Prøv vores nye app
Optakt: 5. etape af PostNord Danmark Rundt
20. august 2022 12:27Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Jasper Philipsen fik endelig sin sejr på løbets sidste sprinteretape og bragte sig dermed tættere på førertrøjen, men ellers skabte 4. etape ingen forskelle i klassementet. Dermed er der lagt op til det helt store slag, når løbet lørdag rundes af med den klassiske kongeetape i Vejle, hvor en kortere og hårdere rute lægger op til et brag af en afslutning på Danmarks nationale rundtur.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

 

Ruten

En af de helt faste traditioner i Danmark Rundt har været, at det på tredjedagen gælder løbets klassiske kongeetape i Vejle, hvor den samme rundstrækning med mål kort efter toppen af 21%-stigningen Kiddesvej år efter år har skabt helt afgørende forskelle i klassementet. I 2018 eksperimenterede man med at flytte den en dag frem, og i år er det igen tid til eksperimenter. For første gang nogensinde er det således kongeetapen, der runder den danske cykelfest af. Det sker endda i et nyt og meget interessant format, hvor distancen er skåret ned til bare 125 km, hvor man for første gang skal over den ekstremt stejle Chr. Winthersvej - endda sammen med den mere klassiske passage via den stejle Gammel Kongevej - og hvor man har forlænget den velkendte rundstrækning med den stejle Kiddesvej, som denne gang skal passeres seks og ikke fire gange, så den nu også tæller bakken på Højen Skovvej. Dermed er scenen sat for en forrygende afslutning på fem dages dansk cykelfest, hvor løbets næstvigtigste etape kan vende op og ned på det hele til allersidst.

 

Med en distance på bare 125,9 km er der altså tale om en meget kort etape, der fører feltet fra Give til Vejle. Fra starter er det ganske fladt, når man følger en helt lige vej mod sydøst frem til Jelling, som nås efter 14,8 km. Her drejer man mod syd for at køre igennem faldende terræn, indtil man efter 24,9 km skal over Høllundvej (700 m, 6,9%). Kort efter drejer man mod nordøst for at køre frem til Jerlev, hvor dagens første spurt kommer efter 29,1 km.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Kort efter drejer man mod nord for at sno sig frem til stigningen Højenvej (700 m, 6,0%), som passeres efter 32,6 km, inden det falder ned mod Skibet, hvor man efter 39,9 km kortvarigt kører mod nordøst, inden det går mod nord op ad dagens første kategoriserede bakke, Østengårdvej (1400 m, 5,2%), der har top efter 44,0 km. Derfra går det mod sydøst ind til Vejle, hvor man for første gang nogensinde skal over den ekstremt stejle Chr. Winthersvej (400 m, 16,3%, max. 21%), hvor der efter 49,5 km køres den anden bakkespurt.

 

Derefter forlader man igen Vejle for at køre mod nordvest og nordøst frem til dagens tredje kategoriserede bakke (1,1 km, 2,9%), der har top efter 58,5 km. Derfra går det mod nordøst frem til det nordligste punkt, hvorefter man snor sig mod sydvest tilbage mod Vejle. Efter 65,1 km rammer man Bøgeagervej (900 m, 6,9%), inden man drejer mod sydøst, nordøst og slutteligt syd for at køre ind til centrum, hvor man atter skal op til toppen af Chr. Winthersvej, denne gang dog via den velkendte opkørsel ad Gammel Kongevej (600 m, 10,7%), hvor der efter 72,8 km køres endnu en bakkespurt. Derfra går det mod syd ind gennem Vejle forbi dagens anden spurt, der kommer efter 75,8 km, inden man efter 76,3 km rammer den afsluttende rundstrækning. Her skal man første gang over bakken på Koldingvej (600 m, 6,1%), inden det går ned til første passage af Kiddesvej (325 m, 13,2%, max. 21%) og slutteligt første passage af målstregen efter 78,6 km.

 

Nu afsluttes løbet med ikke tre, men fem omgange på den afsluttende rundstrækning, der er forlænget fra at være 5,7 km til nu at være 9,3 km lang. Det nye er, at man fra start kører ad Koldingvej mod sydvest op til bakken på Højen Skovvej (800 m, 5,4%), hvis top nås med 7,0 km igen, og på hvis top dagens Oddset 100-spurt kommer, denne gang dog efter 97,6 km og ikke 100,0 km. Derfra falder det mod nordvest og nordøst tilbage til Vejle, hvor man undervejs rammer den gamle rundstrækning. Med 2,2 km igen drejer man ind på den mindre og snoede vej, der leder op til bakken på Koldingvej (600 m, 6,1%), på hvis top man med 1500 m igen vender rundt, hvorefter det falder ned ad Koldingvej, indtil man med 800 m igen drejer ind på Kiddesvej (325 m, 13,2%, max. 21%). Efter toppen drejer først til højre med 400 m igen og derefter med det samme til venstre ind på den 400 m lange, let stigende opløbsstrækning. I alt stiger de sidste 900 m med 6,4% i gennemsnit.

Annonce

 

Etapen byder på i alt 1702 højdemeter, hvilket trods den korte distance er stort set det samme som i 2021 og ca. 300 flere end i 2019.

 

Vejle har været mål for kongeetapen hvert år siden 2004, senest i 2021, hvor Remco Evenepoel leverede en magtdemonstration ved at køre fra alt og alle og sejre med historiske 1.29 ned til en femmandsgruppe, hvor Tosh van der Sande blev nr. 2 foran Nick van der Lijke, Mike Teunissen, Mads Pedersen og Anthon Charmig. I 2019 blev det er rent dansk opgør, da en dansk kvartet spurtede om sejren efter bakken med sejr til Lasse Norman foran Jonas Vingegaard, Niklas Larsen og Rasmus Quaade. I 2018 år lykkedes det Wout van Aert at køre alene op til og forbi et udbrud, der var lige ved at snyde favoritterne, så han sejrede med 2 sekunder ned til Alexander Kamp og 4 sekunder til Robin Carpenter, der sammen med Julius Johansen overlevede fra udbruddet. I 2017 tog Mads Pedersen en solosejr, da han på Kiddesvej kørte alene hjem med 3 sekunder ned til Michael Valgren og seks sekunder ned til Lennard Hofstede og Rasmus Guldhammer. I 2016 sejrede Valgren med 2 sekunder ned til de nærmeste forfølgere, mens Matti Breschel var stærkest i 2015. Manuele Boaro satte de nærmeste konkurrenter til vægs med 12 sekunder i 2014, og Breschel vandt en spurt i en lille gruppe i 2013. Det samme gjorde Lars Petter Nordhaug i 2012, mens Jakob Fuglsang sejrede 2 sekunder foran Simon Gerrans i 2011. Breschel krydsede stregen før holdkammeraten Fuglsang efter en Saxo Bank-magtdemonstration i 2010, og Fuglsang tog en klar solosejr i 2009. I 2009 var Breschel 2 sekunder bedre end Fuglsang og Tom Stamsnijder, efter at Kurt Asle Arvesen havde slået Lasse Bøchman i en spurt i 2007. Fabian Cancellara tog en solosejr i 2006, og det samme gjorde Ivan Basso i 2005, efter at Janek Tombak havde sejret i 2004. Arvesen vandt også i 2002, mens Nicola Loda sejrede helt tilbage i 1999.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

 

 

 

Annonce

 

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

 

Vejret

Inden løbet så det ud til, at denne lørdag kunne blive en halvblæsende affære, men det bliver ikke slemt. Det vil primært være en overskyet dag med kun lidt sol, men med en temperatur på 22 grader vil det være lunt. For første gang i lang tid er vinden gået i vest, og den vil være let til jævn (15-17 km/t). Det giver med små afvigelser faktisk sidevind stort set hele dagen, indtil man når rundstrækningen. Her vil der være sidemodvind frem til Højen Skovvej, hvor der vil være modvind, inden man får sidemodvind frem til den lige vej, der leder tilbage til Vejle, hvor der vil være sidemedvind. Efter U-vendingen på Koldingvej vil der først være sidemod- og siden sidemedvind, indtil man får sidevind på Kiddesvej og sidemodvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Som ventet blev dagens flade etape bare et lille intermezzo, der ikke spillede nogen rolle i klassementet, og dermed er det helt, som det lå i kortene, enkeltstarten og Vejle-etapen, der bliver altafgørende, hvis man fraregner de bonussekunder, som Christophe Laporte, Magnus Cort og Jasper Philipsen har sikret sig undervejs. Det er som bekendt ganske nyt, at det ikke er tidskørslen, som bliver rammen om det afgørende slag, men uhørt er det ikke, da vi også i 2019 havde ”den omvendte rækkefølge”. Her kom kongeetapen dog stadig på tredjedagen, og dermed var der stadig teoretiske muligheder for at ændre på tingene senere.

 

Det vil der ikke være i år. Alle, der vil forhindre Magnus Sheffield i at vinde, skal gøre det nu. Chancerne er også historisk gode, for det er et ganske interessant twist, man har givet den velkendte etape. Et kort format, flere stigninger, den stejle Chr. Winthersvej, to ekstra passager af Kiddesvej og en forlænget rundstrækning bør give et betydeligt hårdere løb, selvom der nu vil være længere mellem turene op ad Kiddesvej. Alene det forhold, at der er lige så mange højdemeter som i 2021, selvom etapen er meget kort, fortæller historien om, at chancen for at gøre forskelle må regnes som større end normalt.

 

Når det er sagt, skal man også passe på med at overgøre sværhedsgraden. Vi er i Danmark og ikke i Alperne, og det er ikke just en etape, der normalt domineres af Bernal-typerne. Mads Pedersen har vundet den på et tidspunkt, hvor han var markant tungere, end han er nu, og Lasse Norman har slået Jonas Vingegaard, selvom sidstnævnte få uger forinden havde kørt alle midt over på kongeetapen i Polen Rundt. Sidste år blev Mike Teunissen også nr. 3, og det siger lidt om, at det en etape for brostensspecialisterne sagtens kan være med, og at man ikke behøver at være ardennerrytter for at vinde i Vejle.

Annonce

 

Læs også
Dansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

 

Vi har set nogle meget aktive åbninger på løbet, hvor det har taget lang tid at skabe udbruddet, og al logik tilsiger, at vi vil se det samme denne gang. Grundet den korte distance kan man endda ikke helt udelukke, at vi aldrig rigtigt når at få etableret et udbrud, men det bør dog lykkes. Mange af de store hold vil sikkert forsøge at få forposter afsted på en etape, der kan blive meget taktisk, men de vil formentlig markere hinanden lidt for tæt. Det bør primært være de mindre hold, der får booket en plads, men det kan sagtens blive en relativt stor gruppe. Det er også sandsynligt, at udbruddet ikke er kørt ved den første spurt, hvormed Christophe Laporte og Magnus Cort får en god chance for at tage nogle tidlige bonussekunder.

 

Grundet den korte distance tror jeg ikke, at de får megen snor. Ineos håber, at det er et udbrud, de kan lade sejle langt væk, men formentlig er afstandene så små, at de skal holde dem i en nogenlunde stram elastik. Jeg tror dog, at vi ret hurtigt vil se Trek og sikkert også Jumbo og DSM sætte sig frem. Hvis det bliver nødvendigt, vil vi formentlig også se Quick-Step og EF bidrage, for de har ikke meget at miste. Udbrud har altid en chance på korte etaper i kuperet terræn, men her bør interessen i bonussekunder fra de store hold være så stor, at det formentlig ender med en favoritafgørelse, som det plejer.

 

Sidste år eksploderede løbet første gang allerede inden rundstrækningen, men det vil det næppe gøre denne gang. Der er flere omgange denne gang, og samtidig venter der et ret langt og let stykke efter den første svære fase med Østengaardvej og muren på Chr. Winthersvej. De to stigninger vil formentlig bare blive brugt til måske at lægge et pres, særligt fra Trek, men jeg regner med ro på, indtil de rammer Gammel Kongevej med 53,1 km igen. Der vil være en del sidevind gennem det meste af dagen, og det bliver også den hidtil mest blæsende dag, men den bør være for svær til at skabe andet og mere end nervøsitet.

 

Herfra kommer stigningerne som perler på en snor, og derfra kunne det ligne både det klassiske ukontrollerbare cykelløb. Det vil formentlig blive et festfyrværkeri af angreb, også fra de store navne, og det vil formentlig også ske relativt langt fra mål, da flere hold skal vinde megen tid og gerne skabe en situation, hvor de i et overtal kan angribe på skift. Jeg vil dog tro, at det meget stærke Jumbo-hold vil køre etapen defensivt i deres tro på, at Laporte kan vinde løbet på Kiddesvej. Ineos’ udgangspunkt er også defensivt, men de ved, at Laporte er farlig i finalen. Derfor kan det være ganske klogt af dem at lade Geraint Thomas, der jo ligger nr. 4 samlet, gå med i angrebene. Jumbo bør dog være kloge nok til at vide, at han skal lukkes ned med det samme. Gør de det, har de nemlig en sikker allieret i Ineos til at kontrollere etapen.

 

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Annonce

 

Alle andre hold må ventes at køre etapen offensivt, da det kun er Magnus Sheffield, Laporte og Mattias Skjelmose, der for alvor tør satse på, at de kan vinde etapen alene på Kiddesvej. EF har dog et ret svagt hold, og Magnus Cort er så tæt på, at han måske kan ende med også at køre etapen defensivt, hvis han misser nogle fremstød, fordi hans hold ikke rigtigt kan spille på overtallet. For DSM, Alpecin, Israel-PT, Uno-X og Quick-Step handler det om at komme derudad.

 

Det mest spændende hold er måske Trek. Skjelmose er formstærk nok til at vinde løbet alene via Kiddesvej til sidst, men han skal bruge et hårdt løb. Derfor regner jeg med, at Trek vil kontrollere og lægge et ret hårdt pres på de første omgange. Herefter har det gyldne våben i Jasper Stuyven, som de kan spille ud fra distancen. Kommer han væk i en stærk gruppe, er det fint, for så kan han sagtens vinde løbet, men ellers gør han det dejligt hårdt. Skjelmose kan så vente til finalen, men det vil næsten ligne ham dårligt ikke også at teste benene lidt tidligere.

 

Det kan altså godt blive et taktisk løb, hvor det ikke afgøres på Kiddesvej til sidst. Sandsynligheden for det er størst, hvis Ineos ender med at sende Thomas tidligt afsted, og hvis det samme lykkes for Trek med Stuyven og måske endda for Jumbo med Mick van Dijke. De tre hold vil dog også markere hinanden ganske meget, og sandsynligheden for, at de vil være samlet i en lille favoritgruppe i bunden af Kiddesvej til sidst, er trods alt størst. Jumbo og Ineos vil med nogen sandsynlighed ende med at køre hele finalen defensivt, fordi de vil låse hinanden, og de vil også markere Trek hårdt. Det kan altså ende med, at tre hold slutter med et defensivt udgangspunkt. Vi så dog også sidste år, at det kan ende med nogle næsten isolerede kaptajner til sidst, og så kan det blive meget taktisk uden sejr til stærkeste mand. Sandsynligheden er dog mindre, da feltet er endnu stærkere end sidste år, og da særligt Ineos og Jumbo hr stærke folk til at kontrollere.

 

Det taktiske element gør det også meget uforudsigeligt og åbent, men jeg prøver at pege på Christophe Laporte som favorit. Forud for løbet var han kun nr. 3 på min favoritliste, men det skyldtes primært usikkerhed om formen. Den usikkerhed fik han aflivet med sin fine enkeltstart, og det tyder på, at vi har en formstærk Laporte til start. Han har udviklet sig enormt i år, og hvor jeg tidligere havde regnet denne etape for svær for ham, burde han være meget skarp på disse bakker, der nok er stejle, men meget korte. Samles det i bunden af Kiddesvej, tror jeg, at han bliver svært at sætte, og han vil kunne slå alle på den let stigende opløbsstrækning. Intet er sikkert, da hans form fortsat er et reelt spørgsmålstegn, men han virker så velkørende, at jeg tror, at han tager det hele, hvis ikke løbet glider ham taktisk af hænde.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Den mand, Jumbo skal spille taktisk ud for ikke at komme på bagkant er Mick van Dijke, men jeg tror, at etapen bliver for hård for ham. Større er chancerne for Tosh van der Sande, der blev nr. 2 sidste år, og Pascal Eenkhoorn, men de må som udgangspunkt regnes som hjælpere, særligt Van der Sande, der har tabt en del tid. Det samme vil gælde for Gijs Leemreize, der er her som ren hjælper.

Annonce

 

Jeg var dog meget tæt på at pege på Mattias Skjelmose. Danskeren var nr. 2 på min liste inden løbet, og det skyldtes alene denne etape. Jeg havde regnet med, at han ville tabe lidt til de bedste på enkeltstarten, men det gjorde han slet ikke. Tværtimod kørte han sit livs enkeltstart og bekræftede, hvad vi vidste: at Giroen har givet ham et enormt boost, og at han er skræmmende stærk lige nu. Jeg har meget svært ved at se, at Skjelmose kan sættes, men spørgsmålet er, om finalen er hård nok til, at han kan sætte Laporte, der formentlig vil slå ham i spurten. Han vil være overvåget, og i dette stærke felt bliver det svært for ham at køre væk fra distancen. Skal han vinde, skal det derfor formentlig være på Kiddesvej til sidst. Kan han køre væk? Han har punchet, men stigningen er en anelse for kort opmålt mod mere kraftfulde typer. Til gengæld er den stejl, og ruten er historisk hårdt. Det virker ikke umuligt.

 

Trek har imidlertid også en anden fremragende kandidat. Jasper Stuyven kørte sit livs enkeltstart og er som altid flyvende i august. Det burde være en glimrende finale for ham, men det er klart, at Skjelmose er plan A. Er de samlet i bunden, må Stuyvens opgave være at lægge det pres, der kan gøre det muligt for danskeren at køre væk. Til gengæld er han manden, der skal angribe fra distancen og sikre, at Trek ikke kommer på bagkant. Gør han det, og holder gruppen hjem, bliver han med sin nuværende form pokkers svær at slå. Trek har også Alexander Kamp, der jo har en god historik i Vejle, men med to så gode bud på en samlet vinder som holdkammerater må han være hjælper.

 

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

En farlig kandidat er Geraint Thomas. Som sagt vil det være ret oplagt for Ineos at udnytte, at han ligger nr. 4 i klassementet. Når angrebsfesten starter, vil waliseren kunne gå med i angrebene og herefter tage sig en fribillet i hjulet på rivalerne. Holder gruppen hjem, vil han have friskheden til at kunne gøre det færdigt på Kiddesvej. Det er også sandsynligt, at han skal køre sin egen chance, hvis det er samlet i bunden af Kiddesvej, da det alligevel bliver mand mod mand herfra. Hans efter hans standard svage enkeltstart bekræfter imidlertid hans egne ord, nemlig at han ikke er på toppen. Derfor ser jeg ham ikke slå Laporte og Skjelmose i en direkte duel, da han heller ikke er så eksplosiv som tidligere.

 

Hvad så med Magnus Sheffield? Det er det store spørgsmål. Han har i foråret vist sig stærk på bakker, men han har ikke været specielt eksplosiv, og han klatrede senest skidt i Polen. Han får ingen frihed, og jeg kan ikke se ham køre væk fra formstærke Skjelmose. Jeg tror snarere, at han får svært ved at følge dem på Kiddesvej, og jeg har i hvert fald svært ved at se ham vinde etapen. Med disse supertalenter skal man dog aldrig sige aldrig. Resten af holdet er som udgangspunkt hjælpere, men finalen er helt perfekt for Jhonatan Narvaez, der burde være en af de absolutte topfavoritter, hvis det er samlet i bunden af Kiddesvej. Man kan vel ikke helt udelukke, at de lader ham køre sin chance for derved at tage bonussekunder fra rivalerne, hvis altså ikke han er brugt op forinden. Sker det, kan han vinde etapen.

Annonce

 

Quick-Step har Mauro Schmid. Hans form er lidt svær at vurdere, men den var fornem på muretapen i Polen. Sygdommen synes ikke at have sat ham væsentligt tilbage, for vi så i Belgium Tour, at en lidt svag enkeltstart ikke nødvendigvis betyder manglende form. Denne finale burde passe ham ganske perfekt, og selvom jeg ikke tror, at han slår både Skjelmose og Laporte på Kiddesvej, er han et oplagt bud på en mand, der kan gøre det færdigt fra distancen. Her har Quick-Step også formstærke Zdenek Stybar, der også er skabt til dette terræn. Jeg tror dog, at han i dag mangler lidt for meget til at være andet end en outsider, og skal han vinde, skal det ske fra distancen. Jeg regner ruten som værende for hård for Josef Cerny, og James Knox må være hjælper.

 

En meget spændende kandidat er Stefano Oldani. Hans enkeltstart var rystende god, og det tyder på storform. Han har udviklet sig helt enormt i denne slags terræn, og han kørte senest en for ham fornem muretape i Polen. Disse kortere stigninger passer ham bedre, og han burde være skabt til denne finale, hvis ikke den er en anelse for stejl. Han kommer formentlig langt i et opgør på Kiddesvej, men skal han vinde, skal det nok ske fra distancen, hvor han kan lukrere på at være en outsider og underdog. Alpecin har også en meget skarp kandidat i Nicola Conci, der efter i går er ude af klassementet. Han viste imidlertid fornem form i Norge, og vi ved, at han burde passe perfekt til denne eksplosive finale, da han er eksplosiv og hurtig. Hans tidstab er en stor fordel i det taktiske spil. Endelig har holdet Jasper Philipsen, der er en joker. Han har forbedret sin holdbarhed enormt, men Kiddesvej bør være en anelse for stejl og svær. Jeg er dog spændt på at se, hvor langt han kommer.

 

Søren Kragh er lidt svær at vurdere. Hans enkeltstart var ikke ringe, men den var heller ikke på det niveau, den kan være. Han er som bekendt en svingende fyr, og vi så sidste år, at formen ikke rakte til at klare denne etape. Den Kragh, vi så i foråret, vil dog kunne vinde, også i et direkte opgør på Kiddesvej, der burde passe ham godt. Hans enkeltstarter har generelt været lidt skuffende på det sidste, og derfor skal vi ikke nødvendigvis lægge for meget i hans præstation i Assens. Min fornemmelse er dog, at han mangler lidt for meget til at vinde direkte på Kiddesvej, men fra distancen er meget muligt, og han er en herligt offensiv rytter. DSM har også Casper Pedersen, der synes i form, men han vil i dette selskab være en anelse for tung på Kiddesvej. Han skal angribe fra distancen, og jeg tror, at det bliver svært at gøre det færdigt.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Hos EF har Magnus Cort dårlige erfaringer med Kiddesvej. Han synes dog i hæderlig form, selvom han var skeptisk inden løbet. Han er som sprinter ikke uden punch, og han har før vundet puncheurfinaler, men jeg tror, at han mangler punch på så stejle procenter. Jeg ser ham ikke vinde et opgør på Kiddesvje til sidst - selvom det ikke er umuligt - men han har det rette aggressive temperament til at angribe fra distancen. Det er dog et stort problem, at holdet er så svagt. Jonas Rutsch er den eneste, der kan sidde hos ham sent, men han kan ikke være med til sidst.

 

Uno-X kommer med Anthon Charmig, der allerede var god på denne etape sidste år. Siden har han udviklet sig enormt, og han har endda også vist et punch, der gør ham god til denne slags finaler, selvom der nok er folk, der er lidt mere eksplosive på så korte bakker. Han viste fabelagtig form i Tjekkiet, og jeg vil tro, at han er en af de stærkeste. Jeg har dog lidt svært ved at se ham vinde, og derfor ryger han lidt ned på listen. Det skal i hvert fald ske fra distancen, men hans tidstab er her en fordel, selvom hans fremragende enkeltstart, der jo egentlig kostede ham tiden, alene bekræfter, at haner flyvende. Holdet har også Lasse Norman og Niklas Larsen, der var fremragende på etapen i 2019, hvor Norman endda vandt, men det var i et meget svagere felt. Her bør de komme til kort. Det er også en god etape for Anders Skaarseth, men han vinder ikke og er nok primært hjælper, som det også må gælde for formsvage Rasmus Tiller, for hvem finalen nok også er lidt for hård.

Annonce

 

Manden, der slog Charmig på kongeetapen i Tjekkiet, var Kamiel Bonneu. Ikke helt uventet røg han ud af klassementet på grusvejene, men det giver ham bare frihed. Finalen er ikke ideel for ham, da han er bedre på lange stigninger, men han viste et vist punch i Limburg, og da han vandt i Tjekkiet forleden. Han er uhyre svingende og kan falde igennem, men Tjekkiet-udgaven af Bonneu kommer langt, hvis han angriber fra distancen. Sport Vlaanderen har også Jenno Berckmoes, men han er overmatchet i denne hårde finale.

 

Hos Israel-PT skal man satse på Mads Würtz Schmidt. Danskeren har bekræftede den forrygende form fra Polen, men denne etape har altid været en anelse for svær. Han har udviklet sig siden, men der er i dette stærke felt folk, der er stærkere end ham. Hans chance er at angribe fra distancen, men i kamp mod de stærkere hold bliver det svært for ham at vinde. Jeg er også spændt på, hvor langt Corbin Strong , der er lovende, kan komme på en etape som denne, der nok er lidt for hård for Guillaume Boivin.

 

Landsholdet har Frederik Wandahl. Han er overmatchet i dette selskab, men han har udviklet sig meget. Seneste kørte han en fornem sidste etape i Tjekkiet, og det viser, at han kan begå sig på eksplosive etaper som denne. Holdet har også den unge klatrer Anders Foldager, der skal teste sig selv.

 

Bardiani kommer med Davide Gabburo. Hans niveau er stærkt svingende, og hans kørsel i går indikerer ikke storform. Det var dog også en skidt etape for ham, mens denne lige burde være noget for ham. Han vinder ikke, men er han i form, kan han komme relativt langt. Alternativet er Samuele Zoccarato, men han har haft en skuffende sæson, og etapen er for hård for Alessandro Tonelli.

 

Det er svært at tro på de øvrige hold. Hos Human Powered Health kan Pier-André Coté og Nickolas Zukowsky komme et stykke, men slet ikke langt nok. Hos Bingoal kunne en formstærk Laurenz Rex måske komme et stykke, men han synes ikke i form, og niveauet er for højt for en ellers velkørende Ceriel Desal. Team Novo Nordisk håber på David Lozano, men niveauet er for højt.

Annonce

 

Blandt kontinentalholdene bliver det særligt interessant at se, hvor langt de to formstærke danskere Jeppe Aaskov Pallesen og Mathias Bregnhøj kan komme. Riwal har også Lucas Eriksson, der endda passer lidt bedre til denne eksplosive etape, og ligesom de to førnævnte har han vist form. Også Jacob Eriksson viste i Limburg, at han kan begå sig i dette terræn. Coop har Andreas Stokbro, der virkelig imponerede med sin holdbarhed i Norge, og selvom finalen bør være for hård, bliver han interessant at følge. Andre ryttere, der kan komme et stykke, er Mads Rahbek, Mads Østergaard, Magnus Bak Klaris og Jakub Kaczmarek.

 

BEMÆRK: Husk, at der rangeres efter vinderpotentiale, hvilket er særligt vigtigt for Thomas og Sheffield.

 

Feltet.dks vinderbud: Christophe Laporte

Øvrige vinderkandidater: Mattias Skjelmose, Geraint Thomas

Outsidere: Jasper Stuyven, Mauro Schmid, Stefano Oldani, Søren Kragh, Magnus Cort

Jokers: Anthon Charmig, Zdenek Stybar, Nicola Conci, Jhonatan Narvaez, Magnus Sheffield, Kamil Bonneu, Jasper Philipsen, Casper Pedersen, Mick van Dijke, Mads Würtz Schmidt

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Remco Evenepoels sejr fra 2021, Lasse Normans sejr fra 2019, Wout van Aerts sejr fra 2018, Mads Pedersens sejr fra 2017 og Michael Valgrens sejr fra 2016.

 

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Christophe Laporte
Mattias Skjelmose, Geraint Thomas
Jasper Stuyven, Mauro Schmid, Stefano Oldani, Søren Kragh, Magnus Cort
Anthon Charmig, Zdenek Stybar, Nicola Conci, Jhonatan Narvaez, Magnus Sheffield, Kamil Bonneu, Jasper Philipsen, Casper Pedersen, Mick van Dijke, Mads Würtz Schmidt
Frederik Wandahl, Davide Gabburo, Jeppe Aaskov Pallesen, Mathias Bregnhøj, Lucas Eriksson, Pascal Eenkhoorn, Tosh van der Sande, Alexander Kamp, Niklas Larsen, Lasse Norman, Anders Skaarseth, Jacob Eriksson, Andreas Stokbro, Mads Rahbek, Mads Østergaard, Magnus Bak Klaris, James Knox, Jonas Rutsch, Corbin Strong, Jenno Berckmoes, Samuele Zoccarato, Alessandro Tonelli, Pier-André Coté, Nickolas Zukowsky, Jakub Kaczmarek, Ceriel Desal, Josef Cerny
INFO
Optakter
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
VIS FLERE

Annonce