Optakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
02. februar 2023 12:49Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Biniam Girmay fortsatte Intermarchés vanvittige sæsonstart med en yderst fornem spurtsejr på løbets letteste etape, men nu træder han i baggrunden. Torsdag gælder det nemlig den første af løbets to klassementsetaper, når der skal sluttes på en kort, stejl stigning, nemlig den nye Alto de Pinos, der måske endda kan være rammen om løbets allervigtigste slag.

Annonce

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

I hovedparten af de udgaver, der er blevet afviklet siden løbets genopstandelse, har klatrerne kun haft én chance for at gøre en forskel. Sådan bliver det imidlertid ikke i år, hvor de klatrestærke folk for kun anden gang siden dengang kan boltre sig i hele to afslutninger på stigninger. Den første af disse kommer allerede om torsdagen, men som det var tilfældet, da vi i 2020 sidste havde to af den slags finaler, lægges der lidt blødere ud på årets generelt lette rute. Her er der nemlig lagt op til en rigtig puncheurfest, når der for første gang skal sluttes på den eksplosive Alto de Pinos, der over to kilometer stiger med 9%, og dermed er det de eksplosive afsluttere, der kan se frem til at sætte de første sekunder i banken, ikke mindst i form af bonussekunder.

 

I alt skal der tilbagelægges 178,2 km, der fører feltet fra Novelda til målet på Alto de Pinos i udkanten af Benissa, og de består i første omgang af en tur ind gennem bjergene nær den østspanske kyst. Fra start er det kun kortvarigt fladt, når man kører mod nordøst, men hurtigt bliver det hårdt, når man drejer mod nord for at køre op ad kategori 2-stigningen Maigmo (8,0 km, 3,8%), der dog bare er en let og jævn opkørsel med top efter 19,4 km. Herfra er der kun en kort og let nedkørsel, der leder mod nordvest og nordøst, inden det går mod øst op ad kategori 3-stigningen Tibi (3,8 km, 5,1%), der efter en let første kilometer stiger med 6-8% frem mod toppen, som rundes efter 33,2 km.

Se afslutningen på 1. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Heller ikke denne gang er der megen tid til at komme sig. En kringlet nedkørsel leder mod nordøst ned til byen Xivona, hvorfra man kører mod nordøst ad et kort, fladt stykke, inden det går videre mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Benifallim (12,5 km, 4,1%), der har tre kilometer med 6-7%, men derudover byder på bløde procenter, inden man efter 58,6 km runder toppen i 1020 m højde. En svær nedkørsel leder nu videre mod sydøst ned til byen Benifallim, hvorfra man ad et fladt plateau kører videre mod nordøst. Det varer dog ikke længe, inden man skal videre mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Confrides (5,7 km, 4,6%), der efter fire km med 3-5% stiger med 6-8% over de sidste 1400 m frem mod toppen, der rundes efter 78,4 km i 965 m højde.

 

Nu bliver det endelig meget lettere. En alenlang og meget teknisk nedkørsel leder nemlig mod sydøst hele vejen ud til kysten, som nås i byen l’Olla umiddelbart nord for onsdagens målby, Altea, efter 112,8 km. Her drejer man mod nordøst for at køre parallelt med vandet ad et småkuperet stykke, men i byen Calp, der nås efter 121,8 km, forlader man igen havet, når man drejer mod nordøst for at køre op ad kategori 3-stigningen La Fustera (4,3 km, 4,9%), der har en kilometer med 8-9%, men derudover er ganske let. Her rundes toppen efter 129,0 km, hvorefter en teknisk nedkørsel leder mod sydøst tilbage til kysten, der nås nær byen Cap Blanc, og nu er det kortvarigt fladt, mens man kører hen langs vandet mod nordøst og senere væk fra vandet mod nord.

 

Nu tager etapen imidlertid fat igen, når man drejer mod øst for at passere kategori 1-stigningen Cumbres del Sol (3,4 km, 8,6%), som vi kender fra særligt Tom Dumoulins vilde etapesejr foran Chris Froome i Vueltaen, og som stiger med hhv. 11,2% og 9,0% over de to første kilometer, inden den flader ud med 6,3% over de nsidste del frem mod toppen, som rundes efter 145,3 km. De sidste 32,9 km indledes nu med en kort og relativt let nedkørsel, der leder mod nord og vest, inden man rammer en let stigende vej, der fører mod vest, sydvest og slutteligt nordvest frem til byen Benissa, hvor dagens spurt kommer efter 162,0 km.

Annonce

 

Herfra fortsætter man videre mod sydvest ad let stigende veje over et ganske kort stykke, inden det går mod sydvest op ad målbjerget Alto de Pinos (13,6 km, 2,6%), der er i kategori 2. Reelt er stigningen dog kun 3,6 km lang, for over de første 10 km er det faktisk fladt det meste af vejen, idet der er 2 km med ca. 5% efter de første 2 km. Derefter stiger det imidlertid med hhv. 4,9%, 9,5% og 8,8% over de næste tre kilometer, inden det flader ud med bare 1,9% over de sidste 600 m. Det går ad en meget snoet vej med mange hårnålesving mellem 5 og 3 km-mærkerne, men derefter er vejen næsten helt lige, indtil der kommer et hårnålesving lige efter den røde flamme og slutteligt et skarpt sving 300 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 3458 højdemeter.

 

Hverken Alto de Pinos eller byen Benissa har tidligere i dette årtusinde været vært for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

 

Annonce

 

 

 

 

 

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Annonce

 

Vejret

Kontrasten til Mallorcas regnvejr vil fortsætte hele ugen. Også torsdagen byder på helt ideelle betingelser til cykelløb, da det vil være skyfrit med en temperatur i bunden af sidste stigning på 13 grader. Vinden vil igen være helt ubetydelig (6-8 km/t) og fra så skiftende retninger, at det er lidt svært at sige, hvordan den vil stå på forskellige tidspunkter. Mod slutningen skulle den dog komme fra øst, hvilket giver mod- og sidevind på Cumbre del Sol og derefter nærmest uafbrudt med. Eller sidemedvind. På målbjerget får man først sidemedvind, men over de sidste 3 km er det næsten ren medvind, dog med sidemedvind over de sidste 300 m.

 

Favoritterne

Der blev alligevel en chance for i hvert fald en af de relativt rene sprintere, da en stærk Olav Kooij klarede dagens stigninger, men en lige nu imponerende hurtig Biniam Girmay var slet og ret usårlig. Til gengæld kan det også meget vel være, at det var det for Kooij-typerne, for det var i hvert den letteste etape, der nu er ude af verden.

 

Torsdag indledes klassementskampen, men hvor sprinterne generelt har det lidt for svært i dette løb, har klassementsrytterne det lidt for let. Der er tale om en ganske alvorlig etape med næsten 3500 højdemeter, men det endelige slag skal formentlig slås over de sidste små 4 km. Her venter 2 km med ca. 9%, og det er en perfekt afslutning for de eksplosive typer. Det er det generelle tema for de to bjergetaper, der begge byder på relativt lette og i hvert fald korte målramper, og selvom kongeetapen først kommer lørdag, betyder de stejlere procenter her, at torsdagen meget vel kan blive den bedste chance for faktisk at gøre forskelle.

 

Alligevel er den nok for kort til, at vi vil se afstande mellem de allerbedste, men klassementsrytterne med et godt punch og en god spurt i den flade afslutning vil kunne drømme om i hvert fald at få del i bonussekunderne, der i dette løb kan blive altafgørende. Formentlig vil de allerbedste nå den flade afslutning samlet, og herefter skal der formentlig spurtes på de bare 1,9% til sidst.

 

Kan der ske noget forinden? Højdemeterne er mange, og de skal undervejs over Cumbre del Sol, der jo er en brutal mur, hvor vi i Vueltaen i 2015 var vidner til en mindeværdig duel mellem Tom Dumoulin og Chris Froome, men her kommer den nok for tidligt. Alligevel vil jeg tro, at vi vil se action, for det stærke Ineos-hold, der kun har én eksplosiv type blandt sine tre klassementsryttere, har behov for så hårdt et løb, at der kan gøres forskelle til sidst, eller mere realistisk, at finalen bliver så svær, at taktik kan komme i spil.

Annonce

 

Starten er også benhård, og det plejer at betyde, at der skal kæmpes om at ramme udbruddet. Det kan tage lidt tid, og når det er sket, vil Intermarché tage kontrol. De vil formentlig få hjælp af Bora, Bahrain, Ineos og måske også UAE, og da etapen er et stort mål for deres klatrere, bør et udbrud ikke have en chance, selvom dagens etape jo faktisk skabte nogle forskelle. Jeg regner derfor med, at favoritterne skal afgøre det.

 

Når vi rammer Cumbre del Sol, vil jeg forvente, at Ineos går til stålet, og jeg kunne også sagtens se for mig, at de allerede går til angreb. Desværre for dem er der lidt for langt frem til stigningen, og når løbets stærkeste hold, Bahrain, har valgt at satse hele butikken på Pello Bilbao, der jo netop skal vinde løbet via sit punch og sin spurt, synes det umuligt at få løbet til varigt at eksplodere. Briterne kan dog bidrage til at gøre løbet hårdt allerede her.

 

Man må dog formode, at Bahrain kan sørge for samling inden sidste stigning, efter at de måske endda har spurtet om sekunder i den indlagte spurt, der kommer sent. Her vil vi formentlig se Ineos, UAE eller Bora sætte det hårde tempo, de skal bruge, men slaget skal først slås på rampen, der starter med 2,6 km igen. Her skal der åbnes næsten med det samme, hvis der skal gøres forskelle, men bedste mand får svært ved at køre alene væk, selvom der er medvind. Drømmen for de knap så spurtstærke er, at det kan blive taktisk stop-go-kørsel, og at man kan snige sig væk undervejs. Det bliver svært, fordi Bahrain er så stærke, men da der er usikkerhed om formen hos de fleste af deres klatrere, er det ikke umuligt, at vi kan få den stop-go-kørsel, der kan gøre det muligt for en ellers spurtsvag og ikke specielt eksplosiv klatrer at køre hjem til en solosejr.

 

Mest sandsynligt er det dog, at en lille gruppe af de allerbedste skal spurte til sidst. Nedenstående favoritvurdering bliver således i vidt omfang en gentagelse af betragtningerne fra den store optakt, da dagens etape ikke gjorde os klogere på hierarkiet.

 

Derfor fortsætter jeg også med at pege på Aleksandr Vlasov . Det havde jeg aldrig drømt om at gøre for et år siden, men i 2023 fik han pludselig et punch, han ikke tidligere havde haft. Det så vi med 3. pladsen på Mur de Huy og måske særligt, da han næsten slog den lynhurtige holdkammerat Sergio Higuita i Romandiet. Han kørte også overraskende gode flade spurter i Romandiet og GP Indurain, hvilket er vigtigt over de sidste 600 flade meter. Det er klart, at der findes mere eksplosive folk i denne verden, men i dette felt ligner han en af de ryttere, der passer bedst til løbet.

Annonce

 

Spørgsmålet er så, om han er i form. Det ved vi ikke, men sidste år startede han som lyn og torden ved at slå Remco Evenepoel i dette løb. I det hele taget havde han et højt bundniveau i 2023, og jeg vil tro, at han starter stærkt, som han plejer. Jokeren er, at han denne gang satser på Giroen, og det betyder, at han ikke har plads til en tidlig formtop i marts og april. Det kan have sat ham lidt tilbage, men vi skal ikke glemme, at han også i 2020 var flyvende fra start. Det ligner hans tendens, og derfor tror jeg på, at han kan vinde igen. Han ledsages af Bob Jungels, der faktisk passer udmærket til dette løb, men finalestigningen er for stejl, og selvom han er på vej tilbage, klatrer han fortsat ikke så godt som tidligere. Holdet har også Lennard Kämna, men han viste ikke storform på Mallorca og passer dårligt til finalen, og Matteo Fabbro er stadig en skygge af sig selv.

 

Jeg er dog så tæt på at pege på Pello Bilbao, som man kan være. Det er svært at tro, at de kunne have designet en bedre rute for spanieren. Han har arbejdet på sit punch og sin spurtstyrke siden sidste år, og det har i den grad givet resultater, nu hvor han igen er begyndt at vise sin gamle fart, senest med sejren Down Under. Han har også den fordel, at han allerede har et etapeløb, som han endda havde som et stort mål, i benene, og han bakkes op af et skræmmende stærkt hold, der kører 100% for ham. Når jeg alligevel ikke peger på ham, skyldes det, at han jo faktisk skuffede ret meget i Australien, både på 2. og 5. etape. Måske har han fundet det sidste efter løbet, men det skaber noget usikkerhed. Er han til gengæld på toppen - eller er Vlasov det ikke - står han uhyre stærkt på en rute, der passer ham, for der er næppe nogen, der slår ham i den flade spurt til sidst. Det kræver bare, at han kommer til toppen med de bedste, og her skaber Down Under lidt tvivl

 

Holdet har et hav af potentielle klassementsfolk. Wout Poels er udpeget som plan B, og lottokuponen starter næsten altid stærkt. Han har vundet dette løb, hvor han også har været på podiet yderligere én gang, og sidste år vandt han Andalusien i februar. Det var til gengæld også det eneste, vi så til ham i hele sæsonen, og han synes at have toppet. Selvom han har punch, er han næppe heller helt eksplosiv nok til dette løb og slet ikke hurtig nok i en flad spurt. Han skal vinde via taktik. Det er Damiano Caruso, men han starter altid svagt og er udpeget som vejkaptajn, hvorfor han helt sikkert er hjælper, hvad han også var i dag. Løbet passer elendigt til Mikel Landa og Gino Mäder, der meldes som hjælpere, og Mäder er næppe heller i form, hvorfor han arbejdede meget i dag. Landa er også begyndt at starte svagere, end han tidligere gjorde. Endelig har holdet Matej Mohoric og Fred Wright, der faktisk kunne gøre det ganske pænt på stigninger som disse, men de er naturligvis også hjælpere i en trup som denne, for med helt fremme kan de ikke være.

 

Trek kommer med et meget lille hold, men med to ryttere, der på papiret passer godt til løbet. Det gælder måske særligt for Giulio Ciccone , som nok nu er det bedste kort. Spurten i dag indikerer i hvert fald meget stor motivation og dermed formentlig også form. Trods Giro-etapesejr var han milevidt fra sit niveau i hele 2022, og derfor har han meget at bevise. Meldingen er imidlertid, at han gerne vil lave resultater fra start, og han er før startet ganske stærkt. Han er ikke helt så eksplosiv som sin holdkammerat Bauke Mollema, men vi har set i Giroen og Provence, at han faktisk har så meget punch, at det er et fint løb for ham, hvis han vitterligt er tilbage.

 

Trek har imidlertid også et andet meget stærkt kort i form af netop Bauke Mollema¸ der jo netop er meget eksplosiv og spurtstærk, og han plejer at starte ganske stærkt, som vi har set de seneste år, selvom han ikke var flyvende, men kun hæderlig i februar sidste år. Til gengæld er han slet ikke så god som tidligere, og i et vanskeligere løb ville jeg aldrig pege på ham. På denne rute er han dog en af de få, der har punchet og farten til at slå favoritterne, hvis han er flyvende fra start.  Sidste år imponerede Amanuel Ghebreigzabhier også vanvittigt i Provence, hvor han på Ventoux lignede næstbedste mand bag Quintana, men siden fik han ødelagt sin sæson af et grimt styrt. Løbet her passer ham ikke godt, men han viste jo sidste år, hvor god han kan være i februar. Da han meldte afbud til San Juan i sidste øjeblik, er hans form dog usikker. Kenny Elissonde passer ikke rigtigt til løbet.

Annonce

 

UAE er desværre uden en småskadet Juan Ayuso, der ellers havde passet perfekt til denne rute, og de må i stedet satse på Brandon McNulty. Amerikaneren var som bekendt flyvende på denne tid af året i 2022, men det var helt anderledes på Mallorca. Han nåede dog at rejse sig med et godt lørdagsløb, og meget kan sikkert også forklares af vejr og styrt. Nu får han solskin, og han har haft nogle løb til at finde den form, han manglede. Når han er kørende, er han både eksplosiv og hurtig, og derfor passer han godt til løbet. Jeg ser nok fremgang i hans lørdagsløb til, at jeg rangerer ham højt. På papiret er det også et nærmest ideelt løb for Diego Ulissi, der virkelig vil være i sit es i disse finaler, men hans Mallorca var så svagt, at vi skal dæmpe optimismen, selvom vejret måske kan hjælpe ham. Holdet stiller også med Marc Soler , der i hvert fald virkede motiveret i dag, men han passer dårligt til løbet, skal vinde via taktik og har ikke for vane at starte alt for stærkt. Det er heller ikke noget godt løb for Rafal Majka , der heller ikke har for vane at være i form fra start, og Domen Novak er helt ude af form.

 

 

Som altid kommer Ineos i en skræmmende formation, men løbet passer dem bestemt ikke ideelt. Skal de faktisk vinde løbet, skal det formentlig være med Tao Geoghegan Hart , men han er stadig langt fra fordums styrke. Hans Vuelta var dog fra start så god, at der er grund til en vis optimisme, og vi har set, at han har for vane at starte stærkt, som han gjorde, da han var på podiet i løbet i 2020. Han er både eksplosiv og hurtig, og særligt hans spurt i Dauphiné i 2021 vidner om, hvor god han kan være i denne afslutning. Det kan sagtens gå helt galt igen, men skal Ineos vinde, skal de nok satse på en genrejsning af briten, da han kan slå, de bedste på streegen.

 

De har naturligvis også sidste års nr. 3, Carlos Rodriguez, der startede meget stærkt sidste år med en 3. plads her, men han får meget svært ved at vinde på en rute, der kræver lidt for meget punch. Omvendt er der spørgsmålstegn ved de fleste af de eksplosive rytteres form, og derfor kan man ikke helt afskrive ham, da han faktisk gjorde det fint i eksplosive finaler i Andalusien sidste år. Nu er der så kommet ekstra usikkerhed, efter at han smed noget tid i dag. Jeg kan ikke finde en forklaring, men det må næste skyldes uheld. Er det tilfældet, kan han nu have noget ekstra frihed, der gør hans chancer for at vinde etapen større. Helt uden punch er til gengæld Thymen Arensman ¸ der formentlig også skal bruge lidt løb, inden han for alvor er flyvende. Skal han og formentlig også Rodriguez vinde, skal de formentlig skabe en taktisk overtalssituation. En joker er naturligvis Laurens De Plus¸ der har vist små tegn på fremgang, men slet ikke nok, og løbet passer ham også dårligt. Både Omar Fraile og Jonathan Castroviejo har for vane at starte formsvagt.

 

Jumbo stiller med en spændende joker i Tom Gloag. Det var svært ikke at være meget imponeret over det hollandske stortalent i de italienske klassikere, hvor han blandede sig med de allerbedste, og han har således vist, at han kan være med på dette niveau. Meldingerne fra holdkammeraten Tosh Van Der Sande er, at han var flyvende på træningslejren og kan være en af løbets store overraskelser. Han synes dog slet ikke eksplosiv, og derfor er dette løb nok ikke ideelt for ham, men han bliver uhyre interessant at følge i lyset af sine præstationer i oktober. Han ledsages af Sam Oomen, men hollænderen passer dårligt til løbet og viste intet i 2022. Holdets på papiret bedste kort er Koen Bouwman, der jo har masser af punch og spurtstyrke og nærmest er skræddersyet til dette løb. Det vil dog være første gang, hvis han kører stærkt i sin sæsondebut, da han sjældent viser skyggen af form før Giroen.

Annonce

 

En rytter, jeg glæder mig meget til at se, er Eddie Dunbar. Jayco har satset stort ved at give ham et enormt ansvar som Giro-kaptajn, og det har formentlig motiveret ham til at starte stærkt, hvad han også har for vane at gøre. Sidste år rejste han sig virkelig med de samlede sejr i både Coppi e Bartali og Ungarn, men i de store løb mangler han stadig noget i forhold til de bedste i dette felt. Det kan han dog kompensere for med god vinterform, og da han ikke er helt uden punch, tror jeg faktisk, at han vil klare sig ganske godt.

 

Astana kommer med en ret spændende joker i Samuele Battistella . Italieneren startede ganske flyvende i Provence sidste år, og hvis han har tænkt sig at gøre det samme igen her, er han spændende på denne rute. Han er bestemt ikke klatrer, men denne eksplosive stigning er inden for rækkevidde, særligt hvis han klatrer, som han gjorde i Provence eller Ungarn. Jeg vil dog tro, at han får det lidt svært mod klatrerne på de stejle procenter. Han ledsages af Luis Leon Sanchez, der jo er kendt som en konge af sæsonstarter, hvor han altid overpræsterer ganske eklatant, men efter hans svage Tour Down Under er det svært at være optimistisk, selvom ruten passer ham. Den passer elendigt til David De La Cruz , der heller intet har vist i hele 2023,. Christian Scaroni har ret meget punch og kan i formstærk udgave måske forsvare sig her, men helt fremme kan de ikke være.

 

Uno-X kommer med Anthon Charmig , som bliver meget spændende at følge. Hans punch er nemlig perfekt til denne rute, og vi ved jo, at han sidste år startede meget stærkt i Oman. Desværre er dette løb også meget stærkere besat, men til gengæld lignede han i Tjekkiet en mand, der har taget næste skridt. Han vinder naturligvis ikke i dette felt, men det bliver spændende at se, hvor langt han kommer. Han ledsages af Torstein Træen og Jonas Gregaard, der begge nåede et meget højt niveau i 2022, men som i kraft af deres manglende punch passer mindre godt til løbet. Til gengæld synes Niklas Eg ikke i form.

 

Det er på en rute som denne, at Movistar virkelig må savne Alejandro Valverde, og de får det svært i klassementet. Ingen af deres esser viste storform på Mallorca, men jeg finder lidt håb i den top 10, Gonzalo Serrano lavede i fredags. Det var jo netop på en eksplosiv stigning, der jo er hans speciale, og vi så, hvor meget han havde udviklet sig sidste efterår. Man kan håbe, at han har fundet noget mere form, for ruten passer ham, men han skal have forbedret sig ganske kraftigt siden sidste uge, hvor han bestemt ikke imponerede i de øvrige løb. Til gengæld kan han slå alle i en spurt. Denne eksplosive rute er også inden for rækkevidde for Alex Aranburu, men han skal være på toppen, og det var han bestemt ikke på Mallorca. Man kan håbe, at vejret hjælper, men det gør det næppe tilstrækkeligt. Endelig passer løbet slet ikke dieselklatreren Antonio Pedrero , der bestemt heller ikke imponerede på Mallorca.

 

Intermarché skal forsøge at bygge videre på deres drømmestart, men det bliver svært i dette løb. Egentlig passer det storartet til Rui Costa , der jo netop elsker denne form for eksplosive finaler og også er ganske hurtig, men selvom han vandt et løb på Mallorca, virkede han ikke alt for overbevisende, slet ikke fredag, men heller ikke da han vandt. Han vil formentlig gøre det pænt, men jeg tror ikke længere på, at han er god nok til at være med helt fremme. Inden i dag troede jeg meget på eksplosive Georg Zimmermann, der udviklede sig meget sidste efterår og virkelig passer til denne rute, men da han i dag var ren arbejdshest, er han formentlig ikke flyvende. Det er for svært for Loic Vliegen , men til gengæld er jeg ret spændt på at se, hvad Biniam Girmay kan i denne eksplosive finale. Den er for hård til, at han kan vinde, men hvor langt kommer han?

Annonce

 

Burgos kommer med en anden af sæsonens sensationer. Var det ikke for Kobe Goossens’ tidlige angreb, havde Pelayo Sanchez choksejret på Mallorca i fredags, hvor han viste imponerende evner på en stigning, der nærmest er en kopi af lørdagens målstigning. Det vidner om hans evner i eksplosive finaler, selvom han egentlig ikke har vist punch og slet ikke spurtstyrke. Han blev dog nok også hjulpet af vejret, og feltet her så meget stærkere, at han næppe vinder. Også han mistede tid i dag, og det skyldtes åbenbart bare dårlige ben. Det skaber usikkerhed, men efter hans vilde ridt på Mallorca kan den gode form da ikke være helt væk. Han ledsages af Jose Manuel Diaz, men dagens tidstab fjerner al optimisme.

 

En anden rytter, der overraskede positivt på Mallorca, var Roger Adria. Der var ellers ikke meget, der fra start tydede på god form, men det rettede han op på med 5. pladsen fredag. Til gengæld var han - som Sanchez - igen fraværende lørdag, og han har ikke efterladt mig med indtrykket af, at han er flyvende. Han passer godt til løbet, da han først og fremmest er eksplosiv og spurtstærk, men i dette felt og uden hjælp fra vejret bør han komme lidt til kort, særligt på de stejleste procenter. Kern Pharma har også klatreren Giovanni Carboni, men efter de seneste år er det svært at tro på ham i en sæsondebut.

 

Caja Rural kommer også med en af Mallorcas overraskelser. Det var ikke meget, vi så til Fernando Barcelo i de første løb, men han overraskede med en 6. plads i fredagens løb, dog slået af Sanchez og Adria. Han er også den mindst klatrestærke af dem, og selvom han har masser af punch, hvorfor ruten passer ham, bliver procenterne nok lidt for svære. Han støttes af Sergio Martin, derhar været hæderlig, men ikke god nok.

 

Jeg tror ikke rigtigt på de øvrige hold. Hos Q36.5 kom Damien Howson ikke med hjem i dag. Bardiani har den ellers formstærke Alessandro Tonelli, men han blev sat af i dag, og Luca Covili og Alex Tolio viste ikke megen form på Mallorca.  Euskaltel kommer med en meget formstærk Antonio Soto, men selvom han er eksplosiv, er disse stigninger for svært. De passer slet ikke til dieselklatreren Mikel Bizkarra, der ikke var flyvende på Mallorca, og niveauet er for højt for en ellers velkørende Joan Bou, mens stigningerne er for svære for Gotzon Martin. Human Powered Health kommer med et næsten rent sprinterhold til et løb uden rigtige sprinteretaper, og hverken Ben Perry eller Barnabas Peak viste form på Mallorca. Hos Flanders skuffede Kamil Bonneu, der ellers passer til løbet, meget på Mallorca og igen i dag, og det samme gjorde unge Toon Clynhens i sidste uge.

 

BEMÆRK: Husk, at der rangeres efter vinderpotentiale, hvilket blandt andet er vigtigt i forhold til Rodriguez, hvis tidstab som nævnt ovenfor stadig er uforklaret.

 

OPDATERING: Rodriguez' mærkelige tidstab var en fejl, og resultatet er blevet rettet. Jeg har derfor også justeret min favoritvurding, nu hvor han er tilbage i en kaptajnrolle, og usikkerheden er væk.

 

OPDATERING 2: Grundet et styrt i går kommer Dunbar desværre ikke til start.

 

Feltet.dks vinderbud: Aleksandr Vlasov

Øvrige vinderkandidater: Pello Bilbao, Giulio Ciccone

Outsidere: Brandon McNulty, Bauke Mollema, Tao Geoghegan Hart, Carlos Rodriguez, Tom Gloag

Jokers: Eddie Dunbar, Thymen Arensman, Wout Poels, Samuele Battistella, Anthon Charmig, Marc Soler, Amanuel Ghebreigzabhier, Gonzalo Serrano, Pelayo Sanchez, Bob Jungels, Mikel Landa, Rafal Majka, Roger Adria, Torstein Træen

 

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Aleksandr Vlasov
Pello Bilbao, Giulio Ciccone
Brandon McNulty, Bauke Mollema, Tao Geoghegan Hart, Carlos Rodriguez, Tom Gloag
Eddie Dunbar, Thymen Arensman, Wout Poels, Samuele Battistella, Anthon Charmig, Marc Soler, Amanuel Ghebreigzabhier, Gonzalo Serrano, Pelayo Sanchez, Bob Jungels, Mikel Landa, Rafal Majka, Roger Adria, Torstein Træen
Lennard Kämna, Gino Mäder, Jonas Gregaard, Fernando Barcelo, Luis Leon Sanchez, Koen Bouwman, Alex Aranburu, David De La Cruz, Laurens De Plus, Sam Oomen, Damiano Caruso, Kenny Elissonde, Matteo Fabbro, Antonio Pedrero, Matej Mohoric, Mikel Bizkarra, Omar Fraile, Christian Scaroni, Giovanni Carboni
INFO
Optakter
Nyheder
Volta a la Comunitat Valenciana
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 30. marts 2023

Video i artiklenPogacars chef fortæller unik historie
Video
Sagan udtaget til Flandern for sidste gang
Landevej
Eksklusivt interviewGiant søger ryttere til talentprogram
INTERVIEW Landevej
Tilskuer fik brud efter motorcykelstyrt: I bakspejlet var det et hit and run
Landevej
Lotto-profils comeback har lange udsigter
Landevej
Eksklusivt interviewDansker har fået tro på tingene efter succesfuld start på 2023
INTERVIEW Landevej
Her er Mads Pedersens hjælpere til Flandern Rundt
Landevej
Video i artiklenFlandern Rundt lige om hjørnet: Alt tegner til at blive godt
Video
Boonen forklarer: Derfor er Laporte fortid på Jumbo-Visma
Landevej
Ny verdensrekord: Cyklede 3619 kilometer på én uge
Landevej
Kragh ramt af forkølelse - har særlig forventning til Pogacar
Landevej
Første dansker udtaget til næste uges WorldTour-brag
Landevej
Flandern-favorit måtte droppe optakt - bestod stor eksamen
Landevej
Sprinterstjerne debuterer i Flandern Rundt
Landevej
Jumbo-stjerne misser Flandern Rundt
Landevej
Succesfuldt danskertrup skal prøve kræfter mod WorldTour-hold
Landevej
Ny dansker udtaget til Flandern Rundt - tidligere vinder gør comeback
Landevej
Vejvrede: Van Aert tæt på alvorlig træningsulykke
Landevej
Forårsudsalg på bøger, cykeltøj og Tour-merchandise - Bliv klar til sæsonen
Udstyr og test
Jumbo-Visma spottet med justerbare dæktryk-system
Landevej
AG2R har Flandern-truppen klar
Landevej
Eksklusivt interviewMistede adskillige profiler: Dansk talentfabrik vil tilbage til toppen
INTERVIEW Landevej
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Landevej
Specialtilbud: Få Discovery+ til 99 kr. om måneden
Landevej
Surt schweizisk show: EF-profil misser begge monumenter
Landevej
Trods monstersucces i Belgien: Roubaix passer mig bedre end Flandern Rundt
Landevej
Lefevere er optimistisk forud for Flandern Rundt
Landevej
Lopez’ hold går i Jumbos fodspor: Massakrerer al modstand
Landevej
Trods uheld: Bernal har stadig Tour de France i sigtekornet
Landevej
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Udstyr og test
Stort medie: Jumbo har besluttet sig
Landevej
Uheldsramte Alaphilippe erkender: Kunne ikke følge med
Landevej

Onsdag den 29. marts 2023

Hjalp Laporte til sejr: Den rigtige beslutning
Landevej
Philipsen skuffet efter hårdt løb: Det var ikke nok til sejren
Landevej
Supertalent efter sjetteplads: Jeg var rigtig god, men ikke god nok
Landevej
Video i artiklenAsgreen med klar udmelding: Sådan vil han køre Flandern Rundt
Video
Hentet lige før mål: Virkelig bittert
Landevej
Video i artiklenBrian Holm jubler, men det er et mareridt for rytterne
Video
Dagens store overraskelse: Det er virkelig smukt
Landevej
Kryber til korset: Jeg var virkelig irriterende i dag
Landevej
Uttrup var i udbrud, da flot teamwork sikrede Vollering sejren
Landevej
Kristoff trodsede sportsdirektørens ordre
Landevej
Tredjeplads fremhæver særligt Honoré-samarbejde
Landevej
Video i artiklenPunktering koster Uttrups deltagelse forrest i løbet
Video
Held i uheld? Laporte forklarer sine to suveræne sejre
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Dwars door Vlaanderen
Video
Honoré greb ud efter sejren i ny Jumbo-triumf
Landevej
Video i artiklenMikkel Honore angriber med 10 km igen
Video
Video i artiklenSensationelt udbrud undgår styrt
Video
Video i artiklenMikkel Honoré er tæt på at styrte
Video
Flere profiler udgået efter styrt - Bettiol ude med knæproblemer
Landevej
Video i artiklenMads P. forcerer hårdt
Video
Minut for minut: Vildt brostensræs i Flandern
Landevej
Philipsen før klassiker: Vi har flere kort
Landevej
Video i artiklenPidcock før comeback-løb
Video
Optakt: Dwars door Vlaanderen
Landevej
Nu får Valgren comeback
Landevej
Gilbert mener at Alaphilippe skal overveje holdskifte
Landevej
Van der Poel: Okay med at blive slået når jeg ikke er stærkest
Landevej
Manager: Flere managervindere er fundet
Landevej
Pidcock er tilbage: Det er nok ikke jordens undergang
Landevej
Matthews styrtede i weekenden: Ikke en god periode
Landevej
Rodenberg skiftes ud: Skal ikke med til Dwars
Landevej
Ganna ser frem mod Roubaix: Jeg har trænet uden problemer
Landevej
Van Avermaet stopper måske snart: Jeg plejede at ville fortsætte indtil jeg var 40
Landevej
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Motion
Sportsdirektør forsvarer Van Aert-beslutning: Bedre at lære af deres succes
Landevej
Roubaix-vinder trækkes fra Flandern Rundt-optakt
Landevej
Medier: Jumbo overvejer sit sponsorat
Landevej
Oversigt: Onsdagens 13 danskere
Landevej
Eksklusivt interviewOptimistisk Casper P. tror på finale trods sygdom
INTERVIEW Landevej

Tirsdag den 28. marts 2023

Video i artiklen"Vingegaard bruger det ikke" - er nyt produkt hokus-pokus?
Video
Pogacar er klar til nyt drama i Flandern
Landevej
Eksklusivt interviewJulius Johansen håber på Roubaix: Jeg står et godt sted
INTERVIEW Landevej
Pidcock er tilbage
Landevej
Volta a Catalunya-analyse: På kurs mod Giro-sejr?
Landevej
Polsk EF-rytter går glip af resterende klassikersæson
Landevej
VIS FLERE

Annonce