Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne
28. maj 2022 12:47Foto: Vincent Curutchet
af Emil Axelgaard

Benjamin Thomas viste uventet spurtstyrke og tog et stort skridt mod den samlede sejr på kongeetapen, men intet er afgjort endnu. Lørdag får nogle af hans værste rivaler nemlig chancen for at hente værdifulde bonussekunder, når 3. etape slutter med en spurt på en lille bakke som afslutning på det, der ellers er løbets letteste etape.

Annonce

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten                                                         

Løbet afviklede tidligere altid sin kongeetape om lørdagen, men sådan bliver det ikke i år. Her kan sprinterne i stedet vente at komme til fadet på løbets næstsidste etape, der ikke byder på mange terrænmæssige udfordringer. Ganske vist sluttes der med en småkuperet rundstrækning, men bakkerne er ganske korte. Til gengæld slutter etapen på toppen af en lille bakke, som er så kort, at sprinterne sagtens kan være med, men hvor nogle puncheurtyper måske vil forsøge at blande sig med dem.

 

I alt skal der tilbagelægges 188,0 km, der fører feltet fra St-Berthevin til Chateau-Gontier. Fra start går det igennem fladt terræn mod først sydvest, siden sydøst og så nordøst, inden man kører mod syd op ad Houssay (1,8 km 2,6%), hvis top rundes efter 51,5 km. Umiddelbart herefter er dagens første spurt placeret efter 54,1 km, inden man fortsætter igennem fladlandet mod først nordøst, siden sydøst og derefter øst, nordøst og øst frem til det østligste punkt.

Se afslutningen på 2. etape af Boucles de la Mayenne

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Herfra kører man kortvarigt mod syd, inden man vender rundt for at sno sig mod nordvest igennem fladlandet frem til målbyen. Man kører dog ikke ind til centrum, men i stedet mod syd væk fra byen igennem fladlandet, indtil det går mod sydvest op ad Cote de La Jaille-Yvon (1,1 km, 4,2%), hvis top rundes efter 144,2 km. Her vender man rundt for at køre mod nord tilbage mod målbyen forbi dagens anden spurt, som er placeret efter 151,8 km, inden man efter 158,0 km rammer den afsluttende rundstrækning lige ved siden af målstregen. Herefter kører man praktisk talt en hel omgang, inden man krydser stregen for første gang efter 168,0 km.

 

Etapen afsluttes nu med to hele omgange på den i alt 10,0 km lange runde. Den indledes med, at man kører mod nordvest ad et småkuperet stykke, inden det går mod nord op ad en bakke (1,0 km, 4,0%). Fra toppen resterer 6,0 km, der først går mod øst ad en nedkørsel, inden det går mod syd ad en lige og flad vej. Til slut stiger de sidste 400 m dog med 5,0%. Der er et dobbeltsving med 1,4 km, men derudover er der slet ingen sving over flere kilometer.

 

Etapen byder på i alt 1758 højdemeter.

Annonce

 

Chateau-Gontier har kun tre gange tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var det nu hedengangne Tour du Haut Anjou, hvor en ung Marcel Kittel i 2009 vandt en spurt foran Daniel Holloway og Kevin Francillette, hvor Sven Jodts i 2008 var hurtigere end Dennis van Winden og John Degenkolb, og hvor Florian Vachon i 2007 slog Damien Gaudin i en tomandsspurt.

 

 

 

 

 

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Vejret

Det forrygende vejr fortsætter, men det bliver en anelse mere blæsende. Lørdagen vil være helt skyfri med en temperatur på 21 grader, og vinden vil være let til jævn (14-17 km/t) fra nordnordøst. Det giver skiftevis med-, side- og sidemedvind frem til toppen af sidste stigningen, inden man får modvind frem til rundstrækningen. Her vil der først være modvind, inden et kort sidevindsstykke leder hen til uafbrudt medvind over de sidste ca. 4 km.

 

Favoritterne

Bemærk: Selvom løbet tæller med i Cykelduellen og er ProSeries, bliver ugens etapeoptakter grundet Giroen af betydeligt mere skitseagtig karakter end vanligt.

 

Som ventet viste kongeetapen sig for svær for sprinterne, men det var overraskende at se Benjamin Thomas slå hurtigere folk i en spurt. Han har nu en god chance for at vinde samlet, da de to sidste etaper lægger op til massespurter, men der kan blive benhård kamp om bonussekunder.

Annonce

 

Morgendagens etape er den letteste i løbet, og det bliver svært at undgå, at der bliver samling. Jeg vil tro, at Ag2r vil to på Benoit Cosnefroy i den stigende spurt, og Auber vil helt sikkert jagte efter gårsdagens sejr. Også Total må formodes at ville gå efter bonussekunder, og måske vil vi endda se Movistar føre.

 

Den første spurt kommer nok for tidligt til at komme i spil, for så lang tid varer kampen om udbruddet nok trods alt ikke. Til gengæld er det muligt, at Ag2r vil forsøge at hente udbruddet inden den anden spurt. Det kan genåbne løbet med nye angreb, men interessen i en spurt burde være for stor. Cosnefoy vil måske også forsøge på bakken på rundstrækningen, men den er for let, og derfor sparer han nok det hele til spurten. Vinden er kraftigere, end den har været hidtil, men den er næppe stærk nok til at skabe mere end nervøsitet.

 

Spurten er speciel. Det er en lang, lige vej, der afbrydes af et dobbeltsving, hvor man skal sidde godt. Herefter venter nemlig 1400 m med direkte medvind, og det kan være svært at vinde positioner. Derfra går det direkte ind på bakken, der med sine bare 400 m er så kort, at man kommer langt alene på den fart, man har i bunden. Det er en finale, sprinterne kan være med i, som vi så i en lignende finale i Dunkerque, men puncheurtyperne kan også sagtens blande sig.

 

Jeg prøver at pege på Benoit Cosnefroy igen. Franskmanden var stærkeste mand i dag, men desværre for ham var han fanget og brugte alle sine kræfter på sin vilde opkørsel. Formen er god, og selvom han havde foretrukket en længere og stejlere bakke, er det ikke en dum afslutning for vores superpuncheur. Han er også blevet så hurtig, at han sidste år var i top 3 i en let stigende spurt i Luxembourg, og i går var han også klar til at spurte, indtil han blev lukket inde. Hans hold er et af de stærkeste, og med Greg van Avermaet til at køre lead-out har han en god chance for at tage trøjen med en sejr. Det var trods alt Gilbert og ikke en sprinter, der vandt i den lignende spurt i Dunkerque.

 

Hans værste rival kunne være Jake Stewart. Vi så, hvor stærke FDJ var i går, og de har måske det bedste tog i dette løb. Briten viste storform i dag, og denne stigende finale burde passe ham, hvis han en sjælden gang kan holde sig til sit hold, hvad der er den store udfordring. Holdet kan også vælge at køre for Bram Welten, der trods det gode tog dog får det lidt svært i denne finale, og da Stewart kan bruge bonussekunder i klassementet, bør de køre for ham

Annonce

 

Total har sammen med FDJ det stærkeste tog, og de kan køre for Anthony Turgis, der vil elske denne finale, som de gjorde i går, og de kan køre for Lorrenzo Manzin ¸ der har været flyvende på det sidste, men havde det svært i dag. Grundet bonus vil jeg dog tro, at de kører for Julien Simon, der bekræftede sin superform i dag. Han forsøgte med en lang spurt på 1. etape, men her var den lidt for let. På disse stejlere procenter bør han med det punch, han viste i Morbihan, have en chance, men jeg frygter, at den stadig er lidt for hurtig til, at han kan vinde.

 

Movistar har to fremragende bud i Ivan Garcia Cortina og Alex Aranburu, der begge viste fin form i dag. Bedst chance for at vinde har de med Garcia Cortina, der vil elske denne stigende spurt, men han har det svært i positionskampen. Det er også sandsynligt, at de kører for Aranburu, der skal bruge bonus. Som puncheur burde han nok kunne begå sig her, men den er nok lidt for let og kort til, at han kan vinde. Med et godt lead-out fra Garcia Cortina, så han kan undgå sine positioneringsproblemer, har han dog en chance.

 

Selvom det kiksede i går, er Sebastian Molano vel stadig den på papiret hurtigste i dette felt. Han burde også kunne lide denne stigende spurt, men vi så i går hans problem. Hans hold er svagt, og derfor blev han lukket inde. Han skal derfor have lidt held i positionskampen, men så har han også farten til at vinde.

 

Jason Tesson kan også gøre det igen. Han er eminent i positionskampen, og han viste i går, at hans fart rækker meget langt i dette felt. I Dunkerque overraskede han mig med at køre sin bedste spurt, da det var på en bakke som denne, og det vidner om, at han er en god kandidat, selvom jeg vil vurdere hans chasncer som mindre i denne spurt, end de var i det i går.

 

Bryan Coquard burde være en af topfavoritterne i denne stigende spurt, når man ser på hans spurter i år, men han synes i en gigantisk formkrise. I dag smed han således 10 minutter. På denne lette etape bør han stadig kunne deltage i spurten, men da han er svag i positionskampen, hans hold skal koncentrere sig om Benjamin Thomas, og formen er svag, bliver det svært for ham at vinde. Jeg udelukker heller ikke, at de af hensyn til bonus kører for Thomas, men i denne form for spurt bør han få svært ved at slå de på papiret hurtigere folk efter en let dag.

Annonce

 

Amaury Capiot burde også være god i denne form for stigende spurt, men senest i går fik vi bekræftet, at han har skuffet i år. Formen synes dog god, hans hold er godt, og han er stærk i positionskampen. På papiret er han en af de hurtigste i dette felt. Også Orluis Aular burde kunne komme meget langt på en bakke som denne, men han får det svært i positionskampen.

 

Hos B&B har de et godt tog, og det burde kunne give et resultat for enten Cyril Barthe, der kan lide en stigende spurt, og Jeremy Lecroq, men de vinder næppe. Arvid de Kleijn er lynhurtig, men han vinder næppe en stigende spurt som denne, og det gør positioneringsstærke Stanisaw Aniolkowski næppe heller. Bakken er god for Thomas Boudat, der kørte en god spurt i går, men også han får svært ved at vinde. Andre, der kan blande sig i spurten, er Juan Jose Lobato, Antonio Angulo, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen, Felipe Orts, Leonardo Marchiori, Milan Fretin, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer, Marcel Meisen og Joshua Huppertz, men jeg ser dem ikke vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Jake Stewart, Julien Simon

Outsidere: Ivan Garcia Cortina, Sebastian Molano, Jason Tesson, Alex Aranburu, Bryan Coquard

Jokers: Amaury Capiot, Bram Welten, Anthony Turgis, Orluis Aular, Lorrenzo Manzin, Benjamin Thomas, Thomas Boudat, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Benoit Cosnefroy
Jake Stewart, Julien Simon
Ivan Garcia Cortina, Sebastian Molano, Jason Tesson, Alex Aranburu, Bryan Coquard
Amaury Capiot, Bram Welten, Anthony Turgis, Orluis Aular, Lorrenzo Manzin, Benjamin Thomas, Thomas Boudat, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski
Jeremy Lecroq, Cyril Barthe, Juan Jose Lobato, Antonio Angulo, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen, Felipe Orts, Leonardo Marchiori, Milan Fretin, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer, Marcel Meisen og Joshua Huppertz
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 06. juli 2022

Følg Vingegaard på torsdagens puncheuretape
Landevej
Flere ryttere i dramatisk styrt efter kollison med tilskuer
Landevej
Van Aert giver næse til arrangørerne: De små veje er for farlige
Landevej
Van der Poel: Jeg er en skygge af mig selv
Landevej
Ingen ønskede dagens Tour-etapevinder: Et virkelighedstjek
Landevej
Jumbo-Vismas sportsdirektør: Vi havde en dejlig lorte dag
Landevej
Pogacar i hopla på brostenene: Skylder ham en øl
Landevej
Cort: Lidt ærgerligt at misse begge mål
Landevej
Missede Tour-etapesejr på målfoto: Har det ad helvede til
Landevej
De to første ryttere er udgået af Touren
Landevej
Vingegaard fortæller om defekt: En skoddag for os
Landevej
Roglic rev skulder af led i brostensdrama i Touren
Landevej
Vingegaard og Jumbo i brostensmareridt - Veteran vinder i Arenberg
Landevej

Annonce

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Landevej
Video i artiklenDrama: Van Aert styrter før første pavéstykke
Video
Van Aert erkender: Jeg skal tage mere hensyn til Jonas og Primoz
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 6. etape af Giro Donne
Video
Uttrup i top 10 - Superstjerne med sin 240. sejr
Landevej
Video i artiklenVan der Poel er rådvild efter dansk Tour-start
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour de France
Landevej

Annonce

Tour de France-analyse: For mange hollandske kokke?
Landevej
Eksklusivt interviewTidligere chef vurderer: Sådan tænker Vingegaard om brostenene
INTERVIEW Landevej
Eksperten analyserer: Brostensetapen er et våben for Vingegaard
Landevej

Annonce

Vigtig ændring skal give Vingegaard fordel på brostenene
Landevej
UAE-boss melder Pogacar klar til pavéerne men har én bekymring
Landevej
Video i artiklenHolm og Bay ser frem mod 5. etape: Mange der er nervøse
Video

Annonce

Emma Norsgaard fortsætter efter grimt styrt
Landevej
Fabio Jakobsen undskylder til Groenewegen
Landevej
Video i artiklenEksperterne om 5. etape: En fuldstændig fascinerende etape
Video
Jumbo-Visma blæser til brostensangreb
Landevej
Roglic blev sat af Vingegaard - nu forklarer han hvorfor
Landevej
Van der Poel før brostensetapen: Klassementsrytterne vil gøre det nervøst
Landevej
Superstjerner morer sig over komisk brøler
Landevej
Sagan håber på tørre brosten: Det var en katastrofe
Landevej
Vanvittig statistik: Stormagt i kæmpe Grand Tour-krise
Landevej

Tirsdag den 05. juli 2022

ASO: Så mange tilskuere så Tour de France fra de danske landeveje
Landevej
Foreløbig status: Ingen brud hos Norsgaard
Landevej
Pogacar: Hvis nogen skulle gøre det, var det Jumbo
Landevej
Yates spurgte Vingegaard: Han sagde nej
Landevej
Cort efter nyt udbrudstogt: Vil slå Mørkøv
Landevej
Mads P: Vi ville lave samme nummer
Landevej
Philipsen efter kæmpe brøler: Lidt pinligt
Landevej
Video i artiklenWout van Aert forklarer hvorfor han ikke ventede på Vingegaard
Landevej
Vingegaard kommenterer Van Aerts beslutning
Landevej
Solosejr: Van Aert smadrer alle konkurrenterne i Calais
Landevej
Video i artiklenVanvidsangreb fra Jumbo og Van Aert!
Video
Verdensmesteren vandt på trods af forkert gear
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour de France
Landevej
Ineos-stjerne kørte enkeltstart med regnvest - nu skal den gennemføre sin egen Tour
Landevej
Video i artiklenMads P. tæt på at blive kørt ned
Video
Cort slår legendes Tour-rekord
Landevej
Cykelevent med to store danske cykelikoner
Motion
Moberg: Valgren er færdig for sæsonen
Landevej
Norsgaard i smerter efter grimt styrt
Landevej
Video i artiklenSe Magnus Cort gå i udbrud på 4. etape af Touren
Video
Tour de France-analyse: Stadig den hurtigste?
Landevej
Gilbert fylder 40 og slutter sig til eksklusiv Tour-klub
Landevej
Prestigefyldt WorldTour-løb med ny rute: Hårdeste rute i de seneste år
Landevej
Video i artiklenVideo: Skulle Wout van Aert deklasseres i Sønderborg?
Landevej
Produktnyt: Scott Foil RC
Udstyr og test
900 kilometer: Sådan kommer Touren fra Danmark til Frankrig
Landevej
Eksperter vurderer: Hvem er sprinterkongen i feltet?
Landevej
Tour de France vil mindes ofrene fra Fields
Landevej
Michael Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Landevej
Blæser til angreb: Cort øjner hel uge i prikker
Landevej
Professor i sportsmarketing undrer sig: Cort fik det serveret på et sølvfad
Landevej
Medie: Lotto henter 27-årig belgier
Landevej

Mandag den 04. juli 2022

Se alle billederne fra Tour-starten i Danmark
Landevej
Kan Cort stå med bjergtrøjen i Paris? – Ekspert udelukker det ikke
Landevej
Van der Poel ser fortsat gult
Landevej
Efter 40-års jubilæum: Fransk etapeløb stopper
Landevej
Færre mænd og flere kvinder: UCI ændrer kvalifikationssystemet frem mod OL
Landevej
Nyt medie sender Carapaz til EF
Landevej
Roglic med vild vane: Løber ture under Tour de France
Landevej
Mads P. har fremtiden på plads
Landevej
VIS FLERE

Annonce