Prøv vores nye app
Optakt: 3. etape af Gree-Tour of Guangxi
16. oktober 2024 18:10Dario Belingheri/Getty Images
af Christoffer Fischer

For tredje dag i streg bliver ruten lige en tand hårdere i Gree-Tour of Guangxi, hvor en række stigninger kan volde problemer for sprinterne på løbets længste etape.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Jingxi til Bama

Dato: 17. oktober

Antal kilometer: 213,5

Antal højdemeter: Ca. 2.600

Etapestart: 04.20

Etapeafgørelse: Ca. 09.15

TV-dækning: Se oversigten her

 

3. etape er løbets længste med sine små 215 kilometer. De første 100 kilometer køres på et bølget plateau, inden en bjergspurt sender ruten ned ad bakke mod en helt flad sektion.

 

Etapens sidste 75 kilometer indvarsler etapens mest kuperede sektion. Efter en række bakker følger en 9,6 kilometer lang stigning, som dog takket være flere plateauer undervejs kun har en gennemsnitlig stigningsprocent på 3,0.

 

Læs også
Vingegaard lokkes af arrangører, skriver medie

 

Efter denne fortsætter vejen op ad mod dagens sidste bjergspurt, der har sin top med godt 35 kilometer til mål. Denne er stejlere, idet de sidste 1.400 meter af den i gennemsnit stiger med 7,4 procent, inklusive en passage ved selve toppen på over 11 procent.

 

På de sidste 35 kilometer går det overvejende ned ad bakke, dog afbrudt af to knolde. Den sidste af disse ligger med under 15 kilometer til mål og er ganske hård, idet den over 1.500 meter i gennemsnit stiger med 5,6 procent. Resten af vejen går det let nedad, inden opløbsstrækningen er på flad vej.

 

Annonce

 

 

Favoritterne

Denne etape minder på mange måder om 2. etape, idet den primære udfordring på en overvejende flad etape er en lang stigning med meget lave stigningsprocenter. På 2. etape var den lange stigning nok til at sortere en 30 ryttere fra, hvorfor der altså blev kørt en delvist reduceret massespurt, hvilket kan gentage sig her. 3. etape er på den ene side hårdere på den måde, at der er en ganske stejl stigning med 35 kilometer til mål, som måske kan ryste endnu flere ryttere af, men er på den anden side lettere fordi denne følges af nedadgående terræn, hvor der er mulighed for at komme tilbage.

 

I dette åbne sprinterfelt, hvor særligt seneste vinder var en overraskelse, har der været mange forskellige hold med interesse i at jagte udbrud, og i et løb, der potentielt skal afgøres på få sekunder, er det svært at se et udbrud køre hjem her. Fra et taktisk perspektiv vil nogle hold måske se idé i at holde endnu højere tempo end på 2. etape, hvor der jo faldt flere hurtigere sprintere fra, og det er naturligvis en fordel for holdene med holdbare sprintere. Det mest sandsynlige udfald ligner en reduceret massespurt i et felt, der måske lige er en smule mindre end på 2. etape.

 

I et løb, hvor sprinterne nærmest har ladet overraskelserne gå på tur, har Max Kanter (Astana Qazaqstan Team) været den mest pålidelige af dem og indtager derfor også løbets førertrøje. I massespurterne er det blevet til en femte- og en andenplads, og da han i forvejen er blandt de mere holdbare af sprinterne, kan han meget vel komme frem til spurt her også. Han har tilmed ikke været afhængig af et leadout, hvorfor han på egen hånd igen kan spurte sig i top 3 eller muligvis vinde.

 

En profil som Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) samler ikke på ottendepladser, men alligevel var der visse gode tegn at spore på 2. etape. Ikke alene sad han med på den lange stigning, men han havde også sit hold fremme, hvilket tyder på, at han endda klatrede med overskud. Derfor skulle der også være god chance for, at han kommer frem til denne spurt, hvor han kan vise sig som den hurtigste, men det har knebet med positioneringen, hvorfor hverken sejr eller top 3 er givet.

 

I Cro Race fik Juan Sebastián Molano for nylig åbnet sin sejrskonto for året. Foto: Cro Race

 

Læs også
Mørkøv og Mads P. danner par i afskedsløb

 

Det har ikke spillet for Milan Fretin (Cofidis) i dette løb, hvor han efter 1. etapes ottendeplads kun blev nummer 14 på 2. etape. Lyspunktet er selvfølgelig, at han kom frem til spurt, hvorfor han også har mulighed for at kunne gøre det igen her, men enten leadout eller fart skal optimeres, hvis han skal spurte med om sejren. I andre løb har han dog spurtet så godt, at han burde kunne ramme top 3 eller endda vinde her, mens Piet Allegaert kan være suppleant, hvis han skulle falde fra.

 

Der lader ikke til at være et særligt klart sprinterhierarki på Bahrain-Victorious - eller også kan de bare ikke finde hinanden i de hektiske massespurter - men på 2. etape kom deres mest oplagte førstevalg, Matevž Govekar, stærkt på de sidste meter og reddede sig en femteplads. Da han også vil have gode chancer for at klare en udskilning, bør top 5 eller top være muligt her. På 2. etape kørte Alberto Bruttomesso sin egen spurt med så stor succes, at han med en fjerdeplads overgik Govekar, hvorfor han muligvis igen selv vil blande sig. På 1. etape spurtede Dušan Rajović, men var impliceret i et styrt på 2. etape.

 

Soudal Quick-Step har fået det luksusproblem, at deres normale førstevalg, Luke Lamperti, aldrig kom helt frem på 2. etape, hvorfor hans leadout-rytter Warre Vangheluwe (beskrevet nedenfor) kørte sin egen spurt - og vandt etapen. Normalt burde Lamperti stadig være førsteprioritet, ikke mindst på en etape hvor hans holdbarhed kommer ham til gode i forhold til sprinterkonkurrenterne, men nu er da en vis chance for, at hierarkiet er ændret. Spurter Lamperti selv, burde top 3 eller endda en sejr være inden for rækkevidde, sejr dog især efter en grovsortering af sprinterne.

 

Det ville være synd at sige, at Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) har fået meget ud af sine spurter i dette løb, men som en af feltets mest holdbare sprintere må han snart kunne spurte med om de sjove placeringer. Han bør i hvert fald klare en udskilning på denne etape, hvis ikke ligefrem selv diktere den, og i et mere eller mindre reduceret felt bør han kunne finde pladsen, sådan at han kan spurte sig i top 5 eller endda top 3.

Annonce

 

I år har Marijn van den Berg (midterst) vundet i så stort et løb som Volta a Catalunya. Foto: Sirotti

 

I den kaotiske spurt på 2. etape fandt Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) aldrig hjulet på Jake Stewart, der derfor selv spurtede sig til en flot tredjeplads. Vernon blev dog selv nummer syv og sad jo fint med på stigningerne, og hierarkiet ville normalt placere ham øverst. Klarer han disse stigninger, vil top 5 eller top 3 være muligt, ligesom det også kan være for Stewart, hvis han i Vernons fravær selv får chancen.

 

Ved at komme frem til spurt på 2. etape virker formen til at være der hos Davide Cimolai (Movistar Team), hvorfor der også er håb for, at han kan sidde med over stigningerne her. I spurten på 2. etape blev han nemlig nummer seks, selv om han blev lukket inde til allersidst, så hvis han igen kommer frem til spurt, er top 5 muligt. Særligt Iván García Cortina men også Gonzalo Serrano er fine alternativer, hvis Cimolai skulle falde fra.

 

Gijs Van Hoecke (Intermarché-Wanty) kunne ganske vist ikke gentage sin forbløffende andenplads fra 1. etape, men han sad dog fint med på 2. etape og spurtede sig til en godkendt niendeplads. Da han dermed viste fin holdbarhed, vil der også være en chance for, at han kan klare disse stigninger, og med farten fra 1. etape kan en top 5-placering derfor være mulig. Der kunne meget vel være flere angrebsforsøg i opportunisterne Rune Herregodts og Taco van der Hoorn.

 

Med sejren på 2. etape fik Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step) et gennembrud som sprinter, men han står i den situation, at holdet ellers kører spurterne for Luke Lamperti (beskrevet ovenfor). Derfor er selv en sejr ikke nødvendigvis nok til, at Vangheluwe skal køre sin egen spurt her, og så kommer han ikke i betragtning til topplaceringerne, ligesom Lamperti i øvrigt bør være mere holdbar. Skulle Vangheluwe dog sidde i feltet i finalen, kan det ikke afvises, at han får chancen, og så har han jo vist, at farten rækker langt, selv om top 5 stadig ville være godkendt for den uprøvede belgier.

Annonce

 

Læs også
Pogacar om hård træning: Ikke mange vil køre med mig

 

Hos Lidl-Trek kørte Natnael Tesfatsion spurten på 2. etape, hvilket han fik en tiendeplads ud af, alt imens Jasper Stuyven desværre var nede i styrtet i finalen. De er begge holdbare og bør - hvis Stuyven meldes OK - kunne klare disse stigninger, men med tvivlen om Stuyvens tilstand er Tesfatsion det sikrere bud. Han er også så holdbar, at disse stigninger ikke bør volde problemer, og derfor kan hans fart række til top 10 eller, i en mindre gruppe, top 5. Også Alex Kirsch klarede udskilningen på 2. etape og kunne potentielt ende med selv at spurte her.

 

Det er ikke mange massespurter, Matis Louvel (Arkéa-B&B Hotels) selv har spurtet i her i sæsonen, men på 2. etape gav han det et skud og fik en 11. plads ud af anstrengelserne. Da han kører godt opad, bør han kunne klare en udskilning, og så kunne han meget vel spurte med igen, hvilket kan indbringe en top 10-placering. Donovan Grondin klarede også udskilningen på 2. etape, hvorfor der også er en mulighed for, at han vil kunne spurte her.

 

I det ventede fravær af Fabio Jakobsen kunne Team dsm-firmenich PostNL på 2. etape koncentrere sig om Casper van Uden, men igen kiksede positioneringen, hvorfor han måtte nøjes med en 15. plads. Alligevel var det positivt, at han tilsyneladende sad med på stigningerne uden problemer og endda satte holdet til at føre i finalen, hvorfor der også er håb for, at han har form nok til at komme frem til endnu en spurt. Indtil nu har han ikke imponeret i finalerne, men farten bør kunne række så langt som til top 5. Da van Uden dog er i risiko for at falde fra, kan etapen også være en mulighed for den mere robuste Niklas Märkl.

 

Desværre styrtede Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) i finalen af 2. etape, men han meldes uden alvorlige mén og er ”håbefuld” om at fortsætte i løbet. Da denne etape passer ham så godt, skal han derfor ikke afskrives til en topplacering, da han i fysisk topform vil trives på stigningerne og derfor med sikkerhed komme frem til en spurt. Da han i forvejen ikke er feltets hurtigste, må han dog med tanke på sit styrt nok stile efter en top 10-placering, selv om top 5 ikke er umuligt. Det er efterhånden flere år siden, at Omar Fraile har blandet sig i spurter.

 

Selv om han faldt fra på 2. etape, skal der alligevel levnes en vis chance til Lionel Taminiaux (Lotto Dstny) for genrejsning her. På sine gode dage er han nemlig ganske holdbar, så hvis 2. etape bare var en dårlig dag, kunne han muligvis sidde med her. Da han nu engang vandt 1. etape, ville han derfor have gode muligheder i en spurt, hvis han da ellers når så langt. Også Arjen Livyns manglede sin vanlige holdbarhed på 2. etape, men i en lille gruppe kan Lennert Van Eetvelt selv køre en god spurt.

Annonce

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering.
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig.
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering.
Max Kanter
Juan Sebastián Molano, Milan Fretin
Matevž Govekar, Luke Lamperti, Marijn van den Berg
Ethan Vernon, Davide Cimolai, Gijs Van Hoecke, Warre Vangheluwe
Natnael Tesfatsion, Matis Louvel, Casper van Uden, Jhonatan Narváez, Lionel Taminiaux
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Guangxi
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 09. november 2024

Landevej
Etapeløb i fare efter naturkatastrofe
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - WorldTour
Landevej
Vingegaard lokkes af arrangører, skriver medie
Cross
18-årige Miel Dekien er død efter trafikulykke
Landevej
Danske stjerner kan byde sprinter velkommen
Landevej
Veteran går i Valgrens fodspor
Cross
Spanier skinnede i favoritternes fravær
Cross
Favoritterne udeblev - Danskere misser top-10 i overlegen sejr
Landevej
Michael Valgren har fremtiden på plads
Landevej
Cavendish stopper karrieren
Landevej
Mark Cavendish forklarer, hvorfor han stopper karrieren nu
Landevej
Cort drømmer om Vingegaard til VM 2025
Bane
Mørkøv og Aagaard fortsat i front af 3-dagesløbet

Annonce

Landevej
Pogacar om hård træning: Ikke mange vil køre med mig
Landevej
Afstemning: Hvad er Årets Øjeblik 2024?
Landevej
Oversigt: Disse stjerner mangler officielt fortsat kontrakt

Fredag den 08. november 2024

Landevej
Følg Feltet.dk på de sociale medier
Landevej
Få adgang til et annoncefrit Feltet.dk
Landevej
Pogacar indrømmer: Jeg var efterhånden lidt skeløjet
Landevej
Lefevere forklarer udspekuleret plan med ansættelse af Zigart
Landevej
Visma siger farvel til rytter med ”bemærkelsesværdig vækst”

Annonce

Landevej
Verdensstjerners træner bliver ny cheftræner på Uno-X
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview18-årig ser frem til at køre for ”Danmarks bedste talentfabrik”
Landevej
ColoQuick forstærker: Mads er indbegrebet af talent

Annonce

Landevej
UAE forlænger med lokal rytter
Landevej
Stjerne: Jeg overraskede mange mennesker i år
Landevej
Remco svarer på Flandern Rundt-spekulation

Annonce

Udstyr og test
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Landevej
Hurtig italiener forlænger
Landevej
DSM-stortalent: Det er en lektie, jeg tog med mig
Landevej
Kåring: Her er vinderne af Årets Præstation
Landevej
Dansk konti-hold forlænger med 20-årig
Landevej
Kommentator griner ad Ineos: Team cirkus fortsætter
Bane
Mørkøv og Aagaard lægger godt fra land i 3-dagesløbet
Landevej
Dumoulin: Han gav mig selvtillid og bragte ro
Landevej
Bornholm forlænger med øens største talent
Landevej
Lille land får sjælden professionel

Torsdag den 07. november 2024

Landevej
Afstemning: Årets Præstationer 2024
Landevej
Evenepoel sendte besked til Pogacar – men fik ikke svar
Landevej
”Det bliver et ekstremt smukt match,” forudser boss
Landevej
Vingegaard får klart råd til at slå Pogacar fra tidligere rytter
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng dansker om skifte: Det er en drengedrøm
Landevej
Novo Nordisk gør tre ryttere professionelle
Landevej
Officielt: Visma-talent hapset af talentfabrik
Landevej
EM-bronzevinder skal være holdkammerat med Asgreen
Landevej
Israel-Premier Tech-rytter stopper karrieren som 29-årig
Landevej
Gaviria skriver under på ny kontrakt
Landevej
Tidligere toprytter skal være hollandsk landstræner
Cross
Blev chikaneret: Det allerlaveste, der kan ske ved et cross-løb
Landevej
Gino Mäder får opkaldt pris efter sig
Landevej
”Nu kan vi overveje det,” siger Evenepoel om Giroen
Landevej
Mærkværdigt: Verdensmester skifter til WorldTour-hold
Landevej
Dansk hold opruster med ”en lidt overset rytter”
Landevej
Norsgaard har sæsonstarten på plads

Onsdag den 06. november 2024

Landevej
EF henter fransk stortalent
Landevej
Endnu en central INEOS-figur bekræfter farvel
Cross
Kostede dyrt: Team manager revser holdets materiel
Landevej
Riis vurderer vigtig Vingegaard-beslutning
Landevej
Evenepoel: Vingegaard og Pogacar er mine nye referencepunkter
Landevej
Rytter suspenderet i dopingsag
Landevej
Talent om hård sæson: Jeg lærte en masse
Landevej
Merlier drømmer om gult
Landevej
Visma siger farvel til afgørende Vingegaard-hjælper
Landevej
”Jeg ser ikke en fremtidig Tour-vinder i ham”
Landevej
Sprinter forlænger efter ”bedste sæson nogensinde”
Landevej
Dansk landsholdsrytter forlænger
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewMoberg ser tilbage på vild præstation: Ville være den største sensation
Landevej
EF sikrer sig stortalent
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - Dansk
Landevej
Pogacar får ekstrem frikøbsklausul
Landevej
Medie: Ung Visma-rytter skifter

Tirsdag den 05. november 2024

Landevej
Oversigt: Disse danskere har (ikke) kontrakt for 2025
Landevej
To velkendte navne forlænger og et nyt kommer til – Roskilde har 2025-truppen på plads
Landevej
Træner lovpriser Lidl-Trek-stjerne: Ingen andre har gjort det endnu
Landevej
Cofidis opruster med to nye ryttere
Landevej
Tour-stjerne bryder med sit hold
Landevej
Kåring: Her er Årets Sprinter og Bjergrytter 2024
VIS FLERE

Annonce