Prøv vores nye app
Optakt: 2. etape af Tour of Slovenia
13. juni 2024 14:06Foto: Sprint Cycling
af Emil Axelgaard

Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele tre store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Sprinterne får formentlig endnu en chance allerede torsdag. Her skal der køres 177,9 km mellem Zalec og Rogaska Slatina, men selvom der her er hele 2456 højdemeter og en lang og svær stigning midtvejs, er den sidste del af etapen relativt flad. Her slutter man med en omgang på en 12,8 km lang rundstrækning, der har et par småbakker, men generelt er flad, og selve spurten er helt flad. Finalen er igen ukompliceret, da det sidste sving kommer meget langt fra mål, og herefter er eneste hurdle en rundkørsel med 900 m igen.

 

Læs også
Optakt: 15. etape af Tour de France

 

 

 

Annonce

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Rytterne skal igennem en sidste dag med lidt kedeligt vejr, inden det klarer op. Torsdagen bliver overskyet, og på første del af etapen er der endda en bygerisiko på 30-50%. Heldigvis vil det være tørt til sidst, hvor temperaturen vil være steget fra 14 til 16 grader. Der vil være en svag til let vind (6-9 km/t) fra først nordøst og siden nordnordøst. Det giver hovedsageligt sidevind på den meget kringlede rute. Sådan vil det også være på rundstrækningen, hvor der næsten konstant vil være direkte sidevind. Med 2000 m igen får man medvind, inden der slutteligt vil være sidemodvind over de sidste 800 m.

 

Favoritterne

Tour of Slovenia er typisk et relativt sprintervenligt løb, og derfor tiltrækker det som regel et pænt sprinterfelt. I år får de hurtige folk dog kun to chancer, men alligevel er sprinterfeltet vel det stærkeste nogensinde.

 

Derfor er der næppe heller meget tvivl om, at vi skal spurte igen torsdag. Dette er den sidste chance for sprinterne, og derfor vil vi formentlig være vidner til et helt klassisk og kontrolleret sprinterløb. Der bliver sikkert lidt kamp om at ramme udbruddet, men derefter vil Jayco hurtigt tage kontrol. Det er slet ikke sikkert, at de får hjælp, men skulle det blive kritisk, er jeg ret sikker på, at Tudor, Bahrain og Bora, der alle hjalp i dag, er klar til at træde til. Efter i dag er det nok også svært for Uno-X at undslå sig. Da der ikke er megen vind, og da spurterne denne gang kommer langt fra både start og mål, bør der ikke være megen dramatik før finalen.

 

Vi kender spurten til hudløshed, da den er blevet brugt hvert eneste år siden 2018. Den er meget enkel. Man skal sikkert igennem rundkørslen med 900 m igen, men det er også den eneste hurdle over en lang strækning, og derfor er der tale om en ren boulevardspurt. Vejen er heller ikke alt for smal, men i dette felt med mange stærke sprinterhold, kan betydningen af positionering stadig ikke negligeres. Derudover er det denne gang en modvindsspurt, der skal times rigtigt.

 

Læs også
Vingegaard røber, hvad Visma skal gøre

 

Denne gang må jeg hellere gå med Dylan Groenewegen. Han kender spurten til hudløshed, for han har vundet den tre gange, senest i 2022 og 2023, og det er ikke mærkeligt. I denne boulevardspurt skal han ikke slås alt for meget med sin positionering. Alligevel er det faktisk positioneringen, der gør ham til min favorit. Han skuffede igen i dag, for tidligere havde han altså kørt Alexander Kristoff midt over. Alligevel ser det ud til, at det kun er Sam Welsford og måske Alberto Dainese, der kan slå ham på ren fart, og da Jayco i dag gjorde det fornemt med toget med Elmar Reinders, Kelland O’Brien og Luka Mezgec, selvom sidstnævnte endda var forslået og ikke var sidste mand, tror jeg så meget på, at han vil sidde bedre end sine måske hurtigere rivaler til, at han bliver min favorit.

 

Jeg ser det dog også som en god chance for Sam Welsford. Han knuste Groenewegen i Ungarn, og jeg er overbevist om, at han er hurtigst. Han så også hurtig ud i dag, men han sad igen for langt tilbage, selvom finalen er enkel. Derfor tror jeg, at det samme vil ske denne gang, men denne gang er vejen bredere. Chancen for, at han kommer fri er større denne gang, og da han i dag faktisk havde Groenewegens hjul, indtil han mistede det, er det bestemt ikke udelukket, at han som i Ungarn kan vise, at han er hurtigst, selvom Jonas Koch er hans eneste reelle støtte.

 

Jeg fik ikke ret med Alberto Dainese i dag. Igen skuffede italieneren, der ikke synes at have samme fart som sidste år. Det så dog også ud til, at han brugte mange kræfter, da Robin Froidevaux kørte ham frem til sidst, og så endte han alligevel for langt tilbage. Han bør stadig være en af de tre hurtigste i dette felt, og vi fik i dag set, at Froidevaux er guld værd. Finalen er også meget enkel, og han har klar fordel af en modvindsspurt, selvom det bekymrer mig, at resten af toget er svagt.

 

I dag fik vi at se, at Alexander Kristoff faktisk har farten til at vinde en boulevardspurt i dette felt. Det plejer han ellers ikke at have, men vi fik også at se, at Groenewegen trods alt er hurtigere. Han har den store fordel, at hans tog med Fredrik Dversnes, Louis Bendixen og Tord Gudmestad i dag var stærkest, og det virker sandsynligt, at Gudmestad igen sætter Kristoff op fra spids. Det er ærgerligt, at finalen er så enkel, at han lettere bliver slået af hurtigere folk, men i dag så vi, at han ikke mangler meget på fart.

Annonce

 

Jeg er også nødt til at rangere Matteo Moschetti højt. I dag deltog han nemlig ikke i spurten, og derfor fik vi ikke at se, hvad han kunne. Vi ved, at han på sine gode dage har farten til at vinde i dette felt, og han viste storform i Bruxelles. Han hjælpes også af den enkle finale og af, at hans tog med Fabio Christen og Szymon Sajnok er stærkere, end det ofte har været.

 

Det var nedslående at se Phil Bauhaus i dag. Igen så vi, at han positionerede sig godt, og at farten manglede. Mindre og mindre tyder på, at han kan vinde i dette felt, men han har stadig fordel af sit gode tog med Matej Mohoric, Nicolo Buratti, Matevz Govekar og Nikias Arndt, der har potentiale til at dominere. Han kan godt sættes op fra spids, men spørgsmålet er så, om farten rækker.

 

Igen i dag endte det som en nedtur for Elia Viviani, men de har potentiale til mere. De tabte på, agt Jhonatan Narvaez var i udbrud, for han skulle været sidste mand. Det er han næppe i morgen, og vi så forinden, at toget med de to Swift-fætre er ret stærkt. Denne finale er enklere, og har han Narvaez ved sin side, har han en god sidste mand. Vi så i Ungarn, at han måske kan være ved at finde den fart, han havde sidste år.

 

Det gør den næppe heller for Paul Penhoët, i hvert fald baseret på det, vi har set i år. Til gengæld burde det kunne blive bedre end i dag. Han var i asfalten, og det var ikke ideelt, men heldigvis er han uskadt og dermed mere frisk i morgen. Desværre styrtede Marc Sarreau, hvorfor han er en usikker starter, men hvis han er klar igen, har han altså et af de bedre tog med Cyril Barthe og Sarreau. Det får han ikke fuld glæde af i denne finale, men det hjælper trods alt.

 

Giovanni Lonardi viste igen i dag, at han positionerer sig godt, selv i løb, hvor han er uden støtte. Det taler for, at han igen i morgen vil lave et godt resultat, men desværre er denne finale for enkel til, at han kan vinde. Dertil mangler han nok den sidste fart til dette skrappe selskab.

Annonce

 

Læs også
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke

 

Man skal også stadig have lidt tiltro til Jon Aberasturi. Han har både i Loire og Ungarn vist, at han har farten til at være med, men også at han har problemer i positionskampen, som han havde det i dag. I morgen hjælpes han af en endnu enklere finale, og med lidt held burde han trods det svage hold kunne få chancen for at vise sin fart.

 

Endelig vil jeg igen nævne Sandy Dujardin. Han har helt sikkert ikke farten til denne slags boulevardspurter, men i dag lykkedes det ham at sidde godt. Han har ellers ikke det stærkeste hold, men han plejer at have næse for positionering. Det kan igen give et fint resultat.

 

Hos Bingoal viste Louis Blouwe igen i dag, at han godt kan blande sig og lave en top 10. Hos UAE kører de tilsyneladende for unge Jonathan Guatibonza og ikke Anze Ravbar, og med et fint hold er top 10 muligt. Caja Rural har et ret stærkt hold, men i år har Orluis Aular manglet lidt for meget fart på de helt lette dage, og som i dag har det kæmpet med positioneringen. Hos Kern Pharma kan Marc Brustenga gen lave en top 10, mens det nok bliver svært for Samuele Zambelli hos Corratec og Filippo Fiorelli hos Bardiani. På kontinentalholdene kan Tilen Finkst, Barnabas Peak, Andre Liska, Bartlomiej Proc, Viktor Potocki og måske Marcel Gladek tænkes at blande sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Dylan Groenewegen

Øvrige vinderkandidater: Sam Welsford, Alberto Dainese

Outsidere: Alexander Kristoff, Matteo Moschetti, Phil Bauhaus, Elia Viviani, Paul Penhoët

Jokers: Giovanni Lonardi, Jon Aberasturi, Sandy Dujardin, Orluis Aular, Jonathan Guatibonza, Marc Brustenga, Louis Blouwe, Anze Ravbar, Filippo Fiorelli, Samuele Zambelli

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Dylan Groenewegens sejre fra 2023, 2022 og 2018, Phil Bauhaus’ sejr fra 2021 og Pascal Acermanns sejr fra 2019. Alle gange blev samme rundstrækning benyttet.

Annonce

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering.
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig.
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering.
Dylan Groenewegen
Sam Welsford, Alberto Dainese
Alexander Kristoff, Matteo Moschetti, Phil Bauhaus, Elia Viviani, Paul Penhoët
Giovanni Lonardi, Jon Aberasturi, Sandy Dujardin, Orluis Aular, Jonathan Guatibonza, Marc Brustenga, Louis Blouwe, Anze Ravbar, Filippo Fiorelli, Samuele Zambelli
Tilen Finkst, Barnabas Peak, Andre Liska, Bartlomiej Proc, Viktor Potocki, Marcel Gladek, Martin Marcellusi, Tord Gudmestad, Robin Froidevaux, Luka Mezgec, Nikias Arndt, Matevz Govekar, Jhonatan Narvaez, Jonas Koch, Kelland O’Brien, Marc Sarreau, Szymon Sajnok, Gotzon Martin, Fabio Christen, Ben Swift, Marco Tizza, Joel Nicolau, Thomas Silva, Fernando Barcelo, David Gonzalez, Eduard Prades, Antonio Soto, Pau Miquel, Kristian Sbaragli, Fabien Grellier, Valentin Ferron, Alessandro Covi, Antonio Morgado
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Søndag den 14. juli 2024

Landevej
LIVE: Udbruddet splitter op
Landevej
Ny duel imellem Vingegaard og Pogacar venter! Følg med Feltet.dk's app
Landevej
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke
Landevej
Vingegaard-chef påpeger Corona-fordel til Pogacar
Landevej
Se listen: Genoplev de seneste 10 vindere på Bastilledagen
Landevej
Vingegaard kan kun vinde Touren på én måde, mener tidligere rytter
Landevej
Sportsdirektør opdaterer om Mads P. – er stadig rasende over spurt
Landevej
Straffet rytter peger fingre: Mere hans skyld end min
Landevej
Optakt: 8. etape af Giro d'Italia Women

Lørdag den 13. juli 2024

Landevej
Pogacar slog sin egen Vingegaard-rekord
Landevej
Dagens fighter: Ikke en skuffelse - det er bare cykelløb
Landevej
Pogacar-holdkammerat jubler og svarer igen på kritik
Landevej
Evenepoel: Måske sætter jeg Vingegaard i morgen

Annonce

Landevej
Vingegaard-manager: Den her var ikke kalkuleret
Landevej
Pogacar beordrede Yates til at angribe: Jeg tænkte, hvad?!
Landevej
Pogacar destruerer Armstrongs rekord på målbjerg
Landevej
Vingegaard: Om jeg stadig kan vinde Touren?
Landevej
Evenepoel: Jeg er ligeglad
Landevej
Talentfulde Albert Philipsen holder fast i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenSe videoen: Tilskuer kaster chips på Pogacar og siden Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars angreb, der plantede Vingegaard

Annonce

Landevej
Video i artiklenPogacar reagerer på stor tidsgevinst over Vingegaard
Landevej
Ny stor Pogacar-offensiv satte Vingegaard til vægs
Landevej
Evenepoel mister hjælper og den italienske mester udgår af Touren

Annonce

Landevej
Oversigt: 22 ryttere er udgået af Touren
Landevej
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Landevej
Uttrup smider podiet i stjerneskuds store triumf

Annonce

Landevej
Offer for slemt finalestyrt kan ikke fortsætte
Landevej
Thomas tester corona-positiv - men fortsætter
Landevej
Endnu en rytter vinker farvel til Touren
Landevej
Vingegaard: Den er sindssygt vigtig
Landevej
Fuglsang ærgrer sig over tendens: Det er sværere
Landevej
Van Aert topper kedelig liste efter ny misset sejr
Landevej
Pogacar-chef fremhæver fordel: Vi er ikke forpligtede til at angribe
Landevej
Pidcock forlader Tour de France
Landevej
Visma-træner om Vingegaard: Der er stadig plads til forbedringer
Landevej
Armstrong med klar opfordring til Vingegaard og Visma inden stort bjergslag
Landevej
Evenepoel skal revanchere forfærdelig dag på Tourmalet
Landevej
Optakt: 14. etape af Tour de France

Fredag den 12. juli 2024

Landevej
Optakt: 7. etape af Giro d'Italia Women
Landevej
Astana med opdatering på styrtet rytter
Landevej
Ayuso reagerer på Tour-exit
Landevej
Vingegaard indrømmer: Jeg tror, vi sad og sov lidt
Landevej
De Lie langer ud: Så vil alle interviews efter løbet handle om styrt
Landevej
Optimistisk Evenepoel: Det er dybest set til min fordel
Landevej
Lotto-profil straffet efter voldsomt styrt
Landevej
Cort om kåring: Det er lidt en trøstepræmie
Landevej
Van Aert erkender fejl, der måske kostede ham sejren
Udstyr og test
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Landevej
Mister vital hjælperytter: Det er lidt et slag
Landevej
Crazy gennemsnitsfart: Feltet stoppede aldrig
Udstyr og test
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
Landevej
Video i artiklenVilde billeder: Albert Philipsen vinder før voldsomt uvejr
Landevej
Grimt styrt og Philipsen-sejr på vanvittig etape
Landevej
Stortalent rygtes til danskerhold
Landevej
Stor fransk profil rygtet til Ineos
Landevej
Uttrup forsvarer topplacering på hård etape
Landevej
Opdatering: Pogacar-hjælper udgår
Landevej
Pogacar ked af det: Det så ikke godt ud
Landevej
Vingegaard med mundbind: Du ser og hører en masse rygter
Landevej
Roglics chef giver status og fremhæver nye mål
Landevej
Endnu en rytter udgår af Touren
Landevej
Optimistisk Van Aert vil have sin etapesejr: Mine ben bliver bedre og bedre
Landevej
Roglic udgår af Tour de France
Landevej
Démare forstår slet ikke deklassering
Landevej
Astana kommer med opdatering på Lutsenko efter slemt styrt
Landevej
Visma-sportsdirektør raser over Roglic-styrt: 100 procent organisationens skyld
Landevej
- Det er forfærdeligt, siger sportsdirektør

Torsdag den 11. juli 2024

Landevej
Optakt: 13. etape af Tour de France
Landevej
Profil raser efter stort styrt: Det er skandaløst
Landevej
Philipsen mister førertrøjen i Frankrig
Landevej
Girmay kan mærke trøjens vinger
Landevej
Opdatering: Roglic slipper uden brud
Udstyr og test
Test: Canyon Tempr CFR
Landevej
Evenepoel: Derfor kæmper vi altid for de bedste positioner
Landevej
Søren Kragh forklarer sit Tour-exit
Landevej
Pogacar: Jeg var knust
VIS FLERE

Annonce