\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Alligevel er terrænet så tilpas krævende, at mange taktiske scenarier glider ud som mulige afgørelser på etapen. Det er klart, at der er mange måder i sidste ende at vinde på, men man skal jo først og fremmest være stærk på disse stejle stigninger - både enkeltvis og når de og højdemeterne har akkumuleret sig. Til en klassikerlignende etape vil favoritterne derfor være de samme ryttere, der i foråret plejer at præstere på de selv samme hellingen, som skal besejres her. Der er dog også stærke ryttere med så relativt store tidstab, at de måske kan få lidt mere frihed til angreb. Den førende, Alec Segaert, skal ud i et stort forsvar for at vinde samlet.
En superstjerne som Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) har naturligvis muligheder for at vinde en etape som denne, og vandt da også netop her med et vanvidsridt i sin hidtil eneste deltagelse i 2020. Noget stort skal han finde på for ligefrem at vinde samlet igen, da han er er 36 sekunder fra førertrøjen, men intet er umuligt for en mand, der i år vandt Flandern Rundt med over et minut. Han har kørt bedre enkeltstarter i karrieren, men ligner dog ikke en mand ude af form, og så kan han også vinde. Søren Kragh Andersen kan også spilles ud i en finale, mens Jasper Philipsen endnu har til gode at knække denne rundstrækning.
På de belgiske hellingen er Mathieu van der Poel ofte ustoppelig. Foto: Sirotti
Team Visma | Lease a Bike gik egentligt ikke ind til løbet med store klassementsambitioner, men Christophe Laporte har fundet benene frem og er helt oppe på femtepladsen i løbet. Derfor må han, og ikke en eventuel etapesejr til en mand som Tiesj Benoot være førsteprioritet, da han har en ganske reel chance for podiet eller endda en samlet sejr. Tidligere er han nemlig blevet nummer fire i denne finale og kører generelt fremragende forårsklassikere, så han er bestemt i spil til selv at vinde etapen. Den velkørende Per Strand Hagenes ligger langt nok fremme til at kunne blive spillet ud i et taktisk fremstød.
Sidste år kørte Tim Wellens (UAE Team Emirates) sig i front for løbet på denne rundstrækning og befinder sig igen i en gunstig position efter enkeltstarten: en øjeblikkelig fjerdeplads, 16 sekunder fra førertrøjen. Dermed må endnu en samlet sejr være målet og et ganske realistisk ét, efter han var toneangivende på kongeetapen sidste år. Han mangler hurtigheden til at slå mange af konkurrenterne i en spurt, men det er ikke utænkeligt, at han er stærk nok til at køre væk. Om ikke andet bør han være blandt de bedste og bør være i nærheden af top 3 på etapen. Folk som Mikkel Bjerg og Nils Politt kan eventuelt spilles ud i finalen.
Som tidligere vinder på denne rundstrækning kan det ikke udelukkes, at Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) kan gentage bedriften, men enkeltstarten var ikke hans bedste præstation i disciplinen. Dermed er formen dog ikke dårlig, da han netop er blevet nummer seks i et stærkt felt i Polen Rundt, og da han også er nede på en øjeblikkelig 26. plads, har han måske ekstra frihed til angreb i finalen. Top 5 eller top 3 er inden for rækkevidde. Fred Wright ligger en smule bedre til, men har ikke vist en form i sine foregående løb, der bør række til mere end top 10.
En tredjeplads på 1. etape vidner om form hos Axel Zingle (Cofidis), der også blevet nummer tre på denne kongeetape sidste år. Dermed kan han igen vise sig som et farligt bekendtskab her, da han også er et minut fra førertrøjen og derfor måske kan få lidt mere plads til angreb end så mange andre. Han spurter altid godt opad bakke, så top 5 eller endda top 3 er muligt her. Aimé De Gendt er et muligt kort til angreb.
Her i sin debut for Astana Qazaqstan Team har Alberto Bettiol vist fin form med sin 10. plads på enkeltstarten, og som tidligere vinder af Flandern Rundt kunne dette bestemt være en god etape. I år har han faktisk kørt en glimrende klassikerkampagne, herunder med en niendeplads i Flandern Rundt, så han har altså ikke mistet evnerne. Han er for langt fremme i klassementet til at have frihed, men på styrken alene kan det blive til en top 5-placering på etapen og dermed muligvis også i løbet.
Denne etape er først og fremmest en gylden chance for Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) til at sikre sig den samlede sejr, hvis han kan ryste unge Alec Segaert af, og derfor er etapesejren mindre vigtig. Hvis han skal vinde hele løbet, skal han dog også sidde med helt fremme, og her råder han heldigvis over evner både på denne type stigninger og i den afsluttende spurt. Derfor er top 5 bestemt muligt på etapen. Både Tobias Foss og Ben Turner er med i toppen af klassementet, men kun sidstnævnte har nogenlunde erfaring på denne type etape. De kan ikke desto mindre bruges i det taktiske spil og måske selv redde gode placeringer.
Jasper Stuyven (Lidl-Trek) kunne slet ikke leve op til sin fremragende enkeltstart fra sidste års løb og er nede på en 26. plads i klassementet. Den svagere enkeltstart kan tyde på manglende topform, men under normale omstændigheder bør en klassikerspecialist som ham selvfølgeligt være blandt de bedste. I sit ellers flotte løb sidste år blev han også kun nummer 19 på denne rundstrækning, så i virkeligheden vil top 10 være et godkendt resultat. Jonathan Milan må trods alt være for tung til en omgang som denne.
Jasper Stuyven var tæt på at vinde den klassikerlignende "grusetape" i Tour de France. Foto: A.S.O. / Billy Ceusters
Hos Lotto Dstny er selv stjernen Arnaud De Lie dedikeret til opgaven med at hjælpe Alec Segaert, så det 21-årige stortalent kan forsvare førertrøjen og dermed vinde løbet. I det spil er det vigtigste naturligvis at undgå tidstab til Segaert, men hvis de begge er med fremme i finalen, er det kun i holdets interesse, at De Lie kører den bedst mulige spurt for at forhindre konkurrenter i at tage bonussekunder. Derudover er det ikke utænkeligt, at den unge Segaert falder helt fra, og så får De Lie frihed. Får han lov, er De Lie kandidat til top 3, men i første omgang skal han hjælpe med at forsvare føringen.
Ganske vist fik Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) ikke kørt en enkeltstart på sit højeste niveau, men den var dog heller ikke ringere, end at han med sin klassikererfaring trods alt er et sikrere kort end den bedre placerede Ilan Van Wilder. Den lidt undervældende enkeltstart skyldtes muligvis Lampaerts styrt i Bretagne Classic, men er han i bedre fysisk tilstand, kan han køre sig i top 10 i denne finale - ligesom han gjorde sidste år. Van Wilder bliver spændende at følge, men kører næppe heller bedre end top 10.
I et svagere felt havde Matteo Trentin (Tudor Pro Cycling Team) problemer med de stejle bakker i PostNord Danmark Rundt, så denne etape kan vise sig en tand for hård for ham. Formen er dog utvivlsomt god, og han er jo også en yderst garvet klassikerrytter, så top 10 er stadig inden for rækkevidde.
Sidste års vinder af netop denne finale var Mike Teunissen (Intermarché-Wanty) efter en lignende sæson med sekundære placeringer og så en resultatmæssig fremgang i august måned. Følger han helt samme opskrift, kan han ikke afskrives, da han er hurtig op ad bakke og desuden ikke en øjeblikkelig bejler til den samlede sejr, men baseret på sit vanlige niveau imod dette felt er han nærmere top 10-kandidat. Biniam Girmay ligner ikke en mand i topform.
Efter et tidstab på over et minut på enkeltstarten får Valentin Madouas (Groupama-FDJ) svært ved at opnå et godt resultat i klassementet, men selve etapen er en anden sag. Som dygtig klassikerrytter, også på brosten, kan det ligefrem øge hans chance, at han ikke truer førertrøjen, da han så ikke vil blive jagtet helt så hårdt. Han har dog heller ikke imponeret stort siden OL-sølvmedaljen, så top 10 er en rimelig målsætning.
Kun en defekt ødelagde Frank van den Broeks (Team dsm-firmenich PostNL) chancer for at køre med om podieplaceringer i PostNord Danmark Rundt, så formen virker ikke til at fejle noget. Han har begrænset erfaring med brostenstigninger, eller i hvert fald at køre finale på dem, men han kører så godt opad, at de bør passe ham glimrende, hvorfor top 10 er muligt, både på etapen og i klassementet.
Erfaringen på brosten er minimal, men det er den ikke på korte, stejle stigninger for Mikkel Frølich Honoré (EF Education-EasyPost), der derfor burde have muligheder for alligevel at køre med om et topresultat. Vigtigst af alt er han nemlig i fin form med fornemme placeringer i først Polen Rundt og senest Bretagne Classic, så top 10 kan være inden for rækkevidde, også fordi han kan have taktisk frihed til finaleangreb. Jonas Rutsch og især Michael Valgren har tidligere præsteret på denne type stigninger.
OPDATERING: Mathieu van der Poel stiller ikke til start på etapen, da han har lidt af knæsmerter siden enkeltstarten. Det ændrer selvsagt denne favoritvurdering, hvor holdkammeraten Søren Kragh Andersen nu glider ind. Danskeren har flot historik her i løbet, og ligger netop nu på 16. pladsen og bør nu kunne køre egen chance, da Jasper Philipsen typisk finder rundstrækningen for hård. Kragh Andersen var stærk i PostNord Danmark Rundt, så top 10 på etapen og samlet er muligt. Fraværet af den offensive van der Poel øger også chancen for spurt om etapesejren i en mindre gruppe, så det er ikke umuligt, at den bedre placerede Philipsen nu er holdets bedste kort.