Prøv vores nye app
Optakt: 3. etape af Tour de Suisse Women
16. juni 2024 19:00Foto: ASO
af Christoffer Fischer

Efter to hårde klassementskampe i Tour de Suisse Women kan 3. etape - løbets mest åbne - vindes på flere forskellige måder, hvilket skaber muligheder for ryttertyper som Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-SUEZ).

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Vevey til Champagne

Dato: 17. juni

Antal kilometer: 125,6 kilometer

TV-dækning: Se oversigten her

 

Demi Vollering (SD Worx-Protime) timede sin bjergenkeltstart til perfektion og vandt 2. etape af Tour de Suisse Women, hvorfor hun nu fører løbet med næsten halvandet minut til Lidl-Trek-italienerne Elisa Longo Borghini og Gaia Realini.

 

Løbet fortsætter i kuperet terræn, som gør 3. etape til den mest åbne i løbet, hvor vinderen kan findes i flere forskellige scenarier. Direkte fra startbyen Vevey ved Genevesøen går det støt opad, inden den bidske kategori 2-stigning Chemin des Curnilles overfalder feltet med sine 12,9 i stigningsprocent. Toppen ligger allerede efter 6,5 kilometer, så den er en oplagt affyringsrampe for angreb fra puncheurs.

 

Læs også
Optakt: 15. etape af Tour de France

 

Herefter følger bølget, angrebsvenligt terræn hen mod næste kategoriserede stigning, Route de Thierrens, der med sine 4,7 procent i gennemsnitlig stigning over 4,8 kilometer er mere overkommelig. En mere jævn sektion af ruten fører hen til tredje stigning på etapen, Sergey, som kun er 1,6 kilometer lang og stiger 4,8 procent i gennemsnit.

 

Herefter går det støt nedad mod Neûchatelsøen og målbyen Champagne, hvor en indlagt spurt og en første passage af målstregen venter, inden rytterne sendes ud på en lille sløjfe omkring byen. Denne indledes med en hård kategori 2-stigning med en længde på 4,4 kilometer og en gennemsnitlig stigning på 6,8 procent, men er hårdest på sin første halvdel, som er oppe på 8,2 procent.

 

Toppen passeres med 13,5 kilometer til mål, efterfulgt af en teknisk nedkørsel ned mod målstregen igen. Selve opløbet er nærmest urimeligt teknisk med intet mindre end tre skarpe sving på de sidste 500 meter.

Annonce

 

 

Med henblik på den tekniske opløbsstrækning må man næsten håbe på det scenarie, at etapen skal afgøres fra et udbrud, så højst en håndfuld ryttere skal spurte imod hinanden. Og det er bestemt sandsynligt - mange ryttere med punch i benene vil kunne slå hullet først på etapen, og de lidt mere kraftfulde rouleurs kan også finde et moment på de mere jævne veje efter den første stigning.

 

Skulle et udbrud ikke få afgørende hul, skal de hives ind senest på den sidste kategori 2-stigning, da der ikke er mange lige meters vej til en organiseret jagt herefter. Et mindre felt kan herefter køre en reduceret spurt om sejren, men den sidste stigning er dog også så hård, at klassementsrytterne kan fristes til angreb. Som sagt: løbets mest åbne etape!

 

Favoritterne:

Da storholdene SD Worx-Protime og Lidl-Trek indtager de øjeblikkelige podieplaceringer, vil det være de øvrige 16 hold i løbet, der har mest at jagte på en etape som denne. Canyon//SRAM Racing, EF Education-Cannondale og Team dsm-firmenich PostNL ligger alle ligeledes godt til i klassementet, men må også have drømme om at tage en etapesejr med hjem fra Schweiz og er i øvrigt ikke blege for angrebsforsøg. Og da både Lidl-Trek og Canyon//SRAM dominerer det øjeblikkelige top 10, er der 13 andre hold, der har alt at vinde.

 

Der er altså mange, der har incitament til at ramme udbruddet, men det giver ingen garanti for udbrudssejr. Selv om det nok er for optimistisk af Lidl-Trek ligefrem at forsøge at kuppe Vollering, så har de hele fire forskellige ryttere så langt fremme i klassementet, at de kan forsøge at skabe ravage. Der er også mange hurtige ryttere til start, så nogle hold kunne foretrække samling henimod en samlet spurt om sejren.

 

På tværs af disse scenarier har Liv AlUla Jayco en af de bedste kandidater til etapesejr i Ingvild Gåskjenn. Nordmanden har kørt flot på de første to etaper og indtager 19. pladsen i klassementet, men er dog 6.42 efter førertrøjen, hvorfor hun ikke er til fare for SD Worx-Protime. Med sin tredjeplads i Amstel Gold Race beviste hun sine puncheurevner på korte, stejle stigninger, og så er hun tilmed en af de hurtigste i dette felt. Derfor kan hun gøre arbejdet færdigt i en mindre gruppe og kan endda også ende med sejren, hvis der opstår samling, og etapen skal vindes i en større spurt.

 

Læs også
Vingegaard røber, hvad Visma skal gøre

 

Etapeprofilen ligger også godt til Kristen Faulkner (EF Education-Cannondale), der trives i kuperede endagsløb og med 22. pladsen på bjergenkeltstart viste, at formen er glimrende. Alene i år har amerikaneren vundet fem sejre, alle i ensom majestæt, så hun har både stor power og en næse for at vinde cykelløb.

 

Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck) har ikke formået at følge på sin imponerende bjergkørsel fra Vuelta España, så måske hun alligevel er mest puncheur - men det kan hun så passende udnytte på denne etape. Hollænderen er nede på 18. pladsen i løbet, 6.19 efter, så hun er ikke en stor trussel i klassementet, men har dog også udvist lovende form.

 

I tilfælde af samling må Mischa Bredewold (SD Worx-Protime) være det bedste bud på en vinder fra en spurt. Den europæiske mester har vundet regulære massespurter, men mestrer bestemt også kortere stigninger, som da hun sluttede på den samlede andenplads i Itzulia Women. Holdkaptajn Vollering fører endda løbet så komfortabelt, at man kan spekulere i, om Bredewold får frihed til at gå med i udbrudsforsøg.

 

Christina Schweinberger (Fenix-Deceuninck) er en fremragende klassikerrytter, der kan bide fra sig på kortere stigninger uden at være decideret puncheur. Med to top 10-placeringer i belgiske endagsløb tidligere i juni er formen på plads, og østrigeren har tilmed hurtigheden til at begå sig i massespurter, hvorfor hun ikke skal undervurderes her.

Annonce

 

Christina Schweinberger er en alsidig rytter - her på vej mod femtepladsen til VM i 2023. Foto: Sirotti

 

Heller ikke Fem van Empel (Team Visma | Lease a Bike) er en trussel i klassementet, hvor hun ligger på 22. pladsen. Til gengæld har den unge hollænder masser af punch, som set med ottendepladsen på Mur de Huy i Flèche Wallonne, så dagens kortere stigninger er guf for den dobbelte verdensmester i cyklecross.

 

Det blot 19-årige stjerneskud med det herlige navn Nienke Vinke (Team dsm-firmenich PostNL) viste med 18. pladsen på 2. etape, at hun er i strålende form. Hendes punch har hun blandt andet demonstreret med en andenplads på det klassiske Willunga Hill-opløb i Santos Tour Down Under, så hun har evnerne til at sætte fart på op ad bakke, både til at ramme udbruddet og i den krævende finale.

 

Etapen ligner en oplagt mulighed for Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-SUEZ) til at teste sig af oven på sin skadespause. Danskeren er en af feltets bedste og hurtigste puncheurs, når formen er der, og hendes præstationer på 1. og 2. etape har også været så udmærkede, at hun ikke kan afskrives.

 

Noemi Rüegg (EF Education-Cannondale) har indtil videre ikke overbevist i sit hjemmebaneløb, hvor hun ligger i den tunge ende af klassementet. Ikke desto mindre har hun god historik på kortere stigninger og indledte sæsonen med en spurtsejr på de iberiske øer, så hun bør kunne gøre sig gældende enten fra udbrud eller i en samlet spurt.

Annonce

 

Læs også
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke

 

Den velkendte talemåde om ”ordnung muss sein” kender de vist ikke til på ellers tyske Canyon//SRAM Racing, der som hold elsker at blæse til angreb i højre og venstre. Det ville derfor ligne dem dårligt ikke at satse på udbruddet, men med deres fire bedste bjergryttere helt oppe i klassementets top 12 må bedste kort være Agnieszka Skalniak-Sójka. Polakken kørte en flot bjergenkeltstart, så hun kan sagtens køre opad, og så er hun hurtig på stregen - en farlig kombination på denne etape.

 

Etapeprofilen er et godt match for Agnieszka Skalniak-Sójka (forrest). Foto: A.S.O. / Charly Lopez

 

Endnu en polsk profil, Dominika Włodarczyk (UAE Team ADQ), kan gribe chancen på denne etape og dermed bygge videre på et flot forår med topplaceringer i flere endagsløb. I disse har hun både vist spurtstyrke og punch på stigninger, så denne etapeprofil ligger godt til den 23-årige.

 

Efter en årrække som hjælperytter på FDJ-SUEZ har Victoire Guilman fået egen chance på St Michel-Mavic-Auber93 år. Det har allerede nu indbragt franskmanden flere af karrierens bedste resultater, som hun netop har sikret i kuperet terræn, hvor hendes puncheurevner er kommet til sin ret.

 

Annonce

 

20-årige Rosita Reijnhout (Team Visma | Lease a Bike) bragede igennem med en overraskende sejr i WorldTour-endagsløbet Deakin University Elite Women's Road Race i januar, men har siden kørt så godt op ad, at hun ikke kan kaldes en døgnflue. Derfor skal hollænderen holdes øje med på en etape som denne.

 

Liv AlUla Jayco har endnu et skandinavisk kort at spille ud i form af Caroline Andersson. Den 22-årige har kørt godt på de første to etaper og har sin force i kuperet terræn. I Vuelta España gav hun tilmed prøver på sin hurtighed med en ottendeplads i 3. etapes massespurt.

 

Her på falderebet skal også Demi Vollering (SD Worx-Protime) nævnes. Skulle etapen ende i klassementskamp, kan superstjernen ikke tænkes at komme i alvorlige problemer, og i en mindre gruppe kan hun slå de fleste i en spurt.

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering.
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig.
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering.
Ingvild Gåskjenn
Kristen Faulkner, Yara Kastelijn
Mischa Bredewold, Christina Schweinberger, Fem van Empel
Nienke Vinke, Cecilie Uttrup Ludwig, Noemi Rüegg, Agnieszka Skalniak-Sójka
Dominika Włodarczyk, Victoire Guilman, Rosita Reijnhout, Caroline Andersson, Demi Vollering
INFO
Tour de Suisse Women
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Søndag den 14. juli 2024

Landevej
LIVE: Cort og Fuglsang i udbrud
Landevej
Ny duel imellem Vingegaard og Pogacar venter! Følg med Feltet.dk's app
Landevej
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke
Landevej
Vingegaard-chef påpeger Corona-fordel til Pogacar
Landevej
Se listen: Genoplev de seneste 10 vindere på Bastilledagen
Landevej
Vingegaard kan kun vinde Touren på én måde, mener tidligere rytter
Landevej
Sportsdirektør opdaterer om Mads P. – er stadig rasende over spurt
Landevej
Straffet rytter peger fingre: Mere hans skyld end min
Landevej
Optakt: 8. etape af Giro d'Italia Women

Lørdag den 13. juli 2024

Landevej
Pogacar slog sin egen Vingegaard-rekord
Landevej
Dagens fighter: Ikke en skuffelse - det er bare cykelløb
Landevej
Pogacar-holdkammerat jubler og svarer igen på kritik
Landevej
Evenepoel: Måske sætter jeg Vingegaard i morgen

Annonce

Landevej
Vingegaard-manager: Den her var ikke kalkuleret
Landevej
Pogacar beordrede Yates til at angribe: Jeg tænkte, hvad?!
Landevej
Pogacar destruerer Armstrongs rekord på målbjerg
Landevej
Vingegaard: Om jeg stadig kan vinde Touren?
Landevej
Evenepoel: Jeg er ligeglad
Landevej
Talentfulde Albert Philipsen holder fast i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenSe videoen: Tilskuer kaster chips på Pogacar og siden Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars angreb, der plantede Vingegaard

Annonce

Landevej
Video i artiklenPogacar reagerer på stor tidsgevinst over Vingegaard
Landevej
Ny stor Pogacar-offensiv satte Vingegaard til vægs
Landevej
Evenepoel mister hjælper og den italienske mester udgår af Touren

Annonce

Landevej
Oversigt: 22 ryttere er udgået af Touren
Landevej
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Landevej
Uttrup smider podiet i stjerneskuds store triumf

Annonce

Landevej
Offer for slemt finalestyrt kan ikke fortsætte
Landevej
Thomas tester corona-positiv - men fortsætter
Landevej
Endnu en rytter vinker farvel til Touren
Landevej
Vingegaard: Den er sindssygt vigtig
Landevej
Fuglsang ærgrer sig over tendens: Det er sværere
Landevej
Van Aert topper kedelig liste efter ny misset sejr
Landevej
Pogacar-chef fremhæver fordel: Vi er ikke forpligtede til at angribe
Landevej
Pidcock forlader Tour de France
Landevej
Visma-træner om Vingegaard: Der er stadig plads til forbedringer
Landevej
Armstrong med klar opfordring til Vingegaard og Visma inden stort bjergslag
Landevej
Evenepoel skal revanchere forfærdelig dag på Tourmalet
Landevej
Optakt: 14. etape af Tour de France

Fredag den 12. juli 2024

Landevej
Optakt: 7. etape af Giro d'Italia Women
Landevej
Astana med opdatering på styrtet rytter
Landevej
Ayuso reagerer på Tour-exit
Landevej
Vingegaard indrømmer: Jeg tror, vi sad og sov lidt
Landevej
De Lie langer ud: Så vil alle interviews efter løbet handle om styrt
Landevej
Optimistisk Evenepoel: Det er dybest set til min fordel
Landevej
Lotto-profil straffet efter voldsomt styrt
Landevej
Cort om kåring: Det er lidt en trøstepræmie
Landevej
Van Aert erkender fejl, der måske kostede ham sejren
Udstyr og test
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Landevej
Mister vital hjælperytter: Det er lidt et slag
Landevej
Crazy gennemsnitsfart: Feltet stoppede aldrig
Udstyr og test
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
Landevej
Video i artiklenVilde billeder: Albert Philipsen vinder før voldsomt uvejr
Landevej
Grimt styrt og Philipsen-sejr på vanvittig etape
Landevej
Stortalent rygtes til danskerhold
Landevej
Stor fransk profil rygtet til Ineos
Landevej
Uttrup forsvarer topplacering på hård etape
Landevej
Opdatering: Pogacar-hjælper udgår
Landevej
Pogacar ked af det: Det så ikke godt ud
Landevej
Vingegaard med mundbind: Du ser og hører en masse rygter
Landevej
Roglics chef giver status og fremhæver nye mål
Landevej
Endnu en rytter udgår af Touren
Landevej
Optimistisk Van Aert vil have sin etapesejr: Mine ben bliver bedre og bedre
Landevej
Roglic udgår af Tour de France
Landevej
Démare forstår slet ikke deklassering
Landevej
Astana kommer med opdatering på Lutsenko efter slemt styrt
Landevej
Visma-sportsdirektør raser over Roglic-styrt: 100 procent organisationens skyld
Landevej
- Det er forfærdeligt, siger sportsdirektør

Torsdag den 11. juli 2024

Landevej
Optakt: 13. etape af Tour de France
Landevej
Profil raser efter stort styrt: Det er skandaløst
Landevej
Philipsen mister førertrøjen i Frankrig
Landevej
Girmay kan mærke trøjens vinger
Landevej
Opdatering: Roglic slipper uden brud
Udstyr og test
Test: Canyon Tempr CFR
Landevej
Evenepoel: Derfor kæmper vi altid for de bedste positioner
Landevej
Søren Kragh forklarer sit Tour-exit
Landevej
Pogacar: Jeg var knust
VIS FLERE

Annonce