\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Favoritterne
Denne etape minder på mange måder om 2. etape, idet den primære udfordring på en overvejende flad etape er en lang stigning med meget lave stigningsprocenter. På 2. etape var den lange stigning nok til at sortere en 30 ryttere fra, hvorfor der altså blev kørt en delvist reduceret massespurt, hvilket kan gentage sig her. 3. etape er på den ene side hårdere på den måde, at der er en ganske stejl stigning med 35 kilometer til mål, som måske kan ryste endnu flere ryttere af, men er på den anden side lettere fordi denne følges af nedadgående terræn, hvor der er mulighed for at komme tilbage.
I dette åbne sprinterfelt, hvor særligt seneste vinder var en overraskelse, har der været mange forskellige hold med interesse i at jagte udbrud, og i et løb, der potentielt skal afgøres på få sekunder, er det svært at se et udbrud køre hjem her. Fra et taktisk perspektiv vil nogle hold måske se idé i at holde endnu højere tempo end på 2. etape, hvor der jo faldt flere hurtigere sprintere fra, og det er naturligvis en fordel for holdene med holdbare sprintere. Det mest sandsynlige udfald ligner en reduceret massespurt i et felt, der måske lige er en smule mindre end på 2. etape.
I et løb, hvor sprinterne nærmest har ladet overraskelserne gå på tur, har Max Kanter (Astana Qazaqstan Team) været den mest pålidelige af dem og indtager derfor også løbets førertrøje. I massespurterne er det blevet til en femte- og en andenplads, og da han i forvejen er blandt de mere holdbare af sprinterne, kan han meget vel komme frem til spurt her også. Han har tilmed ikke været afhængig af et leadout, hvorfor han på egen hånd igen kan spurte sig i top 3 eller muligvis vinde.
En profil som Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) samler ikke på ottendepladser, men alligevel var der visse gode tegn at spore på 2. etape. Ikke alene sad han med på den lange stigning, men han havde også sit hold fremme, hvilket tyder på, at han endda klatrede med overskud. Derfor skulle der også være god chance for, at han kommer frem til denne spurt, hvor han kan vise sig som den hurtigste, men det har knebet med positioneringen, hvorfor hverken sejr eller top 3 er givet.
I Cro Race fik Juan Sebastián Molano for nylig åbnet sin sejrskonto for året. Foto: Cro Race
Det har ikke spillet for Milan Fretin (Cofidis) i dette løb, hvor han efter 1. etapes ottendeplads kun blev nummer 14 på 2. etape. Lyspunktet er selvfølgelig, at han kom frem til spurt, hvorfor han også har mulighed for at kunne gøre det igen her, men enten leadout eller fart skal optimeres, hvis han skal spurte med om sejren. I andre løb har han dog spurtet så godt, at han burde kunne ramme top 3 eller endda vinde her, mens Piet Allegaert kan være suppleant, hvis han skulle falde fra.
Der lader ikke til at være et særligt klart sprinterhierarki på Bahrain-Victorious - eller også kan de bare ikke finde hinanden i de hektiske massespurter - men på 2. etape kom deres mest oplagte førstevalg, Matevž Govekar, stærkt på de sidste meter og reddede sig en femteplads. Da han også vil have gode chancer for at klare en udskilning, bør top 5 eller top være muligt her. På 2. etape kørte Alberto Bruttomesso sin egen spurt med så stor succes, at han med en fjerdeplads overgik Govekar, hvorfor han muligvis igen selv vil blande sig. På 1. etape spurtede Dušan Rajović, men var impliceret i et styrt på 2. etape.
Soudal Quick-Step har fået det luksusproblem, at deres normale førstevalg, Luke Lamperti, aldrig kom helt frem på 2. etape, hvorfor hans leadout-rytter Warre Vangheluwe (beskrevet nedenfor) kørte sin egen spurt - og vandt etapen. Normalt burde Lamperti stadig være førsteprioritet, ikke mindst på en etape hvor hans holdbarhed kommer ham til gode i forhold til sprinterkonkurrenterne, men nu er da en vis chance for, at hierarkiet er ændret. Spurter Lamperti selv, burde top 3 eller endda en sejr være inden for rækkevidde, sejr dog især efter en grovsortering af sprinterne.
Det ville være synd at sige, at Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) har fået meget ud af sine spurter i dette løb, men som en af feltets mest holdbare sprintere må han snart kunne spurte med om de sjove placeringer. Han bør i hvert fald klare en udskilning på denne etape, hvis ikke ligefrem selv diktere den, og i et mere eller mindre reduceret felt bør han kunne finde pladsen, sådan at han kan spurte sig i top 5 eller endda top 3.
I år har Marijn van den Berg (midterst) vundet i så stort et løb som Volta a Catalunya. Foto: Sirotti
I den kaotiske spurt på 2. etape fandt Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) aldrig hjulet på Jake Stewart, der derfor selv spurtede sig til en flot tredjeplads. Vernon blev dog selv nummer syv og sad jo fint med på stigningerne, og hierarkiet ville normalt placere ham øverst. Klarer han disse stigninger, vil top 5 eller top 3 være muligt, ligesom det også kan være for Stewart, hvis han i Vernons fravær selv får chancen.
Ved at komme frem til spurt på 2. etape virker formen til at være der hos Davide Cimolai (Movistar Team), hvorfor der også er håb for, at han kan sidde med over stigningerne her. I spurten på 2. etape blev han nemlig nummer seks, selv om han blev lukket inde til allersidst, så hvis han igen kommer frem til spurt, er top 5 muligt. Særligt Iván García Cortina men også Gonzalo Serrano er fine alternativer, hvis Cimolai skulle falde fra.
Gijs Van Hoecke (Intermarché-Wanty) kunne ganske vist ikke gentage sin forbløffende andenplads fra 1. etape, men han sad dog fint med på 2. etape og spurtede sig til en godkendt niendeplads. Da han dermed viste fin holdbarhed, vil der også være en chance for, at han kan klare disse stigninger, og med farten fra 1. etape kan en top 5-placering derfor være mulig. Der kunne meget vel være flere angrebsforsøg i opportunisterne Rune Herregodts og Taco van der Hoorn.
Med sejren på 2. etape fik Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step) et gennembrud som sprinter, men han står i den situation, at holdet ellers kører spurterne for Luke Lamperti (beskrevet ovenfor). Derfor er selv en sejr ikke nødvendigvis nok til, at Vangheluwe skal køre sin egen spurt her, og så kommer han ikke i betragtning til topplaceringerne, ligesom Lamperti i øvrigt bør være mere holdbar. Skulle Vangheluwe dog sidde i feltet i finalen, kan det ikke afvises, at han får chancen, og så har han jo vist, at farten rækker langt, selv om top 5 stadig ville være godkendt for den uprøvede belgier.
Hos Lidl-Trek kørte Natnael Tesfatsion spurten på 2. etape, hvilket han fik en tiendeplads ud af, alt imens Jasper Stuyven desværre var nede i styrtet i finalen. De er begge holdbare og bør - hvis Stuyven meldes OK - kunne klare disse stigninger, men med tvivlen om Stuyvens tilstand er Tesfatsion det sikrere bud. Han er også så holdbar, at disse stigninger ikke bør volde problemer, og derfor kan hans fart række til top 10 eller, i en mindre gruppe, top 5. Også Alex Kirsch klarede udskilningen på 2. etape og kunne potentielt ende med selv at spurte her.
Det er ikke mange massespurter, Matis Louvel (Arkéa-B&B Hotels) selv har spurtet i her i sæsonen, men på 2. etape gav han det et skud og fik en 11. plads ud af anstrengelserne. Da han kører godt opad, bør han kunne klare en udskilning, og så kunne han meget vel spurte med igen, hvilket kan indbringe en top 10-placering. Donovan Grondin klarede også udskilningen på 2. etape, hvorfor der også er en mulighed for, at han vil kunne spurte her.
I det ventede fravær af Fabio Jakobsen kunne Team dsm-firmenich PostNL på 2. etape koncentrere sig om Casper van Uden, men igen kiksede positioneringen, hvorfor han måtte nøjes med en 15. plads. Alligevel var det positivt, at han tilsyneladende sad med på stigningerne uden problemer og endda satte holdet til at føre i finalen, hvorfor der også er håb for, at han har form nok til at komme frem til endnu en spurt. Indtil nu har han ikke imponeret i finalerne, men farten bør kunne række så langt som til top 5. Da van Uden dog er i risiko for at falde fra, kan etapen også være en mulighed for den mere robuste Niklas Märkl.
Desværre styrtede Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) i finalen af 2. etape, men han meldes uden alvorlige mén og er ”håbefuld” om at fortsætte i løbet. Da denne etape passer ham så godt, skal han derfor ikke afskrives til en topplacering, da han i fysisk topform vil trives på stigningerne og derfor med sikkerhed komme frem til en spurt. Da han i forvejen ikke er feltets hurtigste, må han dog med tanke på sit styrt nok stile efter en top 10-placering, selv om top 5 ikke er umuligt. Det er efterhånden flere år siden, at Omar Fraile har blandet sig i spurter.
Selv om han faldt fra på 2. etape, skal der alligevel levnes en vis chance til Lionel Taminiaux (Lotto Dstny) for genrejsning her. På sine gode dage er han nemlig ganske holdbar, så hvis 2. etape bare var en dårlig dag, kunne han muligvis sidde med her. Da han nu engang vandt 1. etape, ville han derfor have gode muligheder i en spurt, hvis han da ellers når så langt. Også Arjen Livyns manglede sin vanlige holdbarhed på 2. etape, men i en lille gruppe kan Lennert Van Eetvelt selv køre en god spurt.