den berømte muretape, to sprinteretape og en stor bjergfinale, og da løbet afvikledes fra onsdag til tirsdag med muretapen og bjergfinalen i weekenden, var der også meget afveksling fra dag til dag, hvor det sjældent var de samme favoritter to dage i træk.

 

Sådan har det ikke været i år. Beslutningen om at køre fra mandag til søndag betyder, at man nu koncentrerer klassementsetaperne mod slutningen, og selvom man jo faktisk har skabt mere variation end de seneste år, hvor der har været hele tre sprinteretaper, med de seneste to dages puncheuragtige etaper, er vi alligevel endt med de samme topfavoritter hver eneste dag. Finalerne har nemlig været for lette til at tippe balancen væk fra de holdbare sprintere, og derfor har vi talt om navne som Jonathan Milan og Jasper Philipsen tre dage i træk - for Milans vedkommende endda fire dag i træk.

Annonce

 

Læs også
Sagans drøm slukkes: Dårlige præstationer koster dyrt

 

Men nu stopper det. Hvis Milan eller Philipsen vinder fredag, vil det få sensationsværdien i Phil Bauhaus’ sejr i går til at blegne så meget, at den vil gå i ét med et helt hvidt tapet. Nu er ventetiden nemlig overstået for klassementsrytterne, der ellers har holdt sig i ro siden enkeltstarten.

 

De bliver til gengæld overraskede, hvis de troede, at alt ville være, som det plejer. Normalt har de kunnet se frem til både en bjergfinale og den ikoniske muretape, men sidstnævnte - løbets signaturetape - er af uforståelige årsager væk for første gang i den tid, jeg umiddelbart kan huske. I stedet er den erstattet af morgendagens etape, der ikke byder på mange andre mure end den lille bakke op til mål, der i øvrigt næppe heller fortjener det prædikat.

 

I stedet skal klassementskampen afgøres på to etaper, der vel skal kaldes bjergetaper. Det gælder vel også for morgendagens første af slagsen, for det er trods alt et regulært bjerg, de skal forcere i finalen. Den falder dog i den bløde kategori. For det første er den samlede etape ikke rasende svær. For det andet kommer stigningen meget langt fra mål. Og for det tredje er det altså heller ikke verdens sværeste stigning, arrangørerne har fundet frem til lejligheden.

 

De første små 10 km stiger nemlig med beskedne 6,6% i snit. Det hører til sjældenhederne, at stigninger med procenter på under 7 kan skabe de helt store forskelle, medmindre den er irregulær. Det er denne ikke. Den er tværtimod en relativt jævn sag, men den bliver dog stejlere efter de første ca. 6 km. Herefter følger små 4 km, der stiger relativt jævnt med 7-8%, og så begynder vi at nærme os noget, der kan bruges til noget.

 

Problemet er bare, at det jo ikke er en finalestigning. Den har top med 23,6 km til mål, og selvom de første ca. 15 km består af ret teknisk nedkørsel, hvor en god nedkører endda kan øge sit forspring, venter der herefter små 10 km, hvor et jagtende felt vil have en fordel. Fladt er det dog ikke. Måske er procenterne bløde, men alene det forhold, at det stiger, kan være nok til, at forskelle kan bevares for en enlig mand eller for en lille gruppe, der kan samarbejde.

Annonce

 

Alle, der vil have drama, hjælpes også af vinden. Med modvind var etapen næsten en sikker fuser, men nu får vi gunstig vind på stigningen og på det meste af den lange, lige vej til sidst. På intet tidspunkt er der modvind, og det er i hvert fald godt nyt for alle, der har tid at vinde efter enkeltstarten. Og naturligvis er der én rytter, alle kigger på, nemlig Jonas Vingegaard.

 

Det vil være hans angreb, alle venter på. Som vi senest blev mindet om i Galicien, er den danske Tour-konge en kriger, der går efter sejren hver eneste gang, han har bare den mindste chance. Særligt nu hvor han fik sig en lussing i mandags, er der således ingen tvivl om, at Vingegaard vil forsøge at køre alene hjem på den facon, han har gjort det gang på gang de seneste sæsoner.

 

Derfor er jeg heller ikke så meget i tvivl om, at favoritterne skal afgøre det. Modsat de seneste dage vil jeg forvente en kamp om at ramme udbruddet, og det kan godt tage tid for gruppen at komme afsted. Det kan derfor også blive et stærkere udbrud, end vi har set de seneste dage, og dermed er chancen for en udbrudssejr større. Forskellene er bare relativt små, og med en hård start er det svært at tro, at vi får et udbrud, UAE ikke skal holde i snor.

 

Jeg anser det også som givet, at Visma vil gå efter etapen. Det kan vise sig at være et skud i egen fod, for chancen for, at vi får en spurt, hvor Ayuso tager 10 bonussekunder, er relativt stor. Det vil bare ligne Vingegaard dårligt ikke at gå efter etapen, og også han skal jo gerne have noget bonus. Derudover er det også muligt, at Ayuso selv gerne vil have samling. Han må regne denne etape som en ret god chance for at få nogle ekstra bonussekunder ved at vinde etapen. Kan Vingegaard ikke køre alene væk, taler alt nemlig for, at spanieren vil slå danskeren og med nogen sandsynlighed også vinde etapen.

 

Læs også
Danskerhold melder fra: Hvad er formålet?

 

Er der andre hold, der vil arbejde? Det er mere tvivlsomt, men ikke umuligt. Jeg vil tro, at Tom Pidcock, der altid tror meget på sig selv, seer dette som sin bedste chance i løbet, og jeg vil heller ikke udelukke, at Bora hjælper til. Selv hvis det bare ender med at være Visma og UAE - eller Visma alene - føler jeg mig dog tryg ved, at de stærke mandskaber kan skabe samling.

Annonce

 

Når de rammer stigningen, vil jeg forvente, at Visma trykker til fra bunden. Herefter bliver det gradvis udskilning, inden Vingegaard kommer med sit angreb, formentlig efter de første 6 km. Spørgsmålet er så, om stigningen er svær nok og etapen hård nok til, at han kan køre alene. Og hvis han kan, om han kan holde hele vejen hjem. Og hvis der er et par mand, der kan følge ham, om de kan finde ud af at samarbejde. Eller om det hele bliver samlet til en spurt i en større gruppe.

 

Det giver flere scenarier. Det ene er solosejren til bedste mand, og her er det nok kun Vingegaard, der er et reelt bud. Den anden er den lille gruppe, der kører væk, samarbejder og spurter til sidst efter en intens jagt. Den tredje er en større gruppe, der skal spurte om det på bakken op mod mål. Og den fjerde er en større gruppe, hvor manglen på hjælpere betyder, at man kan snige sig væk i en taktisk finale.

 

Jeg anser det fjerde scenarium som mindst sandsynligt. Får vi en større gruppe, bør Cian Uijtdebroeks sidde der, og selvom han er utilregnelig, sidder Isaac Del Toro der med nogen sandsynlighed også. Ineos vil formentlig også have Thymen Arensman, og Bora kan måske også have Lennard Kämna til at holde det samlet, hvis Daniel Martinez virkelig tror på sin spurt. De tre øvrige scenarier virker til gengæld alle relativt sandsynlige, når medvinden øger chancen for de to første.

 

Skal der spurtes, er det ikke en helt nem bakke op mod mål. Nok er den kun 750 m lang, men 6,9% kan skam godt mærkes. Den er i hvert fald stejl nok til, at det vil være en spurt, også Vingegaard kan drømme om at vinde, hvad han næppe kunne, hvis det havde været en spurt som de seneste tre dage.

 

Jeg er vitterligt meget i tvivl. Havde det været alle andre end Tadej Pogacar eller Jonas Vingegaard, havde jeg anset etapen som værende for let til, at bedste mand kunne køre alene i et felt, der er så stærkt som dette, men de to har indtil nu være så meget i deres egen liga, at netop de kan gøre det. Jeg undervurderede Vingegaard to gange i Galicien, hvor jeg vurderede, at modvind gjorde finalerne for lette, og denne gang har jeg lært af mine fejl. Feltet her er meget stærkere, men stigningen er trods alt også meget vanskeligere end de to småbakker i Galicien, og denne gang hjælpes han af medvind. Han har et stærkt hold til at gøre det rasende hårdt, og hvis ikke der er sket noget nyt over vinteren, er han så meget i sin egen liga, at han vil kunne køre fra alt og alle.

Annonce

 

Der er dog to spørgsmål. For det første kan man diskutere Vingegaards form efter en kongeetape i Galicien, hvor sejrsmarginen var unormalt lille. For det andet kunne Ayusos enkeltstart indikere, at han har taget et stort skridt og er tættere på Vingegaard i dag. Det var bare svært at se noget stort skridt i Ardeche, hvor han ikke kunne sætte Mattias Skjelmose, der dengang ikke imponerede, som han nu gør i Paris-Nice. Derudover var afstanden mellem Vingegaard og Ayuso altså ganske stor i Vueltaen sidste år. Spørgsmålet er så, hvor tæt på sit topniveau Vingegaard er efter den lidt ”halvsløje” kongeetape i Galicien. Det er vanskeligt at svare på, men al logik tilsiger, at han er bedre nu, og de seneste dages alenlange etaper har kun hjulpet hans store motor.

 

Selv hvis han kører væk, skal han dog kunne holde hjem, men det tror jeg på. Som den eminente nedkører han er, kan han formentlig øge på den meget tekniske nedkørsel, og da vejen til slut er stigende - i starten også ganske pænt - bliver han ikke let at hente. Der vil næppe heller være alt for mange hjælpere til at jagte, særligt fordi mange hold mangler en entydig kaptajn og spiller på flere heste, og derudover taler medvinden også til danskerens fordel. Skal han spurte i en lille eller stor gruppe, kan man heller ikke udelukke, at han kan vinde på denne bakke, men jeg tror, at den er for let og kort til, at han kan slå de mere eksplosive.

 

Mit gæt er, at han trods rutens begrænsede vanskelighed tager endnu en solosejr. Jeg forventer også, at Cian Uijtdebroeks er en af de allerstærkeste på stigningen, nu hvor han ikke skal lide i den galiciske kulde, men han bør være hjælper og er ikke en god afslutter på stigningen, hvorfor han næppe vinder. Til gengæld tvivler jeg på, at Attila Valter, Steven Kruijswijk eller Ben Tulett ender fremme, for de skal gøre løbet hårdt med et hårdt pres.

 

Læs også
Fransk guldfugl sværger troskab: Jeg vil give alt tilbage

 

Den store rival er naturligvis Juan Ayuso. Jeg anser det som usandsynligt, at han kan køre fra Vingegaard, og han vil formentlig også køre etapen helt defensivt. Til gengæld vil han være den store favorit, hvis ikke Vingegaard kører alene. Kører de væk i en lille gruppe - måske bare de to - vil han i denne puncheurspurt være min favorit med den spurtstyrke, han har vist i år. Det samme gælder, hvis vi får en spurt i en større gruppe. Det store spørgsmål er, om han kan følge Vingegaard - eller hente ham - på en stigning, der ikke er alt for svær. I Vueltaen sidste år manglede han nok for meget, men på baggrund af det, vi har set fra både ham og Vingegaard i år, virker det bestemt ikke umuligt på denne ret lette stigning. Han ledsages af kometen Isaac Del Toro, som har været helt umulig at spå om, men hvis han overlever, må han være ren hjælper. Vi har ellers i Australien set, at denne puncheurspurt kunne passe ham. Til gengæld tror jeg ikke alt for meget på formen hos Rafal Majka , der ellers burde sidde med i finalen, og slet ikke hos Marc Hirschi. Mikkel Bjerg kommer langt, men der er trods alt grænser - og alle tre er rene hjælpere.

 

Den store trussel mod de to favoritter er vel Daniel Martinez. Det skuffende Strade skaber tvivl om hans genfødsel, men handler formentlig bare om hans manglende tekniske evner på grus. Han var i hvert fald imponerende i Algarve, men Remco Evenepoels ”svage” kørsel i Paris-Nice vidner også om, at han ikke bare kan ventes også at slå Vingegaard og Ayuso. Heldigvis er etapen ret let, og han burde have en god chance for at kunne følge med i både en lille og i hvert fald i en stor gruppe. Som en af de absolut bedste afsluttere på en bakke som denne, vil han have en ganske reel chance for at vinde, også selvom han skal spurte mod Ayuso og i hvert fald mod Vingegaard.

Annonce

 

Bora har andre kort. Jai Hindley er ikke kendt for evnerne i ugelange etapeløb, men enkeltstarten var chokerende god. Han kan godt køre en god spurt på denne bakke, men vinde kan han ikke. Til gengæld kan han udnytte et muligt Bora-overtal. Den sidste mand i den kæde er Lennard Kämna, men med hans form fra Strade er jeg ikke sikker på, at han overlever - og vinde en spurt på bakken kan han i hvert fald ikke. Til gengæld er han en mester i et taktisk angreb til sidst. Giovanni Aleotti synes faldet sammen igen efter den lille genrejsning.

 

Det er også en stor chance for Tom Pidcock. Han har stadig ikke fundet sit topniveau, men han bliver bedre og bedre fra løb til løb, senest med en fin 4. plads i Strade, hvor han endda hævdede, at han havde benene til en 2. plads. Hans enkeltstart var også fin, og denne lille puncheurbakke burde passe ham ganske perfekt. Han forbedrede sin klatring på længere stigninger enormt i Touren, men jeg tror ikke, at formen rækker til at sidde med i en lille gruppe. Får vi den større gruppe, burde han til gengæld have en ganske god chance for at vinde denne spurt, hvor han vel vil være den mest eksplosive på en bare 750 m lang bakke. I Algarve var Martinez ham overlegen, men formen er helt klart bedre nu. Ineos har også Thymen Arensman, der er kommet hæderligt i gang i år, men denne finale passer slet ikke en dieselmotor. Med den nuværende form er stigningen nok for svær for Magnus Sheffield, men han kan godt sidde med i en større gruppe, hvis han genfinder Schweiz-benene. Han vil dog køre en spurt for Pidcock. Michal Kwiatkowski har vist, at han er ren hjælper.

 

Et andet glimrende bud er Romain Gregoire. Var og Ardeche viste, at han stadig er overmatchet på længere stigninger, og han kører ikke med i angrebene. Det handler om at overleve, men får vi en spurt i en større gruppe, bør han sidde med. Han klatrede bedre end tidligere i Ardeche, og efter et uheldigt Strade med et styrt bekræftede han sin form med sit livs enkeltstart. Vi har ikke set ham spurte på en bakke som denne på dette niveau, men som vi så med sejren i Dunkerque, er det noget, der passer ham ideelt. Han er i hvert fald så eksplosiv, at han har en ganske reel chance for at vinde. Det er også en ideel spurt for Valentin Madouas, der bliver bedre og bedre, men jeg tror ikke, at han er kommet langt nok, og de vil formentlig køre en spurt for Gregoire.

 

Det er også en stor test for Tao Geoghegan Hart . Som han bekræftede sidste år i Valencia og dette løb, er han en storartet puncheur, og den Geoghegan Hart, vi så i Giroen, havde været måske det bedste bud på en mand, der kan slå Ayuso og Vingegaard. Problemet er, at han er på vej tilbage fra sin skade, og selvom han i Algarve var bedre end frygtet, manglede han stadig en del. I dette løb var hans enkeltstart meget bedre end i Portugal, men stadig langt fra fordums styrke. Heldigvis så vi i Algarve, at klatre- og tempoben ikke hænger sammen, og han er helt sikkert nu bedre, end han var det for nogle uger siden. Spørgsmålet er bare, om han er kommet langt nok til at gå med i angrebene og/eller vinde en spurt. Det burde også være en helt perfekt spurt for Andrea Bagioli, men han fortsætter med at skuffe. Snarere skal det blive interessant at se, hvor langt formstærke Toms Skujins, der dog nok skal køre spurten for sin kaptajn, kan komme, og også hjælperen Amanuel Ghebreigzabhier synes at have formen til komme et stykke.

 

En anden meget spændende rytter er Kevin Vauquelin. Han er helt uprøvet på så lang en stigning i et WorldTour-løb, og derfor er det meget svært at vide, hvad vi kan forvente. Jeg vil blive overrasket, hvis han kan gå med i angrebene, men formen synes efter styrtet i Var i hvert fald at være god. Enkeltstarten var en af hans bedste, men omvendt skræmmer hans Strade stadig lidt, selvom han selv forklarer det med uheld. Får vi en større gruppe, bør han dog sidde der, og vi ved, at han er hurtig og eksplosiv. Det burde være en spurt, der passer ham, men skulle han slå de bedre klatrere, vil jeg tro, at stigningen skulle have været knap så stejl. Han ledsages af Cristian Rodriguez, der bør sidde med hjem i en større gruppe, men smed tid i dag og derfor må være ren hjælper - og Vincenzo Albanese synes ikke at have formen, selvom en god Albanese godt kunne overraske her.

Annonce

 

Movistar har Enric Mas, men det er ikke hans ideelle etape. Han har også lidt at bevise efter et 2023, der aldrig blev godt, og i forvejen er han ikke skabt til ugelange løb. I de seneste to sæsoner har han dog været knivskarp i dette løb, og vi kan næppe læse meget af hans svage enkeltstart. Det bliver bare svært at vinde, selv hvis en god Mas kører væk i en lille gruppe. Han er ellers blevet en god afslutter, som vi så med den overraskende 3. plads på 4. etape i Vueltaen i 2022, men han bør ikke være eksplosiv nok til at vinde. Det skal ske via taktik. Han ledsages af Davide Formolo, der var genrejst i Strade. Stigningen er nok for lang, men han er ikke uden chance. Han kan køre en god spurt på denne bakke, men Mas er kaptajnen. Det sidste kort er Ivan Ramiro Sosa, men selvom han er bedre end sidste år, synes han stadig at mangle en del - og så har de Nelson Oliveira , der ofte klatrer bedre end ventet, men ikke kommer med de bedste hjem.

 

Lidt af det samme kan siges om Ben O’Connor. Australieren er i fremragende form, men Jebel Hafeet viste også, at man stadig aldrig helt kan regne med, om han er stærk eller ej. Uanset om han kan være med i angrebene eller ej, får også han dog svært ved at vinde. Som han viste på Jebel Jais, er han blevet meget mere eksplosiv, men i dette felt gentager han ikke nummeret fra Emiraterne. Skal han vinde her, skal det være via taktik, selvom han i dag er eksplosiv nok til at køre en god spurt. Holdets joker er Bastien Tronchon, der har klatret som en drøm i år og er en god puncheur. Problemet er, at han har virket helt fraværende siden den stærke kørsel i Drome, og i dette løb har han smidt mere end 7 minutter. Derfor er han et meget usikkert kort. Nicolas Prodhomme startede stærkt, men har skuffet på det sidste og er ikke eksplosiv, og den er nok lidt for svær for Nans Peters og i hvert fald ellers formstærke Andrea Vendrame.

 

Læs også
UAE-profil vender tilbage på cyklen efter mareridtsstyrt

 

Hvad så med Bahrain? Jeg er ret spændt på, hvor langt Antonio Tiberi er kommet i en udvikling, der synes at have taget et stort skridt, men da han ikke er eksplosiv, skal han vinde via taktik - og jeg tvivler på, at han er med i en alt for lille gruppe. Det gør jeg også for Damiano Caruso, men en god enkeltstart indikerer, at han er mere formstærk end vanligt i marts. Som han senest viste i går, er han stadig ganske eksplosiv, og han kan lave et resultat i denne spurt. Det er også en god spurt for Wout Poels , men han har indtil nu ageret ren hjælper, hvilket ikke indikerer form.

 

DSM har supertalentet Max Poole, der dog er svær at blive klog på. Han har kørt fremragende enkeltstarter, men skuffede på Jebel Hafeet. Hans suveræne enkeltstart kan forhåbentlig indikere, at han er tilbage, men da han ikke er eksplosiv, skal han vinde via taktik, selvom han kørte en god puncheurspurt på Jebel Jais. De eksplosive hos DSM er Romain Bardet og Kevin Vermaerke, der passer til spurten, men selvom Bardet var bedre i Strade, ser jeg dem kun sidde i en stor gruppe, hvor de ikke vinder. Chris Hamilton skuffer igen i år.

 

Så er der EF. På papiret er det en perfekt etape for Richard Carapaz , der har en reel chance for at vinde denne spurt. Senest så vi bare i Galicien og Strade, at han er langt fra formen, og når han i dette løb agerer hjælper, tror han vist heller ikke meget på sig selv. Får vi en større gruppe, burde han dog kunne køre en god spurt. Her har holdet også en joker i Alberto Bettiol, men jeg tror ikke, at formen rækker til at overleve, og bakken er nok også til den stejle side. Spurten er heller ikke helt dum for Neilson Powless , men selvom enkeltstarten var bedre, tvivler jeg på, at formen rækker til denne lange stigning. Den er også for lang for Ben Healy, der er den mest formstærke, selvom han ikke er på toppen endnu. Han er dog ikke nogen god afslutter, og hvis han overlever, skal han væk i en taktisk finale, men her er han også et godt bud. Intet tyder på, at Georg Steinhauser, James Shaw eller Mikkel Honoré kommer med hjem.

 

Jayco kommer med Filippo Zana, der viste fremragende form i Strade. Det vil dog undre mig, hvis han kan køre med de bedste i angrebene på så lang en stigning i dette selskab. Til gengæld sidder han med i en større gruppe, og her har han klart vist et stadig bedre punch. I dette selskab kommer han dog næppe i top 5, og derfor skal han vinde via taktik i en finale, hvor han vil være alene.

 

De øvrige hold får det svært. Alpecin har kun Nicola Conci, men han er ikke genrejst tilstrækkeligt. Astana har Simone Velasco, der passer til spurten, men i Strade stadig ledte for meget efter formen, samt dieselklatreren Lorenzo Fortunato, der slet ikke passer til etapen og ikke har imponeret i år. Cofidis har Guillaume Martin, men hans Strade indikerede, at hans coronasygdom har sat ham tilbage, og han skuffede i forvejen sidste år, mens den er for svær for Stefano Oldani, Axel Zingle og den hensygnende Ruben Fernandez. Det er en ret god spurt for Lorenzo Rota, men han har ikke vist en form, der gør det sandsynligt, at han overlever en stigning, der er for lang, og den er for svær for Hugo Page. Hos Israel-PT kan formstærke Krists Neilands måske sidde med i en større gruppe, men han er ingen stor afslutter, og selvom jeg er spændt på ham, bør den være for svært for Corbin Strong. Hos Q36.5 er Damien Howson åbenbart helt uden form - medmindre han frøs meget i går og sparede sig i dag - og jeg ser ikke et topresultat fra ellers formstærke Mark Donovan eller formsvage David De La Cruz . Jeg ville gerne tro på Julian Alaphilippe, der vil elske spurten, men som beskrevet i analysen skuffede han så sent som i dag, og Fausto Masnada har også været uden form og Kasper Asgreen næppe formstærk nok. Corratec har slet ingen klatrere. Hos Polti håber jeg på, at Matteo Fabbro kan vise de fine takter fra Galicien, men niveauet er nok for højt, da han også skuffede i Strade, mens vi har set, at talentfulde Davide Piganzoli mangler for meget. Hos Tudor har Marco Brenner klatret imponerende på det sidste, men jeg ser ham ikke helt fremme i dette felt, som det også gælder for en på det sidste skuffende Florian Stork eller en ellers imponerende Marius Mayrhofer . Hos Uno-X mangler Andreas Leknessund og Odd Christian Eiking stadig for meget, og hos Bardiani ser det svært ud for Domenico Pozzovivo , der har været ude længe og i dag smed tid, mens den er for svær for Alessandro Tonelli.

 

Feltet.dks vinderbud: Jonas Vingegaard

Øvrige vinderkandidater: Juan Ayuso, Daniel Martinez

Outsidere: Tom Pidcock, Romain Gregoire, Tao Geoghegan Hart, Kevin Vauquelin, Jai Hindley

Jokers: Enric Mas, Ben O’Connor, Damiano Caruso, Max Poole, Richard Carapaz, Cian Uijtdebroeks, Isaac Del Toro, Filippo Zana, Antonio Tiberi, Ben Healy, Romain Bardet, Alberto Bettiol, Davide Formolo

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Jonas Vingegaard
Juan Ayuso, Daniel Martinez
Tom Pidcock, Romain Gregoire, Tao Geoghegan Hart, Kevin Vauquelin, Jai Hindley
Enric Mas, Ben O’Connor, Damiano Caruso, Max Poole, Richard Carapaz, Cian Uijtdebroeks, Isaac Del Toro, Filippo Zana, Antonio Tiberi, Ben Healy, Romain Bardet, Alberto Bettiol, Davide Formolo
Valentin Madouas, Kevin Vermaerke, Thymen Arensman, Cristian Rodriguez, Lennard Kämna, Matteo Fabbro, Magnus Sheffield, Wout Poels, Guillaume Martin, Damien Howson, Domenico Pozzovivo, Marco Brenner, Corbin Strong, Rafal Majka, Lorenzo Rota, Lorenzo Fortunato, Julian Alaphilippe, Nicolas Prodhomme, Ivan Ramiro Sosa, Mark Donovan, Toms Skujins, Andrea Vendrame, Michal Kwiatkowski, Attila Valter, Krists Neilands, Marc Hirschi, David De La Cruz, Simone Velasco, Vincenzo Albanese, Nans Peters, Amanuel Ghebreigzabhier, Davide Piganzoli, Kasper Asgreen, Chris Hamilton, Fausto Masnada, Andreas Leknessund, Odd Christian Eiking, Florian Stork, Nicola Conci, Andrea Bagioli, Giovanni Aleotti, Mikkel Bjerg, Nelson Oliveira
INFO
Optakter
Nyheder
Tirreno - Adriatico
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 29. maj 2024

Landevej
UAE-profil vender tilbage på cyklen efter mareridtsstyrt
Landevej
Fransk guldfugl sværger troskab: Jeg vil give alt tilbage
MTB
Sagans drøm slukkes: Dårlige præstationer koster dyrt
Landevej
Sejrsfattig maj koster - Danmark falder tilbage
Landevej
Danskerhold melder fra: Hvad er formålet?
Landevej
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?

Tirsdag den 28. maj 2024

Landevej
Optakt: Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes
Landevej
Optakt: Circuit Franco-Belge
Landevej
Følg onsdagens Tour-generalprøve i bjergene og belgiske puncheurfest
Landevej
Frankrig udtager OL-truppen – profil er bitter over fravalg
Landevej
Pogacar er halvvejs gennem sin store plan: Alt er bedre end forventet
Landevej
Vismas klassementstalent vender snart tilbage efter biluheld
Landevej
Bora-chef svarer på rygter om Van Aert og Pidcock
Landevej
Medie: Saudi-Arabien tæt på Giro-start i 2026
Landevej
Geler, barer og dunke: Soudal Quick-Step viser indtaget fra Giroen
Landevej
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Landevej
Jan Ullrich åbner cykelmuseum i Tyskland
Landevej
Danmarks U23-landshold går efter stor sejr
Landevej
Visma-sportsdirektør: Van Aert hører til i Touren
INTERVIEW Udstyr og test
Eksklusivt interviewTøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Landevej
Froome klar til comeback i jagten på Tour-deltagelse
MTB
Frikendt og udtaget til OL: En medalje er mit mål
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Kæmpe OL-konflikt: Mesteren er droppet
Landevej
Pogacar udbygger enormt forspring til Vingegaard

Mandag den 27. maj 2024

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview”Ud i skoven og løbe rundt” – Gravelkongens røverhistorier fra GP Herning
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewTobias Aagaard beskriver kaotisk Fyen Rundt
Landevej
Stor BORA-profil forlader holdet efter denne sæson
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewNorman sender "stor tak" til konkurrent efter hjemmebanetriumf
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLidl-Trek-sportsdirektør roser den danske A-klasse efter skuffende weekend
Landevej
Kvinde med rollator ramt ved traditionsrigt UCI-løb
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewU23-danmarksmester sætter ord på hektisk finale
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da Merlier - og en defekt - vendte verden på hovedet
Landevej
Vildt vægmaleri af Giro d'Italia i Rom
Landevej
Stor profil tog fem kilo på under Giroen
Landevej
Pogacars løjtnant sender advarsel til Tour-rivalerne
Landevej
Bemærkelsesværdig sejrsstime er forbi
Landevej
Pogacar smadrer Giro-rekord
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLandstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla
Landevej
Vinder af ungdomstrøjen drømmer om Maglia Rosa
Landevej
Stjerne varsler landevejscomeback
Landevej
Hård bjergetape ændres
MTB
Danmark kikser ekstra OL-plads
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Søndag den 26. maj 2024

Landevej
Deja vu-ramt Geraint Thomas ”forstår ikke cykling nu om dage”
Landevej
Se highlights fra 21. etape af Giroen
Landevej
Smertefri Van Aerts selvtillid vokser - Evaluering afgør Tour-deltagelse
Landevej
Tabt leadout og øl kunne ikke forhindre triumfen: Sagde undskyld til drengene
Landevej
Pogacar: Det er crazy
Landevej
Supersprinter laver hattrick og vinder alle etaper – danmarksmesteren snupper bjergtrøjen
Landevej
Pogacar vinder Giroen – Merlier triumferer i det sidste slag i Rom
Landevej
Sådan forløb Giroens sidste etape
Landevej
Belgisk kæmpetalent snupper den samlede sejr på sidste etape
Landevej
Danskers holdkammerat vinder afslutningsetapen
Landevej
Norsgaard fældet på vej mod stor triumf - Bettiol vinder samlet
Landevej
Lasse Norman spurter sig til sejr i barskt hjemmebaneløb
Landevej
Hollandsk sprintertalent tager suveræn sejr
Landevej
Kristoff vinder foran Van Aert – Franskmand vinder samlet
Landevej
Optakt: 21. etape af Giro d’Italia
Landevej
17-årig dansker imponerer i Schweiz
Landevej
Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Historien om en Giro fortalt på bare én dag
MTB
Dansk stjerne misser topresultat
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of Norway
Landevej
Favoritvurdering: Rund um Köln
Landevej
Belgisk hold udraderer al modstand – tager både etape og samlet sejr
Landevej
Spanier tager karrierens første seniorsejr
Landevej
Dansker kører flot resultat hjem i Italien
Landevej
Syg O’Connor tilfreds trods misset podie
Landevej
Italiensk dominans forvandles til sejr i Japan
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewUno-X gør klar til titelforsvar: Vi skal spænde hjelmen
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interview”Det ku’ jo være” – Lidl-Trek vil udfordre de vante sprintere
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewAirtox har klar plan, så de ikke har ansvaret
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewFladt hierarki hos stjernerne: Mads Würtz og landsholdet vil i offensiven
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFormstærk konti-profil har øje på konkurrenterne i ”kaosspurt”
Landevej
Ekstatiske Martínez skal på podiet: Jeg takker Gud
Landevej
Geraint Thomas har én ting på Pogačar: Dét kommer han ikke til at gøre
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewLandstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla
VIS FLERE

Annonce