Prøv vores nye app
Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne
26. maj 2024 15:15Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Alberto Bettiol fortsatte sit stærke comeback med en suveræn sejr på kongeetapen, og han sikrede sig samtidig så stort et forspring, at kun uheld bør kunne koste ham den samlede sejr. Løbet slutter nemlig som altid med en flad etape til Laval, og her taler meget for, at sprinterne nok engang skal have det sidste ord.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Søndag slutter løbet, som det plejer, nemlig med en sprinteretape til Laval, hvor man som altid skal slutte på en teknisk rundstrækning. Denne gang skal der køres 169,2 km med start i Quelaines og altså mål i Laval, og de byder på beskedne 1406 højdemeter. Der er ingen væsentlige stigninger undervejs, og det hele slutter med fire omgange på den bare 5,2 km lange runde, der også blev benyttet i 2022 og 2023. Den indledes med, at man kører mod nordøst op ad en lille bakke, inden det falder mod sydvest, hvorefter de sidste 2 km er flade. Det går ad en lige vej frem til et venstresving med 2,0 km, inden der venter en kringlet afslutning med sving med 1000 m, 700 m og bare 500 m igen.

 

 

 

 

Annonce

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Løbet får også en hæderlig afslutning. Det vil ganske vist være skyet med kun lidt sol og en temperatur på 18 grader, og der vil i starten være en bygerisiko på 20-30%, men det vil klare op mod slutningen. Det vil være blæsende med en jævn til frisk vind (19-22 km/t) fra vestsydvest. Det giver først primært sidemodvind og dernæst primært sidemedvind, men på det sidste lange stykke frem til rundstrækningen vil der være næsten uafbrudt sidevind. På rundstrækningen vil der først være medvind, så modvind og så sidevind frem til de tre sidste sving, hvorigennem der vil være sidemedvind, inden man får sidevind over de sidste 500 m

 

Favoritterne

Ofte har vi siddet og talt sekunder forud for sidste etape, men den slags bliver der ikke behov for i år, hvor Alberto Bettiol har vist sig alle andre overlegen. Alligevel er kampen om podiet ret tæt, og der er derfor masser at kæmpe om i klassementet på sidste etape igen i år.

 

 

Etapen til Laval ændrer sig lidt fra år til år, men den ender altid i en massespurt. Det bør den også gøre i år. Det er sidste etape, og derfor er det muligt, at der kommer en lang kamp om at ramme udbruddet, men derefter vil EF tage kontrol. De vil formentlig gerne spurte med Marijn van den Berg, så jeg vil tro, at de går efter at få samling, og jeg vil forvente, at Total, FDJ, Cofidis og Q36.5 alle hjælper, i hvert fald hvis det bliver nødvendigt. Vi så på 1. etape, at de små hold gør, at man kan blive overrasket, men netop fordi det næsten gik galt her, tror jeg, at de kører med stram elastik. Derfor bør spurten ikke komme i fare.

 

Jokeren er vinden. Der vil være en ret kraftig sidevind på det sidste lange stykke frem til rundstrækningen. Det vil skabe nervøsitet, og jeg kan sagtens se et sidevindsangreb. Jeg mindes dog aldrig, at vi har haft en sidevindsetape i løbet, og det bør derfor blive ved nervøsiteten. Kører udbruddet sent, kan første spurt komme i spil, og det samme kan den sidste med 20,7 km igen.

 

Vi kender spurten, da samme rundstrækning blev benyttet i både 2022 og 2023. Den er uhyre teknisk med sving med 1000 m, 700 m og 500 m igen. Det betyder, at det handler om position mere end fart, og det kan godt gøre det lidt tilfældigt. I dette løb med små hold er det svært at tage kontrol, som vi så det på 1. etape.

 

Netop fordi finalen er teknisk går jeg med Marijn van den Berg. Han er ikke verdens hurtigste, men i dette felt er han bestemt en af de hurtigste. Først og fremmest er han som en fisk i vandet i tekniske finaler, og han sidder næsten altid godt. Det er måske et problem, at holdet mest skal koncentrere sig om Bettiol, men han har et ret godt tog med Stefan Bissegger og Owain Doull. I denne tekniske finale er han den, der med størst sandsynlighed sidder godt, og når han også er en af de hurtigste, bliver han mit vinderbud.

Annonce

 

En anden, der har glæde af den tekniske finale, er Paul Penhoët. Hans tog med Matthew Walls, Sam Watson og Marc Sarreau er nemlig nok det stærkeste, og han sad da også godt på 1. etape. Jeg er måske en smule bekymret for hans fart efter Dunkerque og 1. etape, særligt nu hvor spurten er flad, men han kørte en god spurt i dag, dog efter et hårdt løb. I denne finale kan han vinde, selvom han ikke nødvendigvis er hurtigst.

 

Jeg var meget imponeret over Emilien Jeanniere i går. Han satte Penhoët klart til vægs, men mere og mere tyder måske også på, at han er bedst i stigende spurter. Derfor er jeg spændt på, hvordan han klarer denne flade spurt, men han viste i Loire, at han bestemt har en chance. Han har også en god lead-out man i Lorrenzo Manzin og har generelt klaret positionskampen godt.

 

Jeg var skuffet over Q36.5 i går, og nu er de endda uden Nicolo Parisini. Det ændrer dog ikke på, at toget med Szymon Sajnok og Giacomo Nizzolo stadig bør være et af de to stærkeste i dette felt. Matteo Moschetti burde også stadig have noget fart, men jeg er lidt bekymret efter nogle skuffende spurter på 1. etape og i Veenendaal. Derfor glider han lidt længere ned på denne liste, selvom togets potentiale er ret stort.

 

Finalen er ikke helt dum for Axel Zingle. Han kørte en god spurt i går, men det var i en stigende finale. På flad vej er han formentlig slået af sprinterne, men han er som en fisk i vandet i tekniske finaler. Som vi så i Dunkerque har han i Alexis Renard også en af de klart bedste lead-out men, og det kan tilsammen i denne form for finale kompensere for den fart, han måtte mangle.

 

Det er måske også en spurt Manuel Peñalver kan vinde. Han har spurtet godt i år, hvor han har vist både fart og positionering. Han er måske ikke den allerhurtigste, men han kommer langt på fart. I en teknisk finale kan han indhente det sidste på god position, og selvom tabet af David Martin er stort, har han stadig god støtte fra Javier Serrano.

Annonce

 

 

En teknisk finale er normalt også god for Milan Menten . Han plejer at være god i positionskampen, men til gengæld har vi set, at han mangler den sidste fart. Problemet i dette løb er, at han har så svag en støtte. Han er stadig en af de hurtigere i dette felt og positionerer sig godt, men når støtten er så svag, skal det flaske sig.

 

Det skal det også for Jon Aberasturi. Vi så i Loire, at han stadig kan vinde på sin fart, og i gamle dage var han også som en fisk i vandet i tekniske finaler. Den positioneringsevne har han dog mistet, og selvom der er hele fire andre hurtige folk på hans hold, har vi lært, at han skal være lidt heldig for at sidde rigtigt.

 

Endelig er der Alexander Salby. Det var opløftende at se danskeren på 1. etape, hvor spurten desværre blev lidt for lang. Det viser, at han er konkurrencedygtig, men der var også en grund til, at han skulle starte tidligt. Med den svage støtte er han sårbar i positionskampen, og derfor skal han have heldet med sig for at gentage resultatet.

 

Ag2r vil formentlig spurte med Dorian Godon , men selvom han har en god lead-out man i Pierre Gautherat kan jeg trods sejrene i Romandiet ikke rigtigt se ham vinde mod rigtige sprintere. Hos UAE er der ikke rigtigt lys for inden af tunnelen for Alvaro Hodeg, men han har dog et ret godt tog denne gang. Hos Arkea har Clement Venturini sin positionering, men han mangler den sidste fart, og det samme gør Vincenzo Albanese. Andre, der kan blande sig, er Carlos Canal, Blake Quick, Kelland O’Brien, Tom Bohli, Aaron Gate, Jesus Ezquerra, Oscar Pelegri, Clement Alleno, Sebastian Mora, Eduard Prades, Romain Cardis, Emmanuel Morin, Paul Hennequin og Enzo Boulet.

 

Feltet.dks vinderbud: Marijn van den Berg

Øvrige vinderkandidater: Paul Penhoët, Emilien Jeanniere

Outsidere: Matteo Moschetti, Axel Zingle, Manuel Peñalver, Milan Menten, Jon Aberasturi

Jokers: Alexander Salby, Dorian Godon, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Pierre Gautherat, Giacomo Nizzolo, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Paul Hennequin, Blake Quick, Carlos Canal

Annonce

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Arvid de Kleijns sejr fra 2023 og Sebastian Molanos sejr fra 2022.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Marijn van den Berg
Paul Penhoët, Emilien Jeanniere
Matteo Moschetti, Axel Zingle, Manuel Peñalver, Milan Menten, Jon Aberasturi
Alexander Salby, Dorian Godon, Alvaro Hodeg, Clement Venturini, Vincenzo Albanese, Pierre Gautherat, Giacomo Nizzolo, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Paul Hennequin, Blake Quick, Carlos Canal
Kelland O’Brien, Tom Bohli, Aaron Gate, Jesus Ezquerra, Oscar Pelegri, Clement Alleno, Sebastian Mora, Eduard Prades, Enzo Boulet, Marc Sarreau, Alexis Renard, Rui Oliveira, Filippo Baronzini, Sam Watson, Javier Serrano, Matthew Walls, Kenneth Van Rooy, Lorrenzo Manzin, Owain Doull, Stefan Bissegger, Alberto Bettiol, Szymon Sajnok, Andoni Lopez De Abetxuko, Iker Bonillo, Xavier Canellas, Benoit Cosnefroy, Jeremy Leveau, Thomas Boudat, Alexander Konijn, Jonathan Couanon
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 18. juni 2024

Landevej
Lidl – Trek-rytter efter podieplads: Efterlod mine lunger på vejen
Landevej
Storstjerne efter sejr: Jeg havde ikke regnet med det
Udstyr og test
Test: Scott Foil RC 30
Landevej
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Landevej
Stjerne snupper sidste etape og sikrer sig stor samlet sejr
Landevej
Optakt: Nationale enkeltstartsmesterskaber
Landevej
Stærkere end Vingegaard og Roglic: Så havde jeg stadig vundet
Landevej
Veteran nærmer sig vild rekord
Landevej
Manager: Jeg har også dage, hvor det hele er noget pis
Landevej
Oversigt: Nationale mesterskaber 2024
Landevej
Nyt svensk stortalent vinder igen
Landevej
Video i artiklenStudiet forstår ikke Vismas håndtering: Virker som en værre omgang pladder
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewKan dansk WorldTour-løb tiltrække verdens bedste ryttere?

Annonce

Landevej
Tempofænomen jagter guld i Evenepoel og Van Aerts fravær
Landevej
Officielt: Tour-starten rykker ud af Frankrig
Landevej
”Han er mere eksplosiv end Pogačar” - Holdet er i svime over stortalents evner
Landevej
”Vi kan ikke sidde med Tadej eller Jonas” – Amerikaner blæser til angreb
Landevej
”Han ville stå om morgenen og tælle dem” - Dauphiné-darlingens særlige hobby
Landevej
Hollandsk medie: Visma henter tidligere Grand Tour-vinder
Landevej
Skjelmose falder tilbage
Landevej
Tour-managerspillet åbnet for tilmelding

Annonce

Mandag den 17. juni 2024

Landevej
Zeeman giver opdatering på Vingegaards Tour-deltagelse
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour de Suisse Women
Landevej
Ungt stortalent efter første professionelle sejr: Det er fantastisk

Annonce

Landevej
Vollering er fortsat i gult trods panik
Landevej
Vingegaard og Vismas Tour-ryttere på vild træningstur i Alperne
Landevej
Stortalent tager første sejr i flot dobbelttriumf

Annonce

Landevej
Lidl-Trek-kaptajn hårdt ramt af Covid kort inden Touren
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview”Mangel” på WorldTouren ligger til grund for ruten i dansk endagsløb
Landevej
Tour de Suisse-analyse: Den danske opmuntring i arabershowet
Landevej
Tidligere rytter hylder Van der Poel og Pogacar: Mere imponerende end Merckx
Landevej
Dansk talent følger op på sejr med ny topplacering
Landevej
Storfavorit misser muligheden for at tangere rekord
Landevej
Vingegaard-løjtnant topper imponerende liste
Landevej
Video i artiklenMagnus Cort reagerer på Tour-udtagelse med kæk video
Landevej
Her er ruten og navn til dansk WorldTour-løb - spektakulært opløb venter
Landevej
Cort er udtaget - Uno-X har Tour-holdet på plads
Landevej
Bernal: Helt ærligt, så er jeg lidt ked af det
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewEkstatisk OL-debutant: Det kan næsten ikke beskrives
Landevej
18-årigt stortalent vinder Baby Giro: Det føles helt vildt
Landevej
Vingegaard-hjælper: Set i bakspejlet var det en fin præstation
Landevej
Optimistisk Pidcock: Mine watt-tal er meget høje
Udstyr og test
Anmeldelse: Pro Cycling Manager 2024

Søndag den 16. juni 2024

Landevej
Stor overraskelse: Det er min største præstation indtil nu
Landevej
Merlier snupper endnu en sejr: I dag var perfekt
Landevej
Healy reagerer på spektakulær etapesejr: Ville tage revanche
Landevej
Uno X-profil vinder samlet: I aften tager jeg en øl i loungen
Landevej
Mads P. forærer sejren til sit hold
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Suisse Women
Landevej
Yates: Det har rumsteret i mit hoved i mange år nu
Landevej
Almeida efter sejr: Det får vi aldrig at vide
Landevej
Skjelmose svarer igen på kritik
Landevej
Video i artiklen18-årig Visma-talent vinder sidste etape i Giro Next Gen
Landevej
Asgreen forsvarede topplacering - Holdkammerat vandt
Landevej
Video i artiklenSkjelmose ender på podiet i Schweiz Rundt
Landevej
Udbygger føringen i Bording Cup
Landevej
Sådan gik det til Skjelmose endte på podiet
MTB
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
MTB
Verdensmesteren fejrede ny Visma-kontrakt med sejr
Landevej
Cofidis-rytter tager karrierens første sejr
Landevej
Video i artiklenSpansk stjernes kupforsøg mislykkedes - Healy tager flot sejr
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of Slovenia
Landevej
Optakt: 8. etape af Tour de Suisse
Landevej
Optakt: 5. etape af Baloise Belgium Tour
Landevej
Tour de Suisse-analyse: Da UAE lærte af Roglic og Vingegaard
Landevej
Skjelmose gør det klart: Jeg kan vinde
Landevej
Kæmpestjerne vandt enkeltstart klart: Jeg er ikke i topform endnu
Landevej
Video i artiklenDen gule førertrøje sejrer for anden dag i træk
Landevej
Formand for rytterorganisationen hev fat i Van der Poel før Paris-Roubaix
Landevej
Stort løb kan blive afgjort på bonussekunder: Jeg er hurtigere end ham
Landevej
Ung amerikaner forsøgte at følge vild UAE-duo: Jeg overraskede mig selv lidt
Landevej
Lefevere giver sin mening om ny regel: Det første gule kort kan gå til UCI selv
Landevej
Spansk profil øjner podiet efter sæsonens første sejr
Landevej
Starttiderne til enkeltstarten i Tour de Suisse
Landevej
Video i artiklenYates bad om sejren: Taber et minut på enkeltstarten
Landevej
Kan Vingegaard efterligne Pogacar? – ”Det er muligt”
Landevej
Skjelmose: Skal en ekstraordinær præstation til

Lørdag den 15. juni 2024

Landevej
Dansk UCI-sejr i Italien
Landevej
Danmarksmesteren viste styrken før DM
VIS FLERE

Annonce