\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Favoritterne
Selv om det altså er en rute med en begrænset mængde tekniske udfordringer, så er den også så kort, at den ligner en prolog. Her ser man ofte, at ikke kun tempospecialister men også sprintere kan begå sig, da disse jo også må siges at være vant til at skulle holde en topfart på flad vej. Derfor vil der snige sig nogle hurtige ryttere ind blandt de egentlige enkeltstartsspecialister som sandsynlige kandidater til topplaceringerne.
OL-sølvvinderen i enkeltstart, Anna Henderson (Team Visma | Lease a Bike), er også hurtig i en spurt, så hun har nogle af de bedst tænkelige forudsætninger på denne distance. Derfor er top 3 eller endda en sejr muligt.
Den nykårede olympiske mester, Grace Brown (FDJ-SUEZ), er en af de ypperste specialister i disciplinen, så en sejr er naturligvis mulig. Hun har dog ikke kørt en enkeltstart på under 10 kilometer siden 2018, så hendes niveau på så kort en distance er muligvis en ulempe for en rytter, der ikke har sprinternes acceleration.
Riejanne Markus (Team Visma | Lease a Bike) har i de seneste par år samlet på andenpladser i korte enkeltstarter, så hun mestrer altså denne distance uden hidtil at have vundet. Det er dog ikke en umulighed for den dobbelte hollandske mester i disciplinen, som bør kunne køre med om top 3.
Verdensmesteren i enkeltstart, Chloé Dygert (Canyon//SRAM Racing), ville nok bedre kunne have vist tempoevnerne frem over flere kilometer, men hun kører jo faktisk også gode spurter, så hun har også topfart på kortere distancer. Efter bronze til OL må hun søge revanche, men top 3 ligner igen et mere sandsynligt resultat end en sejr.
En superspecialist som Ellen van Dijk (Lidl-Trek) har igennem karrieren vundet massevis af tidskørsler og på alle mulige slags distancer, inklusive de korte. Dermed ville hun normalt kunne køre med om sejren, men præstationen til OL var tydeligt præget af en nylig skadespause. Derfor er det måske ”kun” top 5, hun kan sætte næsen op efter.
Egentligt skal Demi Vollering (Team SD Worx-Protime) først og fremmest ikke tabe tid til klassementskonkurrenterne, men hun er også så dygtig en temporytter, at hun kan køre med om en topplacering. Hun er jo også ganske hurtig, så distancen passer hende fint, og top 5 er realistisk.
Lorena Wiebes (Team SD Worx-Protime) er jo først og fremmest sprinter, men for under en måned siden vandt hun begge tidskørslerne i Belgien Rundt: en 2,7 kilometer lang prolog og en 11 kilometer lang enkeltstart. Det siger noget om, at hun kan holde farten oppe også på enkeltstartscyklen, men i dette stærkere felt er top 5 tilfredsstillende.
Kristen Faulkner (EF-Oatly-Cannondale) vandt tilbage i 2022 to enkeltstarter, hvoraf den ene var intet mindre end prologen i Giro d’Italia. Siden har hun kun vist sig få gange på tempocyklen, men i sin nuværende form skal den nykårede dobbelte OL-guldvinder ikke afskrives til top 10 eller måske top 5.
Bronzevinderen fra sidste års VM i enkeltstart, Christina Schweinberger (Fenix-Deceuninck), har også præsteret på korte distancer, så denne rute kan passe hende. Efter tiendepladsen til OL er det dog måske igen top 10, og ikke top 5, der kan være på plakaten.
I år har hun ikke kørt op til sit bedste i disciplinen, men så sent som sidste år vandt Lucinda Brand (Lidl-Trek) en flad enkeltstart, dog på 17 kilometer. Den tidligere verdensmester i cyklecross er dog også eksplosiv, så på denne rute kan evnerne række til top 10.
Juliette Labous (Team dsm-firmenich PostNL) er ganske vist ikke den mest eksplosive på så kort en rute, men præsterer på et fast, højt niveau i disciplinen, senest med en fjerdeplads til OL. Derfor bør hun kunne køre med om top 10 her.
Igennem karrieren har Thalita de Jong (Lotto Dstny) kørt masser af gode enkeltstarter, også på korte distancer. Hun har dog endnu aldrig vundet, så i dette felt må top 10 være målsætningen.
I sin korte professionelle karriere har Amber Kraak (FDJ-SUEZ) vist sig som lidt af en enkeltstartsspecialist, dog på længere distancer. Hun er dog også ganske hurtig i en spurt, så her bør hun også kunne køre med om top 10.
Med niendepladsen til OL virker Audrey Cordon-Ragot (Human Powered Health) i glimrende tempoform og har tidligere præsteret på topniveau på korte distancer. Derfor er endnu en top 10-placering mulig her.
Efter en orlov er Ruth Edwards (Human Powered Health) tilbage i sporten, hvor hun har været hurtig til at genfinde især tempotakterne. Inden sin orlov vandt hun to prologer, så distancen kan passe hende, hvorfor hun er top 10-kandidat.