Prøv vores nye app
Optakt: 2. etape af Itzulia Basque Country
02. april 2024 15:33Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Primoz Roglic rejste sig på imponerende vis efter den store nedtur i Paris-Nice og sikrede sig det bedste udgangspunkt for at tage sin tredje samlede sejr i det baskiske løb. Inden han for alvor bliver testet i bjergene, kan han dog nyde en første dag i førertrøjen, når løbet som så ofte før giver de få sprintere, der har vovet sig til Baskerlandet, en tidlig chance på en sjælden dag i den franske del af regionen, hvor vinden dog kan lure som en lille trussel for Roglic og de øvrige klassementsryttere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Baskerlandet Rundt er bestemt ikke noget for sprintere, men er man en klatrestærk afslutter, har løbet altid noget at byde på. Den første linjeløbsetape lægger i hvert fald ofte op til en spurtafgørelse, og det gør den også i år. Baskiske etaper er aldrig flade, og derfor skal der klatres små 2300 højdemeter, men på en rute helt uden væsentlige stigninger lugter det af en massespurt. Vi har dog også før set, at det logiske fravær af sprintere, som også forekommer i år, har givet et pokerspil, hvor udbrud er kommet langt, men mon ikke løbets få sprintertyper vil gribe det, der for nogle kan være deres eneste chance i hele løbet - i øvrigt i et meget sjældent besøg til den franske del af Baskerlandet, hvor der bydes på et stigende opløb?

 

Med en distance på 160,0 km er der tale om en kort etape, der fører feltet fra Irun til Cambo-les-Bains/Kanbo, idet hele etapen foregår i den franske del af regionen. Starten er ganske hård, da man lægger ud med at køre mod nordøst op ad en bakke, inden man zigzagger sig mod nordøst, syd og igen nordøst igennem let kuperet terræn. Nu drejer man mod sydøst for at køre op ad kategori 3-stigningen Saint-Ignace (2,3 km, 5,9%, max 8%), der stiger jævnt med 5,9% hele vejen frem til toppen, der rundes efter 19,5 km.

 

Læs også
Optakt: Amstel Gold Race

 

En lidt kringlet nedkørsel leder nu videre mod sydøst, inden man snor sig mod nordøst og sydøst igennem relativt fladt terræn. Man når akkurat grænsen til Spanien, men her drejer man mod nord for at køre op ad en bakke med top efter 35,6 km, hvorefter det går mod nordøst ad et kuperet stykke med en bakke og en nedkørsel, der leder ned til den afsluttende rundstrækning, som rammes efter ca. 40 km. Herefter kører man den sidste del af denne, inden man efter 49,6 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens første spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en hel omgang på den 110,4 km lange runde. Først kører man mod syd og sydøst ad en nedkørsel, en bakke og endnu en nedkørsel, inden det går mod syd, sydøst og nordøst ad en let stigende vej, der slutter med en bakke, inden man efter 76,5 km når frem til byen Irisarri. Her drejer man mod nordvest for at køre ad en lang, lige vej, der er ganske kuperet med et hav af småbakker og små nedkørsler og meget lidt fladt terræn.

 

Efter 95,2 km drejer man mod sydvest, inden det kort efter går mod nordvest igennem samme ganske kuperede terræn. Slutteligt leder en nedkørsel ned til det nordligste punkt, der nås efter 114,9 km, hvorefter det går mod syd ad en relativt flad vej, der kun har én mindre bakke. Efter 126,7 km sætter man kursen mod sydvest via en bakke, et fladt plateau og en nedkørsel, inden man drejer mod sydøst og senere øst for at køre ad en let stigende vej og senere op ad en bakke (1,5 km, 3,8%) med top ca. 11 km fra stregen.

Annonce

 

En nedkørsel leder nu mod nordøst, inden en flad vej fører mod sydøst frem til dagens anden spurt, der kommer 151,3 km. Herefter rammer man den del, man allerede har kørt én gang, når man kører mod nordøst og slutteligt sydøst ind til målbyen, idet det først går op ad en lille bakke, inden det falder let ned mod de sidste 2 km, der stiger med 1,9%, herunder på den sidste kilometer med først 1,7% over 500 m og siden 1,5% over de sidste 500 m. Finalen er enkel, idet der er et skarpt sving med 2200 m igen og derefter med det samme to meget skarpe kurver, men over de sidste 2000 m går det ad en helt lige vej.

 

Etapen byder på i alt 2281 højdemeter.

 

Cambo-les-Bains/Kanbo har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Van der Poel har endnu ikke skænket konkurrenterne en tanke

 

 

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

I dag slap rytterne næsten for den frygtede baskiske regn, og det gør de formentlig også tirsdag, selvom der ikke venter nogen pæn dag. Således vil det være overskyet, men der vil kun være en beskeden bygerisiko på ca. 25% mod slutningen af etapen. Temperaturen vil være 17-18 grader, og så vil det være blæsende med en frisk vind (22-25 km/t) fra syd. Det giver først primært sidemodvind og siden sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der først være sidemodvind, så sidemed- og medvind og dernæst igen mod- og sidemodvind. Der er et kort sidevindsstykke frem til sidste spurt, hvorefter der vil være sidemedvind ind til målbyen, hvor der vil være sidemodvind over de sidste 2 km.

Annonce

 

Analyse af 1. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan det i Paris-Nice så tandløse slovenske monster igen bed fra sig med en suveræn sejr på den indledende enkeltstart.

 

Favoritterne

Efter dagens enkeltstart kan man næsten ikke vente med at se årets stjerneparade ramme de alvorlige stigninger, men man må væbne sig med lidt tålmodighed. Baskerlandet er af gode grunde det WorldTour-etapeløb, der traditionelt tiltrækker færrest sprintere - også færre end Catalonien - men akkurat som i det catalanske er det faktisk meget attraktivt at rejse en tur til Spanien, hvis man kan klatre lidt og kan overskue at skulle igennem et hav af lidelser undervejs. Sprinterfeltet er svagt, men arrangørerne har altid mindst én sprinteretape, der kan stille varierende krav til klatreevnerne, og dermed kan der her være en lidt billigere WorldTour-etapesejr inden for rækkevidde

 

I år er der endda to chancer. Onsdagens etape vil dog nok være for svær for mange, men til gengæld er tirsdagens etape lettere, end man ofte ser det i Baskerlandet. De hurtige folk må leve med, at de ikke som i gamle dage kan få den første førertrøje, men traditionen med, at den første linjeløbsetape typisk er den letteste, fastholdes - og i år er der slet ingen længere stigninger, selvom der alligevel skal klatres små 2300 højdemeter.

 

Der er da også en række sprintere, der har kastet sig ud i det baskiske projekt, og derfor bør etapen forløbe som en klassisk sprinteretape. I et felt med få sprintere kan der ellers godt opstå et vist pokerspil, men det bør ikke opstå her. Tværtimod vil de fleste sprintere se deres chance for at vinde i dette felt som helt reel, og derfor vil de formentlig alle sende en mand frem for at føre.

 

Jeg regner derfor heller ikke med nogen lang kamp for at ramme udbruddet. Det kan meget vel køre fra km 0 med deltagelse af sikkert kun wildcard-holdene, og derefter kan Bora kortvarigt tage kontrol. Jeg vil dog forvente, at Ineos, DSM, Intermarché og Caja Rural (hvis de ikke sender en mand i udbrud for at jagte en tidlig bjergtrøje) samt måske også Movistar og Bahrain alle vil tage del i jagten. Formentlig vil de aldrig give noget stort forspring, så de slipper for at køre alt for stærkt for sprinteren i det generelt kuperede terræn, og med så mange hold til at jagte, giver jeg ikke udbruddet mange chancer, selvom de før er kommet langt i løbet.

Annonce

 

Læs også
Optakt: Tour du Jura

 

Den helt store joker er vinden. Det bliver blæsende, og der er en del sidevind undervejs. Vi har før set sidevindskørsel i Baskerlandet, men jeg kan på stående fod kun huske ét tilfælde. I langt de fleste tilfælde skaber det kun nervøsitet, og jeg vil forvente, at det bliver det samme her. Det skal nok blive nervøst undervejs, særligt på sidevindsstykket frem mod sidste spurt, der i øvrigt bliver interessant for hurtige folk som Juan Ayuso, Primoz Roglic, Mattias Skjelmose og Remco Evenepoel, da udbruddet formentlig er hentet, men det bør ikke splitte. Det hjælper også, at man med 42 km igen rammer et langt modvindsstykke, der vil dræbe de splittelser, der måtte være opstået forinden - og det sidste sidevindsstykke er ret kort.

 

Jeg vil altså forvente, at vi får en spurt, og jeg vil også forvente, at det bliver i et næsten fuldt felt. Nok er terrænet hårdt, men uden længere stigninger bør de fleste komme med hjem. Med nervøs kørsel i vinden på de sene bakker, kan de tunge sprintere dog godt blive trættet, og de holdbare typer kan have en fordel. Selve spurten er helt enkel med et 2000 m langt opløb, og i et felt med få sprintere bliver positionskampen begrænset. Det bør derfor i høj grad blive afgjort på fart, men det skal times rigtigt i den hårde modvind - og så stiger det altså over de sidste 1000 m så meget, at det kan mærkes og ændre farthierarkiet en anelse.

 

Sprinterne er få, og feltet er renset for store sprintere, og det gør det til en uhyre åben spurt, hvor mange har en reel chance for at vinde, og hvor der næppe er nogen, der tør pege på en soleklar favorit. Det er derfor også med megen tøven, at jeg peger på Ethan Hayter. Briten har netop specialiseret sig i at vinde sprinteretaper i Romandiet, Baskerlandet og Catalonien, hvor han dog endnu ikke er lykkedes, og han vandt da også sprinteretapen sidste år. Denne gang er modstanden dog skrappere, og det er bestemt ikke åbenlyst, at han er den hurtigste i dette felt. Til gengæld kan vi nu være ret trygge ved, at formen er kommet, for nu har han gjort det godt både i dag og på sidste etape i Catalonien.

 

Når jeg alligevel peger på ham, selvom andre på papiret måske er hurtigere, skyldes det meste af alt tre forhold. Vigtigst er hans lead-out. Da han sidste år slog den på papiret hurtigere Jon Aberasturi, skete det efter et fremragende lead-out af Omar Fraile, og jeg vil forvente, at baskeren kan levere noget tilsvarende her. Finalen er ganske vist enkel, men når man kombinerer det med, at små 2% i stigningsprocent vil være en fordel for briten, tror jeg på, at det er nok. Den sidste faktor er også hans holdbarhed, der bør sikre, at han klarer de mange højdemeter bedre end de fleste, nu hvor formen endelig er god, men det er mest af alt kombinationen af Fraile og den stigende finale, der får mig til at gå i hans retning og tro, at han for andet år i træk vinder løbets letteste etape.

 

Jeg tror faktisk, at jeg peger på Vito Braet som nr. 2. Det er voldsomt, som han har forbedret sig i år, som vi så med hans vilde klatring på sidste etape i Valencia - inden sprinterne kom op - og senere med hans 2. plads i Portugal. Han har mest af alt kørt som hjælper, men nu får han endelig sin chance. Denne let stigende spurt burde virkelig passe ham, og selvom han kørte lead-out for Laurenz Rex, endte han da også i top 10 i den stigende finale i Le Samyn. Vi så ham også køre en ganske flot spurt i Valencia og Portugal, hvor han lignede en mand med høj fart. Også han er en af de mest holdbare, men det er klart, at han lider under et af de svageste tog. Heldigvis er finalen enkel og positionskampen derfor begrænset. Sidder han rigtigt, vil jeg forvente, at han kan vinde, for han kan være den hurtigste af alle.

Annonce

 

På papiret er det vel Emils Liepins, der er hurtigst. Han er i hvert fald den eneste, der kan betegnes som en klassisk sprinter, og tidligere havde jeg nok også peget på ham. I år har han bare spurtet skuffende, først i Australien, så i Koksijde og senest i Catalonien, hvor han slet ikke havde den fart, vi kender ham for. 3. pladsen i Catalonien bag to sprintere vidner dog også om, at han er en af de hurtigste i dette felt, og den dag slog han jo i hvert fald Hayter klart. Han har også nu mange gange vist, at han er en ørn i positionskampen, men til gengæld er han også den klart tungeste sprinter. Det stigende opløb er i hvert fald ikke til hans fordel, og det er de mange højdemeter heller ikke, ligesom han lider under et knap så stærkt hold. Kombinerer man det med hans skuffende spurter i år, er jeg en anelse skeptisk, selvom han på papiret burde have den højeste topfart i en flad spurt. Skulle han decideret falde fra, vil det ikke undre mig, hvis Oscar Onley blander sig, men han kan ikke vinde.

 

Hvad så med Orluis Aular? Han har desværre skuffet mig i mange spurter i år, men han kørte en god spurt på 5. etape i Catalonien. Det var dog efter en hård dag, hvor han tydeligvis lukrerede på sin friskhed, og selvom denne etape er hård, er den ikke så hård som dengang. Han vil til gengæld elske det stigende opløb, der bør give ham en bedre chance, og han har også en god lead-out man i Eduard Prades til at afhjælpe den positionering, der desværre har drillet, senest i Catalonien. Denne finale er også enkel, men spørgsmålet er bare, om farten rækker hele vejen? Han blev i hvert fald slået ret klart af Braet, da de spurtede bag suveræne Jonathan Milan i Valencia.

 

Kan Andrea Bagioli vinde denne spurt? Jeg tror faktisk ikke, at det er helt umuligt. Han spurter ikke ofte, og når han gør, er det en smule svingende, men han er altså ganske hurtig. I Vueltaen har han i hvert fald næsten slået Magnus Cort, og det er en klar fordel for ham, at dette opløb er stigende. Jeg er ikke stensikker på, at han deltager, men han har virkelig et tog med et stort potentiale. Desværre får han næppe hjælp fra Mattias Skjelmose og Tao Geoghegan Hart, men der er fart i Bauke Mollema, Fabio Felline og Natnael Tesfatsion. Den kombination af godt tog og stigende opløb gør det ikke umuligt at tro på, at han kan vinde.

 

Er det sikkert, at de kører for ham? Nej, det er det ikke. De kan også give Tesfatsion chancen, for vi så, at han sidste år endte på podiet i en stigende spurt i Dauphiné, og tidligere i år var han endda tæt på at vinde Evans-løbet i kamp med Laurence Pithie. Jeg tror ikke, at han har helt samme fart som Bagioli, men med de gode spurter, han har kørt, er han bestemt en kandidat. Endelig kunne Skjelmose og Geoghegan Hart sagtens blande sig i dette felt, men jeg tvivler på, at vi vil se det, selvom Skjelmose har for vane at holde sig så langt fremme, at han sagtens kan ende i top 10, som han gjorde sidste år, hvor han blev nr. 9 på sprinteretapen.

 

Læs også
Verdensranglisten: Skjelmose tilbage - Vingegaard taber til Pogacar

 

Jeg er vel nødt til at rangere Nikias Arndt her, men det er med en vis skepsis. Jeg har ikke været imponeret over den store tyskers fart længe, for han har haft ret mange chancer i denne slags løb uden for alvor at være tæt på. Med god position fik han dog en 2. plads i Romandiet sidste år, og særligt når han vil elske den stigende finale, må han gives en chance. Det bekymrer mig, at han har positioneret sig ret skidt på det sidste, men her har han ret god støtte ag Edoardo Zambanini og Jasha Sütterlin. Finalen er også enkel, og selvom han har skuffet mig mange gang, tør jeg ikke udelukke, at han kan vinde i dette felt.

Annonce

 

Sidste år vandt Ide Schelling den anden af de to sprinteretaper, ligesom han vandt en spurt i Slovenien. Ingen af de to siger dog noget om hans fart, for den baskiske sejr kom i den kamikazeagtige nedkørselsfinale, mens den slovenske sejr kom, fordi det meste af feltet kørte forkert. Han kørte dog nogle uhyre opløftende spurter i Catalonien, og det tilsiger, at hans fart rækker relativt langt. Det gør den særligt, fordi det stiger, og selvom det helst skulle stige lidt kraftigere, bør det være nok til, at han har en reel chance, selvom han igen i år er formsvag. Han kiksede desværre positioneringen helt i Catalonien, men her har han i det mindste en vis støtte fra Gianmarco Garofoli og ikke mindst den efterhånden formstærke Samuele Battistella - og så er finalen jo enkel.

 

Manden, han slog i kamikazespurten sidste år, var Alex Aranburu. Baskeren er bestemt hurtig, ikke mindst i en stigende finale, men der er vel en grund til, at han aldrig har vundet en sprinteretape i sit hjemmebaneløb endnu. Jeg tvivler på, at farten rækker hele vejen, og sidste år blev han da også ”kun” nr. 5 i den stigende spurt på sprinteretapen. I år slås han så med knap så god form efter den lange skadespause, men heldigvis så vi i dag, at han ikke er helt væk. Han har i Gonzalo Serrano også en af de allerbedste lead-out men, og måske kan han endda blive sat op fra spids. Sker det, må han så vise, at farten række til at slå alle med god hjælp fra det stigende opløb.

 

Hvad gør Alpecin? De har både Quinten Hermans og Stan Van Tricht, men jeg håber, de går med Hermans, hvad jeg også tror, de gør. I 2022 blev han nr. 3 på den første sprinteretape, men sidste år blev han til gengæld kun nr. 7. Dette stigende opløb burde dog passe ham ganske strålende, og vi har før set, at han er blevet nr. 4 i en polsk massespurt mod rigtige sprintere, dog også i en lidt hårdere finale. Han har været skuffende i lang tid, men han har naturligvis ingen problemer med denne etape. Vigtigst er det, at han i Van Tricht har an af de bedste ledad-out men, og selvom finalen er enkel, kan det give ham en lille fordel. Kører de i stedet for Van Tricht, vil også han have fordel af et godt lead-out, men jeg tror ikke, at han kan vinde i dette felt.

 

Blander Primoz Roglic sig? Det vil undre mig, for han har aldrig deltaget i en spurt på en af de lette etaper i Baskerlandet. Det stiger dog så meget, at han formentlig vil have en reel chance for at få nogle bonussekunder i en finale, der er enkel og derfor uden så megen risiko. Hans tog med Matteo Sobrero og Maximilian Schachmann har jo virkelig et stort potentiale og kan sikre, at han holdes endnu mere ude af problemer. Han skal bryde en tradition, hvis han blander sig, men efter dagens opløftende resultat er han måske frisk på at gøre forsøget. I dette felt vil jeg ikke helt udelukke, at han faktisk kan vinde, når vi nærmer os 2% til sidst. I teorien kan Sobrero, der har spurtet forrygende i år, og Schachmann, der før har vundet spurter i dette løb, også blande sig, men fokus er formentlig 100% på Roglic.

 

Lidt af det samme kan siges om Juan Ayuso. Det vil undre mig meget, hvis han blander sig, men han havde faktisk tænkt sig at spurte på 3. etape i Tirreno, indtil han blev bremset af styrtet. Det var i en hårdere finale, og derfor finder han nok denne for let, men med den fart, han har vist i år, ikke mindst da han vandt i Ardeche, kommer han som Roglic nok ret langt i denne spurt, hvis han giver den et skud. Han vil også have en ganske hæderlig lead-out man i Sjoerd Bax, der næppe får chancen, men til lige netop et lead-out har UAE ikke det bedste hold. Han vinder da også næppe, hvis han mod forventning giver den et skud.

Annonce

 

Cofidis skal prøve med Stefano Oldani, der som en endog meget holdbar sprinter jo passer perfekt til løbet. Desværre leder han også meget efter formen efter styrtet i Marseille, og det er virkelig svært at se nogen fremgang. Den fordel af holdbarhed, han burde have, har han derfor næppe, og han har jo faktisk heller ikke for alvor været tæt på at vinde en spurt, dengang han med jævne mellemrum deltog i dem. Nu lider han også under et svagt hold, men heldigvis er finalen enkel, og han plejer at positionere sig godt. Det stigende opløb passer ham også, og jeg tror egentlig, at farten rækker relativt langt i dette felt.

 

Blander Romain Gregoire sig? Det er sandsynligt, at han finder etapen for nem, men det kan bestemt ikke udelukkes, at han giver den et skud. Han hjælpes af det stigende opløb, men han har ikke helt vist den fart, jeg havde håbet, senest ikke i Alpes-Maritimes og i Ardeche. Omvendt har han her en ganske solid lead-out man i Quentin Pacher, og han burde i dette felt kunne komme et stykke. Det vil bare undre mig, hvis han kan vinde på disse procenter, der er ganske bløde. Jeg tør heller ikke udelukke, at de giver Pacher chancen. I et stigende opløb som dette kan han bestemt komme et stykke, men vinde kan han nok ikke. Tidligere har Clement Russo spurtet, men jeg vil tro, at han er her som ren hjælper.

 

Jeg er ret sikker på, at Remco Evenepoel ikke blander sig. Jeg mindes ikke, at han har blandet sig en spurt som denne, og han plejer heller ikke at være specielt aggressiv i positionskampen. Helt afvises kan det dog ikke, når vi taler om et løb med stor vægt på bonussekunder, og hvor han nu er kommet lidt skidt i gang. Dagens styrt øger dog ikke just chancen, og han har også et svagt hold til en positionskamp, han ikke er god til - og selv hvis han prøver, kan jeg ikke se ham slå sprinterne i denne kun let stigende spurt.

 

Læs også
Drama fra Paris-Roubaix: Blev dansk verdensmester hentet med snyd?

 

Jayco kommer med både Mauro Schmid, Davide De Pretto og Felix Engelhardt. Jeg vil tro, at de går med De Pretto, da de inden løbet sagde, at de kom for at vinde etaper med ham, men det vil undre mig meget, hvis han vinder. Han spurtede nemlig ringere end ventet i Coppi e Bartali, og her er modstanden noget skrappere. Han har fordel af det stigende opløb og et stærkt tog, men det er næppe nok. Det kan dog ikke udelukkes, at de kører for Engelhardt, der vel er hurtigere og også vil elske det stigende opløb. Han har dog spurtet meget skuffende i år, været formsvag og kæmpet med sin positionering. Bedst chance kunne de have med Schmid, der sensationelt blev nr. 2 på sprinteretapen sidste år, men da han er her for at finde formen efter en knæskade, er det næppe ham, der får chancen.

 

Det vil også undre mig, hvis vi ser Kevin Vauquelin fremme, men helt afvises kan det vel ikke. Han fik jo trods alt en podieplads i en stigende spurt i Tirreno, og selvom det alene skyldtes det sene styrt, kan det have givet ham selvtillid nok til at forsøge. Det er dog også ret klart, at farten ikke rækker til at vinde, og han har også et svagt hold til positionskampen. Vi har også set, at Clement Champoussin er blevet vild med at spurte, og han kunne også blande sig. Selvom han vandt den stigende spurt i Norge, ser jeg ham dog ikke gå i top 10 i dette felt.

Annonce

 

EF vil nok give den et skud med Sean Quinn, men det er godt nok længe siden, han har spurtet. Han fik jo faktisk en podieplads på en etape i Dauphiné i 2022, men resten af løbet viste også, at farten bestemt ikke var skræmmende. Han er formstærk og vil have glæde af det stigende opløb, men han har også et meget svagt hold. Derfor er en yderlig top 10 nok det maksimale, han kan drømme om.

 

Burgos skal vel køre for enten Jesus Ezquerra eller Aaron Gate. Egentlig ville jeg tro, at det var for Ezquerra, der før i blandt andet Vueltaen har gjort det godt i stigende spurter, men det er godt nok længe siden, han har spurtet. Det er derfor muligt, at de kører for Gate, der aldrig rigtigt har spurtet i Europa, men måske er inspireret af de gode spurter, han kørte i New Zealand tidligere i år. Sammen kan de sikkert komme et stykke, men ingen af dem bør have farten til at vinde.

 

Euskaltel har Gotzon Martin, der ofte blander sig i spurter. Han kommer bare meget sjældent i top 10, og det kan også blive svært her, selvom han har vist fin form i år. Han har et svagt hold til at støtte sig, men heldigvis er finalen enkel, og det stigende opløb bør passe ham bedre. Problemet er bare, at det gælder rigtigt mange af favoritterne, og hans fart rækker helt sikker ikke hele vejen.

 

Vil Paul Lapeira blande sig? Det vil undre mig meget, da han ikke spurtede i Australien, men helt udelukkes kan det vel ikke. Han er bestemt ikke helt uden fart, og vi ved, at han er i fremragende form. Det er dog også ret sikkert, at farten slet ikke rækker hele vejen, og spørgsmålet er, om det er værd at gå efter en yderlig top 10, når han heller ikke har megen støtte. En anden mulighed er, at de kører for Valentin Retailleau, der fik en overraskende 3. plads i en stigende spurt i Poitou-Charentes sidste år, men heller ikke han har for vane at spurte.

 

Endelig er der Pau Miquel. Spanieren er i år begyndt at blande sig i spurter, og det vil undre mig, hvis ikke han giver den et skud. Senest fik han en top 10 i Catalonien, men det var på en dag, hvor mange var sat af. Her er der alt for mange, der er hurtigere end ham, og med et svagt hold skal det virkelig flaske sig, hvis han skal snige sig i top 10.

Annonce

 

Visma har Loe van Belle, men jeg bliver meget chokeret, hvis de blander sig i spurten. Hos Total har Jordan Jegat spurtet lidt i år, men uden den store fart, og jeg mindes ikke, at Mathieu Burgaudeau eller Alexis Vuillermoz har blandet sig i en spurt i en menneskealder. Endelig har Q36.5 ingen hurtige fok, men det kan ikke udelukkes, at Filippo Conca giver den et skud.

 

Feltet.dks vinderbud: Ethan Hayter

Øvrige vinderkandidater: Vito Braet, Emils Liepins

Outsidere: Orluis Aular, Andrea Bagioli, Nikias Arndt, Ide Schelling, Alex Aranburu

Jokers: Quinten Hermans, Natnael Tesfatsion, Primoz Roglic, Stan Van Tricht, Juan Ayuso, Stefano Oldani, Romain Gregoire, Mattias Skjelmose, Remco Evenepoel, Davide De Pretto, Felix Engelhardt, Kevin Vauquelin, Sean Quinn, Quentin Pacher, Jesus Ezquerra, Gotzon Martin, Aaron Gate, Clement Champoussin

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Ethan Hayter
Vito Braet, Emils Liepins
Orluis Aular, Andrea Bagioli, Nikias Arndt, Ide Schelling, Alex Aranburu
Quinten Hermans, Natnael Tesfatsion, Primoz Roglic, Stan Van Tricht, Juan Ayuso, Stefano Oldani, Romain Gregoire, Mattias Skjelmose, Remco Evenepoel, Davide De Pretto, Felix Engelhardt, Kevin Vauquelin, Sean Quinn, Quentin Pacher, Jesus Ezquerra, Gotzon Martin, Aaron Gate, Clement Champoussin
Paul Lapeira, Valentin Retailleau, Pau Miquel, Mauro Schmid, Clement Russo, Jordan Jegat, Mathieu Burgaudeau, Matteo Sobrero, Maximilian Schachmann, Filippo Conca, Omar Fraile, Oscar Onley, Tao Geoghehan Hart, Gonzalo Serrano, Samuele Battistella, Eduard Prades, Gianmarco Garofoli, Jasha Sütterlin, Lorenzo Rota, Sjoerd Bax, Fabio Felline, Alexis Vuillermoz
INFO
Optakter
Nyheder
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 12. april 2024

Landevej
Følg det franske andendagsgilde i Jura-bjergene
Landevej
ColoQuick klar til revanche i stort U23-løb
Landevej
Svensk dominans - varm coloQuick-profil med ny top-10
Landevej
UAE-profil forklarer fordel i første sejr
Landevej
Van der Poel har endnu ikke skænket konkurrenterne en tanke
Motion
Veggerby arrangerer Aarhus-København igen i 2024
Landevej
Fransk vidunderbarn tager revanche i hårdt endagsløb
Landevej
UAE får etapesejren, men formår ikke at knække Lutsenko
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Medie: Lidl-Trek melder sig ud af kampen om verdensstjerne
Landevej
Optakt: 4. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Classic Grand Besancon Doubs
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Lotto tager tre danskere med til Amstel
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Profil fortsætter på UAE
Landevej
Feltet.dk nu også på TikTok - Følg os på de sociale medier
Landevej
Officielt: Van der Poel og Kragh udtaget til Amstel Gold Race
Landevej
Visma har holdet klar til stor klassiker
Landevej
Roglic aflyser ardennerkampagne
Landevej
Lefevere undskylder kontroversielle udtalelser
Landevej
Alaphilippe afslører: Har kørt rundt med hemmeligt brud
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!

Torsdag den 11. april 2024

Landevej
Soudal Quick-Step uden favoritter til Amstel Gold Race
Landevej
Fransk klassikerprofil undskylder overfor cykelsponsor
Landevej
Bizar allergi var en kæp i hjulet for Naesen: Sidste år var jeg syg 40 gange
Landevej
Belgisk stjerneskud på vej tilbage efter borrelia-infektion
Landevej
Lustenko reagerer på flot bjerg-sejr over Yates
Landevej
Cosnefroy tror, Van der Poel kan besejres: Amstel Gold Race er mindre kontrollerbart
Landevej
Her er Ineos-holdet, der skal køre sejren hjem for Pidcock i Amstel
Landevej
Van Aert opgiver stort sæsonmål og giver opdatering på skader
Landevej
Enmandshær basker UAE's stjerneparade på italiensk kongeetape
Landevej
Optakt: 3. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Bora-boss afviser flere superstjerne-handler og løfter sløret for nyt hold
Landevej
En perlerække af danskere: Se den foreløbige startliste til Amstel Gold Race
Landevej
Avis: Hurtig belgier får ny aftale
Landevej
”Jeg blev strejfet af døden” – belgisk klatrer reflekterer over livsfarligt styrt
Landevej
Medie udpeger favorit til Philipsen
Landevej
19-årigt vidunderbarn dedikerer sejren til afdødt familiemedlem
Bane
Tre måneder efter fødsel: Dansk medaljevinder melder klar til OL
Landevej
Boonen tror på Van der Poels legendariske monumentjagt: Hvorfor ikke prøve?
Landevej
Berørt Vine efter mareridtsstyrt: Et mirakel at jeg kan lege med mine børn

Onsdag den 10. april 2024

Landevej
Stærk belgier ser frem mod Ardennerne: Formen er god
Landevej
Sad i god position før målstregen: Havde bare ikke benene til sidst
Landevej
Cosnefroy sejrer i Ardenneroptakt: Godt at starte med en sejr
Landevej
Hurtig hollænder blev for ivrig: Det var lidt dumt af mig
Landevej
Dansker misser akkurat podiet i belgisk sejr
Landevej
Formstærk franskmand tager endnu en sejr i stor klassiker
Landevej
Tour de France-vinderen lægger låg på holdskifte-rygter
Landevej
Vidunderbarn vinder i Italien efter formidabel nedkørsel
Landevej
UCI intensiverer kampen mod mekanisk doping
Landevej
Italiensk verdensstjerne tager endnu en stor sejr
Landevej
Optakt: 2. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Brabantse Pijl
Landevej
Visma-profil bliver ikke klar til Giroen
Landevej
Matthews ser tilbage på Flandern Rundt-deklassering
Landevej
Dansk profil med opløftende meldinger inden stort løb
INTERVIEW E-cykling
Eksklusivt interviewDanskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Landevej
Bekræftet: Verdensmesteren kører Giro d’Italia
Landevej
UAE-stjerner skal jagte triumfen i Amstel
Landevej
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Landevej
Historisk hurtigt Paris-Roubaix: Her er tre årsager

Tirsdag den 09. april 2024

Landevej
Vivianis hjelm eksploderede: Den reddede mit liv
Landevej
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Landevej
Officielt: Ti danskere til start i stort endagsløb
Landevej
Cancellara: Van der Poel bør give det et skud
Landevej
Bekræftet: Quick-Step sender supersprinter til Giroen
Landevej
Pogačar forbavser Politt: Jeg har aldrig set noget lignende
Landevej
Vismas nye håb er i mesterlære hos Vingegaard: Det er en kliché
Landevej
Hjemmebanesejr afgjort efter målfoto – Hurtig dansker blander sig i toppen
Landevej
Se billedet: Forslået og forsigtig Roglic tilbage på cyklen
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Alpecin-sprinter melder fra til Brabantse Pijl
Landevej
Optakt: 1. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
VIS FLERE

Annonce